Het probleem is, dat de islam een agressieve religie vormt

In de democratie moet het een recht blijven om ook foutieve ontwikkelingen van religies te bekritiseren en te spotten over religieuze leiders.

Ik ben het grotendeels eens met het commentaar van Christian Ultsch (“Islamofobie en waanzin”, Die Presse, 13-09-2012), ik zou er echter graag een paar gezichtspunten aan willen toevoegen. Meneer Ultsch schrijft: “Hoe zonderling moet het wereldbeeld van mensen zijn…” Maar daar gaat het niet om. Het werkelijke probleem is de islam als een agressieve religie, die geen andere meningen accepteert en op massieve wijze mensenrechten – hier het recht op vrije meningsuiting – beperkt.

Ik heb na de oorlog in Oostenrijk nog meegemaakt hoe oude nazi´s verbaal los gingen tegen Joden. Ik heb de weg stervende Hitler-dictatuur, die nog aanwezig was in de hoofden van de toenmalige burgers, genoeg leren kennen. Opgelucht heb ik toen waargenomen dat ik in een wereld werd geboren, waarin men mag zeggen wat men denkt – ook als het bijvoorbeeld gericht is tegen de katholieke kerk of de regering.

Naïef genoeg dacht ik dat deze ontwikkeling onomkeerbaar zou zijn. Ik heb me helaas vergist. Het Hitler-fascisme werd ingeruild voor het islamfascisme. En opnieuw mag men zich niet meer kritisch uitlaten.

Ook meneer Ultsch drukt zich in zijn commentaar meer dan voorzichtig en behoedzaam uit in plaats van moedig die fundamentele houding aan te spreken die fanatieke “gelovigen” in de door de islam gedomineerde landen vertonen: De fundamentalistische islam is een religievorm die mensenrechten onderdrukt – dus wel degelijk fascistisch genoemd kan worden!

Islamfascisme tegengaan

Het wordt tijd dat we optreden tegen deze nieuwe vorm van fascisme. Want per slot van rekening heeft de politiek van appeasement tegenover het nationaalsocialisme er immers ook niet toe geleid om de agressieve politiek van Hitler in te dammen. En dat zal ook niet lukken tegenover de islam – en zijn rechterhand, de salafisten – als we niet echt opkomen voor de waarden van de democratie. En nu alsjeblieft niet als argument gebruiken dat men de islam niet zou moeten vergelijken met de salafisten: Het Salafisme vormt die religieuze mentaliteit, die de basis heeft geleverd voor de terreurdaden van de afgelopen decennia.

Uitdaging voor “islamappeasers”

Het gaat er om, dat men in een democratie het recht moet hebben om te mogen zeggen dat religies zoals de islam in de ogen van atheïsten een vreselijke verkeerde interpretatie van de realiteit vormen; en dat zogenaamde gelovigen, die Amerikaanse ambassades bestormen, vermoedelijk een diagnostische mengeling van een vertekend beeld van de realiteit en een antisociale persoonlijkheidsstoornis vormen.

Ik moet in een democratie het recht hebben de profeet Mohammed te kunnen bespotten. Net zoals ik de paus belachelijk mag maken. Zo bekeken, zou het misschien mogelijk zijn om de salafisten aan de vrijheid van meningsuiting in een democratie te laten wennen – volgens de therapeutische regels van een consequente gedragstherapie –, als een ironische vorm van islambeoordeling tot het dagelijks leven zou behoren.

Dit zou in overeenstemming zijn met de “woede” van mondige burgers over die vorm van een steentijdreligie, die van hun kant graag het begrip “woede” gebruiken voor de rechtvaardiging van hun criminele acties zoals het bestormen van ambassades. Ook de “islamappeasers” in eigen land zijn hier gevraagd om wat kritischer te kijken naar de wereld van de religieus gemotiveerde misdaden.

Dr. Gerd Eichberger (geb. 1944) is specialist voor psychiatrie en neurologie evenals psychotherapeut in Tulln.

Bron:

http://diepresse.com/home/meinung/gastkommentar/1290058/Problem-ist-dass-der-Islam-eine-aggressive-Religion-darstellt

Auteur: Gerd Eichberger

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam. Bookmark de permalink .

26 reacties op Het probleem is, dat de islam een agressieve religie vormt

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Correctie: de (veelal ingepakte) aanhangers en dito bekeerlingen zijn feitelijk agressief.
  Een geloof, in dit geval dat woestijngeloof, is niets anders dan een stelsel van GEDACHTEN waar hele volksstammen van minder intelligente kunne zo goed als zeker ieder uur van de dag aan denken, als’t al niet vaker is. Sowieso denken ze eraan als ze hun kont 5 X daags naar het westen keren en dat is het onmiskenbare bewijs dat ze een hekel aan het westen hebben. Ja, en dan óók nog klagen over discriminatie en racisme. Deze uiteenzetting dreigt werderom te lang te worden, hetgeen tot gevolg heeft dat de aandacht verslapt. Kortheidshalve dus de volgende
  pagina met o.a. aanschouwelijk onderwijs.
  http://tinyurl.com/3v3kah7

  Like

 2. We mogen niet te lang meer wachten met het met wortel en tak verwijderen van de islamofascistische steenpuist uit onze samenleving.

  Like

 3. @PON: Helemaal mee eens.

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Amsterdam op scherp…. Met ijsjes zeker…
  Zouden ze hier ook honden inzetten tegen dat sharia-TUIG…??? Ben benieuwd?
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/12950693/__Amsterdam_staat_op_scherp__.html
  De “heren” allahschreeuwers hebben het over hun geliefde profeet.
  Leeftienogtan..?????????
  Die moet onderhand van de graat af vallen, die zal nu, als ik het goed heb uitgerekend, zo’n beetje 2000 jaar oud zijn. Hadden ze toen rollators en een AWBZ..???
  Taxi’s…??? Mobieltjes??

  Like

 5. Anneke zegt:

  Zie zelf de islam als een politieke ideologie; niet als een religie. Men (allachtonen) heeft enorm VEEL misbruik gemaakt van de naamsbetekenis van het woord -democratie-. De sluwe islamieten hebben de westerse mens de afgelopen decennia verbaal LAMGESLAGEN. En onze politieke marionetten hebben zich laten MISLEIDEN; specifiek BANG laten (manipuleren) maken door hùn heersers. De Vrijmetselaars!!! Volgers van de islam en de volgers van de vrijmetselarij zijn beiden AFGODEN-dienaars/ – dhimmies. “Geen duppie waard….; vandaar de in nood verkerende dollar en euro..hahahah”

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  De Islam is geen geloof, maar een hersenspinsel van de zonnesteekimbeciel Mo de achterlijke pedo profeet, en een berucht karavanenberover! De islam is wat de KANKER voor een LICHAAM is. Verder wens ik aan de idioten van MO volgers niet meer woorden vuil als nodig zijn!

  Like

 7. Ko Lumbus zegt:

  @ G. Deckzeijl om15:28
  ‘Zouden ze hier ook honden inzetten tegen dat sharia-TUIG…??? Ben benieuwd?’

  Hoop voor die honden van niet, Gerrit, het kleine Kevlar steekvestje dat die Mechelaars ter bescherming dragen is onvoldoende om behendige moslim-messentrekkers te weerstaan.

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  @Ko, 16:30
  Deze al gezien?
  http://www.barenakedislam.com/2012/09/11/911-the-canine-first-responders/
  Ja. de Mechelaar en de Duitse herder zijn mijn favoriete hondenrassen.

  Like

 9. Hellen zegt:

  Het probleem is dat die waanzinnige , barbaarse , geestelijk gestoorde , onmenselijke , bloederige , achterlijke , overheersende , oorlogzuchtige , ondemocratische , verlammende islam geen geloof is maar een mensonterende woestijn ideologie , thats it !

  NEVER EVER SURRENDER !

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @Hellen 17.39. uur, hierop zeg ik voluit AMEN Hellen!

  Like

 11. Anneke zegt:

  @Hellen en Tom: en bij deze een dikke vette AMEN, uit Nrd-Brabant.

  Like

 12. marijke zegt:

  Hellen zet er maar iedere dag iets op.Dan heb ik me lach weer gehad.You go girl.

  Like

 13. Hellen zegt:

  Goddank , Tom en Anneke , hebben we genoeg medestanders , we staan er niet alleen voor , juist in deze tijd zullen er veel ogen opengaan , overal is de pleuris uitgebroken en echt niet alleen over zo’n filmpje , het heeft alles ((volgens mij )) te maken met die , voor mohammedanen , geliefde , terrorist , salafist haatbaard die van de week in stukken is geschoten en uitgerekend op 9/11 , toevallig ….. ?? de dag dat de Amerikaanse ambassadeur is gedoodt met 3 medewerkers en als een stuk vuil , op een onmenselijke manier door de straten in Syrie is gesleurd , daaraan zien we wat de aard en natuur is van de intoleranten , een horde minderwaardige , respectloze zwijnen , smerig , wreed , barbaars tering tuig . Ik was kapot en heb die abjecte sekte islamitische honden vervloekt na het zien van zoveel wreedheid , dat tuig mag van mij kreperen , dooddonderstralen .

  Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  @Hellen 21.30. uur, inderdaad Hellen, als ik potverdomme de foto terugzie dat deze creaturen, want mensen noem ik het niet, een jochie ocherm van 4 jaar ophangen, dan moet ik spontaan een teiltje zoeken. En onze laffe rode en liberale politici maar kruipen voor deze achterlijke volgers van de wrede moordenaar en pedofiel MO!

  Like

 15. Hellen zegt:

  Marijke , als ik me niet uit , ben ik een wandelende tijdbom , ik heb het zooooooooo gehad met het verziekend islamitisch geweld , als ik een mohammedaan zie , sta ik op springen en zou ik ze met plezier inelkaar willen rammen . Vandaar mijn reactie’s , vaak komt , voor mijn gevoel , de stoom uit mijn oren en vliegt mijn bloeddruk omhoog , dat heb ik er niet voor over , dus lucht ik mijn hart bij medestanders , mijn kompjoeter maatjes .

  Like

 16. marijke zegt:

  Hellen ik begrijp wat je bedoelt.Maar ik moet gewoon zo vreselijk om je lachen.Hoe je beschrijft.Ja kind ik ben zelf zo vaak kwaad.Van de week nog ben ik voor racist uit gemaakt.Ja en dan is mijn fam gekleurt.Als je dan zegt moslim is geen ras,dan houden ze toch vol dat je een racist bent.Mag het niet meer zeggen van mijn man.Maar toe het toch.Fuck them all.

  Like

 17. G.Deckzeijl zegt:

  Aan allen: sta er VIERKANT achter! (wisten jullie al dacht ik zo)

  Like

 18. Hellen zegt:

  Oh ja Marijke , dat woord racist , vertel me wat , ook mijn kinderen zjn halfbloedjes dus als ik een gesprekje heb over de ellende die islamieten overal brengen en ze komen met dat woord aan kan ik ze uit de droom helpen , dan zijn ze vaak stil , hebben daar geen antwoord op , dan leg ik ze graag uit wat de woestijn sekte wil , wat ze doen , wat hun einddoel is en 9 van de 10 keer begrijpen ze dat afkeer van de islam niks met racisme te maken heeft , dat het een grote leugen is maar dat islam betekend totale controle en overheersing over alles en iedereen die niet islamitisch is en dat ik vecht voor mijn kids , voor hun toekomst , en dat ook zij daaraan moeten denken omdat de wrede onmenselijke islamitische manier van leven krankzinnig is en wij het verplicht zijn aan onze ouders en voorouders om te blijven vechten voor die zwaar bevochten vrijheid en democratie .
  Inderdaad Fuck them all en Never Surrender !

  Like

 19. henkoost zegt:

  Ieder mens is gelijk, het gedrag verschillend.
  Het onder elkaar toepassen van de Gulden Regel zou ons misschien helpen de juiste weg te bewandelen?

  Like

 20. Tom Hendrix zegt:

  @henkoost 09.44. uur, wat bedoelt U?

  Like

 21. Hellen zegt:

  Inderdaad , henkoost 09.44 Ieder MENS is gelijk , maar wij hebben het hier over islamieten , das een verschil he ? Misschien een goed idee om deze wijsheid in arabia te gaan verkondigen zodat het barbaarse woestijnvolk begrijpt wat de juiste weg is nl. de MENSELIJKE weg ?

  Like

 22. Anneke zegt:

  @HenKoost |17-09 – 09.57 u| : Ieder mens is uniek, ieder mens heeft een speciaal eigen weefsel-structuur en ieder heeft een aparte ziel. Voor instantie’s als de politieke wereld en the Human Rights Org. is ZOGENAAMD ieder mens gelijk!!! |”Zielig kletspraatje…..way of brainwashing!!!”| En heeft ieder dus gelijke rechten en plichten. Nou begin de laatste decennia het idee te ontwikkelen dat hier in Nederland de allochtonen meer zeggenschap en macht hebben, dan de autochtonen; noem maar een voorbeeld èn wat voor één. Als het puntje bij het paaltje komt heeft men(de burger)géén poot om op te staan….”Wat een ZOGENAAMDE gelijkheid…” Als er een waar gemeende gelijkheid zou zijn, dan zouden de rijken het opnemen voor de arme weduwen en de wezen….Neem nu de verschillen in de woordbetekenis tussen: socialistisch en sociaal. Dat de socialisten NIET sociaal zijn, die ervaring heeft de wereld al-lang met deze ‘gabbers’. Kijk naar het oude Oostblok, de Balkanlanden uit de periode voor de val van de Berlijnse Muur. Ontelbare moorden gepleegd in opdracht van de DDR-politiek. En de oude USSR, de Sovjet Unie….wat was het daar allemaal bruut en wreed; dus VERRE van sociaal. “De bevolking kon géén kant op, zat gevangen in eigen land”. Nu hier in Nederland….we mogen nog niet te veel klagen en zagen, maar meer en meer mensen zitten in deze ‘democratie’ eveneens GEVANGEN in eigen land. Door financieël absurde vaste lasten, loonstabiliteit of loonsvermindering kunnen al zeer VELEN niet meer rondkomen. Bij velen is bijv. de ouwe vertrouwde WAO-uitkering afgepakt, omdat men nog niet met één been in het graf stond. Men ademt nog, dus men is ineens weer arbeidsgeschikt…Dit geschiedde zo’n zes-jaar geleden onder Bak-Ellende nr…drie(?) “Gelijkheid is HARSTIKKE NEP, het is allemaal maar SCHIJN-FAKE….”

  Like

 23. Linsky zegt:

  henkoost ;
  wellicht een goede zaak het onderstaande artikel eens te lezen, waarin duidelijke argumentatie wordt verstrekt waarom er wel degelijk verschil is tussen diverse verschijningsvormen van leven hier op die aardkloot.

  https://ejbron.wordpress.com/2011/12/21/overpeinzingen-van-een-brabantse-boerenlul/
  Gaarne je mening daarover en terzake doende commentaar en onderbouwde argumentatie…….

  Like

 24. benny zegt:

  heb vandaag een nieuwe verrijkende slogan gezien die een aanhanger van de religie van de vrede omhoog hield, “behead those who say islam is violent”,kan het nog duidelijker en tegenstrijdiger?zou dit door te veel in de moskee aan elkaars achterdeur te snuffelen zijn dat die zo achterlijk zijn?

  Like

 25. nicolazien zegt:

  Edje je hebt helemaal gelijk, islamieten kunnen zelf niets, ze worden alleen maar gebruikt, namelijk door het westen, en wel om de wereld te islamiseren! Met de islam houd je het volk goed onder de duim, beter dan het christendom dat doet. Want je vergist je als je zegt dat het de christenen zijn. Niet alle westerlingen zijn christenen, integendeel. Links en rechts zijn allebei anti-christelijk!
  Ze voeren al eeuwenlang strijd tegen het christendom, en vooral tegen de Katholieke Kerk. Denk aan de Franse revolutie, het communisme, de Spaanse burgeroorlog enz.
  Maar alle islamitische staten zijn door het westen gemaakt, en worden door het westen in stand gehouden. Zelfs Iran is door het westen gemaakt! Khomeini hield zijn tirades vanuit een tentje in ….Frankrijk! En was voortdurend in het nieuws. In Europa heeft de NAVO de eerste islamitische staat Kosovo gemaakt! Ze helpen overal de Arobische lente waarvan ze heel goed weten waar dat op uitdraait. In Syrie blijkt Frankrijk actief de rebellen te helpen in Aleppo; Amerika heeft Saoedi-Arabie gemaakt, in de jaren 20; door Amerikaanse steun is het huidige koninkrijk ontstaan. Het is allemaal overduidelijk, overal waar islamieten iets voorstellen zit het westen er achter. Libië is gemaakt door het westen dat Ghadaffi verslagen heeft. Verder wordt er met oorlogen door het westen veel geldt verdiend, dus die zogenaamde terroristenbestrijding daar kon ook wel eens wat anders achter zitten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s