Oriana Fallaci Memorial Conference begint vandaag in Florence

Mensen zijn in Florence gearriveerd voor de evenementen rond de jaarlijkse Oriana Fallaci Memorial Conferentie. Een ceremonie ter ere van Oriana heeft eerder vandaag al plaatsgevonden bij haar graf op het Cimitero Evangelico degli Allori. De ceremonie werd voorgegaan door Père Samuel, die in juli op onze conferentie sprak in het Europees Parlement.

Mensenrechten activisten uit de hele wereld zullen aanwezig zijn op een bijbehorende conferentie. De International Civil Liberties Alliance (ICLA) heeft afgevaardigden gestuurd om te helpen het Proces van Brussel te promoten, dat we in juli in het Europees Parlement lanceerden. Vrijheid staat onder toenemende druk, vooral in het hart van de vrijheid – het Westen. Conferenties zoals deze zijn in toenemende mate noodzakelijk om ervoor te zorgen dat belangrijke zaken niet onder het tapijt worden geveegd door die machtige mensen die er een belang bij hebben de belangrijkste zorgen het politieke bos in te sturen.

Oriana Fallaci was een oudgediende in de zaak voor de vrijheid en was betrokken bij het anti-nazi verzet van Italië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit weerhield haar critici er niet van om haar een nazi te noemen vanwege haar zorgen over islamitisch extremisme en de verspreiding van de sharia-filosofie, maar die het niet zouden hebben aangedurfd om tegen de echte nazi’s op te staan. Na de 9/11 aanvallen schreef ze twee bestsellers in relatie tot haar zorgen – De Woede en de Trots en De Kracht van de Rede . Ze werd vervolgd voor deze inspanningen op een manier die nu vertrouwd is geraakt voor andere pro-vrijheid activisten in Europa , waar de ware vrijheid van meningsuiting al een verre herinnering lijkt.

Het is zeer toepasselijk voor mensenrechtenactivisten om in Florence bijeen te komen. In de eerste plaats is het de dag van het tragische overlijden van Oriana (gisteren) – ze was een inwoonster van Florence – en ten tweede is het evenement in een plaats die de hoofdstad van de Renaissance was. De Renaissance was een tijd dat de westerse beschaving haar klassieke wortels herontdekte en enorme artistieke en culturele stappen vooruit maakte. Vandaag is de westerse wereld wanhopig op zoek naar een nieuwe Renaissance na jaren van wanbeleid, moreel relativisme en zelfdestructief, cultureel marxistisch denken. Z’n instellingen zijn ineffectief en corrupt, z’n wetten worden ondermijnd en zijn cultuur wordt bewust gemarginaliseerd. In de afgelopen 500 jaar heeft het Westen nog nooit een grotere behoefte gehad om zichzelf te herontdekken. Die wedergeboorte zou kunnen worden versneld door de inzet van de aanwezigen in Florence.

De Renaissance werd voor een groot deel mogelijk gemaakt als gevolg van de migratie van vluchtelingen na de val van Constantinopel in 1453 , mensen die wilden ontsnappen aan de ongelijkheid en vernederingen van de sharia. Net als diegenen die vandaag de dag de vrijheid liefhebben, wilden die vluchtelingen niet leven onder het juk van de sharia. Diezelfde liefde voor de vrijheid is wat mensen vandaag bij elkaar heeft gebracht in die grootse stad.

Vandaag is het niet de val van een belangrijke stad die mensen naar Florence heeft gebracht, maar een krachtige politieke aanval op de filosofische hoeksteen van onze beschaving – de vrijheid van meningsuiting. Dit keer zijn het niet de Ottomaanse Turken die de vrijheid aanvallen, maar het is de Organisatie van de Islamitische Samenwerking (OIC), die in plaats van het gebruik van de Grote Turkse Bombard om de muren van de vrijheid te slechten, gebruik maakt van het Istanboel-proces. De muren zijn misschien beschadigd, maar zijn nog niet gevallen – er is nog tijd.

Het Proces van Brussel is het tegengif voor het Istanboel-proces, maar het vereist dat alle verdedigers van de vrijheid samenkomen en samenwerken tegen de OIC en diens pogingen om de naleving van de sharia af te dwingen. Het Proces van Brussel heeft tot doel:

1) Onderwijs en informeer het publiek om ervoor te zorgen dat de wetten die onze vrijheden ondermijnen worden ingetrokken en wetten die deze juist versterken worden aangenomen.

2) Laat zien dat de naleving van de sharia tegen de mensenrechten indruist en niet omarmd zouden moeten worden als beslissingen m.b.t. de mensenrechten worden genomen.

3) Stimuleer mensen die zich bezighouden met mensenrechten om uitspraken, zoals die door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in 2003 zijn gedaan te overwegen; dat zegt dat de sharia niet verenigbaar is met de democratie.

4) Maak een kader voor individuen en organisaties om op te staan ​​en de vrijheid te beschermen tegen de bedreiging door de sharia.

U hoeft niet direct samen te werken met ICLA om betrokken te zijn bij het ​​proces, maar ICLA zou met u samen willen werken als u onze waarden deelt. U hoeft zich alleen maar in te zetten voor vreedzaam verzet tegen de inspanningen van de OIC om de mensenrechten te ondermijnen.

Bron:

http://www.libertiesalliance.org/2012/09/15/oriana-fallaci-memorial-events-begin-today-in-florence-italy/

Auteur: Aeneas.

Vertaling: Vederso (voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, Islamisering, Mensenrechten, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

6 reacties op Oriana Fallaci Memorial Conference begint vandaag in Florence

 1. Tom Hendrix zegt:

  Bedankt Vederso. Deze moedige vrouw verdient naar mijn mening posthuum een STANDBEELD.
  Zij verdomde het terecht om te zwijgen over de ACHTERLIJKHEID van de WAANZINNIGE IDEOLOGIE de ISLAM! Hulde Oriana!

  Like

 2. Lucky9 zegt:

  De eerste 6 waarden van de ICLA zijn altijd mijn waarden geweest. Dank voor de link Vederso.
  Ik zet ze even op een rijtje.

  (1) Vrijheid van meningsuiting
  (2) Democratie en rechtsstaat
  (3) Vrijheid van eredienst
  zijnde het Recht van iedereen om ongehinderd zijn godsdienst of religie te kiezen en te verlaten. (Vind ik een betere definitie)
  (4) Gelijke rechten voor vrouwen
  (5) Gelijkheid voor de wet
  (6) Individuele Vrijheid

  De waarden 7 tot en met tien lijken me eerder evidente doelstellingen die het logische gevolg zijn van de eerste zes waarden:
  (7) Het tegengaan van politiek vermomd als religie
  (8) Het recht om de sharia te verzetten overeenkomstig het arrest van het Europese Hof voor de Mensenrechten van 13 februari 2003 en ongeacht andere toekomstige arresten die daarmee niet zouden akkoord gaan.
  (9) Interreligieuze Dialoog
  (10) Internationale samenwerking voor de bescherming van de vrijheid

  # 9 is mijn ding wel niet maar als er geen moordenaars tussen zitten kan het wel een leuke en menswaardige hobby zijn.

  Iedereen -dus ook elke politicus- die de eerste zes doelstellingen niet onderschrijft in al wat hij of zij zegt of steunt in wat hij of zij doet kan zich onmogelijk een democraat noemen zonder te liegen.
  De ontmaskering van deze islamofielen zou het doel # 11 kunnen zijn van de ICLA.

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Hier is Oriana’s allerlaatste interview voor de The Newyorker. Ze overleed in sep 2006.
  De moeite waard om die 8 pagina’s te lezen en te bewaren!
  http://tinyurl.com/ywsbl5

  Like

 4. marijke zegt:

  Pracht vrouw.Veel te jong gestorven.How sad.

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Waarschuwingen gelezen in dat interview..???

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Jammer dat ik niet de tijd en kans heb om daarbij te zijn.
  Gerrit het intervieuw meteen tussen mijn favorites gezet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s