Blasfemie en de moderne Inquisitie

Wie meent dat de middeleeuwen en de donkere tijden van de religieuze fanatici ver achter ons liggen, of dat wij vrijheid hebben van meningsuiting, leeft of op een ver afgelegen eiland zonder media informatie, is ziende blind of horende doof, of is mogelijkerwijze zelf behept met het religieuze virus en meent dat blasfemie niet zwaar genoeg gestraft kan worden. Nu ben ik geen gelovige, eerder een atheïst, maar heb altijd en zal altijd het geloof van anderen respecteren, dus wie voor en na het eten wil bidden, ik zal daar gehoor aangeven en een moment van stilte inlassen, hetgeen naar mijn bescheiden mening niet meer is dan een vorm van beschaving en respect voor andersdenkenden.

Maar tevens heb ik de vrijheid om NIET te geloven zoals anderen vrij behoren te zijn datgene te geloven waarin zij menen te moeten en willen geloven, ongeacht welke leer zij aanhangen, maar nimmer mag een religie ontaarden in een soort van koppensnellen, haatleer en het opleggen van religieuze wetten die bestaande wetten met voeten treden.

De laatste decennia rukt het onverdraagzame weer met rasse schreden op en lijken oude tijden te herleven, want nadat Luther en Calvijn (e.a.) zich keerden tegen de toen dominante katholieke religie en we de jaren van de Inquisitie achter ons hadden gelaten, is er opnieuw sprake van een nieuwe Inquisitie, met publiekelijke moord en slachtpartijen, regeert de angst en doen overheden oproepen tot zelfcensuur en wil men blasfemie opnieuw strafrechtelijk vervolgen.

Na eeuwen van strijd voor een vrij en onbevangen leven, waarin mensen vrijheid van geloof en ongeloof hebben verworven, vrijheid van meningsuiting, in kunst, cultuur, muziek, beeld en geluid, waarin geen taboes op basis van religieuze gronden werden opgelegd, omdat we kerk en staat zouden hebben gescheiden, is er ineens een steeds krachtiger fenomeen, het intolerante, querulantisme van een religie die een politieke en wetgevende doctrine blijkt te zijn die alle verworven vrijheden in geweld en terreur willen smoren.

Vrijheid van meningsuiting is per definitie geen vrijheid van belediging, noch vrijheid van schofferen omwille van het schofferen, maar na jaren van verlichting, waarin men afstand nam van dogma’s en religieuze dwang, komt de waanzin van vervolgen en angst weer in zwang en dat wordt dan gesteund door zogenaamde leiders die de vrijheid van hun eigen volkeren ondergeschikt maken aan die van een religieuze dwangbuis van onverdraagzaamheid.

Jesus, Mozes, God, Boeddha, ach noem ze maar op, er werden films aan gewijd, cartoons, toneelstukken, musicals en menig gelovige schudde vol afgrijzen zijn  hoofd, maar niemands hoofd werd letterlijk opgeëist, laat staan dat men ambassades bestormde, bommen lieten exploderen of mensen werden vermoord, slechts hun stemmen werden gehoord, van afschuw over het gekwetst zijn in hun geloof.

Maar Jodengrappen werden zelfs door Joden zelve geproduceerd, Sam en Moos werden zelden boos, wee diegenen die grappen maakt over Mohammed en Allah, dan is het gedaan met de pret en kan de schrijver, cartoonist of publicist rekenen op een ongebreidelde uitbarsting van haat en geweld en zijn hun dagen soms geteld, kritiek is ongewenst, want hoe vredelievend men zich ook presenteert, hun daden en reacties hebben ons ondertussen welgevoegelijk anders geleerd.

Fatwa’s worden als zijnde warme broodjes uitgesproken, regenten reageren als ware Chamberlains , ze buigen diep in het stof en keren zich NIET tegen de gewelddaders, maar tegen hen die de euvele moed hebben zich NIET te willen onderwerpen aan de dictatuur van een religieuze dwangbuis en de groot Inquisiteurs en zich beroepen op vrijheid van meningsuiting, expressie en kritiek, dat noem ik pas echt dood en doodziek.

Wie buigt voor tirannie, wegkijkt als de religieuze waan een bedreiging wordt voor een gewoon vrij bestaan, moord en doodslag faciliteert omdat de waanzin regeert en men wapens en geld verstrekt voor Lentes die dodelijk zijn voor het vrije woord, moet niet verbaasd zijn als zijn vrijheid ook hier en straks in bloed wordt gesmoord.

Cartoons kunnen smakeloos zijn, woorden ook, muziek kan je irriteren, kunst kan je choqueren, vloeken en tieren, ach wie dat doet heeft geen manieren, alles heeft zijn grens, maar vrijheid van woord en geest onderscheid de moderne mens van het wilde beest.

De grens is bereikt als we buigen voor geweld, omdat de opgeklopte en geënsceneerde “volkswoede” onze vrijheden gaat beperken, men via Inquisitie praktijken religieuze wetten laat prevaleren boven die o zo zwaar bevochten vrijheid, want miljoenen stierven om het fascisme te bestrijden en ons te bevrijden, daarom mogen we niet buigen voor dreigingen en geweld, dan zijn de dagen van democratische vrijheden geteld.

Vrijheid is voor iedereen gelijk, de atheïst, de gelovige in iedere religie, de communist of socialist, de liberaal of libertariër, iedere stroming mag worden gehoord, zonder in bloed, hel of verdoemenis te worden vermoord, al is zijn mening nog zo apert, vrijheid echte VRIJHEID mag nimmer geketend en gegijzeld worden door moord en geweld, dan mijn lieve mensen zijn onze dagen in vrijheid gedoemd te bezwijken, het is tijd om de enige ware VRIJHEID opnieuw te ijken en niet langer voor geweld en angst te wijken.

Geplaatst door:

E.J. Bron

Met dank aan:

Cor Stoker

(http://corstoker-columns.blogspot.nl/2012/09/blasfemie-en-de-moderne-inquisitie.html)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Christendom, Dhimmitude, Islam, Religie. Bookmark de permalink .

17 reacties op Blasfemie en de moderne Inquisitie

 1. Piet Klont zegt:

  ‘…dat noem ik pas echt dood en doodziek.’
  Me dunkt!
  Maar wie gaat het die geesteszieken met nar Martin Schulz voorop even aan hun ‘verstand’ peuteren?
  Dringt het niet tot de botte koppen van deze ondemocratische schuinmarcheerders door hoe volslagen krankzinnig en gevaarlijk zij bezig zijn?
  Zo nee, dan nogmaals, hoe peuteren wij ze dit aan hun grijze niet-functionerende smotsmassa in hun doorgedraaide bovenkamertjes?
  Goed stuk, meneer Stoker, maar ik vind geen antwoorden.

  Like

 2. Piet Klont zegt:

  Aegolius cs had wel een antwoord…iets met helicopters en bommen of zo, dat sprak mij best wel aan moet ik zeggen.
  Dat was bij het stuk van Pennings, die ook al zo lekker kan stoken maar geen oplossing biedt.
  Met enkel verontwaardigd zijn komen wij er niet.
  Maar helaas, ik heb geen helicopter in mijn achtertuin staan.

  Like

 3. mekkeraar zegt:

  Ach Piet alleen een wentelwiek maakt de vijand echt niet ziek, maar met een paar bommen en granaten van Kpt Haddock zou het al wat andere koek zijn.

  Like

 4. Petrossa zegt:

  “Vrijheid van meningsuiting is per definitie geen vrijheid van belediging, noch vrijheid van schofferen omwille van het schofferen, ”

  Vaag. Daar kom je al met subjectieve uitzonderingen. Een belediging is persoonlijk, subjectief. Wat voor de 1 een belediging is kan voor de ander een compliment zijn.

  De vrijheid om te zeggen wat je wilt, PUNT. Geen maar, of, als. Als iemand zich beledigd/geschoffeerd voelt dan volgt hij de daarvoor geldende procdures, of beter negeert het gewoon.

  Like

 5. cor stoker zegt:

  Het is een ieder vrij om een mening te hebben, deze ook te uiten in woord of geschrift, maar die vrijheid is slechts beperkt door fatsoensnormen die we als beschaafde mensen zonder wetgeving met elkaar afgesproken hebben, noem het omgangsvormen, we vinden het niet prettig als vrouwen voor hoer worden uitgescholden, of als mensen onbeschoft zijn, naar mijn mening is beschaving ook een vorm van zelfbeperking.

  Neem een ernstige ziekte zoals kanker, nog geen 10 jaar geleden waren woorden en zegswijzen door vele mensen doorspekt met het woord kanker, terecht hebben de patiënten en hun familieleden daar tegen geageerd en zien we dat mensen die hier begrip voor hebben ook dat woord niet meer ge- en misbruiken in hun taalgebruik.

  Iedereen heeft de vrijheid te zingen zoals hij gebekt is, maar het is verre van subjectief om je aan de normale omgangsvormen te conformeren, het heeft te maken met fatsoen

  Like

 6. rommel zegt:

  Allemaal leuk en aardig die fatsoensnormen maar het moet natuurlijk wel van twee kanten komen. Als ik jarenlang door links als fascist, dombruin, nazi, racist, tokkie – en vul het maar aan, word uitgemaakt, heb ikzelf er totaal geen moeite mee om zo’n leippe stinkhippie helemaal verrot te schelden. Hetzelfde geldt voor woestijnnegers die onze vrouwen voor hoer uitschelden en het liefst mijn kop van mijn romp zien omdat ik weiger in dat apengeloof van hun mee te gaan.

  Like

 7. Piet Klont zegt:

  @mekkeraar zegt:
  20 september 2012 om 19:17

  Ja, maar Haddock had er altijd op z’n minst duizend van!
  😀

  Like

 8. Piet Klont zegt:

  @Rommel:

  Ook zonder die weigering zou ik het best leuk vinden om te zien… 🙂

  Like

 9. rommel zegt:

  En jij solliciteert weer is naar een verbale pak op je donder van me. Kan wel weer merken dat het lang geleden is.
  Pas maar op, er staan al twee kruisjes achter je naam

  Like

 10. E.J. Bron zegt:

  Toch fijn om te lezen dat rommel en Klont elkaar zo goed liggen! 😆

  Like

 11. Piet Klont zegt:

  Ik kan me dat laatste verbale pak niet herinneren, Rammel….

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  Prima betoog Hr. Stoker. Ik herhaal de woorden van de grote filosoof Voltaire, toen hij tegen een tegenstrever zei: ” Meneer ik vind uw opvattingen abject, maar ik zal er voor vechten opdat ook U uw mening kunt verkondigen”. Met de binnenkomst van een achterlijke ISLAM komt de VRIJHEID van MENINGSUITING absoluut in gevaar! Ik daag de LIBERALEN met name VVD en D66 uit, om PAL voor de VRIJHEID van MENINGSUITING te gaan staan! Als ze nog bestaansrecht wensen te hebben, zouden ze net als van Baalen in BRUSSEL pal moeten staan voor artikel 7 van onze GRONDWET!

  Like

 13. rommel zegt:

  Ach ja, Klont en ik gaan al heel lang terug. Op een gegeven moment schept dat een vertrouwensband waar je elkaar op zijn tijd lekker kan uitbekken.
  Komt in de beste huwelijken voor. Dat brengt ons juist dichter bij elkaar.

  Like

 14. Piet Klont zegt:

  @Bron:

  Eén Stoker is hier meer dan genoeg, heer Bron.

  Like

 15. Piet Klont zegt:

  @Rommel:
  Ja.
  Nu die pot bier nog!
  😀

  Like

 16. cor stoker zegt:

  zeg ik hou echt het vuur niet warm hoor, maar ik ken die mekkeraar

  Like

 17. vlieger zegt:

  Kunnen we dat hele zooitje niet vergelijken met de THE DAY OF THE TRIFFIDS.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s