Gefeliciteerd

Lars Hedegaard is vandaag (19 september) 70 geworden en Morten Uhrskov schreef in Jyllands Posten een artikel om daar aandacht voor te vragen. Hedegaard is al meer dan zeer lang actief als verdediger van het recht op vrije meningsuiting en steeds meer ook internationaal bekend. Deze zomer leverde hij zijn bijdrage aan de ICLA Conferentie in Brussel en begint hij ook als uitgever van de krant “Dispatch International”, samen met Ingrid Carlqvist. Hieronder fragmenten uit het artikel van Morten Uhrskov.

“Ik weet niet precies wanneer Lars Hedegaard er zich van bewust werd dat de toen gaande buitenlandse politiek vanaf 1983 een beetje te vrolijk was geworden. Ergens einde 90e jaren schat ik. Hedegaard legt naar mijn mening vanaf die tijd de nadruk op twee basisfeiten:

a) Niet alles is relatief, soms is iets meer waar dan iets anders. Het is heel goed mogelijk dat er denksystemen zijn – in dit geval de islam en de koran – die op een meer verschrikkelijke manier in elkaar gedraaid zijn dan andere. Hoe zou men anders de twee werken kunnen lezen waarvan weinig mensen zouden zeggen dat men “Mein Kampf” kan lezen en er iets gelijkwaardigs aan zou kunnen vinden. Of het programma van De Eenheidslijst (politieke partij) lezen en ontdekken dat het werkelijk anarcho-liberaal is. Er zijn werkelijke verschillen tussen bijvoorbeeld het Nieuwe Testament en de koran. De kans om van de dromen over een spirituele regering te lezen is er groter dan wanneer men zich in de koran verdiept. Door op deze eigenlijk banale waarheid te wijzen, verdient Lars Hedegaard dank.

b) Daaruit volgt dat een massale moslimimmigratie in Denemarken en Europa hoogst problematisch is. Niet alle moslims, waarschijnlijk de meesten niet, koesteren hartstochtelijke dromen om meteen de sharia ingevoerd te krijgen. Het punt is slechts dat een voldoende aantal moslims in Europa geen enkele wens blijken te hebben om deel te zijn van de brede cultuur van hun gastlanden. Zie de snel groeiende getto’s en u zult weten dat dit waar is. Democratie, oligarchie, absolutisme, vergeet het. Democratie is excellent en onovertroffen, als het werkt – voornamelijk vanwege de vrijheid van meningsuiting – maar het zijn altijd enkelen die de macht en de wet beheersen. Het verschil is alleen of de overheid bestaat uit onfrisse figuren of niet. Het is daarom helemaal niet noodzakelijk dat er een meerderheid van moslims in Europa moet zijn om de aganda te bepalen dat de massa-immigratie van moslims doorgaat.

“U hebt gelijk, u zult opgehangen worden”, luidt een oud spreekwoord. ‘Shoot the messenger’ is zelden de goede uitdrukking om datgene te karakteriseren als de pers bezig is Lars Hedegaard op te hangen. Iemand moet dat vervelende, zure werk doen. Iemand moet het persoonlijk op zich nemen om het slechte nieuws te brengen. Dat heeft Lars Lars Hedegaard al meer dan 10 jaar gedaan en voor dat werk wordt hij vandaag gevierd. De meeste mensen zijn lemmingen en dan zijn er nog de weinigen die aan de massa ontsnappen, ook als het onaangenaam is. Hij viert vandaag zijn 70e verjaardag.

Aldus Morten Uhrskov in Jyllands Posten.

Naar aanleiding van deze feestelijke gebeurtenis is er een klein boekje samengesteld met groeten en bijdragen van medestrijders van het vrije woord vanuit de hele wereld. Een ‘liber amoricorum’ dat als titel heeft meegekregen “Vrijheid boven alles”. Hieronder een opsomming van de schrijvers die hebben bijgedragen. Helaas is de lijst niet volledig, maar een aantal ook bij ons bekende personen hebben hun gelukwens gestuurd:

Ayaan Hirsi Ali, Mark Steyn, Bruce Bawer, Sven Ove Gade, Mogens Rukov, Kurt Westergaard, Daniel Pipes, Henrik Gade Jensen, Mikael Jalving, Naser Khader, Roger Scruton, Kasper Støvring, Bent Blüdnikow, Søren Espersen, Wafa Sultan, Hans Hauge, Pia Kjærsgaard, Ibn Warraq, Karen Jespersen, David Gress, Morten Uhrskov Jensen, Lars Vilks, Lone Nørgaard, Søren Krarup, Claes Kastholm Hansen, Phyllis Chesler, Kai Sørlander, Jesper Langballe, Farshad Kholghi, Diana West en Asger Aamund.

Zie Uriasposten: ‘Frem for alt frihed – Festskrift til Lars Hedegaard’ er i handlen…

Met dank aan Snaphanen.dk

Bron:

http://blogs.jp.dk/setfrahoejre/2012/09/19/et-stort-tillykke/

Vertaling: Vederso (voor https://ejbron.wordpress.com/)

 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Denemarken, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

6 reacties op Gefeliciteerd

 1. marijke zegt:

  Een vette pluim voor deze man.

  Like

 2. marijke zegt:

  Sean Hannitty is nu op 77 WABC,radio.Lieberman komt er op enz.In het engels.

  Like

 3. Wachteres zegt:

  Lars Hedegaard; alle gelukwensen van de wereld.

  Dat u nog lang in ons midden mag zijn om de strijd voor onze vrijheid voort te zetten.

  Ik heb grote bewondering voor wat u doet en ik wens u alle goeds voor de toekomst;

  Bovenal gezondheid!

  Like

 4. vederso zegt:

  Lars Hedegaard in New York tijdens SION Conferentie.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Respect voor deze man op de eerste plaats. Dat is toch heel wat anders, als het kruipen van de clinic clowns, Barosso, Schulz en van Rompuy, voor de MUZELMANNEN!

  Like

 6. Wachteres zegt:

  “Niet alle moslims, waarschijnlijk de meesten niet, koesteren hartstochtelijke dromen om meteen de sharia ingevoerd te krijgen”.

  In Engeland wil meer dan 40% van de jonge moslims dat de sharia wordt ingevoerd.

  Dankzij imams die vrijuit de gelegenheid krijgen om hen met haat tegen het Westen op te jutten.

  In de meeste Europese landen zal het niet veel anders zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s