Amerikaanse ex-minister van Buitenlandse Zaken waarschuwt voor de gevolgen van de “Arabische Lente”

De voormalige conservatieve Amerikaanse Minister van Buitenlandse Zaken Henry Kissinger heeft een kritische kijk op de “Arabellie”. Dit bleek uit een bezoek aan zijn oorspronkelijke geboorteland Duitsland. Kissinger, naaste vertrouweling van de Republikeinse presidenten Richard Nixon en Gerald Ford, waarschuwt voor een idealisering van de “Arabische Lente”, zoals deze door westerse media en politici de afgelopen anderhalf jaar werd bedreven.

Met het oog op de machtsovername van de Moslimbroeders in bijvoorbeeld Egypte en de toenemende radicalisering in de Arabische wereld, beschouwt Kissinger een democratische ontwikkeling volgens westerse voorstellingen ver weg.

Onbegrip voor westerse idealisering van de “Arabellie”

Kissinger uit nogmaals zijn volledige onbegrip over het enthousiasme waarmee de westerse media, maar ook politici, de machtswisseling in verschillende Arabische landen zoals Libië, Tunesië of Egypte hebben begroet. Dat in menig regio nu partijen aan de macht zijn die de sharia willen invoeren, zou niet in de zin van een democratische ontwikkeling liggen, die zou uitgaan van een scheiding van religie en staat.

75% voor de Moslimbroeders in Egypte betekent voor Kissinger niets goeds

Concreet spreekt de voormalige Minister van Buitenlandse Zaken en ervaren expert op buitenlands gebied de ontwikkeling bij de Amerikaanse bondgenoot tot nu toe, Egypte, aan. Egypte was na het vredesverdrag met Israël aan het einde van de jaren-70 opgeklommen tot de trouwste bondgenoot van de VS in het hele Arabische gebied. Door de val van Moebarak, die uiteindelijk door de VS werd geduld, is een verdere gemeenschappelijke weg in ieder geval twijfelachtig. Door de verkiezingsoverwinning van de Moslimbroeders bij de parlements- en presidentsverkiezingen ontwikkelt zich hier een nieuw regime, dat noch met de VS noch met Europa gemeenschappelijke waarden heeft. Desondanks pleit Kissinger in het belang van beide landen voor verdere samenwerking.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/0010101-Ex-US-Au-enminister-Henry-Kissinger-warnt-vor-Folgen-der-Arabellion

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", Egypte, Moslimbroederschap, sharia, VS. Bookmark de permalink .

8 reacties op Amerikaanse ex-minister van Buitenlandse Zaken waarschuwt voor de gevolgen van de “Arabische Lente”

 1. Tom Hendrix zegt:

  Kissinger heeft gelijk! We worden gewoon verraden door onze overheden, die heulen met de grootste vijanden van de humanistische democratische samenlevingen, en dat is de wrede islam.
  Al 1400 jaar, trachten deze anti-mensen de wereld te veroveren, ze waren gevorderd tot in Frankrijk in de 8e eeuw, toen Karel Martel hen genadeloos versloeg bij Poitiers! We kunnen ons nog herinneren dat de ottomaanse strijdkrachten waren gevorderd tot aan de poorten van Wenen, toen gelukkig de Poolse Koning Jan Sobieski meehielp de muzelmannen te verdrijven. Helaas hebben we geen Karel Martel en Jan Sobieski meer, maar wel de vuile 5e colonne van de RODEN i.s.m. met de LIBERALEN en de GUTMENSCHEN die de ISLAMISERING volop HELPEN!

  Like

 2. nicolazien zegt:

  Goed stuk, alleen een verkeerde conclusie: het Westen moet juist niet samenwerken met moslim regimes, dan gaan ze op een gegeven moment vanzelf aan hun eigen onvermogen te gronde. Hoe meer het Westen samenwerkt, des te meer lijkt het nog wat en dan zal het des te langer duren voor die ellende van de aardbodem verdwijnt!

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  The prophet our honour en op de hoofddoek: I respect muhammad. Stakkertje en zwaar geïndoctrineerd ook nog.
  http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1505319/2012/09/22/100-000-dollar-op-het-hoofd-van-regisseur-Innocence-of-Muslims.dhtml

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Goed opgemerkt Nicolazien. Het artikel spreekt voor zich en Kissinger weet de ins en outs van de politiek met Arabische staten. Samenwerking tussen staten wiens ultieme doelen en vorm van staatsinrichting niet elkaars verlengde liggen is altijd een doodlopende weg. Ook met Islamisten verdragen sluiten hebben slechts die duur zolang het de islamisten uitkomt. Net zo snel als ze een verdrag sluiten net zo snel zullen ze dat ook weer breken. De Koran en overlevering zegt immers zelf dat het sluiten van verdragen alleen toegestaan is als het de islam gunstig gezind is of als de noodzaak aanwezig is tijdelijk opnieuw op krachten te komen. Een voorlopige samenwerking tussen Washington en Cairo zal mogelijk “”althans voor het moment”” gunstig kunnen uit pakken voor een nog niet direkte oorlogsverklaring aan Israel. Mocht het evenwel zover komen dat Israel genoodzaakt wordt opnieuw de strijd aan te gaan tegen een land als Iran dan kan Cairo i.v.m. het voor moslims Oh zo belangrijke gezichtsverlies niet achterblijven. Bij wapengekletter tussen Iran en Israel zal Egypte de eerste Arabische staat zijn die de zijde van Iran kiest los van het feit of er wel of niet verdragen afgesloten zijn met de U.S.A.. Ik hoop in elk geval dat tegen die tijd het presidentschap van Obama voltooid verledentijd is want Obama is qua midden oosten politiek het slechtste wat de V.S. en Israel in het bijzonder ooit had kunnen overkomen.

  Like

 5. Marcel zegt:

  Quote : “Door de val van Moebarak, die uiteindelijk door de VS werd geduld, is een verdere gemeenschappelijke weg in ieder geval twijfelachtig. ”

  Nou dat twijfelachtige zie ik niet zo. Volgens mij zit het erin dat – als Obama herkozen word – de USA de samenwerking met de islamitische staten juist intensiveren. Ik geloof nooit dat hij de moslimbroeders de les durft te lezen. De capriolen van Clinton in Bangladesh en Pakistan, en het gevlei van Obama bij de moslimbroeders spreken toch boekdelen wat dat betreft.

  Like

 6. Martien Pennings zegt:

  Als Obama herkozen wordt, ga je zijn ware gezicht zien.
  Hij is waarschijnlijk moslim, maar in elk geval heeft al zijn buitenlandse politiek én retoriek de Moslimbroeders in de kaart gespeeld.
  Ik denk dat hij uit is op de vernietiging van Israël.
  Daartoe zal hij, als hij herkozen wordt, Israël dwingen unilateraal toe te slaan jegens Iran en zorgen dat Israël in zijn op-leven-en-dood-gevecht zoveel mogelijk gehinderd wordt.
  Ik heb geen enkele illusie meer over deze figuur, noch over dat wijf Clinton.

  Like

 7. Piet Klont zegt:

  Ik denk niet dat ik een Kissinger nodig heb om tot zo’n inzicht te komen dat wat het westen doet volledig van de pot is gerukt.
  En dat N’Obomba het Trojaanse paard is van de islam op Amerikaanse bodem en daarmee het gehele vrije westen.
  Dat doet me weer denken aan dat prachtige plaatje dat hij zijn masker afrukt en er een grijnzende doodskop onder vandaan komt.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  @Piet Klont 07.26. uur, morge Piet, en wat MOBAMA betreft heb je volkomen gelijk. Deze president is met afstand de grootste verrader van de vrije seculiere democratie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s