Chris Stevens, groot vriend van de Libische Lente!

(Door: Roelf-Jan Wentholt)

Bovenstaand filmpje werd eertijds door het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken gemaakt om ambassadeur Chris Stevens aan het Libische volk te presenteren. Het is van een grenzeloze naïviteit. En een grenzeloze hoogmoed. En dat alles is gebaseerd op een krankzinnig vooroordeel. Dat vooroordeel luidt dat alle mensen eigenlijk redelijke Westerlingen  zijn. Dat het ondenkbaar is dat er mensen bestaan die “zomaar” onze vijanden zijn. “Een vijand is een vriend voor wie je nog niet genoeg hebt gedaan.” Ik begrijp steeds beter de verzuchting van Gerard Reve: “Was het maar weer oorlog”. 

Door:

Roelf-Jan Wentholt

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Libië, Naïviteit, VS. Bookmark de permalink .

28 reacties op Chris Stevens, groot vriend van de Libische Lente!

 1. Martien Pennings zegt:

  Echt een aardige vent, die Stevens.
  Geheel vervuld van goede bedoelingen.
  Nee, ik ben niet sarcastisch.
  Als je tot je laat doordringen wat er met hem gebeurd is: verkracht, gemarteld, vermoord . . . . . .
  Het is het lot geweest van zovele linkse naïevelingen, met name in Iran.

  Like

 2. Max zegt:

  Moslims roepen “de kelen van Joden snijden” op de straten van Parijs….http://europenews.dk/en/node/58803

  Like

 3. DonnaDolce zegt:

  En dan vindt men het gek dat er vreemdelingenhaat komt/is??? Het wordt tijd dat mensen eens gaan beseffen wat er werkelijk aan de gang is, blindevinken zijn het, blind, doof EN stom.

  Like

 4. Martha zegt:

  Ja, Roelf-Jan en nadat héél Amerika sprakeloos van ontzetting via youtube de beelden
  had gezien, hoe het vermoorde lichaam van één van hun zonen door de straten van
  Benghazi was gesleurd, was daar Obama met naast zich Hillary Clinton.

  Geen woord over de gruwelijke moord op Chris Stevens en drie van zijn naaste medewerkers.

  Het was de schuld van de maker van het filmpje.
  Amerika heeft daar niets mee te maken.

  Een knieval voor de islam en de barbarij van haar volgelingen.

  Like

 5. jacob waterman zegt:

  Lekker doorgaan zo, ik hoor mijn moederland al roepen here i come israel.

  Like

 6. marijke zegt:

  Max ik kan wel janken als ik dat zie.En dat het geteisum onder ons woont.Ik hoop zo dat er geen een jood in de states op Obama stemt.In ieder geval is daar echt tegen geluid.Maar dat hoor je hier niet.

  Like

 7. Ko Lumbus zegt:

  Schrijnend filmpje.

  En, @Martien om 13:02, maak je het niet dramatischer dan het al is? Voor zover mijn info strekt is Stevens gestikt in de rook toen hij zijn toevlucht hogerop in het brand staande gebouw zocht.

  Like

 8. Marijke,

  Ik ken tenminste 1 Joodse dame, een goede vriendin van mij in CA, die nu net als de vorige keer, zich zeer inzet voor de heer Obama. Wat kan ik er aan doen? 🙂 Voor mij is van belang wat de VS president doet betr. Israel. Voor de Amerikanen is dat natuurlijk van veel minder belang.

  Wat de heer Stevens betreft, hij is net als die andere drie op een vreselijke manier omgekomen.
  Ik las ergens dat hij erg anti-Israel was. Ik wens niemand toe om zo vermoord te worden (ook al was hij gestikt, het blijft moord in mijn ogen), maar persoonlijk kan ik er niet om janken.

  Like

 9. Ko Lumbus zegt:

  Zeker Dorith, het blijft moord.

  Like

 10. Linsky zegt:

  Een heel erg moedige vrouw!
  Waarom krijgen dit soort mensen de Vredesprijs niet?
  In 2007 werd deze dame voorgedragen voor de Nobelprijs – ze werd niet geselecteerd….!
  http://linskysplace.wordpress.com/2012/09/22/irena-sendler-een-bewonderenswaardige-vrouw/

  Like

 11. Martien Pennings zegt:

  Het zeer verontrustende filmpje http://europenews.dk/en/node/58803 dat Max om 13:26 geeft, wordt door EuropeNews voorzien van de titel

  “Video: Muslims chant ‘slit the throats of Jews’ on the streets of Paris: the new normal”

  Maar de demonstranten roepen dat helemaal niet rechtstreeks.
  Ze doen dat op taqiyya-manier.
  Ze schreeuwen (beginnend op 2:30): “Joden, Joden! Herinner je Khaybar!”

  Om dat te kunnen interpreteren moet je weten wat Machteld Allan in de Volkskrant op 16 maart 2007 aldus beschreef in een recensie van een boek van Hans Jansen:

  “Khaybar Khaybar ya Yahoed, Jaysh Muhammad sa-ya’oed, klonk het vorig jaar in Amsterdam tijdens een anti-Israëldemonstratie. Khaybar, Khaybar, o joden, het leger van Mohammed zal terugkeren. ‘Het is twijfelachtig hoe vrolijk we van het gebruik van deze yell moeten worden’, schrijft Hans Jansen. Want wat is ‘Khaybar’?

  Khaybar is een oase die in de zomer van 628 door Mohammed werd aangevallen. De inwoners van Khaybar waren joden. Mohammed liet de meeste mannen van Khaybar zonder veel omhaal doden. De vrouwen werden als buit onder de moslims verdeeld. Nu is de intentie van de yell beter te begrijpen.”

  Tot zover Machteld Allan

  Serge Trifkovic over een dergelijke afrekening met Joden door Mohammed, namelijk de afslachting van de Banu Qurayzah (“The Sword of the Prophet” pp. 44):

  “( . . .) Mohammed ordered 900 men to be beheaded in a ditch in front of their women and children. Torches were lit so that the slaughter could be over in one day. ( . . .) The women were subsequently raped. Mohammed chose as his concubine one Raihana bint Amr, whose father and husband he had had slaughtered before her eyes only hours earlier. “

  Like

 12. Ko Lumbus zegt:

  Iemand anders die ook werd voorgedragen voor een Nobelprijs (Literatuur).

  Like

 13. Martien Pennings zegt:

  @ Dorithbatmoshe om 14:16.
  Als-ie anti-Israël was, die Stevens, dan is-ie in mijn ogen al meteen een stuk kwaadaardiger en heb ik al een stuk minder medelijden met hem.
  Een PVV-er die nogal bijbelvast is (!), heeft mij ooit eens verteld dat volgens dat boek zij die Israël verdedigen gezegend zijn.
  Nou, dat wist ik niet en daar was het me derhalve ook nooit om begonnen.
  Maar ik hoop van harte dat het tegenovergestelde dan óók waar is: vervloekt degenen die Israël demoniseren!

  Like

 14. marijke zegt:

  Dorith.Ik heb Joodse buurtjes en die stemmen gelukkig niet op hem.Ik woon de meeste tijd daar.Ben hier om dat ik met een ziek fam zit.En je krijgt niet de hele waarheid hier.Kijk wat hier gebeurt.Samson trekt een pak en een das om Op tv 12 en 3 iedere dag reclame voor hem ,want er is geen tegen geluid.En ja de schaapjes gaan er met open ogen in.Hoe triest.En er zitten nog al wat joodse mensen bij die rooie rakkers.Foei.Kijk eens bij Linsky daar heb ik een art gestuurt vanmorgen.dat hebben we ook in het engels en het gaat overal naar toe.

  Like

 15. vederso zegt:

  Mark Tapson gaat in een artikel op Frontpage Magazine ook uit van de verkrachting van Ambassadeur Stevens, maar dat gerucht heb ik nog nergens serieus bevestigd gezien. Desondanks een bijzonder artikel.

  http://frontpagemag.com/2012/mark-tapson/the-sexual-pathology-of-the-libyan-attackers/

  Like

 16. Martien,

  Ik wilde niet zo maar wat neer kwakken en heb dus gezocht naar wat informatie betr. de relatie van de heer Stevens ten aanzien van Israel. Waar ik het voor het eerst als, weet ik niet meer.

  http://www.jpost.com/Opinion/Letters/Article.aspx?id=285227

  Lees de eerste twee stukjes!

  Like

 17. Vervelend dat je niet je tikfouten achteraf nog kan verbeteren…… als = las

  Like

 18. Ko Lumbus zegt:

  Gezien het trackrecord van de Lybische haatbaarden is het maar te hopen dat Stevens is gestikt voordat zij met hem hun gang konden gaan. Eerdere beelden van hoe het tuig met de nog levende Khadaffi omsprong staan me nog helder voor de geest.

  Like

 19. F Bonebakker zegt:

  Iran platgooien atoombom erop klaar

  Like

 20. Ko Lumbus zegt:

  Vederso @14:52

  In je link lees ik dat Chris Stevens gay was. Dat zou zijn lot er niet bepaald beter op hebben gemaakt. En ja, ook met een levenloos corpus schijnen islamitische sodomisten goed uit de voeten te kunnen.
  Zo, ga even wat leukers doen.

  Like

 21. vederso zegt:

  @ Ko Lumbus. Ik las zoëven dat Obama binnen 90 minuten wist dat het consulaat werd aangevallen en vervolgens naar bed ging zonder meer over het lot van zijn ambassadeur te weten.

  Like

 22. Ko Lumbus zegt:

  @Vederso 15:41

  Negen minuten zul je bedoelen!. 😉

  Like

 23. Roelf-Jan Wentholt zegt:

  @Dorith; Dank voor je link naar de JP. Ik haal er dit comment uit voor de lezers hier:

  Sir, – While no one can countenance the slaying of any American diplomat, there is little reason for Israelis to mourn the loss of J. Christopher Stevens.

  Stevens served with an anti- Israel bias during his tenure in Jerusalem. To his core he was a classic State Department Arabist and a member of that self-perpetuating gang at Foggy Bottom whose reflexive opposition to Israel makes its members so ideal as future employees of the Saudi lobby.

  Indeed, your article “Slain US ambassador was hopeful for future of Libyan democracy” (September 13) quotes an unnamed “retired senior US diplomat” as saying: “They just killed the best of the next generation in the inner sanctum of the foreign service.” One need not be an expert in State Department jargon to understand precisely what these words mean.

  There is an element of poetic justice, if not schadenfreude, when someone of this ilk is murdered by the very murderers he championed.

  Like

 24. Tom Hendrix zegt:

  De HAATBAARDEN laten zich weer van hun “beste kant”, zien! Deze achterlijke “woestijnratten”, zijn niet van een menselijke maat, deze creaturen schiep satan in zijn vrije uren! Helaas is onze bevolking ook nog zo stom om massaal op de Partij van de Arabieren te stemmen, de haatbaarden kunnen vooruit met de islamisering ook in NEDERLAND hoor. Ik hoop dat de achterlijke woestijnratten worden weggevaaqgd indien zij ISRAEL trachten aan te vallen!

  Like

 25. Tom Hendrix zegt:

  @Vederso 15.41. uur, wat anders verwacht van muzelman OBAMA Vederso?

  Like

 26. Marcel zegt:

  Wat heeft iedereen toch met die Nobelprijzen de laatste tijd ? Ik kan geen artikel lezen of ergens in de comments word wel weer iemand genomineerd.

  Als je de vredesprijs aanneemt dan laat je je op gelijke hoogte zetten als bijvoorbeeld Yassir Arafat, de aartsvader van het moslimterrorisme. Jimmy Carter. Al Gore & het IPCC. En niet te vergeten, Barrack Obama.

  Niet bepaald een rijtje waar ik graag tussen zou staan.

  Nelson Mandela.

  Van veruit de meesten kan gezegd worden dat ze onze belangen in de wereld geen goed hebben gedaan.

  Dat soort personen daar word je dan tussen tussen geplaatst. Gezellig naar Noorwegen, 1 van de beruchtste dictaturen van politieke correctheid, om die prijs op te halen.

  Het zal me wel nooit gebeuren
  maar mocht die prijs voor de vrede ooit nog eens aan mij toegekend worden
  dan weiger ik hem. Dat is het enig juiste om te doen, de Nobelprijs heeft alle glans en prestige die ze ooit had allang verloren.

  Like

 27. marijke zegt:

  Ja Marcel ,Obama en er zijn er nog meer die de prijs niet verdienen.Maar als je naar Linsky zijn blok gaat dan staat daar een art en die vrouw had hem zeer zeker verdiend.nu met al die joden haat die weer zo vreselijk in op komst is vind ik dat het art alle aandacht verdient.En wij zijn in de states bezig dat art overal te verspreiden.Maar ze zijn hier erg lauw.joden ja zelfs in Holland zitten op een bewaakte school.Wie hoor je er over?Ik vind het een schande dat Obama die prijs kreeg.En een grote schande dat deze vrouw hem niet kreeg.

  Like

 28. marijke zegt:

  En een pluim voor Linsky dat het bij hem als hoofd art blijft staan.bravo.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s