De ogen stijf dicht

Alice Schwarzer over de moeilijke omgang van de Duitsers met moslima´s en de toenemende invloed van de islam. Een interview uit het jaar 2004 dat niets aan actualiteit heeft ingeboet.

Spiegel: Al tientallen jaren lang wordt werkeloos toegezien hoe een deel van de hier levende Turkse vrouwen volledig van zijn rechten wordt beroofd. Waarom is hier in de Duitse samenleving zo weinig verzet tegen?

Schwarzer: Omdat het aan de kaak stellen van deze wantoestand onmiddellijk als racisme wordt bestempeld. Daarbij heeft het gezonde mensenverstand geenszins altijd ongelijk: Een vrouw, die onder haar bergen stof voort strompelt, terwijl haar man losjes in een spijkerbroek loopt; of een meisje, dat gedwongen uitgehuwelijkt zal worden – dat is een schandaal, tot welke cultuurkring men ook behoort.

Spiegel: Van politiek rechts zult u waarschijnlijk nauwelijks beschuldigingen van racisme te horen krijgen.

Schwarzer: Beschouwt u alle conservatieven als racisten? Vooral de linksen pleitten tot nu toe voor een “tolerantie van de verschillen”. Maar wie zo argumenteert, beschouwt Turkse vrouwen als een ander soort mens in een andere cultuur, waarvan de regels geaccepteerd moeten worden, ook als ze vrouw- en mensvijandig zijn.

Spiegel: Wat zijn uw persoonlijke ervaringen in de strijd tegen de onderdrukking van islamitische vrouwen?

Schwarzer: Intimidatie! Dat begon na mijn reis naar Iran in 1979, twee weken na de machtsgreep van Khomeini, toen ik in “Emma” over deze nieuwe variant van het fascisme schreef. Die hebben geen geheim van hun bedoelingen gemaakt, net zoals de nazi´s in 1933. Men plakte destijds onmiddellijk het etiket “racist” en “vriendinnetje van de sjah” op me. En tot op de dag van vandaag wil in Duitsland niemand horen dat de zogenaamde rebellen in Tsjetsjenië al in 1994 de sharia praktiseerden! Daartegen heb ik nog geen mensenrechtenactivist horen protesteren.

Spiegel: Hoe verklaart u deze reacties?

Schwarzer: Dat is pure vrouwenverachting. Maar ook zelfhaat. En dan deze Duitse geloofsheimwee. Nadat de nazi´s al het vreemde verduiveld hebben, willen de kinderen nu houden van alle vreemde, met hun ogen stijf dicht. Nadat hun linkse goden ten onder zijn gegaan, willen ze in deze nieuwe goden geloven.

Spiegel: Is het niet juist links dat de kwestie van de buitenlanders heeft opgepakt?

Schwarzer: Ja, maar vaak in het gewaad van de multiculti-ideologie, die ik als leugenachtig beschouw. Deze ideologie camoufleert, dat wij anderen niet met de fundamentele houding van gelijkheid tegemoet treden, maar minzaam. Deze heel bijzondere vreemdelingenliefde is slechts de andere kant van de vreemdelingenverachting. En zij herinnert me fataal aan de goede oude plaatsvervangerpolitiek van bepaalde 68´ers, die altijd al beter wisten wat goed is voor het domme volk. We hebben immers net in Nederland gezien waartoe zo´n verkeerd begrepen tolerantie kan leiden. Deze eigengereide fanatici denken, dat ze zelfs midden in onze democratie het recht zouden hebben om “ongelovigen” af te slachten – om zo iedere kritiek op hun waan monddood te maken.

Spiegel: In Duitsland heeft onlangs opnieuw het hoofddoekverbod de aandacht gevestigd op de leefomstandigheden van islamitische vrouwen. Marieluise Beck, de integratiegevolmachtigde van de regering, denkt dat hoofddoek dragende vrouwen zich gemakkelijker kunnen integreren – alleen al daarom, omdat ze het huis mogen verlaten.

Schwarzer: Als ze zo hartstochtelijk achter de minderheid van de demonstratief de islamitische hoofddoek dragende moslima´s blijft staan, valt ze de meerderheid in de rug, die zich bewust niet versluiert. Weet de integratiegevolmachtigde eigenlijk welke morele druk een hoofddoek-lerares op islamitische scholieren en hun ouders kan uitoefenen? Per slot van rekening is voor de radicale islamieten een ongesluierde vrouw een hoer.

Spiegel: Is hier niet het fundamentele recht van vrijheid van godsdienst van toepassing?

Schwarzer: Dat heeft niets met godsdienst te maken, dat is politiek. Daarbij komt: Een lerares moet zich op school niet zelf tot haar recht laten komen, maar de democratie vertegenwoordigen. Als de islamitische hoofddoek moet worden toegestaan, waarom dan ook niet tegelijk de chador en de boerka? Op Zweedse en Engelse scholen zijn overigens al leerlingen in boerka´s opgedoken.

Spiegel: De rechtbanken houden zich al jarenlang bezig met klachten van moslima´s, die hun idee ook hier in het land willen doordrukken. Hoe beïnvloedt het islamitische recht de Duitse rechtspraak?

Schwarzer: Sluipend. De radicale islamieten maken sinds het midden van de jaren-80 in Duitsland doelbewuste propaganda. Offensief nummer een: De sociale ondermijning van de eigen mensen. Offensief nummer twee: Het losweken van het democratische onderwijs. Offensief nummer drie: De juridische ondermijning van de rechtsstaat. In gecoördineerde acties wordt sinds enkele jaren geprobeerd de sharia in het Duitse recht te infiltreren. De vlag van deze kruistocht is de hoofddoek. De op dit terrein actieve professor Mathias Rohe, een in Erlangen docerende rechter van het gerechtshof in Neurenberg, zei in 2002 heel openlijk: “In Duitsland passen we iedere dag de sharia toe. Als Jordaniërs hier trouwen, dan trouwen we ze volgens Jordaans recht.” Dus inclusief het “recht” op polygamie.

Spiegel: De professor in de politieke wetenschappen Bassam Tibi eist in het door hem uitgegeven boek “De Allahstrijders en de valse tolerantie”, dat buitenlanders in Duitsland zich moeten oriënteren op de Europees-westerse “dominante cultuur”. Sluit u zich daar bij aan?

Schwarzer: Zo zou ik het niet formuleren. Zulke woorden zijn mij vreemd.

Spiegel: Maar u denkt het.

Schwarzer: Laat u me het zo uitdrukken: Destijds, in de Duitse Herfst, ten tijde van de RAF-terreur, zou men iedere morgen het loflied op de grondwet moeten zingen. Ik vond dat heel onsympathiek. Intussen echter is de grondwet me lief en dierbaar geworden. Ik vind het een prachtige verworvenheid, die we moeten behouden.

Spiegel: U wilt de radicale islam d.m.v. de grondwet afweren?

Schwarzer: Natuurlijk! We hebben onze vrijheden zoals de Verlichting en de democratie moeizaam bevochten en moeten datgene wat we bereikt hebben behouden. De mensenrechten zijn universeel geldend en ondeelbaar, onafhankelijk van cultuur en religie.

Spiegel: Wat verwacht u van de politiek om de vrouwenrechten te garanderen en de invloed van de radicale islamieten tegen te gaan?

Schwarzer: Er is veel te doen, omdat alles verwaarloosd werd. De beheersing van de Duitse taal en de acceptatie van ons rechtssysteem moeten inburgeringcriteria worden. In de desbetreffende stadswijken moet offensief aan jeugdwerk worden gedaan, opdat de meisjes en jongens niet nog meer van elkaar vervreemd raken en door de democratievijandige moskeeën worden opgehitst. In de wijken, op de scholen en de universiteiten moeten we offensief iets tegenover de rattenvangerpropaganda van de radicale islamieten zetten. En we moeten de acuut bedreigde meisjes en vrouwen concreet helpen.

Spiegel: Zouden de gedupeerden niet zelf hun stem moeten verheffen – ook in de strijd tegen de radicalen?

Schwarzer: Er is een einde gekomen aan het zwijgen. De moedigste beginnen net hun stem te verheffen. En dat betalen ze duur. Na de moord op Theo van Gogh staat Ayaan Hirsi Ali, een Nederlands parlementslid van Somalisch-islamitische afkomst, op de gevonden dodenlijsten. Ze is ondergedoken. Moeten we nu allemaal zwijgen uit angst? Nee. Nu is het sluiten van de rijen met de democratisch gezinde moslima´s en moslims gevraagd.

Bron:

http://www.spiegel.de/spiegel/print/d-36625727.html

Interview: Michaela Schießel & Caroline Schmidt

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Dhimmitude, Duitsland, Islam, Islamisering, Linkse Kerk, Moslims, political correctness. Bookmark de permalink .

20 reacties op De ogen stijf dicht

 1. oogenhand zegt:

  Inzake de conservatieve sexuele moraal parasiteren de moslims op de Christenen. Christenen verhinderen bv. voorbehoedsmiddelen in moslimlanden, maar moslims doen niets voor Christenen. Dit betekent dat een moslim niet het recht heeft terug te vechten. Dat verbiedt immers het Christendom.

  Like

 2. oogenhand zegt:

  “Een vrouw, die onder haar bergen stof voort strompelt, terwijl haar man losjes in een spijkerbroek loopt”
  Dit staat bekend als CFNM. CFNM is een belangrijke traditie in de Islam. Zelfs oliesjeiks dragen geen volle baarden, geen gehaakte mutsjes, en geen ingekorte jalalib en broeken.

  Like

 3. JooJootje zegt:

  @ oogenhand
  Volgens mij bekijkt u dit artikel niet vanuit Westers Perspectief.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Perfect artikel Hr. Bron. Mw. Schwarzer heeft volkomen gelijk, bij de islam is alles eenzijdig. Zij verdommen het om zich aan te passen, eisen overal de bouw van hun moskee, eisen dat er rekening moet worden gehouden met hun sharia etc. Te zelfder tijd, verbieden ze christenen in hun landen om hun geloof te kunnen belijden, vervolgen ze, en maken het leven van christenen en andersdenkenden zuur. Tot zover dat zgn. fijne geloof van de vrede!

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Gisteravond zag ik vanaf 23:15 het volgende debat tussen o.a. Alice Schwarzer, ingepakte bekeerling Hübsch,(zie interview Schwarzer over de hoofddoek..!!)en iemand van de Grünen op de Duitse satellietzender 3Sat.
  http://www.3sat.de/programm/?viewlong=viewlong&d=20120922&dayID=ClnDaN22&cx=68
  LET OP! Scroll naar 23:15. De link naa dat debat is nog NIET actief. Wanneer dat wel het geval is weet ik niet. Geduld dus.

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  CNFM…Waar staat die afkorting voor?

  Like

 7. oogenhand zegt:

  Clothed Female Nude Male

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  @oogenhand 09:06
  Lijkt me geen gangbaar begrip.Zegt me niets.Nooit van gehoord: zelf uitgedokterd?
  Waar kwam je die afkorting voor het eerst tegen?

  Like

 9. Linsky zegt:

  Mag dat wel?
  Die rechtse arabische pinguïn draagt dikke naaldhakken evenals die op de poster.

  Quote;
  ‘sluiten van de rijen met de democratisch gezinde moslima´s en moslims’?
  Dat is tot op heden nooit gebeurd!
  De macht van de extremisten zit ‘m juist in het feit dat ze die zogenaamde ‘gematigden’ toch voor zich uit de straat op weten te drijven, en voor hun karretje spannen.
  Een karretje wat door veel overheden is betaald compleet met ‘routebeschrijving!’

  Like

 10. Inderdaad. Een routebeschrijving richting een gratis huis, gratis inboedel, gratis uitkering, gratis hulp en alle andere middelen waarvoor Nederlanders hard moeten werken en er dan zelfs nog geen recht op blijken te hebben.

  Like

 11. Seculiere zegt:

  Ik heb echt de indruk dat Europese Turken meer islamitischer zijn dan de Turk Turksen of beeld ik mij dat hier in

  Like

 12. E.J. Bron zegt:

  @seculiere

  Daar kon je wel eens gelijk in hebben. Nu echter nog de vragen: “Waarom?”en “Hoe kan dat?”

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  @Pieter Veenstra 12.56. uur, en dat met medewerking van VVD,CDA,PVDA en DEMONEN 66 Pieter. Hun knechtjes, in het Europees Parlement, hebben volle medewerking in 1975 verleend aan de aanname van de ” Resolutie van Straatsburg”. Ik word nog misselijk als ik de verkiezingsuitslag van 12 september j.l. er tegenover zet, juist deze eurofiele partijen zijn door het stomme nederlandse kiezersvolk gekozen te weten de PVDA en de VVD. De machthebbers kunnen nu verder doorgaan met ons aan de bedelstaf te brengen.

  Like

 14. Seculiere zegt:

  Ik denk door de invloed door de andere moslim migranten zoals Marokkanen b.v. en de ottochtoon doen al decenias lang deze 2 volkeren op de zelfde kam te scheren en uiteindelijk gedragen de Turken dan ook zo omdat ze telkens het zelfde en het zelfde aanhoren?

  Like

 15. Seculiere zegt:

  Want je kan niet zeggen dat de Turken hier in de tijd zijn blijven staan,want in de jaren 60 en 70 waren ze juist veel moderner als ik de Turkse films zie van in die tijd en de Seculiere hadden volop de macht dusja tzal dat eerste zijn

  Like

 16. Seculiere zegt:

  Zie je een Iraanse dit zelfde doen in Teheran? :p

  Like

 17. oogenhand zegt:

  G.Deckzeijl zegt:
  23 september 2012 om 09:22

  Ik kwam de term tegen porno surfend.

  Linsky zegt:
  23 september 2012 om 11:11
  Mag dat wel?
  Die rechtse arabische pinguïn draagt dikke naaldhakken evenals die op de poster.

  Inderdaad. Mag dat wel? Ik heb op mijn blog wel eens geschreven over de versoepelde kledingregels in Europa, en de dubbele maatstaf ten aanzien van het Midden-Oosten.

  Seculiere zegt:
  23 september 2012 om 19:36

  Ja, ik weet dat veel dames erg leuk zijn. Dat is nuttig tegen Stormfront-ideologie. Seculier Turkije is niet te verenigen met huidig Iran. Maar als men de demografische oorlog tegen de Koerden wil winnen moet men òf de Turkse geboortecijfers verhogen met bijbehorende culturele veranderingen, òf de Koerdische geboortecijfers moeten doen dalen door culturele veranderingen.

  Like

 18. Tom Hendrix zegt:

  @Seculiere 19.34. uur op 23/9. Potdorie Seculiere, die meiden mogen er wezen hoor, die zie ik liever als meneer pastoor in zijn zondags pak. Hahaha. Bedankt seculiere leuke video.

  Like

 19. M.A.L. Sion zegt:

  Er moet natuurlijk plaats zijn voor lol. Als de boog te gespannen staat verzuren we. Maar …..
  Uit dit artikel en comments blijkt dat wie een idee wil ventileren over de snelheid van de islamisering zeker te traag zal schatten. Het is niet bij te houden en bijhouden is niet de boodschap maar we moeten terugdringen.
  We hebben een enorme tegenslag te verduren gekregen met de laatste verkiezingen. De islamofielen hebben het voor het zeggen en de stomme bevolking heeft ze de kans gegeven om tot 2016 hun gang te gaan. Die gedachte is onverdraaglijk. Er MOET wat gebeuren en dat ligt niet op het slappe politieke vlak. Er moet als een razende nagedacht worden over alternatieven.
  We zijn het aan ons nageslacht verplicht. Ook als er risico’s aan verbonden zijn.
  Deze site is prima bezig zolang die in de lucht zal zijn. Ik hoop en wens heel lang maar we moeten niet verzuimen om goede afspraken te maken voordat stekkers eruit getrokken worden. Dan moet het ondergrondse netwerk klaar zijn voor gebruik.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s