Indonesië: De Borobudur door vrome moslims bedreigd

(Door: Sheik Yermami)

De Borobudur is prachtig. In de vroege jaren zeventig bracht ik nogal wat tijd door in Indonesië en reisde met de motor “all over the place”. Toevallig bezocht ik deze grote boeddhistische monumenten meerdere malen. Delen ervan zijn zwaar beschadigd. De restauratie is een doorlopend project. De zogenaamde ‘internationale gemeenschap’ onder de UNESCO betaalt eindeloos om de toegang open te houden en voor toeristen van over de hele wereld is het een ´must see´, net als de piramides in Egypte of Angkor Wat in Cambodja.

Voor vrome moslims is de Borobudur een overblijfsel van de Jahiliyya, de pre-islamitische tijden van duisternis en dus waardeloos. Waardeloos net zoals de Bamyan boeddha’s in Afghanistan en de talloze monumenten, tempels en kerken die nu in puin liggen. Kunstwerken van onschatbare waarde in alle landen die nu bezet zijn door de soldaten van Allah, zijn vernietigd of lopen het risico te worden opgeblazen of onherstelbaar beschadigd.

De islam houdt niet van concurrentie

Als er iets is dat de suprematie van de mesjogge profeet bevestigt, hebben ze het niet nodig en als het in tegenspraak is met de leer van de islam willen ze het niet hebben. Eeuwenlang beschikten de fanatici niet over de knowhow of genoeg explosieven om de Borobudur te vernietigen, maar nu hebben ze alles wat nodig is en is het menens.

Yogyakarta. Indonesische inlichtingendienst heeft informatie verzameld dat een terroristisch netwerk haar zinnen heeft gezet op een van de belangrijkste culturele en historische erfgoederen van het land.

De wereldberoemde Borobudur Tempel in Magelang, Midden-Java, kan het doelwit worden, omdat het een boeddhistische tempel en een topbestemming is voor buitenlandse toeristen, heeft de Yogyakarta Militaire Bevelhebber Brigadegeneraal Adi Widjaja Adi Widjaja vrijdag gezegd.

“We moeten nog steeds de informatie verder analyseren, we moeten er niet op reageren alsof het accurate informatie is,” zei Adi. “Tot nu toe is er een indicatie van een bedreiging, maar het mag niet worden geïnterpreteerd als een directe bedreiging.”

In 1985 werd de Borobudur Tempel, monument op de Werelderfgoedlijst van de Unesco, ook aangevallen door een terrorist genaamd Ibrahim, of Mohammad Jawad alias Kresna. Negen stoepa’s werden vernietigd door de bomexplosie. “Op basis van het patroon van terreur werden tempels in Indonesië (door terroristen)beschouwd als producten van een oud tijdperk die verdienen te worden gesloopt”, zei Adi. “Daarom, hoewel de gegevens nog ruw zijn en er nog steeds behoefte is aan analyse, is de indicatie duidelijk.”

(Door: Suara Pembaruan)

Bron:

http://sheikyermami.com/2012/09/23/indonesia-devout-muslims-threaten-borobudur-temple/

Auteur: Sheik Yer´mami (“Winds of Jihad”)

Vertaling: Vederso (voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Indonesië, Islam. Bookmark de permalink .

7 reacties op Indonesië: De Borobudur door vrome moslims bedreigd

 1. Elvi zegt:

  Verderso, laatst besprak ik met een kennis hoe het mogelijk is dat de hele Hindoeïstische en Boeddhistische cultuur, voor ons in het westen, geruisloos overgegaan is in de Islam.

  En nu zijn wij aan de beurt.

  Like

 2. vederso zegt:

  @ Elvi. Geruisloos is het nooit gegaan. Moord en onderdrukking is de kern van het mohammedaanse geloof. Zoals Hasnae Bouazza zelf schijnt gezegd te hebben; “inherent abject”.

  https://ejbron.wordpress.com/2011/10/22/jauhar-de-collectieve-zelfmoord-door-hindoe-vrouwen-1300-1600/

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Wat wordt er niet door tapijtveters bedreigd in deze wereld?

  Like

 4. Pingback: HET EINDE VAN ONZE CULTUUR « eunmask

 5. @GD: Alles, maar dan ook echt alles wordt bedreigd door de islam. Niets en niemand uitgezonderd…

  Like

 6. Ja Elvi::
  Het is een klote wereld aan het Worden.
  En het moet nog beginnen ook ! Dat zijn het soort volk dat niet gewoon voorzichzelf opkomen.
  er moet altijd iemand aan het roer staan om ze over bluffen.
  bekijk eens op youtube naar Nostradamus …
  fijne avond
  Bart

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s