Ja, cultuurstrijd!

Is dat nu de verzoening van de moslims met de democratie, waarover de islamfluisteraars ons in de media zo enthousiast vertelden?

Ze vergeleken immers de opstanden in Tunesië, Egypte,Libië en Syrië al met de val van de Berlijnse Muur in 1989. En wie hun heuglijke boodschap niet wilde geloven, toen de “Arabellie” Noord-Afrika en het Nabije Oosten overrompelde, werd door hen onmiddellijk van islamofobie beschuldigd.

En nu? Nu gaat de islamitische wereld van Noord-Afrika tot Azië in een mateloze woede tekeer tegen de democratische wereld: dagelijks geweld, gewonden, doden. De veroorzaker was een video van 14 minuten, die de islam belastert. Voor de ophitsers is de video de ergste godslastering. Waarschijnlijk heeft nauwelijks een van de op wraak beluste moslims hem gezien.

Het filmpje dient het gepeupel als voorwendsel om democratieën te beledigen: als vijandige naties van de islam. Het is een hapklare brok voor de islamitische fanatici, van de Salafisten en Jihadisten via de moslimbroeders tot de Iraanse Sjiieten.

En hoe reageert het Westen? Beduusd en angstig. Bondskanselier Merkel ziet “goede redenen” om de uitzending van de video in Duitsland te verbieden. “De machtigste vrouw ter wereld”, zoals zij zich graag laat noemen, gaat voor de moorddadige moslimhordes door de knieën. Een fataal signaal uit de democratische wereld: we wijken voor geweld als die met religieus fanatisme heeft te maken.

Aanpassers en appeasers veroordelen deze dagen naarstig de doelbewuste provocatie evenals de miserabele kwaliteit van de video: “De Onschuld van de Moslims” zou dom, vulgair en smakeloos zijn.

Zouden de islamisten er dan van afgezien hebben hun haatmachine aan te zetten als het om een meesterwerk zou gaan onder regie van Polanski of Tarantino? Zeer waarschijnlijk niet. Moslims in Londen liepen storm tegen een werk van de filmmaker Martin Scorsese. Moslims in Genève verhinderden een lezing van teksten van de Verlichter Voltaire.

Wat is vrijheid waard als deze ook niet de vrijheid om te provoceren betekent? Wie filmt, spreekt en schrijft tot ieders tevredenheid, heeft geen vrijheid nodig. Vrijheid biedt bescherming voor het onaangepaste, het afwijkende, het mislukte, het kwaad bedoelde, ook voor de slechte smaak.

De lafaards van de vrije wereld in de media en de politiek verraden met hun wegduiken de hoogste westerse waarden. Daartoe behoort de waarde van het vrije en brutale woord juist ook tegen God/Allah en religie – een revolutionaire verworvenheid van de open samenleving. De macht van de paus en de geestelijkheid werd daarmee gebroken.

Zou deze essentiële vrijheid nu niet moeten gelden voor de verlate geloofswereld van de koran? Zetten we onze liberale – vrijzinnige! – wetten en grondwetten vrijwillig buiten werking, alleen om geen last te hebben van de meningsterreur van de radicale islamieten?

We zijn er aan gewend geraakt dat de islam zich voortdurend ergens en op een bepaald moment beledigd voelt, dat hij bliksemsnel iedereen van godslastering en racisme beschuldigt die zich kritisch met deze religie bezighoudt – een religie, die ondeugdelijk schijnt voor vrijheid en mensenrechten, voor democratie en rechtsstaat, zoals ons zojuist van Noord-Afrika tot Azië werd voorgedaan.

Maar gaat het bij al die opstand überhaupt om religie? De islam kent geen scheiding van goddelijke en wereldlijke heerschappij. Daarom gaat het altijd om politiek wanneer Allah openlijk en luidkeels bezworen wordt, om politieke macht.

De Duits-Turkse sociologe Necla Kelek zegt het zo: “De eigenlijke provocatie voor deze wereld is namelijk niet een beledigende video, maar de levensstijl, het succes en de vrijheid van het Westen – en het eigen gebrek aan perspectief”.

Dat is de doorn in het vlees van de moslims: De islamitische wereld is achtergebleven, politiek, economisch en cultureel. En omdat dit zo is, moet de westerse moderniteit naar het verleden terug gedwongen, terug gebombardeerd worden, waarin de religie nog onaangevochten en trots haar heerschappij uitoefende.

Richard Herzinger schrijft daarover in het Duitse dagblad “Die Welt”: “Het doel van de radicaalislamitische opstandingbeweging is niet alleen maar de ´bevrijding´ van islamitisch grondgebied van vreemde indringers, het is de wereldheerschappij van de islam, zoals hij deze begrijpt: als totalitaire religieuze dictatuur”.

Ja, we zitten midden in de cultuurstrijd.

Bron:

http://www.blick.ch/news/politik/fam/ja-kulturkampf-id2043270.html

Auteur: Frank A. Meyer

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Cultuurstrijd, Dhimmitude, Islam, Islamisering, Linkse Kerk, Westen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Ja, cultuurstrijd!

 1. Daniel Deblaere zegt:

  NIEUWS via De Morgen een merkwaardig dagblad uit Vlaanderen
  Hirsi Ali bekritiseert aanpak Westen bij islamprotesten
  Bewerkt door: redactie − 17/09/12, 19u39 − Bron: Volkskrant.nl

  © epa. Ayaan Hursi Ali in Madrid.
  DM UPDATE

  Westerse regeringen hebben de incoherente neiging om de vrijheid van meningsuiting te verdedigen, terwijl ze de resultaten ervan veroordelen
  Ayaan Hirsi Ali
  De moslims die nu de straat opgaan om doodstraf van de makers van de anti-islamfilm te eisen, zijn geen marginale groep. Integendeel, zij vertegenwoordigen de hoofdstroming in de huidige islam. Weliswaar veroordelen vele moslims en ex-moslims het geweld, maar zij staan aan de rand van de moslimgemeenschap. Dat schrijft de voormalige Nederlandse politica Ayaan Hirsi Ali in een opiniestuk in het Amerikaanse tijdschrift Newsweek. Ze doet dat naar aanleiding van de rellen die afgelopen week in de Arabische wereld ontstonden nadat een Amerikaanse anti-islamfilm online was gezet.

  Publicatie Salman Rushdie
  Zij noemt het “een vreemde en bittere” samenloop van omstandigheden dat de uitbarsting van geweld van moslims samenvalt met de publicatie van het nieuwe boek van Salman Rushdie. In 1989 sprak de Iraanse geestelijk leider ayatollah Khomeini een doodvonnis tegen hem uit wegens zijn boek ‘De Duivelsverzen’. “In 23 jaar is er niet veel veranderd”, schrijft Hirsi Ali.

  In de omstreden film wordt de spot gedreven met de profeet Mohammed. Betogers in verschillende Arabische landen gingen vervolgens de straat op. In Libië werden de Amerikaanse ambassadeur en drie ambassademedewerkers gedood. Hirsi Ali schrijft in haar artikel dat westerse regeringen de “incoherente neiging” hebben om de vrijheid van meningsuiting te verdedigen, terwijl ze de resultaten ervan veroordelen.

  Filmmaker Theo van Gogh
  De Nederlandse van Somalische afkomst schreef het script en verzorgde de voice-over van de film ‘Submission’ van de vermoorde filmmaker Theo van Gogh. In die film werd kritiek geleverd op de behandeling van vrouwen in de islamitische wereld.

  Like

 2. Martien Pennings zegt:

  In het kader van deze cultuurstrijd heb ik maar weer eens een titeltje opgetoetst waaronder een essaytje moet verschijnen:
  “De blauwe ogen van de totale corruptie: Thijs Berman (PvdA)”

  Like

 3. Petrossa zegt:

  schitterende foto trouwens. die gaat in het dossier.

  Like

 4. Seculiere zegt:

  Slimme Turk die Necla Kelek .

  Like

 5. E.J. Bron zegt:

  Klopt seculiere, en uitermate sympathiek vind ik.

  Like

 6. E.J. Bron zegt:

  Ik heb in het verleden al heel veel van haar vertaald.

  Like

 7. De Linkse belgisch krant ”De Morgen” (eigendom van een rijke Rechts groep) heeft onlangs beslist om het woord ‘allochtone” te afschaffen van hun teksten over criminaliteit. Als u daanaast weet dat zij ook de voornamen vervangen door een westlijke voornaam (met vermelding ”voornaam veranderd”)… zijn wij totaal in een ”Big Brother” sfeer…

  Like

 8. Lucky9 zegt:

  @ Seculiere om 18:42
  Naar verluidt zouden er 2 à 300 Turkse militairen aangehouden zijn wegens het beramen van een staatsgreep. Ids dat zo?

  Like

  • Seculiere zegt:

   Dat is niet zo,het zijn er 350 en allemaal op de zelfde dag veroordeeld.
   Maar toch een klein beetje goed nieuws alle onderzoeken en cijfers zeggen dat het Erdogan zijn laatste regeer periode zal zijn en niet meer zal herkozen worden

   Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @Seculiere 06.40. uur, ook ik hoop voor het Turkse volk, dat Erdogan zo spoedig mogelijk weg mag zijn, en dan hoop ik tevens dat de V.S. president MOBAMA ook z.s.m. opgeduveld mag zijn.

  Like

 10. Aegolius cs zegt:

  Uw slotzin: “Ja, we zitten midden in de cultuurstrijd.”, sluit niet echt aan bij het voorlaatste.

  Niettemin laat deze foto zien wat vele kinderen tijdens hun opvoeding in huiselijke kring waarnemen: een totaal bedekt gemarginaliseerde sprekende baarmoeder! Ongelooflijk maar helaas waar.

  Like

 11. henk schroemges zegt:

  Ik verwacht maar hoop ook dat de ultieme aanval op dat moordadige en zich religie noemend kankergezwel binnenkort zal plaatsvinden als zeer onverwacht een heel erg groot deel van Iran nog slechts een rokende en smeulende puinhoop is. Helaas eerst dan zal de vrije westerse wereld kleur moeten bekennen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s