Hamas verbiedt invoer van fruit uit Israël

De Hamas-regering in de Gazastrook heeft de invoer van vruchten uit Israël grotendeels verboden. Om deze maatregel te motiveren, werd er gezegd dat de regionale landbouw versterkt diende te worden en bovendien zou met de maatregel “verzet” tegen de Joodse staat worden getoond.

Met uitzondering van appels en bananen mogen er geen vruchten uit Israël aan de Gazastrook geleverd worden, deelde het Ministerie van Landbouw van Gaza vrijdag volgens het Palestijnse persbureau “Ma´an” mee. Zeven soorten fruit zouden de dupe zijn van het verbod. De import van vruchten gaat daarmee met 50% achteruit, schrijft het dagblad “Jerusalem Post”.

Veel handelaars in de Gazastrook zijn tegen het verbod. Ze vrezen een stijging van de prijzen. “De lokale producten zijn bij lange na niet voldoende”, citeert de “Jerusalem Post” de handelaar Dschaber al-Schanty. De Palestijn klaagt: “Wat hebben we nu in grote hoeveelheden behalve guaves?”. Boeren in de regio zouden de maatregel echter begroeten.

Tahsin al-Sakka, leider van de afdeling marketing van het Ministerie van Landbouw, deelde mee dat het verbod zou zijn opgelegd, omdat Israël niet genoeg export uit de Gazastrook zou toestaan. “De Palestijnse boer lijdt, want alle deuren naar de export werden dichtgegooid”, aldus Al-Sakka. Hij voegde er aan toe: “We leven onder een blokkade en we zouden de cultuur van verzet moeten hebben. […] Waarom zou iemand alle soorten fruit op tafel moeten hebben?” De regeringsvertegenwoordiger benadrukte dat de Gazastrook, wat betreft groente en fruit, voor 98% zelfvoorzienend zou zijn.

Israëlische vertegenwoordigers wezen de beschuldigingen m.b.t. een absoluut exportverbod van de hand. “Ik ken geen aanvraag m.b.t. de export van landbouwproducten uit Gaza”, zegt Guy Inbar, woordvoerder van de afdeling van het Israëlische leger, die de activiteiten van Israël met de Palestijnse gebieden coördineert.

Bron:

http://tinyurl.com/cfvysyd

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Gazastrook, Israël. Bookmark de permalink .

13 reacties op Hamas verbiedt invoer van fruit uit Israël

 1. Ik denk dat dit niet zo’n heel erg slimme zet van Hamas is. De boeren aldaar juichen het nu wel toe maar hoe komt het als ze helemaal niet aan de vraag van de bevolking kunnen voldoen en opnieuw honger lijden? Of krijgt Israël dan opnieuw de schuld van iets wat de Hamas de bevolking zelf aandoet? Ik vrees het laatste.

  Bananen en appels zijn dan wel lekker maar of je er alle dagen van moet eten is nogal de vraag. Helemaal als het om vitamines gaat: genoeg variatie lijkt me belangrijk maar met alleen appels, bananen en guaves heb ik daar zo mijn twijfels bij.

  Er zal ongetwijfeld wel weer een verborgen agenda punt achter zitten, zoals meestal het geval is bij die Hamas gasten…

  Like

 2. Martien Pennings zegt:

  “Israëlische vertegenwoordigers wezen de beschuldigingen m.b.t. een absoluut exportverbod van de hand. “IK KEN GEEN AANVRAAG M.B.T. DE EXPORT VAN LANDBOUWPRODUCTEN UIT GAZA”, zegt Guy Inbar, woordvoerder van de afdeling van het Israëlische leger, die de activiteiten van Israël met de Palestijnse gebieden coördineert.”

  “Ik ken geen aanvraag”.
  Natúúrlijk niet!
  HET ZIJN LEUGENS, LEUGENS, LEUGENS, LEUGENS!!!
  DIE HELE ARABISCH-ISLAMITISCHE WERELD LIEGT, LIEGT, LIEGT, LIEGT, LIEGT!!!
  EN NA 1400 JAAR ISLAM IS HET LANGZAMERHAND GENETISCH, DAT LIEGEN.

  Like

 3. baksteen zegt:

  na 1400 jaar? volgens mij vanaf het begin.
  Je moet toch iets om de bevolking tegen je buurland op te zetten, 1 ervan is honger en ja dat wordt al door joden veroorzaakt zo lang als ze bestaan. Ze veroorzaken ook de pest en andere ziekten.

  Like

 4. Lucky9 zegt:

  Deze draad is actueel het voorwerp van een islamofiele aanval.
  Denk! Wees bewust!
  Geniet van deze vrijheid zo lang ze nog niet gecensureerd wordt.
  Eindelijk!

  Like

 5. Joop Klepzeiker zegt:

  Heer Bron en die baksteen mag ik u hier op wijzen

  Hedendaagse voorbeelden van antisemitisme in het openbare leven, de media, scholen, de werkplek en in de religieuze omgeving – rekening houdend met de algemene context – kunnen
  omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

  Het vragen om, dan wel het helpen of het rechtvaardigen van het doden of schaden van Joden, vanuit een radicale ideologie of een extremistische visie op de Joodse religie.
  Het maken van leugenachtige, ontmenselijkende, demoniserende of stereotiepe beschuldigingen over Joden als zodanig of over de macht van de Joden, zoals – met name maar niet uitsluitend – de mythe over een wereldwijde samenzwering van Joden of het beschuldigen van Joden van het beheersen van de media, de economie, de overheid of andere maatschappelijke instellingen.
  Het beschuldigen van de Joden dat ze als volk verantwoordelijk zijn voor echte of gefantaseerde wandaden, gepleegd door een Joodse persoon of groep, of zelfs voor daden gepleegd door niet-Joden.
  De ontkenning van het feit, de reikwijdte, de mechanismen (bijvoorbeeld de gaskamers) of bedoeling van de genocide van het Joodse volk door nationaal-socialistisch Duitsland en haar aanhangers en medeplichtigen tijdens de Tweede Wereldoorlog (de Holocaust).
  Het beschuldigen van de Joden als volk – of van Israel als staat – van het verzinnen of overdrijven van de Holocaust.
  Het beschuldigen van Joodse burgers meer loyaal te zijn aan Israel of aan belangen van Joden wereldwijd, dan aan de belangen van hun eigen land.

  Voorbeelden van de manieren waarop antisemitisme zich manifesteert met betrekking tot de staat Israel – rekening houdend met de algemene context – kunnen omvatten:

  Het ontkennen van het recht op zelfbeschikking van het Joodse volk, bijvoorbeeld door te stellen dat het bestaan van de staat Israel op racisme is gebaseerd.
  Het meten met twee maten, door een handelswijze te eisen dat niet wordt verwacht of geeist van enige andere democratische natie.
  Het gebruiken van de symbolen en typeringen van het klassieke antisemitisme (bijvoorbeeld het beweren dat de Joden Jezus hebben vermoord of het bloedsprookje) bij het beschrijven van Israel of Israeli’s.
  De hedendaagse Israelische politiek vergelijken met die van de nazi’s.
  Joden collectief verantwoordelijk stellen voor de acties van de staat Israel.

  http://likud.nl/2011/01/werk-definitie-van-antisemitisme-europese-unie/

  Like

 6. Joop Klepzeiker zegt:

  Is baksteen nu rijp voor een ban ??

  Like

 7. E.J. Bron zegt:

  Ik lees het comment van baksteen als sarcasme, maar ik kan me vergissen….

  Like

 8. Piet Klont zegt:

  Je vergist je niet, E.J.

  Like

 9. Joop Klepzeiker zegt:

  Oke, maar dit soort teksten trigger mij nogal snel !

  Like

 10. Jan zegt:

  Schokkende armoede in Gaza:
  iPhone 5 popular in Gaza despite poverty
  Apple’s new iPhone 5 is selling well in the Gaza Strip despite inflated prices, reaching the Palestinian enclave via smuggling tunnels even before high-tech hub Israel next door.
  The cutting edge smart phone is being snapped up for almost double what it costs in the United States
  Prices ranged from 4,500 Israeli shekels ($1,170) for the 16 gigabyte model to 5,700 ($1,480) for 64 gb.
  “I ordered 30 and I’ve sold 20 so far,” said one dealer.
  http://www.jpost.com/Sci-Tech/Article.aspx?id=287940

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  @Joop Klepzeiker 00.23. uur, helemaal mee eens Joop. En ik verdom het ten enemale mee te doen aan het Israel bashen, van de linkse en politiek correcte huichelaars! Israel, nota bene de enige democratie in het Midden-Oosten. En natuurlijk -net als in iedere democratie- is het in Israel net als bij ons, dat er wel het een en ander aan schort. Maar waar in de westerse democratie is dat niet. Shalom Israel!

  Like

 12. Jan zegt:

  Afschuwelijkwekkend: Israël levert teveel goederen van hoogwaardige kwaliteit aan Gaza en die kan zich niet iedereen permitteren
  http://elderofziyon.blogspot.nl/2013/02/latest-horror-israel-provides-too-many.html

  en dus worden producten uit Egypte ingevoerd, allee, in de winkel is geen enkel product meer te koop afkomstig uit Israël:
  http://attorneysdefendingisrael.blogspot.nl/2013/02/egypt-is-also-pushing-forced.html

  Maar met die ‘armoe’ valt het wel mee want Hamas ‘verdient’ ongeveer $1 miljoen per dag aan de smokkel van goederen via de tunnels en aan ‘belastinginning’:

  Hamas Makes a Million a Day in ‘Taxes’ on Smuggled Good
  Hamas is making at least a million dollars a day in “tax” money from Gaza smugglers, a senior IDF officer said Monday. Colonel Wael Tafesh, who is a top IDF officer in the IDF’s coordination unit with the Palestinian Authority, said that Hamas provided “protection” to smugglers and collected payments for the service, and often used the smugglers to order goods for their own use.
  According to Wafesh, Hamas is in full control of what goes in and comes out of the smuggling tunnels.
  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/165125#.URotY5ZtCTA

  Like

 13. Jan zegt:

  Hongerend Gaza: Gaza govt to reduce import of cars due to oversupply
  “We imported 63 cars from Egypt and 242 from Israel, and that’s a small number,” said Deeb.
  He pointed out that people were not ordering more cars, meaning there were enough already in Gaza.
  http://maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=572088

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s