Niet te geloven! De Europese Unie steunt de Iraanse Hezbollah

(Door: Peter Martino)

Deze maatregelen geven aan dat de Westerse regeringen zich bewust zijn van de dreiging die de Hezbollah vormt voor de veiligheid van het Westen. Toch weigeren zij, om redenen van ‘appeasement’ (verzoeningsbeleid), de organisatie tot een terroristische groep te verklaren  – een kwalificatie die het mogelijk zou maken om de fondsen van Hezbollah te blokkeren en zijn activa in beslag te nemen.

De islamitische organisatie Hezbollah, die zijn hoofdkwartier in Libanon heeft, is een van de meest gevaarlijke groepen ter wereld. Onlangs heeft de Hezbollah leider Hassan Nasrallah opgeroepen tot geweld tegen Amerika en Europa vanwege de belangstelling die er bestaat voor de film ‘The Innocence of Muslims’. En toch weigert de Europese Unie om het voorbeeld van Amerika te volgen en de Hezbollah tot een terroristische organisatie te verklaren – een stap die de EU in staat zou stellen de activa van de groep in Europa te bevriezen.

Verschillende mensen, met inbegrip van de Amerikaanse ambassadeur in Libië, zijn gedood, zogenaamd als vergelding voor de film die wordt gezien als kritiek op Mohammed, de Arabische krijgsheer uit de 7eeeuw die de islam stichtte. In plaats dat hij opriep tot kalmte riep de Hezbollah leider Nasrallah op tot langdurige protesten: “De hele wereld moet de woede zien op jullie gezicht, in je vuisten en door de manier waarop je schreeuwt.”

De Hezbollah is ook betrokken bij terroristische activiteiten in Syrië. Tijdens een bijeenkomst op 7 september in Paphos, op Cyprus, hebben de ministers van Buitenlandse Zaken van de 27 lidstaten van de Europese Unie (EU) gesproken over de situatie in Syrië, waarbij ook het standpunt dat de EU zou moeten innemen ten aanzien van de Hezbollah ter sprake kwam. Terwijl Groot-Brittannië en Nederland er bij de andere EU-regeringen op aandrongen om zich bij de Verenigde Staten aan te sluiten door het opleggen van sancties aan de Hezbollah, lukte het hen niet om de andere EU-lidstaten te overtuigen. De Nederlandse Minister van Buitenlandse Zaken, Uri Rosenthal, zei dat de Hezbollah moet worden bestempeld als een terroristische organisatie; hij stond echter alleen in zijn mening.

Dit komt niet als een verrassing, gezien een eerdere weigering van de EU om de Hezbollah te veroordelen voor terrorisme. Afgelopen juli bracht Avigdor Lieberman, de Israëlische Minister van Buitenlandse Zaken, een bezoek aan Brussel, de hoofdstad van de EU, om de EU over te halen het voorbeeld van Amerika te volgen en de Hezbollah te classificeren als een terroristische organisatie. Lieberman stuitte op veel weerstand. Hij deed een poging om de Hezbollah te isoleren na de zelfmoordaanslag van 18 juli op de luchthaven van de Bulgaarse badplaats Burgas – een aanval, en duidelijk een terroristische, waarbij vijf Israëlische toeristen en een Bulgaarse chauffeur werden gedood.

Volgens bronnen van de Israëlische en Amerikaanse inlichtingendiensten was de terroristische aanslag het werk van de Hezbollah, in opdracht van Iran. Toch zei de Cypriotische Minister van Buitenlandse Zaken, Erato Kozakou-Marcoullis, die op dit ogenblik het roulerend EU- voorzitterschap bekleedt, dat er “geen tastbaar bewijs is dat Hezbollah betrokken zou zijn bij terroristische daden,” dus was er “geen consensus om Hezbollah op de lijst van terroristische organisaties te zetten”. Hij benadrukte dat de Hezbollah een organisatie is met een politieke en een gewapende afdeling en dat die vertegenwoordigers heeft in het Libanese parlement en in de regering.

In 2008 heeft Nederland verklaard dat de Hezbollah en al zijn vertakkingen terroristische eenheden zijn. Groot-Brittannië beschouwt alleen de gewapende afdeling van de Hezbollah als een terroristische groepering. Bijgevolg kan de Hezbollah vrij opereren in heel Europa, behalve in Nederland. Naast Nederland en de Verenigde Staten hebben alleen Canada, Australië en Nieuw-Zeeland de Hezbollah als een terroristische groepering bestempeld. Het Europees Parlement deed hetzelfde in een resolutie van 2005, maar omdat die niet bindend was, heeft de EU de resolutie genegeerd.

Jacob Campbell, een onderzoeker bij het ​​‘British Institute for Middle Eastern Democracy’ (het Brits Instituut voor democratie in het Midden-Oosten), vertelde de Jerusalem Post: “Binnen een paar dagen na de bomaanslagen bij Burgas – bijna zonder twijfel gepleegd door de Hezbollah – sloot het voorzitterschap van de EU-raad uitdrukkelijk de mogelijkheid uit om de Hezbollah als een terroristische organisatie te vermelden, terwijl zij met nadruk beweerden dat er geen ‘tastbaar bewijs’ was om Hezbollah te koppelen aan terrorisme. Deze belachelijke uitspraak werd gedaan ondanks een eerdere resolutie die door het Europees Parlement was aangenomen, die een ‘duidelijk bewijs’ aanvoert van terroristische daden die gepleegd zijn door de Hezbollah. Wat deze kwestie betreft, net als bij zoveel andere kwesties, lijkt Brussel het hoofd stevig in het zand te hebben begraven”.

Frankrijk is een van de landen die zich verzet tegen de pogingen om de Hezbollah op de zwarte lijst te krijgen. Frankrijk, de voormalige koloniale macht in Libanon, wil zijn diplomatieke invloed in dat land behouden. In 2011 werd Najib Mikati, een politicus die gesteund wordt door de Hezbollah, premier van Libanon, nadat Hezbollah de vorige regering ten val had gebracht. Zelfs dodelijke aanvallen van de Hezbollah op Franse onderdanen hebben de Franse regering er niet van overtuigd om de groepering aan te wijzen als terroristisch. Het vorig jaar beschuldigde Alain Juppe, de toenmalige Minister van Buitenlandse Zaken van Frankrijk, Hezbollah ervan dat zij een Franse VN-vredesmacht in Libanon aanvielen. De Fransen zijn echter terughoudend om tegen de Hezbollah, die deel uitmaakt van de Libanese gevestigde orde, op te treden.

Ook de Duitse regering weigert de voor de hand liggende conclusie met betrekking tot de Hezbollah te trekken, hoewel de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst, de Bundesverfassungsschutz, heeft gewaarschuwd dat de Hezbollah meer dan 900 actieve leden in Duitsland heeft. In 2008 heeft het Duitse Ministerie van Binnenlandse Zaken de ontvangst van programma’s van de Hezbollah televisiezender Al-Manar in Duitse hotels beperkt. Al-Manar wordt gebruikt om Hezbollah terroristen voor de Hezbollah te werven en om met slapende cellen over de hele wereld te communiceren.

Deze maatregelen geven aan dat Westerse regeringen zich bewust zijn van het gevaar dat de Hezbollah vormt voor de veiligheid van het Westen. Toch weigeren zij, om redenen van ‘appeasement’, om de nodige maatregelen te nemen om de organisatie tot een terroristische groepering te verklaren – een kwalificatie die het mogelijk zou maken de fondsen van Hezbollah te blokkeren en zijn activa in beslag te nemen.

Ondertussen kunnen we alleen maar hopen dat de nieuwe regering in Nederland, waaraan de pro-Palestijnse Partij van de Arbeid naar alle waarschijnlijkheid zal deelnemen, niet het huidige Nederlandse beleid ongedaan zal maken. De moedige houding van de Nederlandse regering in het verleden en haar bereidheid om de feiten onder ogen zien, heeft geleid tot een meer realistisch beeld van de kant van de gewone Nederlandse burgers ten aanzien van de politiek in het Midden-Oosten. Uit een recente enquête bleek dat de Nederlanders veel positiever ten opzichte van Israël staan dan ze negen jaar geleden stonden. In 2003 beschouwde 71% van de Nederlanders Israël als een ‘gevaar voor de wereldvrede’, terwijl dit percentage nu geslonken is tot 35%; 36% ziet het Palestijnse gezag als een bedreiging voor de vrede.

Bron:

http://www.gatestoneinstitute.org/3364/european-union-hezbollah

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres (voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Hezbollah. Bookmark de permalink .

30 reacties op Niet te geloven! De Europese Unie steunt de Iraanse Hezbollah

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Kan kort zijn: we worden bestuurd door gesubsidieerde LANDVERRADERS.

  Like

 2. Wachteres zegt:

  Had dat een dag eerder gezegd, Gerrit. Dat had me heel veel vertaalwerk gescheeld! 😉

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Ik heb ’t al veel vaker over landverraders gehad* op de diverse internetblog en dito fora’s, zeker niet goed opgelet… Hoe dan ook: DIT vind ik veel leuker en niet meer dan een handvol vind ik voldoende: ik weet waar ik het over heb, ‘k denk met weemoed terug aan bepaalde jaren uit mijn eigen verleden.
  http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/1507048/2012/09/26/Is-dit-echt-waarom-mannen-van-borsten-houden.dhtml
  *sarcastisch bedoeld.

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  De oplossing voor het inbrekersprobleem…
  http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1506832/2012/09/26/Schokkend-betoger-in-China-platgereden-door-pletwals-op-bevel-autoriteiten.dhtml
  Toegegeven: ik blijf ’t een GORE streek vinden en al helemaal als het echt zo is dat die burgemeester opdracht heeft gegeven.
  Probeer je eens voor te stellen wat er gebeurd zou zijn als ze dat in Haren gedaan zouden hebben…

  Like

 5. lucky9 zegt:

  Duidelijk is dit artikel alleszins.

  Like

 6. Joop Klepzeiker zegt:

  Heer Yaakoov even in en tekst formaat hier neergezet zodat het in het archief kan , je weet het maar nooit met links !
  P R E S S
  FOR FURTHER DETAILS:
  Michael Mann +32 498 999 780 – +32 2 299 97 80 – Michael.Mann@eeas.europa.eu
  Maja Kocijancic +32 498 984 425 – +32 2 298 65 70 – Maja.Kocijancic@ec.europa.eu
  Sebastien Brabant +32 460 75 09 98 – Sebastien.Brabant@ec.europa.eu
  COMM-SPP-HRVP-ASHTO1@ec.europa.eu
  http://www.eeas.europa.eu
  E1
  EUROPEA1 U1IO1 Brussels, 20 September 2012
  A 412/12
  Joint statement by the European Union High Representative
  for Foreign Affairs and Security Policy, OIC Secretary
  General, Arab League Secretary General, and Chairperson of
  the Commission of the African Union
  As representatives of four regional organizations, we want to send a message today of peace and
  tolerance.
  We share a profound respect for all religions. We are united in our belief in the fundamental
  importance of religious freedom and tolerance. We condemn any advocacy of religious hatred that
  constitutes incitement to hostility and violence. While fully recognizing freedom of expression, we
  believe in the importance of respecting all prophets, regardless of which religion they belong to.
  The anguish of Muslims at the production of the film insulting Islam, posting of its trailer on the
  internet and other similar acts, is shared by all individuals and communities who refuse to allow
  religion to be used to fuel provocation, confrontation and extremism.
  We condemn any message of hatred and intolerance.
  We know that the behaviour of small groups of people does not speak for the larger communities
  from which they hail; but the damage they can inflict can be considerable. We must ensure that the
  recent events do not undermine the relationships of trust and respect we have built up over so many
  years among our peoples, communities and states. The international community cannot be held
  hostage to the acts of extremists on either side.
  2
  E1
  We condemn the recent attacks on diplomatic missions resulting in tragic loss of lives. Violence can
  have no place in our societies and offensive speech cannot be met with violent acts as it will only
  create a spiral of brutality from which we will all suffer. Reason rather than rage must prevail. So
  today we call for an end to violence wherever it has appeared. We call for peace and restraint.
  We reiterate our strong commitment to take further measures and to work for an international
  consensus on tolerance and full respect of religion, including on the basis of UN Human Rights
  Council resolution 16/18. We further call on all leaders, whether they be political, secular or
  religious, to promote dialogue and mutual understanding. And we will continue our efforts to show
  that what joins us together across regions and religions is far greater than what separates us.
  The only answer to the darkness of intolerance and ignorance is the light of mutual respect,
  tolerance and dialogue.
  _____________________

  Like

 7. een pure capitulatie aan de radicale islam

  Like

 8. Joop Klepzeiker zegt:

  Ja en gezien de verkiezingsuitslag is de bevolking het er nog ook eens mee eens !

  Like

 9. Martien Pennings zegt:

  Misschien toch handig even de tekst van het document van de EU hier te posten waarvan yaakov siepman hier boven de link gaf: http://bit.ly/PDN9Oa.

  Ik zou willen opmerken dat steeds duidelijker wordt hoe zeer Bat Ye’ or met haar boek “Eurabië” voor de volle 100% gelijk had: dit continent-puntje Europa is nog slechts een aanhangsel van Arabierië.

  Het is overigens wel in lijn met de krankzinnige herrie die er gemaakt wordt over een opmerking van Fred Teeven dat een mens dood kan gaan van inbreken.
  Appeasement van criminelen is heel gewoon: Nederland en de EU beschermt ze allemaal, van inbreker tot massamoordenaar.
  Het is werkelijk om hartstikke gek van te worden: ik heb gisteren met een half oog naar de tv zitten kijken,
  De hele godsganselijke avond ging het over die opmerking van Teeven.
  Terwijl de mensen lijden onder criminaliteit, oorlog, terreur en onderdrukking is onze nep-elite, zowel politici als journaille, uitsluitend in de weer de uiterst genuanceerde Gutmensch uit te hangen.
  Het is werkelijk om te kotsen.
  Nou, hier dus de tekst waarin de EU zich uitlevert aan de organisatie van misdadigerstaten, genaamd OIC (Organisation of the Islamic Cooperation) en slijmerig respect betoont aan een nazistische ideologie, namelijk de islam.
  Ik hoop waarachtig dat er een keer een nieuw Neurenbergs proces zal volgen om het tuig te berechten dat dit soort teksten afscheidt.

  EUROPEA1 U1IO1 Brussels, 20 September 2012 A 412/12

  Joint statement by the European Union High Representative
  for Foreign Affairs and Security Policy, OIC Secretary
  General, Arab League Secretary General, and Chairperson of
  the Commission of the African Union

  As representatives of four regional organizations, we want to send a message today of peace and
  tolerance.

  We share a profound respect for all religions. We are united in ourbelief in the fundamental
  importance of religious freedom and tolerance. We condemn any advocacyof religious hatred that
  constitutes incitement to hostility and violence. While fully recognizing freedom of expression, we
  believe in the importance of respecting all prophets, regardless of which religion they belong to.
  The anguish of Muslims at the production of the film insulting Islam, posting of its trailer on the
  internet and other similar acts, is shared by all individuals and communities who refuse to allow
  religion to be used to fuel provocation, confrontation and extremism.
  We condemn any message of hatred and intolerance.
  We know that the behaviour of small groups of people does not speak for the larger communities
  from which they hail; but the damage they can inflict can be considerable. We must ensure that the
  recent events do not undermine the relationships of trust and respectwe have built up over so many
  years among our peoples, communities and states. The internationalcommunity cannot be held
  hostage to the acts of extremists on either side.

  We condemn the recent attacks on diplomatic missions resulting in tragic loss oflives. Violence can
  have no place in our societies and offensive speech cannot be met with violent acts as it will only
  create a spiral of brutality from which we will all suffer. Reason rather than rage must prevail. So
  today we call for an end to violence wherever it has appeared. We call for peaceand restraint.
  We reiterate our strong commitment to take further measures and to work for an international
  consensus on tolerance and full respect of religion, including on the basis of UN Human Rights
  Council resolution 16/18. We further call on all leaders, whether they be political, secular or
  religious, to promote dialogue and mutual understanding. And we will continueour efforts to show
  that what joins us together across regions and religions is far greater than what separates us.
  The only answer to the darkness of intolerance and ignorance is the light of mutual respect,
  tolerance and dialogue.

  Like

 10. Piet Klont zegt:

  Dat met die Teeven, dat had ik nou ook gisteren.
  En nog steeds is het wachten op de eerste berichten van onze rooie staatsomroep over de massaprotesten bij het regeringsgebouw in Madrid en de daaruit voortvloeiende rellen.

  En de Spaanse regering heeft de politie gefeliciteerd en zich lovend uitgelaten over het optreden van hun helden.
  Nou nou nou en de kohohohohoning van Spanje hebbik altijd geëerd hoor jongens, die olijke olifantenschietende namaak Bernardmalloot.

  Like

 11. E.J. Bron zegt:

  @Piet

  Afgesproken werk!! In Duitsland (de ARD) hetzelfde laken een pak. Absoluut géén verslaggeving!:

  http://meedia.de/internet/tagesschau-in-spanischer-shitstorm-falle/2012/09/26.html

  Like

 12. Klopt inderdaad. Het echte nieuws moeten we weer eens vernemen uit de alternatieve media zoals blogs en fora!

  Like

 13. Ik denk dat ze dit bewust uit de media houden om te voorkomen dat dergelijke protesten overslaan naar andere landen waar dezelfde problemen dreigen… Angsthazen!

  Like

 14. Wachteres zegt:

  Hevig verontwaardigd over een uitspraak van Teeven.

  Maar als de Hezbollah in Europa een aanslag gaat plegen, met waarschijnlijk honderden onschuldige slachtoffers i.p.v. één crimineel, dan zul je de Europese regeringen niet horen om zichzelf eens kritisch onder de loep te nemen.

  Het eerste wat we dan zullen horen is dat de aanslag ‘niets met de islam heeft te maken’.

  Daarvoor zullen zij dan weer legio verklaringen gaan opstellen en uitgeven.

  Wat een ongelofelijk smerig verraderstuig!

  Like

 15. Piet Klont zegt:

  @E.J.:
  Dank voor de link.
  Spreekt boekdelen!

  Like

 16. Joop Klepzeiker zegt:

  Heer Pennings u doet graag dubbel werk ?

  Like

 17. baksteen zegt:

  je schrijft: “lijkt Brussel het hoofd stevig in het zand te hebben begraven”.
  Ik ben bang dat ze gewoon een andere agenda hebben, dat blijkt uit alles, het zijn geen versprekingen/vergissingen, het is afgesproken werk tot in detail. Het niet verslag doen van de rellen in Spanje via de reguliere media past daar ook in. Doodeng.
  Het geeft een lekker gevoel te weten dat ze meer dan gruwelijk de pest moeten hebben aan het internet.

  Like

 18. Joop Klepzeiker zegt:

  Goh heb ik weer , ben het weer eens niet eens met iemand nu weer met die paardenkoper !
  Ik zie juist graag mensen die binnen dat incestueuze groepje van zelfbevlekkers een buitenbeentje of beentjes is/zijn die de teringzooi aan de kaak stellen of ze nu wel of niet genegeerd worden door de zelfbevlekkers,

  Zeg maar een soort nigel farage, maar ja die vind je nu eenmaal niet bij de pvda en de vvd !

  of dat per definitie uri rosenthal zou kunnen zijn betwijfel ik, hij is meer een j street Jood.

  Maar uri als ik het verkeerd hebt wat jou betreft hoor ik dat gaarne van je !

  burp , daar gaat die onderbuik van mij weer eens uit de bocht.

  Like

 19. Joop Klepzeiker zegt:

  Er is al lang een twee staten oplossing Isarel heeft een heel groot gedeelte verloren aan transjordanie nu jordanie wat eigenlijk een palestijnse staat zou moeten zijn, ooit van het san remo akkoord gehoord dat is het enige akoord wat geldig is en nog steeds geldig is resolutie 181 is niet bindend en afgewezen door de klote arabieren die geen vrede willen maar een totale vernietiging van Israel.

  Het blijven vast houden aan resoluite 181 is fout , ook Israël zou meer over het rechtsgeldige van het san remo akkoord moeten praten , ze hebben al veel te veel ingeleverd voor de vrede die ze nooit hebben gekregen
  En wat de 2 staten oplossing van NL en de eu is die is gebaseerd op de grenzen van 1967 met daarbij nog eens landruil.-

  Ik heb er geen zin an om deze hele ellend voor de duizendste keer op te rakelen dus geef ik je maar wat tekst

  He daar komt asthon en shulls om de hoek kijken is dat nu niet aardig

  Inter-relation with Middle East peace process policy

  The European Union attaches great importance to the finding of a just and final settlement to the Arab-Israeli conflict and supports initiatives to further the peace process, through the role of the Special Envoy for the Middle East Peace Process (Marc Otte), through its involvement in support of the Quartet (EU, US, Russia, UN), its programmes of humanitarian and other assistance for Palestinians in the West Bank and Gaza, by virtue of the commitments entered into by Israel, the Palestinian Authority and the EU in the European Neighbourhood Policy Action Plans, as well as through programmes for civil society and people to people contacts.[13] The EU is also the largest donor of aid to the Palestinian autonomous areas.

  The EU has been more critical of Israel and more supportive of the Palestinians than the US. The general position of the EU is that a Palestinian state should be based on the 1967 borders with land swaps, Jerusalem should be divided and become the capital of both states, and a negotiated settlement be found for the Palestinian refugee issue, although member states have sometimes been divided on these issues. However, all EU states universally consider Israeli settlements illegal under international law. The EU has insisted that it will not recognize any changes to the 1967 borders other than those agreed between the parties. Israel’s settlement program has thus led to tensions.[14] The most difficult of these issues, however, is Jerusalem. Israel has insisted that the city will remain its undivided capital, and is fiercely opposed to its re-division. Israel does not regard Jewish neighborhoods in East Jerusalem as settlements, while the EU does. East Jerusalem has been a de facto part of Israel following Israel’s unilateral annexation of the area, while the EU, along with the rest of the international community, regards it as occupied territory subject to negotiations. The EU has frequently criticized Jewish construction in East Jerusalem.

  In 2008, during the French presidency of the Council, the European Union strived to increase cooperation with the US on Middle-Eastern issues, inter alia with a view to coordinating common pressures on Israel.[15] In late 2009 and 2010, a Swedish-drafted EU paper called for Jerusalem to be divided and become the joint capital of Israel and a Palestinian state, and criticized Israel’s building in East Jerusalem.[16][17] The draft was met with Israeli opposition, and was eventually not adopted.[18]

  European Union foreign ministers welcomed Prime Minister Benjamin Netanyahu’s conditional endorsement of a future Palestinian state in June 2009, but said it was not enough to raise EU-Israel ties to a higher level and questioned the conditions set for backing a Palestinian state and Netanyahu’s defense of Jewish settlements. In December 2010, a group of 26 former EU statesmen, including former Foreign Affairs Chief Javier Solana, submitted a written petition calling for the EU to ban imports of settlement products, force Israel to pay the majority of aid required by the Palestinians, link an upgrade in diplomatic relations to a settlement freeze, and send a high-level delegation to east Jerusalem to support Palestinian claims to sovereignty. The request was rebuffed by Foreign Affairs Chief Catherine Ashton.[19]

  The EU has also been highly critical of Israeli military actions in the Palestinian territories and Lebanon, often referring to them as “disproportionate” and “excessive force” and calling for an immediate cease-fire. During Operation Defensive Shield in 2002, the European Parliament passed a non-binding resolution calling for economic sanctions on Israel and an arms embargo on both parties. Following the Gaza War, the European Parliament endorsed the Goldstone Report. The EU has also been critical of Israel’s Gaza blockade, referring to it as “collective punishment.”

  EU member states had no common response to the Palestinian Authority’s announcement that it would declare independence in September 2011, through the Palestine 194 diplomatic campaign to gain membership for the State of Palestine in the United Nations. Some stated that they might recognize the state if talks did not progress, or to punish Israel for settlement construction. When Palestine was admitted to UNESCO as a full member in October 2011, five EU members states were among the 14 countries that joined Israel in voting against (Czech Republic, Germany, Lithuania, Netherlands and Sweden); eleven voted in favour of Palestinian membership (Austria, Belgium, Cyprus, Finland, France, Greece, Ireland, Luxembourg, Malta, Slovenia, Spain) and eleven abstained (Bulgaria, Denmark, Estonia, Hungary, Italy, Latvia, Poland, Portugal, Romania, Slovakia, United Kingdom).

  Incoming president of the European Parliament Martin Schulz has confirmed that relations with Israel will remain frozen until there is movement on the peace process.[20]

  A classified working paper produced by European embassies in Israel, parts of which were obtained by the Haaretz newspaper, recommended that the European Union should consider Israel’s treatment of its Arab population a “core issue, not second tier to the Israeli-Palestinian conflict”.[21] Other issues considered material to relations with Israel include the lack of progress in the peace process, the continued occupation of the Palestinian territories, Israel’s definition of itself as Jewish and democratic, and the influence of the Israeli Arab population. Israel’s Foreign Ministry replied that the EU members of the Security Council called this “inappropriate bickering” that would make them “irrelevant”, and accused the EU of “interfering” in Israel’s internal affairs.[22]

  A classified document by EU delegates, obtained by Ynet, suggested funding Palestinian construction projects in Area C of the West Bank without Israel’s cooperation, undermining Israeli control. Under the Oslo Accords, Area C is under full Israeli civil and security control. It contains all of Israel’s West Bank settlements and a small Palestinian population. The document expressed concern that Israel’s policies would undermine the prospect of a Palestinian state on the 1967 borders, and called on Israel to support Palestinian construction across Area C and in East Jerusalem.[23]

  A published EU report in early 2012 made an urgent call for the EU to adopt a more “active and visible” implementation of its policy towards Israel and the peace process. A potentially radical proposal for “appropriate EU legislation to prevent/discourage financial transactions in support of settlement activity” was the first indication that some member states were seeking European divestment from businesses actively involved in the settlement enterprise. Under one interpretation of the proposal, the Commission would use legislation to force companies in Europe to break their links with businesses involved in settlement construction and commercial activities. The report also recommended the EU prepare a blacklist of settlers involved in violence, in order to possibly ban them from entering EU member states, encourage PLO activity and representation in east Jerusalem, and for senior EU officials to avoid being escorted by Israeli representatives or security personnel in east Jerusalem.[24][25]

  Another 2012 EU report recommended that the EU undermine Israeli control of Area C of the West Bank by pursuing and funding Palestinian building projects undertaken without receiving Israeli building permits, which are required in Area C.[26]

  EU foreign policy chief Catherine Ashton said she was following with great concern the case of Khader Adnan, a prisoner on hunger strike detained without trial by Israel.[27] Adnan ended his hunger strike after 66 days, after reaching a deal with prosecutors an hour before his case was due to be heard by the Supreme Court of Israel. The EU has been critical of Israel’s system of administrative detention.[28]

  Like

 20. Martien Pennings zegt:

  @Joop Klepzeiker om 09:19.
  Je doet je naam eer aan.
  Ik had het natuurlijk gewoon niet gezien.

  Like

 21. Joop Klepzeiker zegt:

  Natuurlijk, dat is logisch !

  Like

 22. Wachteres zegt:

  We kunnen ons in allerlei details gaan verliezen (bv. wat Rosenthal wel of niet gedaan of gezegd zou hebben), maar waar het in feite omgaat is dat door het wanstaltig beleid van Europa duizenden gewelddadige criminelen hier vrijuit rond kunnen lopen.

  Er zullen er steeds meer komen en Paul Weston zegt terecht: “Op den duur zullen onze veiligheidsdiensten (ach, die moeten ook werk hebben, denken ze in Europa) hen niet meer kunnen tegenhouden”,.

  Europa oftewel de EUSSR is onze grootste vijand. Zij geven dit tuig de ruimte.

  Like

 23. Henk.V zegt:

  Inderdaad, de zaak waarom het hier gaat is glashelder: de manier waarop de EU de Hezbollah de hand boven het hoofd houdt is volstrekt immoreel en daardoor crimineel. Het gelijk van Bath Ye’or wordt niet alleen iedere keer door de feiten bevestigd, maar ook – om dichter bij huis te blijven- het volstrekte gelijk van Wilders natuurlijk ook.
  We moeten absoluut af van DIT Europa.
  Niet willen TOEGEVEN dat de Hezbollah terroristisch tuig is totaal onverdedigbaar. WETEN doet de EU het namelijk wel degelijk.Dat maakt dit standpunt zo walgelijk.

  Het beeld van de griezelige club uit Brussel wordt met de dag donkerder.
  Aan de ene kant verbond men zich ooit met de ogen open met een hemisfeer die niet alleen volstrekt wezensvreemd is aan onze eigen westerse wereld, maar ook nog eens onverzoenlijk anti joods is. Jodenhaat tot op het bot!
  De EU stelt zich, zoals Pennings al eens aantoonde BEWUST tegen Israël op, als gevolg van de afspraken bij het Verdrag van Straatsburg.tussen de twee hemisferen.
  De bewuste keuze geeft aan dat de geestelijke achtergrond van OP ZIJN MINST aantoonbaar verwantschap vertoont met DE sterkste drijfveer in het nazisme: de onversneden haat jegens ieder die joods was , doortrokken van het voornemen tot de totale vernietiging van de joden.
  Er zit dus een nazistische kern in de EU. Daarover kan geen twijfel bestaan en ik wil dit nog wel even verder onderbouwen.
  De nazi smeerlappen die aan het Neurenberg gericht wisten te ontsnappen kenden twee ”veilige” gebieden : Zuid Amerika en het Midden Oosten. Daar waren ze meer dan welkom en in de laatstgenoemde vluchthaven sloten hun opvattingen perfect aan bij de islam.
  De banden tussen de islamitische wereld en het nazisme waren destijds zo sterk dat er tijdens de oorlog onder de Egyptische bevolking het gerucht circuleerde dat Hitler moslim was geworden.
  De uit Egypte afkomstige islamitische hoogleraar Nasr H. Abu Zaid , die ooit het land moest ontvluchten vanwege zijn ”on islamitische” opvattingen vertelt dat in zijn boek ”Mijn leven met de Islam”.
  Bovendien wees ook de Duitse geleerde en bedrijfskundige Dr. Rath op de duidelijke band die er tussen de EU en het nazisme bestaat en hij toonde dat in samenhang met andere aspecten aan.
  Deze materie kwam op deze site al aan de orde.
  Voor de geïnteresseerden volgen hier twee links naar ondertitelde toespraken van deze man.

  Onze hoofdlijn hier blijft de verregaand coöperatieve houding van de EU tegenover alles wat uit de Arabische wereld op ons afkomt en zeker MOET in dit verband een dwingende vraag worden beantwoord :
  WAAROM UITGEREKEND DE HEZBOLLAH ONTZIEN??

  En het antwoord kan alleen maar zijn dat ook de EU zich inmiddels werkelijk tot doel stelt Israël te vernietigen. Dit streven kan nooit alleen maar worden teruggevoerd tot economische motieven, als zou het alleen maar gaan om de voordelen die men vanuit de islamitische wereld denkt te behalen.
  Steeds meer wordt duidelijk -en dat wordt door meerdere artikelen al afdoende uiteengezet dat de EU grotendeels al is gelijkgeschakeld met het islamitische denken en daarmee impliciet ook met het nazisme dat onderdeel is van islamitisch denken.
  Wij stevenen op de wederopstanding van het nazisme af, maar dan in een islamitisch gewaad.
  Wij gaan uit van een veronderstelde gelijkwaardigheid van mensen op zich en denken bij voorkeur niet in ”kwaliteit aanduidingen ” als het om individuen gaat!
  Net als het nazisme heeft ook het islamitische denken geen enkel probleem mensen als minderwaardig of meerwaardig te zien! Beide systemen beoordelen mensen en delen ze in groepen in en iedereen in zo’n groep krijgt hetzelfde etiket.
  De nazi’s beoordeelden op basis van ras, de islam op basis van de religie die men belijdt.
  Zo mogen de ware gelovigen weten dat ze ‘de voortreffelijksten mensen” zijn.. Zij vormen zo dus een tegenhanger van het ” HERRENVOLK” en het komt mij voor, dat deze gedachte, de heersers van de toekomst te zijn, zich zo langzamerhand wil in het gedrag van bepaalde groepen laat herkennen in toenemend geschreeuw en gedreig.!!
  Tja, wie wil (over)heersen heeft slaven, onderworpenen nodig, anders valt er niets te heersen.
  Gelukkig ziet politiek correct dat ook wel in..
  En denk maar niet dat wij aan waardeoordelen ontsnappen. Wilders wordt gedemoniseerd. Pim Fortuyn ging hem voor en Janmaat zat eveneens in het verdomhoekje en ook wij mogen theoretisch wel denken wat wij willen, maar er niet al te nadrukkelijk voor uitkomen…
  En onder de bereidwillig omhooggehouden EU paraplu kan de Hezbollah haar werk verrichten en het meest geschikte werktuig voor de ”Endlösung” van het ”joden probleem” worden…

  En dat bij dit zich ontwikkelende gevaar zich hier iemand bevindt die ons het zicht op dat gevaar wil belemmeren door te wijzen op het tekortschieten van Rosenthal als minister van Buitenlandse Zaken is wel erg gênant, eigenlijk…
  Deze minister heeft tenminste benul van het gevaar waarin Israël verkeert en van de implicaties van ”de ”Drie Nees van Khartoum” en wat die inhouden moet ons dwaallichtje zelf maar uitzoeken.
  Niemand in het Midden Oosten wil dat er zich joden bevinden in dat gebied en zeker niet op de plek waar ze nu, goddank, al sinds 1948 hun eigen staat hebben.
  NIEMAND. Het gedram over ”twee staten oplossingen” behoort in dit verband niet aan de orde.
  te zijn. Wij weten wie er aan meewerkt en wie niet….
  Dat wij deze EU beslist NIET willen kan vaak genoeg worden herhaald ..
  Ook is het volgende van levensgroot belang voor ons welzijn en dat van Israël:
  Iedereen die deze op macht beluste moloch politiek bijvalt bij de verwezenlijking van haar doelstellingen is- in het licht van dit verhaal!- IMPLICIET MEDEPLICHTIG AAN DE VOORBEREIDING VAN DE WARE HOLOCAUST.
  JA, JULLIE POLITIEK CORRECTE PARTIJEN!!!
  Iedere pro- Europa partij zal joods bloed aan de handen krijgen.
  Wie een uitweg wil vinden en een zuiver geweten bewaren kan maar op één partij stemmen.
  Meer keus is er werkelijk niet.

  Like

 24. Joop Klepzeiker zegt:

  @ Henk V

  citaat: Er zit dus een nazistische kern in de EU

  Zoek dat nu eens verder uit, en u zal zich verbazen !

  Like

 25. Jan zegt:

  De Europese Unie steunt de Iraanse Hezbollah en Code Pink openlijk Al Qaida:

  View this post on Instagram

  Obama's #KillList in front of the #whitehouse @codepink

  A post shared by CODEPINK (@codepinkalert) on

  Like

 26. Henk.V zegt:

  Daar twijfel ik niet aan @Joop, en Rath geeft ook al een goede indicatie van het een en ander.!
  Het plan dat de nazi’s voor het onderworpen , verenigd Europa in petto hadden wordt naar de letter uitgevoerd door de huidige EU. .Alleen een officiële vermelding van de “Blut und Boden” theorie ontbreekt in de verklaringen.
  Theoretisch zou het mij moeten verbazen dat alle linkse partijen zo pro Europa zijn geworden (en dus daarmee anti Israël .)
  De socialisten van het oude stempel waren zeer op de hand van dat land..
  Maar hoe meer je de geschiedenis bekijkt des te duidelijk wordt het, dat nazisme en communisme in hun opvattingen en de uitvoering ervan veel dichter bij elkaar stonden dan wij gemakshalve aannamen. Dat kwam ,omdat de communisten tijdens de wereldoorlog in ons land buitengewoon actief waren in het verzet , maar alles wat zich nu socialistisch noemt laat zich nu gemakkelijk in een hoek drukken die destijds totaal ondenkbaar was.
  Die constatering was voor mij jaren geleden één van de aanleidingen om na tientallen jaren links stemmen, het roer volkomen om te gooien in mijn opvattingen.
  Links denken tast mijns inziens de verstandelijke vermogens aan, omdat men zich kritiekloos vast ketent aan ”idealen” die elke binding met de werkelijkheid missen en het spijt me te moeten zeggen: sinds men zich volstrekt geïdentificeerd heeft met de islamitische denkwereld lijkt het er werkelijk op dat de stompzinnigheid van de mensen aantoonbaar toeneemt. . Er bestaan dus beslist ontwikkelingen die naar achterlijkheid voeren.
  Ik zeg dit in alle ernst.
  Altijd neem ik mij voor mij over niets meer te verbazen, maar toch moet ik regelmatig zoveel onzin zien,lezen of aanhoren dat het mij soms toch nog duizelt.
  En dan te bedenken dat wij uit die ”politiek-correcte” linkse hoek voor NSB ers, vreemdeling haters, ultra rechts en racistisch worden gemaakt..
  Met het afnemen van de verstandelijke vermogens verdwijnt ook de zelfkennis, zoals wij in bepaalde kringen kunnen zien…
  Eenvoudig zal het niet gaan, maar we MOETEN de links-liberale waanzin stoppen.Dat is het eerste wat we moeten nastreven. Daarna kunnen we pas met herstelwerkzaamheden beginnen.

  Like

 27. Tiny zegt:

  Kijken doe ik hier wel eens en soms vind je er ook wel iets. Zo ook een flink aantal video’s over de demonstraties in Madrid, Spanje. Deze keer de moeite waard dus.

  http://herstelderepubliek.wordpress.com/2012/09/27/spanjaarden-willen-de-grondwet-herschrijven/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s