De Tsjechische president Václav Klaus wil pas in 2074 de euro invoeren

Václav Klaus is een van de beste kerels, die zich op dit moment in het volledig verrotte politieke milieu van Europa bewegen. Hij is misschien wel de enige, die in ´89 de wereld in beroering brachten, die men tot de echte revolutionairen, tot de integere gewetensmensen kan rekenen. En hij heeft bovendien nog een uitstekend gevoel voor humor. Dat hij in dit vuile moeras tot op de dag van vandaag kon overleven, is überhaupt nog een wonder. Nu heeft hij opnieuw een prachtige uitspraak gebezigd:

Václav Klaus noemt zichzelf een “eurorealist” en benadrukt dat hij de Europese integratie zou ondersteunen, maar zou geen vrienden kunnen worden met centralisering, harmonisering en standaardisering. “Wij accepteren met enig verzet de voorwaarden voor de toetreding” tot de EU, aldus de Tsjechische premier. “We waren ons bewust van het feit, dat de invoering van de euro een voorwaarde voor toetreding was”, vulde hij aan. “Maar we zijn heel tevreden met het feit, dat er geen tijdpad bestaat voor deze invoering”. Daarom “kunnen we misschien in het jaar 2074 toetreden tot de gemeenschappelijke Europese monetaire unie”, niemand zou het land dwingen.

Deutsche Wirtschaftsnachrichten

Daar zullen de euro-optimisten weer wat glad te strijken hebben. Want voor ons allemaal is het duidelijk: 2074 betekent zoveel als “nog in geen duizend jaar” of “precies op Sint-Juttemis”.

Bron:

http://www.kybeline.com/2012/09/27/der-tschechische-prasident-vaclav-klaus-will-erst-2074-den-euro-einfuhren/#more-38420

Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Eurocrisis, Europa, Europeanisering, Tsjechië. Bookmark de permalink .

9 reacties op De Tsjechische president Václav Klaus wil pas in 2074 de euro invoeren

 1. E.J. Bron zegt:

  VYBORNE, pane presidente!! 😀

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Geen geschikte draad, dan maar even hier.
  That’s the spirit!
  http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3323034/2012/09/27/Inbrekers-riskeren-neergeschoten-te-worden.dhtml
  Kom daar HIER eens om. Hier moeten ze dagen zoniet weken debatteren hoe zaken aan te pakken terwijl het heel simpel is: met je tengels van andermans spullen afblijven, het niet in je hersens halen om overvallen te plegen want als je het toch doet, moet je niet gek opkijken van de consequenties!!!
  En V.Klaus mag van mij de plaats van Rutte innemen!

  Like

 3. Piet Klont zegt:

  Die Santa Klaus….eindelijk iemand zonder verstand op de lange termijn!

  Like

 4. P.M. zegt:

  Mijn reactie aan de Tsjechen ; Nooit aan de nEuro beginnen. Geeft alleen maar onvrede en armoede.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Deze Tsjechische president heeft volkomen gelijk. Maar de clinic clowns van het POLITBURO der EUSSR, zullen trachten met alle middelen, de man “zwart”, te maken, of uit te schakelen.

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Nog meer nieuws over de euro: die in uw eigen portemonnee. Maar het gaat hurend Nederland nog lang niet slecht genoeg, heb ik gemerkt. Op een sporadische uitzondering na vinden de meesten het prachtig als anderen de hete kastanjes voor ze uit het vuur halen.
  http://www.amsterdampost.nl/weer-wat-nieuws-donnerpunten/

  Like

 7. henk schroemges zegt:

  Die Klaus heeft volkomen gelijk, v.w.b. zijn mening dat de euro eerst in 2075 mogelijk zal/kan worden ingevoerd in Tsechie. Dit hadden die druiloren 12 jaar geleden in Brussel ook moeten denken. Al die oostbloklanden en sommige zuidelijke staten had men eerst toe moeten laten bij de EU/euro indien het welvaartsniveau van die landen nagenoeg gelijk is aan dat van de noordelijke EU-landen. Zoals het nu gebeurt zullen alle landen over een paar landen inderdaad gelijkwaardig zijn maar dan alleen voor wat betreft hun welvaart. Dan zijn we namelijk allemaal even arm. Dat betekent dus voor de noordelijke eu-landen 50 jaar teruggang in hun welvaartspeil.

  Like

 8. Landen die nu nog niet met de Euro in zee zijn gegaan: Niet, never, nooit aan beginnen. Het levert alleen maar armoede en ellende op. De enige die er beter van wordt is de EU zelf…

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @Pieter Veenstra 16.08., Pieter dit weerzinwekkend idee is geboren in 1992, op aandringen van de vampier MITTERAND en de volgevreten PAD HELMUT KOHL, is bij deze breingestoorden het idee, de waanzin EU en EURO uitgebroed. Het had een teken aan de wand moeten zijn, dat toen de laatste leider van de USSR, Dhr. Gorbatsjov ervan hoorde, deze gezegd zou hebben: ” Wij zijn gestopt met de waanzin van het COMMUNISME, en KOHL en MITTERAND voeren het in”. Hij schijnt toen hoofdschuddend te zijn weggelopen. VERRADERS zijn het van LINKS tot RECHTS, en zeker de PVDA en de VVD!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s