“ACCIDERE EX UNA SCINTILLA INCENDIA PASSIM” (uit een kleine vonk zijn vaak hele branden voortgekomen)

Het is geenszins mijn bedoeling met dit stuk(je) een polemiek te ontketenen. De reeds veel en onuitputtelijk besproken onderwerpen als de oorzaken, het waarom en de gevolgen van het moslimfundamentalisme kennen we. Veel anderen op dit platform hebben dit reeds gedaan met oneindig meer onderbouwde  kennis van zaken dan ik ooit wist of in de toekomst zal weten. Deze kennis is er dus, we kennen het probleem, we benoemen het probleem,we veroordelen het probleem en voeren daarbij daadwerkelijke en gegronde bewijsvoering aan. Alleen, het probleem verdwijnt niet door het feit dat het gekend is. Dat doen problemen nooit. Ze woekeren voort als een kanker en zich uitzaaiend is het niet irreëel dat ook de nog overgebleven “gezonde” delen bedreigd worden. Laten we pogen de feiten ( voorlopig ) terzijde te schuiven- die kennen we immers- en onze energie om te zetten in een denkpatroon dat eventueel kan leiden tot een vernietiging van deze kanker.

Gedurende de korte tijd dat ik gebruik kon maken van dit forum  begreep ik dat niemand van de inzenders zich kon verzoenen met “het kwaad – deze kanker”. Dit bleek en blijkt uit de toon die  gaande is van terecht woedend overslaat naar ontgoocheld om te eindigen bij desperaat. (we zijn met te weinig). Echter, niet aanvaarden opent de weg naar “berusten”.  Natuurlijk zijn er legio redenen om desperaat enz… te zijn. De recente verkiezingen hebben dit zeker in de hand gewerkt.

“De kiezer heeft altijd gelijk” – alleen heeft hij veelal geen weet waarover het gaat. Misschien kan een “kleine vonk” verlichting brengen?! Deze “kleine vonk” vereist wel actie. Deze actie zijn wij, degenen die deze kanker dreigt te vernietigen. We beschikken over machtige mogelijkheden om deze vonk aan te steken. We kunnen nu oneindig méér bereiken dan pakweg 20 jaar geleden. We hebben de kennis EN de middelen. “Geef me een hefboom groot genoeg en ik til de wereld op.”

Sta me toe om in dit stadium af te sluiten alvorens ik u, beste lezer, overspoel met een teveel aan proza (aard van het beestje). Ik zou u nog één zaak willen voorleggen: Herkent u zichzelf in bovenstaand gedachtegoed (het niet aanvaarden van en/of berusten in het kwaad?). Indien ja, laten we een korte rationele oefening houden:

Major-premisse : alle kwaad kan overwonnen worden

Minor-premisse: moslimfundamentalisme = het kwaad

Conclusie : het moslimundamentalisme kan overwonnen worden – HOE ?

Indien uw belangstelling gewekt is naar het  “hoe” van hierboven staande oefening zie ik u graag terug op dit forum voor DEEL II : “EN NU VERDER !”

Door:

satiricon

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

19 reacties op “ACCIDERE EX UNA SCINTILLA INCENDIA PASSIM” (uit een kleine vonk zijn vaak hele branden voortgekomen)

 1. Joop Klepzeiker zegt:

  Ik ben razend benieuwd !

  Like

 2. Roos zegt:

  Hallo zeg…. gaan we hier de profeet uithangen en ons omgeven met raadselen?

  Ik ben helemaal niet benieuwd. Zit niet op een sprookje te wachten.

  Like

 3. vlieger zegt:

  In welk zwartgat kunnen we ze laten verdwijnen.

  Like

 4. Wanneer sjouwen ze weer tegen de klok in om die zwarte steen heen? Zou een goed moment kunnen zijn voor een hele dikke nuke…

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Pieter Veenstra

  28 september 2012 om 23:19

  Wanneer sjouwen ze weer tegen de klok in om die zwarte steen heen? Zou een goed moment kunnen zijn voor een hele dikke nuke…

  Nee hoor Pieter,
  Moeten we niet willen. Persoonlijk zie ik 90% van alle moslims ook als slachtoffer van deze waanideologie. Je zult maar geboren worden temidden van deze gekte!

  Like

 6. Roos zegt:

  Dat is ook weer niet helemaal waar Guus, maar hun leiders zijn wel de motivators en meteen de onderdrukkers.

  Ow my, wat een geloof wel niet kan doen. De mensheid is te dom voor woorden. Zover zijn we het dierenrijk dus eigenlijk helemaal niet ontstegen:s.

  Like

 7. Ik vrees dat je die 90% binnen niet al te veel tijd kan terugbrengen naar zo’n 10% of zelfs minder.

  De echte slachtoffers zijn degenen die de islam de rug toekeren. Zij moeten zichzelf beschermen (lees: vluchten) tegen hen die hun eigen islamitisch opgevoede/opgegroeide familie en/of vrienden zijn, anders worden ze mishandeld, vernederd, verminkt, verkracht of erger. Puur alleen omdat ze zich van de islam afkeren. Dit gebeurt vaker dan je denkt, ook hier in Nederland.

  Helaas is het zo dat de overheid/justitie/OM deze gevallen voor het grootste gedeelte ziet als ‘huiselijk geweld’ en aldus niet mee telt en dus de gevallen die niet als ‘huiselijk geweld’ zijn aangemerkt bewust laag houden. Het tegendeel is echter waar. Ik kon een relevante link hierover niet zo snel meer terugvinden maar het was een zeer recent artikel over eerwraak en ‘huiselijk geweld’.

  Het meest bedenkelijke hierin is dat juist deze wandaden tegen familieleden en/of vrienden juist binnen die door jou genoemde 90% voorkomt waarvan ook de linkse elite denkt dat er geen gevaar van uit gaat. Nee, nu nog niet maar binnen een aantal jaar wel. De wet van de grote getallen dan wel aantallen.

  Like

 8. @Roos: Zelf in het dierenrijk vermoorden dieren binnen dezelfde soort elkaar niet voor de lol. De mens wel en niet alleen voor de lol maar ook wegens hun geloof/ideologie/overtuiging/whatever…
  Sommige mensen zijn zelfs erger dan beesten…

  Like

 9. Ik heb met eigen ogen mogen zien wat deze zogenaamde gematigde moslims deden toen het 1e en het 2e vliegtuig zich in de gebouwen van het WTC boorden en ik was met complete stomheid geslagen. Ik zag niets dan vreugde en feestvierende ‘gematigden’… En dat waren mijn buren die je normaal gesproken goedendag zeiden als je ze tegen kwam. Na die dag keken ze je alleen maar vijandig aan… Gematigde moslims? My ass! Gematigde islam? My ass!
  Toen ik verhuisde heb ik uit pure dankbaarheid bij hun voordeuren een varkenskop neergelegd 😆

  Like

 10. vederso zegt:

  Zeer benieuwd, zeker weten!

  Like

 11. 1) De methode Flaubert hoeft niet veel slachtoffers te maken en zou onomstotelijk aantonen dat a. niet almachtig is (en zou daardoor vele miljoenen slachtoffers voorkomen).
  2) Al wat in de k. staat is volgens de gelovigen de eeuwige goddelijke waarheid. Ik ken de k. nauwelijks maar vraag me af of de inhoud tegen de moderne wetenschap bestand is.
  3) Religies die uittreden bemoeilijken of zelfs verbieden moeten verboden worden (uiteraard is er nog een hele rij andere argumenten om de i. te verbieden).
  4) Tolereer geen intolerantie.
  5) Word lid: http://www.popned.nl/asp/invado.asp?t=show&var=1064

  Ik groet u.

  Like

 12. Predictor zegt:

  En om deze agressieve “uitzaaiende cellen” te bestrijden, zijn nóg agressievere medicijnen nodig!

  Like

 13. friki zegt:

  Ben benieuwd, hoop doet leven.!!

  Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  @Pieter Veenstra 23.51. uur, op 28/9, inderdaad Pieter, ik heb pas het boek uit ” Uit de islam-getuigenissen van Afvalligen (moslims)”, de haren rijzen je te berge, als je leest waar deze dappere mensen mee geconfronteerd werden, toen ze de islam de rug toekeerden. Het is de doctrine ISLAM die islamisten in een duivelse wurggreep houdt! Verder alle respect voor @ satiricon voor deze bijdrage, ben benieuwd naar het vervolg.

  Like

 15. satiricon zegt:

  @Roos 22:58 Begrijp jouw ongeduld Roos doch het geheel zal, mits het aanspraak wil maken op succes, een werk van lange adem zijn. Is dit erg? ik denk het niet, we uiten tenslotte reeds vele jaren verbaal ons ongenoegen – zonder veel resultaat overigens -.Wat betreft ” sprookjes ” kan ik u geruststellen.Dit verhaal zal nooit tot een sprookje openbloeien. Dergelijk lieftalligheid kan slechts bloeien – en eindigen – in rechtvaardigheid en reinheid.De geesten van degenen waar wij mee te maken hebben zijn vervuld van haat,vunzigheid en verrotting.Het werk van Dante is meer geschikt voor hen.

  Like

 16. henk schroemges zegt:

  Jullie beginnen aan de verkeerde kant. Pak nu eerst de gedogers cq de veroorzakers van deze madentroep aan en daarna de maden zelf, voor zover ze dan nog aanwezig willen, zullen zijn.

  Like

 17. Pingback: EN NU VERDER ! (“Een draak eet men beetje bij beetje op”) | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s