ANTI-JIHAD

Cruciaal in de discussie (die met dit artikel vanuit Amerika ook in Europa voet aan de grond krijgt) is: Mag je islamitische jihadisten die zich barbaars gedragen barbaren noemen ? De bekende conservatieve Amerikaanse blogger Pamela Geller en haar medestanders hebben na diverse rechtszaken in Amerika hun gelijk hierin gekregen en de anti-jihad posters hangen nu op diverse plaatsen in de New Yorkse metro.

Feiten kunnen beangstigend zijn. Om te voorkomen dat de tekst van de poster uit zijn verband wordt gerukt zal ik een paar begrippen verduidelijken. “Beschaafde mens” is natuurlijk een zeer rekbaar begrip, binnen dit kader worden mensen bedoeld die de strekking van de mensenrechten (niét de islamitische variant, de UIDHR) in grote lijnen begrijpen, respecteren en bij het oplossen van geschillen toepassen. Het ondersteunen van de vrijheid van meningsuiting is ook onlosmakelijk met deze beschaving verbonden, ook al raken mensen daardoor soms emotioneel gekwetst. “Jihadwordt in meer dan 100 verzen in de koran ter sprake gebracht, een enkele keer als een vorm van meditatie maar in 95% van de gevallen betekent jihad de oorlog om in de naam van Allah uiteindelijk de Ummah (het islamitisch wereldrijk) te realiseren. In de naam van jihad zijn -sinds het ontstaan van de islam- o.m. miljoenen mensen onthoofd. Dié jihad wordt hier bedoeld. “Barbaar” kan gemakkelijk in ieder woordenboek worden opgezocht. Waar in twijfel, neem de meest letterlijke betekenis en koppel dat aan jihad als bovenomschreven.

De anti-jihad poster symboliseert de strijd tussen jihad en de vrijheid van meningsuiting, de islamitische of de Westerse betekenis van het begrip ‘vrede’ ! Dat die strijd om de vrijheid van meningsuiting nu in het Westen plaatsvindt, is al een teken aan de wand. Vrijheid van meningsuiting is inherent aan het Westen. Elke stap achteruit daarbij is een stap vooruit voor de islam in de richting van de Ummah.  Het zijn vooral ‘linkse’ politici die niet willen of kunnen zien dat deze strijd helemaal niet in het Westen dient plaats te vinden, net zo min als de discussie over het toestaan van vrouwenbesnijdenis, eerwraak enz, enz.

Wel krijgt het Westen met deze (nu nog) ideologische strijd een koekje van eigen deeg. Want een belangrijke reden dat de Westerse mogendheden -mede als gevolg van de islamitische aanslag op de Twin Towers-  de jihad in Afghanistan gingen bestrijden, is dat men het beter vond dit kwaad bij de wortel uit te roeien. Beter dan te wachten tot de ‘Mujahideen‘ hun moordende islamitische praktijken verder in de Westerse ‘achtertuin’ zouden doen plaatsvinden, tracht men jihadisten -sinds 2001- in hun grotten in Afghanistan en Pakistan te verslaan. Omgekeerd hebben de intellectuelen van de wereldomvattende Moslim Brotherhood (Alias: Al-Qaida, Taliban, Hamas, Hezbollah, Abu Sayyaf, Al Shabaab, CAIR enz.) hun strijd tegen de vrijheid van meningsuiting -door infiltratie in de Obama-regering- nu naar de New-Yorkse ondergrondse gebracht.

De anti-jihad poster vorm daarom een stevige aanslag op het beleid van de Moslim Brotherhood  en de jihad lobby in het Westen in het algemeen. De poster dient dus door ieder vredelievend mens (naar Westerse maatstaven) zo veel mogelijk verspreid te worden.

Door:

Peter Rissing

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Jihad, Westen. Bookmark de permalink .

86 reacties op ANTI-JIHAD

 1. Martien Pennings zegt:

  Steun de fatsoenlijke burger en straf de crimineel.
  Ook in de Nederlandse D66-rechtsspraak zou dat principe weer eens ingang moeten vinden.
  Geen Stijl heeft een paar berichten over misdadiger-bescherming in Nederland waar een normaal mens gek van wordt: http://bit.ly/P2BpYS en http://bit.ly/RqLmxV .

  Like

 2. Jan zegt:

  Je ziet dan ook aan het uiterlijk dat je met ongeciviliseerd volk te maken hebt. Het uiterlijk is immers een afspiegeling van het innerlijk:
  Moslim/barbaar versus niet-moslim/geciviliseerde:  Socialist/krankzinnige versus niet-socialist/gezonde:

  Like

 3. AdriePVV zegt:

  Een goed voorbeeld van hoe de strijd tussen ideeen hier gevoerd moet worden, met woorden, met beelden. Wij zijn namelijk geen barbaren maar beschaafde mensen.
  Dat laat onverlet dat je op geweld mag en moet reageren met gepast of zelfs met ongepast tegengeweld om het ze af te leren..

  Die poster is mooi maar hoe en waar komt die bij ons te hangen, in de metro in Amsterdam ?

  Als ik weer eens zo’n hoofddoekje achter de kassa tegenkom, of een groepje pinguins zie op weg naar de speciaal voor hun kinderen gebouwde nieuwe school, dan zou ik ook wel een symbool willen tonen om beschaafd mijn afkeer te laten blijken, iemand een suggestie.

  Like

 4. Pingback: ANTI-JIHAD | Welke toekomst is voor ons weggelegd?

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Ik blijf de Engelstalige poster beter vinden, EJB!
  Alle moslamstralen(dank je wel, Willemientje!) oprotten uit de EU, te beginnen in de Benelux!!!
  http://tinyurl.com/7zl4y95
  (Als je de wapens van de vijand kent heb je de oorlog half gewonnen. Mosje Dayan)

  Like

 6. Jan zegt:

  AdriePVV zegt:
  30 september 2012 om 09:29
  “iemand een suggestie.”
  Ik draag diverse: http://www.israeli-t.com/Jewish-t-shirts/
  Stickers: http://www.zazzle.nl/israël+stickers en http://www.cafepress.com/+pro-israel+bumper-stickers

  Like

 7. In de Abri’s krijgen kon wel eens lastig worden. Vergunningen en zo. Maar er zijn gelukkig nog voldoende zuilen waar je zonder vergunning mag plakken. Een zeer goed initiatief!

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  @AdriePVV 09.29. uur, inderdaad zijn we in aanleg beschaafde mensen, maar als ik dag aan dag lees van de moorden, de verkrachtingen, het halsafsnijden door deze muzelmannen, heb ik grote moeite om beschaafd te blijven. Dat laat onverlet, dat ik de verraders uit ons eigen volk, het nog veel kwalijker neem dan de moslims. Maar ieder initiatief in deze is uiteraard geweldig.

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  Kijkesaan: zou Hollande dan toch een graadje fanatieker zijn dat Sarkozy…!!!
  http://www.barenakedislam.com/2012/09/30/the-bad-news-a-new-mega-mosque-has-just-opened-in-paris/

  Like

 10. Wanneer stoppen ze met dit soort doelloze acties en trekken ze zich eindelijk eens terug uit Afghanistan? Ze houden er toch nooit mee op om ISAF militairen in de rug te schieten!
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/13012119/__Weer_aanval_Afghaanse_militair__.html

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  Iedereen de doelstellingen van HET PROJECT alweer vergeten? Ik niet..!!! Hier is het zoveelste bewijs…!!!
  http://www.barenakedislam.com/2012/09/30/sweden-turkish-born-muslim-immigrant-turned-high-ranking-politician-in-swedish-socialist-party-outed-at-a-terrorist-training-camp-in-iraq/
  Bedenk: waarom zitten allahschreeuwers op het Haagse dan wel gemeentelijke pluche?

  Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  Onthou ’t nou maar: stuk voor stuk willen ze de smerige mentaliteit van Mo naäpen…!!!!
  http://www.barenakedislam.com/2012/09/29/egyptian-shit-stain-on-his-head-cleric-says-girls-should-start-birthing-babies-at-age-14/

  Like

 13. G.Deckzeijl zegt:

  Morsi laat zien dat hij zijn gast MINACHT en herschikt z’n ballen.
  Ben benieuwd of hij dat “kunstje” ook flikt als hij bij Bea op de thee komt.
  http://www.barenakedislam.com/2012/09/29/egyptian-president-mohamed-morsi-making-some-adjustments-for-tv/
  (zie ook de andere onderwerpen op die weergaloze site)

  Like

 14. G.Deckzeijl zegt:

  Draad over Vaclav Klaus alweer naar het archief verhuisd zie ik. Dan maar even hier. Zal geen problemen geven denk ik.
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/13011673/__Chef_weg_om_nepkogeltje__.html

  Like

 15. G.Deckzeijl zegt:

  Achterbakse en uitgekookte vrouwenhaters zijn ‘t: hier is het bewijs. Blij dat ze ’t vertaald hebben
  wat ik kan die woestijngerelateerde vermicelli-letters niet lezen en ben ook niet van plan het ooit te gaan leren!
  http://www.hln.be/hln/nl/929/TV-Gids/article/detail/1508868/2012/09/30/Minister-Moslimbroeders-live-op-tv-Jouw-vragen-hopelijk-minder-heet-dan-jij.dhtml

  Like

 16. Jan zegt:

  G.Deckzeijl zegt:
  30 september 2012 om 09:50
  Qatar to Finance French Banlieues
  http://islamversuseurope.blogspot.nl/2012/09/qatar-to-finance-french-banlieues.html

  Frankrijk is rot als een mispel met die rooie bendes, net als alle socialistisch bestuurde staten die van God los zijn, dus de westerse waarden verketteren (schizofreen genoeg omarmen zij echter wel de islam, nota bene een ook nog eens een staatsreligie). Alles eigen schuld als je weigert je eigen bevolking op peil te houden. Frankrijk is net als alle andere Europese landen een demografisch sterfhuis.

  Like

 17. G.Deckzeijl zegt:

  Zie m’n voorlaatste comment: ik ga nog even door over die vermicelli-letters…

  Like

 18. AdriePVV zegt:

  Zolang het westen vol zit met onjuiste informatie over de islam, haar doelstellingen en haar historie, is het moeilijk deze ideologie te bestrijden.
  Een enkel klein voorbeeld, waarbij wij als “barbaren” worden afgeschilderd en de islam als iets nobels en goeds wordt voorgesteld. Uiteraard volkomen in strijd met de werkelijkheid.

  http://www.schooltv.nl/vroegerenzo/2201406/werkstukken/item/2291081/de-kruistochten-god-wil-het/

  Ejbron geeft vaak heel goede info over de werkelijke islam, maar de felle reacties hier, hoe begrijpelijk ook, doen vaak afbreuk aan die informatiie. Onze medestanders hoeven we niet te overtuigen, maar de onwetende meerderheid wordt erdoor afgeschrikt.

  Zoals Reve zou zeggen, niets menselijks is mij vreemd. Dus neem maar van mij aan dat ik iedereen hier zou kunnen evenaren of zelfs overtreffen met gedachten over het letterlijk vernietigen van de islam a la Flaubert. Dat is echter contraproductief bij wat ons eerste doel moet zijn, het verspreiden van informatie.

  Like

 19. G.Deckzeijl zegt:

  @AdriePVV: als een links naast contact AANGEKLIKT…?????
  Informatie ZAT, dacht ik zo.

  Like

 20. G.Deckzeijl zegt:

  Hagenaars, waar zitten jullie? Dit blog nog niet gezien? Laat eens even weten hoeveel allahschreeuwers in de volgende categorie thuishoren?
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/13012182/__Aanpak_jongeren_Den_Haag__.html

  Like

 21. louis-portugal zegt:

  Gerrit, toch wel verdomde goed die Koot en Debie.
  Ik sta ervan te kijken dat die niet hard aangevallen zijn in hun tijd.
  Misschien waren ze niet plaatsbaar voor veel links???

  Alle respect voor die Pamela hoewel ik geen jood ben.

  Like

 22. G.Deckzeijl zegt:

  Hoe krijgen ze ’t verzonnen: een stuk papier met een afbeelding dat een eeuwenoud VERZONNEN pak papier tussen twee kaften beledigd zou hebben en hele volksstammen die dergelijke onzin voor zoete koek slikken.
  Allemaal intimidatie, zuiver gelieerd aan HET PROJECT.
  Informatie naar je zin, AdriePVV…????
  Zoete broodjes worden hier niet gebakkken, sterker: wat wij als normale beleefdheid beschouwen wordt binnen dat verdomde woestijngeloof als een teken van ZWAKTE beschouwd.
  Ik heb een aantal jaren geleden de rollen wat dat aangaat radicaal omgedraaid en het WERKT!
  Dat hoort iedereen die met allahschreeuwers(die niet zelden in groepsverband een grote smoel hebben!) te maken heeft, tussen de oren te hebben.
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/13012271/__Tempels_in_as_in_Bangladesh__.html

  Like

 23. G.Deckzeijl zegt:

  Ziezo, genoeg in actie geweest vandaag, tijd om te genieten van de ouwewijvenzomer.
  Met dit als toegift.
  http://album.gva.be/foto-album/werelddierendag-bekijk-de-foto-s-van-onze-lezers.aspx
  Want als je sommige mensen leert kennen begin je van de dieren te houden.

  Like

 24. Peter Rissing zegt:

  Dhimmitude van Elsevier.

  http://mobile.reuters.com/article/idUSBRE88T03I20120930?irpc=932
  “Hundreds of Muslims in Bangladesh burned at least four Buddhist temples and 15 homes of Buddhists on Sunday after complaining that a Buddhist man had insulted Islam.”

  Natuurlijk weet ook Elsevier dat het wéér moslims zijn die zich beledigd voelen, en anderen met geweld hun wil, waarden en normen opleggen.
  Maar wat lezen we in dit semi-rechtse magazine ?
  Het zijn slechts 1000-den “relschoppers” !

  http://www.elsevier.nl/web/Artikel/350812/Woedende-Bengalen-steken-tempels-in-brand.htm
  “Woedende Bengalen steken tempels in brand
  Duizenden relschoppers hebben in het zuidoosten van Bangladesh zeker vijf boeddhistische tempels en huizen van boeddhisten in brand gestoken. Zij protesteerden tegen een foto die beledigend voor de Koran zou zijn en door een boeddhist op Facebook zou zijn gezet.”

  Ook Elsevier is bang voor de islam en verbergt de moorddadig harde feiten onder de ‘burka der vrede’.
  “beledigend voor de ‘koran’, nota bene” !
  Ooit van een koran gehoord die emoties had ? ? ?
  Nee Elsevier, het betreft een foto-tje op Facebook die beledigend is voor ‘moslims’.
  Probeer het eens te schrijven Elsevier: “MOSLIMS zijn beledigd”, ‘MOSLIMS’, ‘MOSLIMS’ (niet allemaal maar ) veel ‘MOSLIMS’ zijn te snel beledigd en reageren dan met geweld.

  Dus kom op Elsevier, show your ball’s
  Noem een islamitische barbaar een barbaar als-tie zich als een islamitische barbaar gedraagt.
  Dat mag in dit land nog steeds wél.
  En vooral, noem een barbaar geen Bengaal, want het is de islam die het onderscheid maakt.
  Om in deze een islamitische barbaar een Bengaal te noemen, is een journalistieke blunder omdat de juiste feiten verifieerbaar en voorhanden zijn.

  Like

 25. Jan zegt:

  Pieter Veenstra zegt:
  30 september 2012 om 12:14

  Religious lesson in official PA daily:
  “The struggle between truth and falsehood is as ancient as life upon this earth… The conflict between us and the Jews is not a conflict about land and borders, but rather a conflict about faith and existence.”
  http://www.palwatch.org/main.aspx?fi=157&doc_id=7475

  Wel RESPECT tonen voor de koranimals, hoor!

  Like

 26. Ik zou niet weten waarom ik respect voor hen zou moeten hebben… en belangrijker: Wie zou mij moeten dwingen hiertoe?

  Like

 27. Lucky9 zegt:

  @AdriePVV om 10:49 schrijft:
  “wat ons eerste doel moet zijn, het verspreiden van informatie”

  Uiteraard is het verspreiden van de “juiste “informatie belangrijk maar het ter beschikking stellen ervan nog veel meer. Het vernietigen van de ter beschikking gestelde verkeerde informatie lijkt me echter simultaan even noodzakelijk zo niet nog noodzakelijker.

  Stel je bent scholier en adolescent. Ik het onderwijs wordt je reeds al dan niet bewust geïndoctrineerd door de leerkrachten met in veel gevallen islamofiele handboeken ter verspreiding van de multiculturele leugens. Hoe kan je daar tegen op ?
  Stel je bent scholier of adolescent en je komt thuis ven zit voor de buis. Wat gebeurt er daar? Juist!
  Stel het is weekend en dezelfde jonge mens leest de MSM-pers. Idem dito.

  Het verspreiden van de juiste informatie is ondermaats qua doelstelling omdat het bij een juiste kansberekening weinig kans tot slagen biedt.

  Wat ook ons eerste doel moet zijn is het vernietigen van de verkeerde informatie en het beletten van de verkeerde informatie-verstrekking.

  Een voorbeeld je bent niet akkoord met de inhoud van de geschiedenisboeken gebruikt door de school van je kind, contacteer andere ouders en eis in groep andere handboeken met objectieve informatie en ga door met het protest tot het bitter eind.

  Ander voorbeeld je bent niet akkoord met de bijna volledige afwezigheid van islamkritische boeken in je gemeentelijke of stedelijke bibliotheek en de overdadige aanwezigheid van islamofiele boeken in dezelfde bibliotheek. Zet de bibliothecaris dan onder druk het evenwicht te herstellen en, bij weigering om de 50/50 regel -kostprijs amper 1000 euro!- stipt toe te passen, doe dat dan zelf! (Of dacht je soms dat de moslims het anders hebben aangepakt?)

  Kijk niet meer naar poco zenders en haal hun kijkcijfers aldus omlaag.
  Koop geen poco-kranten meer en zeg uw poco-abonnementen op.
  Halal in uw supermarkt.? Elke week een (gratis) schenking van een varkenspoot op de juiste plaats zal het management wel spoedig van marketingconcept doen veranderen.

  Tot slot dit: je bent hier nieuw en blijkbaar nauwelijks geïnformeerd over de werkelijke toedracht van wat er zich in de realiteit aan het afspelen is, wat niemand U hier kan kwalijk nemen.
  Maar zedenmeester en moraalridder komen spelen tegen mede burgers die zelf al meer dan 4000 à 5000 euro gespendeerd hebben aan moderne wetenschappelijke werken over het onderwerp die onvindbaar zijn in de openbare bibliotheken, getuigt niet van veel objectiviteit of bescheidenheid.

  Ik kan U slechts een goede raad geven. Investeer een beetje in slechts drie in het Nederlands uitgegeven boeken.
  Om te weten wat (de inhoud): “Weg uit de Islam” van Ibn Warrack, pseudoniem van een afvallige moslim uitgegeven bij Meulenhoff 557 pagina’s. Het is allemaal nog véél erger dan dat de meesten (zelfs hier) denken.
  Om te weten hoe (het waarom): “Eurabië” van Bat Yeor, ook een pseudoniem uit levensbelang, uitgegeven bij dezelfde uitgever391 pagina’s.
  Om te controleren of het er in een geciteerd vers waarachtig instaat: een pocket editie van de koran.

  Doe dat eerst, dan kunnen we als geïnformeerde volwassenen verder debatteren.

  Like

 28. Anneke zegt:

  Ohhh; werden de politici maar REALISTISCH, gingen ze nu eens letterlijk inzien wat een letterlijk losgeslagen bende het in Europa is geworden. In vrijwel iedere, wat grotere, stad zijn te vaak opstootjes, of wraakmoorden!!! De media houdt de mond!!! Sterker: ze mogen hier NIET over schrijven. Zijn OMGEKOCHT door het ALLES vergiftigende KWAAD; een dikke DUISTERNIS hangt al enige decennia over dit continent. Ben er van overtuigd dat de bom op springen staat…maar laten we allen HOOP blijven houden. “Hoop doet leven, hoop houdt levend”. Hahleluyah, shalom, amen.

  Like

 29. Anneke zegt:

  @Lucky-9: Heel goede uitleg…’op’ een beschaafde -, rustige toon!!! Wat ben ‘k overigens blij dat mijn kinderen nu jonge dertigers zijn en nog enigzins waarheidsgetrouw onderwijs hebben genoten. Het ‘waarheids-gehalte’ werd al minder, maar gelukkig hebben wij als ouders ruime informatie kunnen geven. Niet dat ze deze altijd trouw en rustig hebben (willen) ‘slikken’. Maar we hebben ons mond niet gesloten gehouden!!! “Thank You Lord…..Amen….”

  Like

 30. Anneke zegt:

  @Tom Hendrix -09.49h-: Eveneens heel mooi -, dus duidelijk overtuigend verwoord!!! Wij Europeanen èn Amerikanen zijn overduidelijk MISLEID, dus fiks BEDROGEN. Daar hoeven we géén doekjes omheen te winden. Nogmaals: de bom staat op springen!!! Deze fase moeten we met z’n allen bewust meemaken, dat we zullen proeven WAT het kwaad is èn hoe VIES het allemaal smaakt!!! Een zoveelste -, maar tevens de meest heftige BEPROEVING. Een nieuw Begin staat voor de deur, ‘klopt’ fanatiek aan en wordt door meer mensen binnen gelaten, dan men in politieke kringen beseft. “Jaloezie gaat bij hen hoogtij vieren, maar frustratie eveneens.”

  Like

 31. AdriePVV zegt:

  Als je in de afgrond kijkt, kijkt de afgrond ook in jou.

  Ondergetekende is al een jaar of vijf actief bezig op diverse fora de problematiek inzake Immigratie, Integratie en Islam aan de orde te stellen. Een paar duizend reacties heb ik minimaal geschreven en dan niet zozeer over mijn persoonlijke mening en woede, maar meestal informatie onderbouwd met links naar de vindplaatsen. Je zou het aan iemand die toen vaak nog onder de naam Kassander schreef kunnen vragen welke standpunten ik verdedigde.

  Op die fora, zoals o.a. van de PvdA, de Volkskrant en Sargasso, was ik de vijand en het aantal persoonlijke beledigingen was niet te tellen, in een enkel geval werd ik letterlijk dood gewenst.

  Blijkbaar word ik hier nu ook als een soort vijand gezien, als ik pleit voor meer zakelijkheid in de reacties en het wat dimmen van die persoonlijke woede, die ik overigens ook voel.

  Degenen die de schoen past trekken hem maar aan, maar ik vind het jammer dat de prima inhoud van deze site, deels teniet gedaan wordt door de reacties. Soms doet het me bijna denken aan het fanatisme dat je ook ziet bij aanhangers van een zekere hier welbekende religie.

  Like

 32. vlieger zegt:

  Om moslamstralen ( ook ik dank Willemientje ) uit het land te kunnen schoppen, is een ommekeer in het Nederlandse gebruik van de auto een belangrijke drijfveer. Als de olie op een redelijke wijze geboycot kan worden, is de winst groot ten opzichte van de oliestaten ( islam ) Nu de staat er weer 2% meer van wil plukken is het alweer minder erg om de auto te laten voor wat hij is (roest). We pakken de fiets als antwoord op de ondertekening van het verdrag dat gesloten is in Brussel. ( olie voor import moslamstralen ) Zo zal men Nederland weer een stukje sterker kunnen maken. En kan het alternatieve energie ingeburgerd worden. Verder wil ik E.J. bron complimenteren met zijn initiatief voor de affiches die hier ter sprake is.

  Like

 33. Lucky9 zegt:

  @AdriePVV
  Ik zag je nooit als vijand. Ook ik werd op vele fora (van magazines en kranten waarop abonnement betaalde!) gebannen omdat ik de historische en feitelijke waarheid durfde formuleren. Politiek correct is fascistisch ingesteld. Ook daarmee houden we best rekening.

  De vijand overtuigen gaat nooit lukken, en ieder vogel kweelt zoals hij gebekt is.
  De frustratie en woede van velen die beseffen bedrogen te zijn moet ergens een uitlaatklep krijgen. Het is dus niet spijtig dat dit gebruik van het recht op vrije meningsuiting hier gebeurt en niet in de huishoudelijke kring.
  Men moet overigens erkennen dat deze blog rust op de schouders van een enkele vrijwilliger, de webmaster die zal ingrijpen waar nodig en mogelijk. Denk en besef!

  Gelijkgezinden overtuigen heeft weinig of geen nut. Daarom tracht ik zelf zo veel mogelijk informatie en denkpistes onder de aandacht te brengen op blogs, sites en fora die kritisch ingesteld zijn.

  Nog een toemaatje bij mijn denkpiste van 12:47 Heb een exemplaar van de koran bij de hand en controleer elk er uit geciteerd vers. Geloof me het helpt enorm! Want de integrale lectuur is niet echt leerrijk, tenzij men Karen Armstrong of Lucas Catherine noemt.

  Like

 34. AdriePVV zegt:

  @ Lucky9

  Dan begrijp je waarom ik hier niet meedoe aan de discussie, ik ben het eens met vrijwel alles wat op deze site gepubliceerd wordt en ook met de meeste reacties.
  Onze tegenstanders maken echter misbruik van onze, volstrekt terechte, emoties en proberen daar onze boodschap mee in diskrediet te brengen.

  Like

 35. Lucky9 zegt:

  @AdriePVV om 14:48
  Onze tegenstanders zouden anders wel zelf lasterpraatjes uit hun duim zuigen. U maakt zich mijns inziens illusies over hun moraliteit.
  Wat valt er overigens te discrediteren met mijn suggesties van 12:47?
  Mijn boodschap aan gelijkgezinden was, zo denk ik, duidelijk. Boodschappen zijn slechts woorden. Wat het vrije westen en dus ook Nederland nodig heeft zijn proportionele daden recht evenredig met het fascisme waarvan wij het slachtoffer zijn.
  Want als we samen “Weisse Roze” moeten gaan spelen zal het te laat zijn.

  Like

 36. G.Deckzeijl zegt:

  @Pieter, 12:42
  Heel goed dat je ja dat afvraagt, want verdom het ook!!! Lees de aanhef van deze pagina maar eens en lees ook Gustave Flaubert: jammer dat ze TOEN niet hebben doorgezet.
  http://hvv.amsterdampost.nl/HVV/www.hetvrijevolk.com/index631f.php?pagina=7085

  Like

 37. AdriePVV zegt:

  @ Lucky9

  Aan die boodschap valt niets te discrediteren en ik heb het ook niet over de mening van onze tegenstanders of hun moraliteit. Ik bekijk het vanuit het standpunt van de gewone slecht of onjuist voorgelichte burger, die is er nog lang niet aan toe het “verzet” in te gaan, die moet eerst de juiste informatie voorgeschoteld krijgen, deze website zou daar een rol in kunnen spelen.

  Nu wordt die burger echter afgeschrikt door de toon en de inhoud van de reacties, want hij is nog niet op het bewustzijnsniveau van de reageerders hier. Vergelijk het maar voor wat Breivik “bereikt” heeft voor het islamverzet in Noorwegen (maar ook elders), lees ook wat Fjordman daarover zegt, ook hier.

  https://ejbron.wordpress.com/2012/09/11/fjordman-bericht-aan-de-lezer/

  Like

 38. jowitteroos zegt:

  @ Lucky9 op 15.20

  Wat bedoelt u precies met een volgende zin:
  Want als we samen “Weisse Roze” moeten gaan spelen zal het te laat zijn.

  Like

 39. lucky9 zegt:

  @AdriePVV om 15:42
  Ik meen niet dat ik iemand afschrik. Tenzij je mijn laatste bijdragen afschrikwekkend zou vinden:
  https://ejbron.wordpress.com/2012/09/25/zelfverdediging-is-mensenrecht-en-burgerplicht/
  https://ejbron.wordpress.com/2012/09/28/de-amerikaanse-ambassadeur-in-libie-werd-niet-vermoord-hij-werd-gefolterd-verkracht-vermoord-en-vervolgens-als-trofee-door-de-straten-van-de-stad-gesleept/
  De realiteit is nu eenmaal afschrikwekkend. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

  @jowitteroos om 15:56 Sorry de Z moest een S zijn. Zo zie je maar dat ik geen germanofiel ben! 😆
  zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Weisse_Rose een verzetsgroep die informatie verspreidde. En juist daarover had AdriePVV het over.

  Like

 40. jowitteroos zegt:

  @ Lucky9 op 16.22

  Ik weet wat AdriePVV schrijft daar vraag ik u niet om!

  Die Weisse Rose heeft natuurlijk veel meer gedaan dan alleen de informatie geven aan het volk. Naar ik begreep ging het vooral op passief verzet in alle lagen en van binnenuit.

  U schrijft in uw comment van 15.20 : Want als we samen “Weisse Roze” moeten gaan spelen zal het te laat zijn. Dit vind ik zeer negatief toe naar mensen die hun leven hebben gegeven in hun verzet van Hitler en de politiek etc.
  Wij spelen HIER niet en de verzetsgroep toen ( en nu overigens ook weer in Duitsland) NIET een spel.

  Like

 41. G.Deckzeijl zegt:

  @AdriePVV: ik vertrouw je niet! Van je geneuzel inzake de “juiste informatie voorgeschoteld krijgen” gaan mijn nekharen recht overeind staan. Die informatie bestaat al en daar heb ik je reeds eerder op geattendeerd. Lees mijn comment van 11:24 nogmaals.
  @Jo, 15:56: ik begrijp het heel goed. We moeten NU aan de gang, de oppositie moet NU van start gaan, zo MASSAAL mogelijk, het terugdringen van dat woestijngeloof en z’n ingepakte aanhang lukt alleen als iedere niet-moslim AAN HET WERK gaat, z’n stem herhaaldelijk laat horen. Beck gaf reeds het goede voorbeeld:
  http://tinyurl.com/9rxnz5j
  Of denk je soms ook dat de burger dat niet snapt, AdriePVV…
  Trouwens, ben jij wel ECHT? Ben jij soms een gecamoufleerde moslim-INFILTRANT, zich voordoende als een “bezorgde” niet-moslim?
  Ik weet hoe HET PROJECT werkt, mij draai je geen rad voor de ogen!
  @EJ: heb je de bekende checks al uitgevoerd?

  Like

 42. G.Deckzeijl zegt:

  Aan allen: de waarschuwingen van Susanne Zeller-Hirzel inzake de toenemende invloed van dat woestijngeloof nog een keer: http://tinyurl.com/8766bq4
  (3 delen)

  Like

 43. jowitteroos zegt:

  Dekkie op 16.37

  Ik deel je mening, heus en zoals ik Arie PVV lees deelt hij die mening ook!!. Om verder niet in die discussie te geraken en Die Weisse Rosen mij aan het hart gaan reageerde ik alleen op Lucky9.

  Like

 44. Pingback: Die scheldende Pennings is ook nog eens gewelddadig | E.J. Bron

 45. vederso zegt:

  @ AdriePVV. Misschien wordt hier iemand wel eens heel boos of is verontwaardigd, maar de reacties op DDS op het laatste stuk van Joost Niemöller verschillen volgens mij niet zoveel van de reacties hier. Mogelijk is er nu meer aanleiding om boos te zijn?

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/09/vandaag-islam-is-oorlog

  Like

 46. Lucky9 zegt:

  @jowitteroos om 16:34
  Naar ik begrepen heb van de enige overlevende heeft “Die Weisse Rose” alleen informatie “willen” geven aan het volk en is daar gedeeltelijk ook in geslaagd. Naar ik begreep ging het vooral op actief (en dus géén passief) verzet in een zeer beperkte kring en -vooral- clandestien en uitzonderlijk provocatief.
  Maar allicht is het hier niet de juiste plaats noch de juiste tijd om tactiek en strategie te bespreken. Want hopelijk zijn we nog niet zo ver gevorderd.

  Like

 47. Vrouwvriendelijk en gelijke rechten voor vrouwen binnen de islam?

  Wie dat nog steeds denkt, droomt en moet eens echt wakker worden!

  Like

 48. jowitteroos zegt:

  @ Lucky9 op 17.47
  Is goed hoor Lucky ik lees wel eens van je dan, groeten en succes

  Like

 49. Tom Hendrix zegt:

  @Anneke 13.47. uur, bedankt voor uw reactie Anneke. Voor mij is het klip en klaar, ik verdom het te buigen voor een weerzinwekkende, perfide ideologie islam, met alle kenmerken van het nazisme in zich. Voor mij is het afgelopen met praten met deze boosbaarden, het heeft geen enkele zin, overal slachtten ze christenen en joden af, en het is al godgeklaagd dat onze politici van links tot rechts laf wegkijken van deze gang van zaken. Voor mij is nog alleen de SGP en de PVV in orde qua mentaliteit, de rest zijn verraders van het ergste soort!

  Like

 50. AdriePVV zegt:

  @ vederso

  Boos zijn is prima, maar uitspreken dat je geweld zou willen gebruiken brengt je op hetzelfde niveau als je tegenstander. Dat neemt niet weg dat het voor regeringen prima kan zijn om met geweld te dreigen of dat ook te gebruiken tegen islamitische terreur.

  Wij als burgers kunnen ook zonder geweld protesteren, bijvoorbeeld door met een bord voor een moskee te gaan staan. Zelf ben ik tweemaal gearresteerd toen ik vreedzaam protesteerde en het is me bijna gelukt om Jaap van Donselaar cs van de racismemonitor te laten vervolgen.

  Ik weet ook van contacten uit mijn omgeving dat agressieve reacties zoals op dit forum contraproductief werken en tot gevolg hebben dat de informatie die hier te vinden is genegeerd wordt.

  Like

 51. Lucky9 zegt:

  @AdriePVV om 20:11
  “Ik weet ook van contacten contacten uit mijn omgeving …”
  ‘Si non e vero e ben trovato’ (als het niet gelogen is dan is het in ieder geval goed gevonden)

  Derhalve, àls dat zo zou zijn, dan spelen die contacten met uw edele delen naar hùn eigen goeddunken dat het klotst en klettert. Uw commentaren bulken hier van de eufemismen, kinderlijke verhaaltjes en leugenachtige pogingen tot indoctrinatie.

  Informatie genegeerd? Dat is dan jammer voor hèn want dat is uitgerekend niet de doelgroep waardoor wij ons hier zouden gaan laten belazeren. Voor wie neemt U ons eigenlijk?

  Capisce!

  Like

 52. AdriePVV zegt:

  @ Lucky9

  Voor iemand die geen reactie meer waard is.

  Like

 53. G.Deckzeijl zegt:

  @Jowitteroos, 16:42
  Wel eens van dubbelagenten gehoord?
  Voor jouw info:ik loop een tikkie te lang mee om bepaalde zaken niet door te hebben, onthou dat maar.

  Like

 54. G.Deckzeijl zegt:

  @Pieter, 17:53
  Heb nu pas je bijdrage gezien? De titel is abracadabra voor me, maw: kun jij arabisch lezen???

  Like

 55. G.Deckzeijl zegt:

  Dat vraagteken was een vergissing. Moest een punt zijn.

  Like

 56. vederso zegt:

  @ AdriePVV. Het is een discussie die ongeveer ook een half jaar geleden op Amsterdam Post is gevoerd en het onderwerp was ook daar of reacties of artikelen contraproductief zouden kunnen zijn. Dat zou best kunnen, maar elk vogeltje zingt zoals het gebekt is. Natuurlijk gaat lucky9 om 20.50 uur “over the top”, geen misverstand over. Maar de informatie die hier wordt aangedragen, ook door lucky9, zouden meer mensen moeten lezen. Als een veelheid aan onzakelijke reacties mensen afscheid doet nemen van de site, zou dat heel jammer zijn. Maar de kanttekening is er ook van Bernard Lewis; als je niet wilt onderkennen dat je wordt aangevallen, dan heb je de oorlog al verloren. Daarom, blijf reclame maken voor E.J.Bron opdat meer mensen beseffen wat er gaande is.

  Like

 57. lucky9 zegt:

  @AdriePVV om 20:55
  “Be very afraid dhimmie! ”
  Uw teerling is geworpen, uw masker afgelegd.
  Wees ten zeerste beangstigd, want uw lot nadert met rasse schreden! Onafwendbaar, onontkoombaar.
  U vertegenwoordigt de ‘shit of history’ (de geschiedenis van het gezeik als U het Nederlands niet zou machtig zijn.)
  Be very afraid! You piece of shit! (vertaald: Krijg alvast het schijtangst stukje drol!)

  Like

 58. AdriePVV zegt:

  @ Vederso

  Ik zou eigenlijk niet meer reageren maar voor u maak ik graag een uitzondering.

  Die informatie die Lucky9 aandraagt ken ik uiteraard, maar daar gaat het niet om.
  Het interesseert me niet echt wat de reageerders op dit forum vinden, die zijn toch min of meer overtuigd van de goede zaak. Mij gaat het om de gewone burger die nog niet geinformeerd is.

  Hoe denkt u dat die dit soort reacties als van Lucky9 en Deckzeijl beoordeelt om maar te zwijgen over de woedeaanvallen van Martien. Ik zal hier dus niet meer reageren.

  Ik kijk net naar die klootzak Raymann als hij Volendamse klederdracht vergelijkt met een boerka, en het publiek begint te klappen. Dat is dagelijkse MSM indoctrinatie en hier wordt daar tegeningegaan met geschreeuw en gescheld. Dat gaat geen sympathie voor onze strijd tegen de islam opleveren.

  De vertaalde artikel van Bron zijn uitmuntend, die hebben het “applaus” van de reageerders niet nodig.

  Like

 59. vederso zegt:

  @ Philippine. Ja, daar gaat het om, mee eens. De video “Iranium” gezien? Ook daar gaat het om.
  Netanyahu zag er moe uit in New York en dat is begrijpelijk als je “vriend en beschermer” het laat afweten.

  Like

 60. vederso zegt:

  @ AdriePVV. Jammer, ik hoop dat u blijft meelezen.

  Like

 61. AdriePVV zegt:

  @ Lucky9

  Jammer dat het Volkskrant forum en alle reactie’s verdwenen zijn, maar deze hommage heb ik nog van een bewonderaar.

  http://eerstkoffie.blogspot.nl/2010/10/eigen-volkskrant-eerst.html

  Like

 62. vederso zegt:

  Geert Wilders heeft nog steeds geen visum voor AustralIë. Wat vindt onze Uri daar nu van?

  http://www.smh.com.au/opinion/politics/visa-insult-a-betrayal-of-liberalism-20120930-26tk2.html#ixzz27ywS2i3m

  Like

 63. G.Deckzeijl zegt:

  @AdriePVV 23:33
  Gôh, ik heb me nooit gerealiseerd dat m’n (niet zelden analyserende) comments onduidelijk waren, sterker: ze worden door velen zeer op prijs gesteld. Zie Meneertje en Rommel op…
  http://www.amsterdampost.nl/actie-vingerafdruk/
  Nogmaals, AdriePVV: de simpele categorie Nederlanders bereik je nooit en ik tik dit hier neer uit eigen ervaring. Ik heb ze naast me wonen..!! Je kunt ze het tot in den treure uitleggen wat er aan de hand is, wat er op til is in de EU en ons land, ze snappen er de ballen van, je krijgt te horen dat je overdrijft en spoken ziet. Hoofdoorzaak: mentaliteit-MSM en de laatmaarwaaien-propaganda uit Den Haag. Daarom richt ik me uitsluitend tot de intelligentere categorie en die bespreken de info vanzelf met geestverwanten van gelijke kunne. Da’s voor mij persoonlijk voldoende.
  En alle anderen die glashelder Nederlands(met af en toe een Engelse of Duitse kreet ertussen)
  niet doorhebben, PDF of geen PDF, hebben gewoon pech gehad: die zijn niet meer te redden.

  Like

 64. G.Deckzeijl zegt:

  @Vederso: 00:18. 1-10, Ga hier eens kijken.
  http://www.qsocaus.org
  Wilders werd door deze beweging uitgenodigd.

  Like

 65. G.Deckzeijl zegt:

  De beest uithangen… Daaraan moest ik denken toen ik hierboven de bijdrage van Pieter Veenstra(30-9, 17:53) zag…
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/13014502/__Zwijnen_hangen_de_beest__.html

  Like

 66. vederso zegt:

  @ G.Deckzeijl. Bedankt voor de link. De Australische regering maakt zich onmogelijk. Weten we dat ook weer.

  Like

 67. G.Deckzeijl zegt:

  @Vederso: graag gedaan! Zo’n eigen info-archief is reuze praktisch, vind ik zelf.
  Grijp je nooit mis.

  Like

 68. vederso zegt:

  @ G.Deckzeil. Sla dit ook even op, nooit weg. Premier Stephen Harper van Canada geeft alle dhimmi’s onder de westerse regeringsleiders een figuurlijke draai om de oren. Het Iraanse Press TV helemaal over de rooie, kijk maar eens op Youtube.

  http://www.mrctv.org/videos/harper-wins-statesman-year-and-well-deserved

  Like

 69. G.Deckzeijl zegt:

  @Vederso, 00:55
  Gezien en outstanding! Iraniërs zijn altijd over de rooie, ze zijn stuk vor stuk over de rooie geboren, het is een genetisch DEFECT.

  Like

 70. G.Deckzeijl zegt:

  Totaal off topic maar wel een mooi gezicht.

  Like

 71. E.Eliveld zegt:

  Maar zou de Glock ook een tweede maal kunnen vuren? Ik waag het, ofschoon het me verbaasd dat de huls zo mooi wordt uitgeworpen, te betwijfelen.

  Like

 72. G.Deckzeijl zegt:

  @E.Eliveld: heb ’t filmpje van telegraaf.nl geplukt en daar schietie twee keer.
  Nb, met de meeste moderne vuurwapens kan onder water geschoten worden, zoals bv. de AK-47.
  Zet vuurwapenblog in het zoekveld van YT voor meer info.

  Like

 73. Tom Hendrix zegt:

  G.Deckzeijl 30/9 10.30. uur, ik lach me te barsten, met Jacobse en van Es. Geweldig!

  Like

 74. Lucky9 zegt:

  @AdriePVV op 1 oktober 2012 om 00:17
  Je zegt hier niet meer te willen reageren en toch doe je het. Niet erg consequent. Uw linkje ga ik hier niet bespreken omdat het allicht niet eens de moeite waard is.

  Voor de aandachtige lezer bent U hier gisteren ontmaskerd als een trol.

  U draagt alleen een vals en dus waardeloos argument aan om de uitwisseling van gedachten zo veel mogelijk te verstoren. U weigert verder zelf iets constructiefs aan te dragen.

  Uw alibi opgetrokken met gestolen argumenten is zelfs als mistgordijn zo lek als een zeef.

  Met andere woorden: U bent totaal ongeloofwaardig en een saboteur, een trol.

  Like

 75. G.Deckzeijl zegt:

  @Tom, 10:41
  De meesten van ons hebben die heisa rond Jacobse & Van Es in casu Rugop ’81 wel meegemaakt, schrijver dezes dus ook. Bijna was het ze nog gelukt ook, maar ze besloten een “aanslag” te ensceneren. Ik erger me daarnaast al jaren kapot aan wat zij vermicelli-letters op gevels noemen, zoals de gevels van islamitische scholen. Dacht dat we in Nederland woonden
  maar het begint steeds meer op een islamitisch protectoraat te lijken.
  Allemaal onderdelen van HET PROJECT, waarvan de inhoud zuiver gericht is op het gegeven
  dat niet-moslims zo snel mogelijk aan de islam dienen te wennen, zoals steeds meer hoofddoeken en ander islamitische textiel in het straatbeeld, islamitische heimwee- annex haatcentrales* en wat ik nog vergeten ben.
  Die ontwikkeling moet gestopt.
  *moskeeën, ook wel: Walt Disney-achtige puisten in een seculier landschap.

  Like

 76. jowitteroos zegt:

  @ Dekkie 22.24

  Ik heb wel eens van dubbel-agenten gehoord ja maar wat dat men mijn antwoord op Lucky9 te maken heeft is mij een raadsel.

  Like

 77. Tom Hendrix zegt:

  @G.Deckzeijl 12.27. uur, inderdaad Gerrit, het wordt ons willens en wetens door de strot geduwd.
  Als ik hier in het midden-limburgse door mijn geboortestad loop, dan waan ik mij vaak in Mekka, en ik kan het niet helpen, het worden er elke dag meer, de kopdoekjes en de “lappen”, bepalen ook hier voornamelijk het straatbeeld. Het is toch niet te geloven, dat de nederlandse kiezer op 12 september besloten heeft, dat het er nog veel meer mogen worden. Want buiten de PVV en de SGP zal geen enkele partij de moslim immigratie TEGEN gaan!

  Like

 78. Hier is het origineel dat Pamela Geller citeerde:

  Like

 79. Peter Rissing zegt:

  In de USA lijkt de actie van Pamela Geller niet te stoppen.
  http://atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shrugs/2012/10/anti-jihad-ad-campaign-roll-out.html

  Like

 80. Tom Hendrix zegt:

  Op http://www.geenstijl.nl lees ik net weer hoe onze zeer ingeburgerde scootermarocs weer tasjes uit de handen rukken van weerloze vrouwen. Ongelooflijk dat de PVDA zo groot is geworden 12 september, maar ja domme schapen in nederland blijf vooral op VVD en de PVDA stemmen, komt het NOOIT meer GOED!

  Like

 81. Jan zegt:

  Gellerfobische CAIR hangt godslasterlijke teksten uit de koran (kleine letter) op in metro:
  CAIR’s counter ads feature a verse from the Quran stating: “Show forgiveness, speak for justice and avoid the ignorant.” (The Holy Quran, 7:199) The CAIR 16-foot banner ads, which are scheduled to go up next week and stay up for a month in stations featuring the hate ads …
  http://ironburka.blogspot.com.au/2012/10/gellerphobic-cair-to-post-verses-from.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s