Hamas boycot FC Barcelona vanwege uitnodiging aan Gilad Schalit

Gedoe rondom FC Barcelona: De Spaanse voetbalvereniging heeft de voormalige Israëlische gijzelaar Gilad Schalit uitgenodigd om de wedstrijd tegen Real Madrid, de “Clásico”, bij te wonen. Nu wil Hamas de vicekampioen boycotten.

Als gevolg van de uitnodiging aan Schalit voor de wedstrijd op 7 oktober hadden pro-Palestijnse organisaties in Spanje druk uigeoefend op FC Barcelona. In een brief riepen ze de president van de voetbalclub, Sandro Rosell, op om de uitnodiging aan de Israëlische soldaat weer af te zeggen. Volgens een bericht op de Israëlische website “Walla” reageerde de voetbalclub met een duidelijke boodschap: Het Spaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken zou Schalit persoonlijk beschermen, zolang hij zich in de Catalaanse hoofdstad zou bevinden, werd er gezegd.

De Palestijnse pers appelleerde daarop aan de Arabische sport- en voetbalverenigingen om te protesteren tegen de beslissing. Ook een organisatie van gevangenen in Gaza bekritiseerde de stap: “De uitnodiging aan Gilad Schalit is opnieuw een versluiering van zionistische misdaden onder het voorwendsel van sport”, citeert het dagblad “Yediot Aharonot” de vereniging. “Hoe kan een eerbiedwaardige voetbalvereniging, die oproept tot cultuur en menselijkheid, een moordenaar en misdadiger zoals Schalit uitnodigen om hem te eren en te bedanken?”. Palestijnen deden bovendien de beschuldiging dat Schalit door de inspanningen van “de zionistische lobby in Europa” naar Spanje zou zijn uitgenodigd.

De vertegenwoordiger van Hamas, Attallah Abu Al Subah, kondigde aan dat vanaf donderdag 27 september geen enkele televisiezender in Gaza de wedstrijden van Barcelona zou uitzenden. Ook zouden er in het Palestijnse gebied geen kranten over de club schrijven. Hamas had Schalit na diens ontvoering meer dan vijf jaar in de Gazastrook vastgehouden. In oktober 2011 kwam hij, in ruil tegen 1027 Palestijnse gevangen, vrij. Inmiddels werkt hij als sportverslaggever,

Een bron bij de voetbalclub zei tegen het persbureau AFP: “We hebben een verzoek van een Israëlische minister gekregen om Schalit uit te nodigen en we hebben dit verzoek gehonoreerd. Er zou wel duidelijk gemaakt moeten worden dat FC Barcelona geen positie inneemt in het Israëlisch-Palestijnse conflict. We herinneren eraan, dat de vicepresident van de vereniging, Carles Villarubi, de Palestijnse leider Mahmoud Abbas heeft ontvangen en hem een rondleiding in het stadion heeft gegeven.”

Schalit krijgt van FC Barcelona ook de clubmedaille. Hij kreeg een zitplaats op de eretribune aangeboden. Maar de Israëli wil liever dichter bij het speelveld zitten.

FC Barcelona is de populairste voetbalclub in de Palestijnse gebieden. Veel kinderen dragen een shirt van de Spaanse club, de sterren zijn hun persoonlijke helden. Tijdens wedstrijden van “Barça”, en überhaupt uit de Spaanse “Primera Division”, zijn er gegarandeerd hoge kijkcijfers.

Bron:

http://www.israelnetz.com/sport/detailansicht/aktuell/hamas-boykottiert-fc-barcelona-wegen-einladunganschalit/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=12-09-28&cHash=d22e8f6750f9a29ec640c8751ed6a324#.UGmxnU10lLl

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", antisemitisme, Hamas, Islam, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

10 reacties op Hamas boycot FC Barcelona vanwege uitnodiging aan Gilad Schalit

 1. Pingback: UPDATE: FC Barcelona nodigt ook Palestijnen uit | E.J. Bron

 2. Smerige, laffe, hypocriete, ruggegraatloze honden! 😦

  Like

 3. Jan zegt:

  Ben niet verbaasd. Ayn Rand zei het volgende over dat volk en let op ‘beledigde’ Donahue. Het is 1979 en het dhimmievolk is 30 jaar later geen milimeter opgeschoten:


  Vanaf 0.40
  “If you mean whose side one should be on, Israel or the Arabs, I would certainly say Israel because it’s the advanced, technological, civilized country amidst a group of almost totally primitive savages who have not changed for years and who are racist and who resent Israel because it’s bringing industry, intelligence, and modern technology into their stagnation.”

  ” “I don’t resort to terrorism. I don’t go around murdering my opponents, innocent women and children. That is what I have against the Arabs.”

  Like

 4. oogenhand zegt:

  Ayn Rand heeft gelijk, maar de term “wilde” roept in de Derde Wereld vervelende associaties op. Beter vermijden. Hamas is verbonden aan de Moslim Broederschap, is dus verbonden aan Qatar, en staat dus op gespannen voet met Saoedi-Arabië en zijn Salafisten.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Kotsmisselijk word ik van die huichelachtige jankpalestijnen. Het blijft maar doorgaan, maar het sterkt ons weer verder in onze mening, dat met deze zandkamelen en moordenaars niet te handelen valt. Wat een tuig van de richel, de hele dag dreigen, eisen, verkrachten en moorden, dat zit in die zandkoppen ingesloten!

  Like

 6. Drie chamaslui hebben ook een uitnodiging gekregen.
  De ene is een voetballer die in de Israelische gevangenis heeft gezeten (3 jaar), de andere twee hebben ook met voetbal te maken. Ik kan nu het bericht niet terug vinden.

  In elk geval vind ik het gemeen dat de chamas uiteindelijk heeft gewonnen, zij kregen 3 kaarten en Gilad is de enige van “onze” kant.

  Altijd maar buigen en kontlikken, bah!

  Like

 7. Ah, ik zie nu dat er een update is.

  Like

 8. Jan zegt:

  @dorithbatmoshe zegt:
  1 oktober 2012 om 18:53
  Barcelona invites three Palestinians to join Gilad Shalit at match against Madrid

  footballer Mahmoud Al Sarsak*, who was held in an Israeli jail for three years until being released this year following a hunger strike, along with the president of the Palestinian Football Union Jibril Rajoub and the Palestinian Authority ambassador.
  http://www.timesofisrael.com/barcelona-fc-invites-three-palestinians-to-join-gilad-shalit-at-match-against-madrid/

  * It turns out the soccer player really was a member of Islamic Jihad
  http://elderofziyon.blogspot.nl/2012/07/it-turns-out-soccer-player-really-was.html

  Like

 9. guusvelraeds zegt:

  Zie ook hoe het kruis uit het embleem van Barcelona verwijderd is dat prijkt op de shirts van de jonge palestijnse supportertjes.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s