UPDATE: FC Barcelona nodigt ook Palestijnen uit

Na het gedoe rondom Gilad Schalit wil FC Barcelona blijkbaar de Palestijnse plooien gladstrijken. Het heeft nu ook drie Palestijnen uitgenodigd om de voetbalwedstrijd tegen Real Madrid van zondag a.s. uit te nodigen – een van hen zat drie jaar lang in Israël gevangen.

De uitnodiging aan de Israëli Gilad Schalit, die vijf jaar gevangen zat in de Gazastrook, heeft Hamas geërgerd. Ze reageerde met de oproep aan de media in de Gazastrook om alle wedstrijden van FC Barcelona te boycotten. Daarop nodigde de Spaanse club drie Palestijnen uit voor de wedstrijd tegen Rela Madris van zondag a.s., bericht de Israëlische krant “Yediot Aharonot”.

Volgens het bericht accepteerde FC Barcelona een verzoek van de Palestijnse ambassade. Een van de genodigden is de voetballer Mahmoud al-Sarsak, die drie jaar in Israël gevangen zat en dit jaar na een hongerstaking vrijkwam. Hij wees het aanbod gisteren echter af. De president van de Palestijnse voetbalbond, Dschibril Radschub, en de Palestijnse ambassadeur in Spanje, zeiden echter toe dat ze de wedstrijd aanstaande zondag zouden bijwonen.

De FC Barcelona is bij Palestijnse voetballiefhebbers enorm populair. Wedstrijden tegen Real Madrid worden in Spanje “El Clásico” genoemd. Schalit heeft na zijn vrijlating uit een meer dan vijf jaar durende gijzeling een baan aangenomen als sportverslaggever.

Bron:

http://www.israelnetz.com/sport/detailansicht/aktuell/fc-barcelona-laedt-palaestinenser-ein/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=121001&cHash=63bb1ee8360c8597cedc518d412b0864#.UGm6Ck10lLk

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", antisemitisme, Hamas, Islam, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s