“Arabische Lente” wordt islamitische IJstijd

Wat ooit hoopvol als “Arabische Lente” begon en democratie beloofde, zal spoedig eindigen in een islamitische IJstijd, want de machthebbers denken er niet aan om democratisch te regeren! De enige keuze voor een moslim is de islam, daarom komt het in de Arabische revolutielanden tot een gevaarlijke verbinding van de radicale islam en nationalisme. Ze wapenen zich tegen het overslaan van westerse cultuur en de besmetting met het virus van de democratie.

De gerenommeerde Algerijnse schrijver Boualem Sansal over de Arabisch-islamitische identiteit:

Het valt niet te ontkennen: We zijn verontrust. Voor onze ogen breekt een nieuwe periode aan en we begrijpen noch wat er van ons verwacht wordt noch de mogelijke ontwikkelingen. Weliswaar bestaan er nog andere voorbeelden, maar ook die zijn niet allemaal bemoedigend. Andere landen, bijvoorbeeld Iran, Turkije, Afghanistan of Somalië, hebben ook de weg van de radicale islam gekozen. En desondanks is de Arabische ervaring uniek. Ze doet ons schrikken, omdat ze zo enorm en incoherent is.

Alle Arabische landen zijn uniform naar de radicale islam afgegleden, hoewel we tijdens hun moedige opstand tegen de dictators de roep naar democratie en ondersteuning door de vrije wereld overal hebben gehoord. Heeft het ons ontbroken aan het noodzakelijke beoordelingsvermogen of hebben we zelfs iets belangrijks gemist? Een feit is: De Arabische wereld onttrekt zich aan ons begrip.

Het islamisme heeft duidelijk een positie ingenomen: Het maakt aanspraak op zijn plek, het regeert in landen, controleert een bevolking van 350 miljoen mensen – exclusief de in Europa levende migranten en de Afrikaanse buren, die het onder zijn invloed kan brengen. Het heeft elders ook bruggenhoofden en bezit de legitimiteit van de stembus, die hem internationale erkenning oplevert.

Mocht het hem in de toekomst lukken om deze landen in een solide radicaalislamitische unie te verenigen, die in de plaats komt van de belachelijke Arabische Liga, zal hij het ver schoppen. Het zou zelfs met de gedachte kunnen spelen om het mythische Dar al-Islam, het Huis van de Islam, weer op te richten, dat ooit de Arabische wereld regeerde.

En Algerije? Algerije trapt op de rem en blijft toch tegelijkertijd deel van de beweging. De macht corrumpeert, bedriegt, onderdrukt, terroriseert, bevordert de informele sector en de culturele achteruitgang.

Bij de parlementsverkiezingen van 10 mei is hem nog een meesterstuk gelukt, namelijk ervoor te zorgen dat precies die partij wordt gekozen, die het meest door de Algerijnen wordt gehaat: de FLN, de voormalige Eenheidspartij, die hun land leeggeroofd en hun leven verwoest heeft. De favoriete islamisten hebben het slechtst gepresteerd. Zij benadrukken, dat men, net zoals in 1991, de overwinning van hen gestolen zou hebben. Er zou zich nog een burgeroorlog aftekenen.

Wat weten we van de regeringsmethodes van de islamisten, die voortgekomen zijn uit de “Arabische Lente”? Zullen ze kunnen voldoen aan de verwachtingen van het volk? Natuurlijk niet – de enige keuze voor een moslim is de islam. En als de democratie hem daarvan afhoudt, is zij een misdaad tegen de islam.

Op politiek niveau zullen ze de traditie volgen, ze zullen met alle middelen aan de macht proberen te blijven en slechts binnen de regels van de islam een machtswisseling toestaan. Op economisch gebied zullen ze de informele sector bevorderen, die ze al gedeeltelijk controleren. Op straat zullen ze de radicaalislamitische morele voorstellingen doordrukken.

Boualem Sansal

Als eerste worden de vrouwen op de korrel genomen. De situatie van christenen, intellectuelen en sociale randgroeperingen zal zowel in Algerije als Egypte verslechteren, waar vervolging al om zich heen grijpt. De betrekkingen met het Westen zullen moeilijk zijn. De islamisten maken van hun onverzoenlijkheid tegenover het Westen een zuil van hun geloof.

Het zegevierende islamisme en het Arabische nationalisme zullen elkaar bevruchten en een nieuwe identiteit oprichten. Weldra zal zich een kaste van stralende en met sagen omgeven waardigheidsbekleders vormen.

De trots om eindelijk de Arabisch-islamitische identiteit weer terug te hebben gekregen, zal samen met de onophoudelijke kritiek op de verachting van het Westen tegenover de Arabieren in het middelpunt van de officiële propaganda staan. Deze discussie leidt ertoe, dat regime en samenleving fascistoïde trekken aannemen. Dit proces is al begonnen.

Hoe zou een oplossing eruit kunnen zien? Misschien zo: Uitgaande van de Middellandse Zee, die bij nadere beschouwing in het middelpunt van het probleem staat, een groot, verenigend project in de praktijk omzetten.

De Middellandse Zee is op de een of andere manier niet duidelijk gedefinieerd: Is hij een handelszone, een oorlogszone, een grens tussen twee onverenigbare werelden? In het noorden bouwt Europa muren om zich tegen illegale immigratie en de als agressief gevoelde islamitische missionering te beschermen.

In het zuiden bewapent de Arabische wereld de islam en de traditie om zich tegen een overslaan van westerse cultuur en de besmetting met het virus van de democratie te beschermen.

Terrorisme, spanningen tussen de verschillende groeperingen, steeds nieuwe diplomatieke crises zijn verschillende vormen van deze principiële tegenstelling. Het Israëlisch-Palestijnse conflict is hier nog een uitdrukking van. De VS en China kunnen daar niets aan veranderen – hen is deze wereld vreemd.

Het is een aangelegenheid van de buurlanden, die moeten leren samenleven. Een Middellandse Zee-unie, die aan beide kanten door mensen met een ruime blik wordt aangestuurd – samen met een veelomvattend Marshall-plan – zou een goede basis vormen om te werken.

Wij begrijpen heel goed wat ons te wachten staat en we weten ook waar dat toe zal leiden! Maar daarvan wil uiteraard niemand iets weten! Men leeft liever verder in zijn fantasie dat op een gegeven moment alle volkeren zielsveel van elkaar zullen houden! Iedereen, die de “Arabische Lente” bekritiseert en wijst op de gevaren van de islam, is een nazi of een racist!

Droom verder, beste politici! Islam en democratie hebben nog nooit bij elkaar gepast en zullen ook nooit bij elkaar passen, hoe jullie je best ook doen en er geld in pompen! Het zal niet baten!

Bron:

http://www.zukunftskinder.org/?p=28524

Auteur: Zirze

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", Islam, Westen. Bookmark de permalink .

15 reacties op “Arabische Lente” wordt islamitische IJstijd

 1. louis-portugal zegt:

  Islam en democratie zullen nooit samengaan zegt Zirze en gelijk heeft hij.
  Waat gaat dat naartoe?????????????

  Like

 2. Martien Pennings zegt:

  De laffe jurkmannetjes die op de vrije markt niet aan een vrouw komen, en er onder de islam wel vier denken te kunnen onderdrukken, verbinden zich met stompzinnige spierbundels en slachters die maatschappelijk, intellectueel en empathisch teveel tekort komen om een vrouw blijvend te kunnen binden: die verbinding heet fascisme. Het gaat om seks, macht, geld en status. Maar de eerste van deze is de seks.

  Like

 3. oogenhand zegt:

  Ik snap trouwens niet wat ze tegen invloeden uit het Westen hebben. Het Christendom is een invloed uit het Midden-Oosten. Toch haten en vrezen moslims Kruistochten.

  Like

 4. De fatalistische levensinstelling zal de islamitische wereld uiteindelijk opbreken.
  Israël heeft aangetoond dat zelfs het meest onherbergzame gebied ontgonnen kan worden door hard, heel hard, te werken.
  Nergens in het Midden-Oosten heeft dat navolging gekregen, tegenstanders van Israël gaan dan normaliter gelijk gillen dat Israël vanuit Amerika financieel is ondersteund, maar met geld alleen kun je een woestenij niet vruchtbaar maken, en als er één ding is waar in Arabierië geen gebrek is, dan is het wel geld.
  Maar liever dan hun land te ontwikkelen loopt de arabische elite geldverslindend vacantie te vieren, en als er al eens iets uit de grond gestampt gaat worden zoals bijvoorbeeld in Dubai dan gebeurt dat door buitenlandse werknemers en projectontwikkelaars.
  De tot nog toe enige moslimstaat die al wat langer bestaat is Iran, en daar kan men mooi aan aflezen wat de rest van de arabische wereld te wachten staat.
  Maar als dat is wat islamieten willen dan wordt het de hoogste tijd ze te isoleren, en meer dan duidelijke grenzen te stellen aan arabische/islamitische immigranten in Europa, met als restrictie bij het niet naleven van onze regels, remigratie naar het land van herkomst.
  Om te beginnen moet verdere immigratie uit moslimlanden onmogelijk gemaakt worden, de reeds aanwezige moslims vormen al een nauwelijks te behappen massa.
  Maar boven alles moet de gedachte ‘fit in, or fuck off’ gemeengoed worden en daar moet ook naar gehandeld worden.
  Tot hier en nooit meer verder !!

  Like

 5. treintrien zegt:

  @ Tijluylenspieghel:
  Hearhear! Yay!
  Fit In Or Fuck Off!
  Een prachtige uitdrukking.
  Mompelt iets met kort maar krachtig. 😉

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @Tiluylenspiegel : perfect neergezet, daar kan ik mij prima bij aansluiten.

  Like

 7. Lucky9 zegt:

  @tijluylenspiegel
  Lang geleden, hoe zou dat nu toch kunnen komen? 😆
  Welkom bij E.J. Bron!
  “Fit In Or Fuck Off” mag van mij gevolgd worden door “Muslims or go Home” .

  Like

 8. likoednederland zegt:

  Ja, die domme linkse commentatoren een jaar jaar geleden.

  Het voorbeeld van Iran en Gaza was toch al glashelder.

  En als je dan ook nog negeert dat de meute op het Tahir plein ook woedend was op Moebarak omdat hij optrad tegen vrouwenbesnijdenis ….

  Like

 9. baksteen zegt:

  Te onthouden door FIFO.
  Nu Turkije zich met de oorlog begint te bemoeien gaat het er toch naar uitzien dat het een volledige oorlog wordt tussen de sliieten en de soennieten, prachtig!, hekje er om heen en wapens leveren, zo veel als ze maar willen hebben. Als het stil wordt gaan we wel weer eens kijken.
  Toch nog een positieve spin-off van de Arabische lente.
  Arme christenen in die gebieden, het wordt nog wel wat drukker in europa ben ik bang.

  Like

 10. En vervolgens is Jordanië aan de beurt. Grootschalige protesten en demonstraties:
  http://www.refdag.nl/nieuws/buitenland/grootschalige_protesten_aangekondigd_in_jordaanse_hoofdstad_amman_1_680140

  Nu het land ten oosten van Israël (Jordanië) wat mogelijk ten val kan worden gebracht en kan worden over genomen door de MB. Israël zal, als dat daadwerkelijk gebeurd, aan zo’n beetje alle kanten zijn ingesloten door deze idioten.

  Like

 11. Alf Janszoon zegt:

  Die godsdienstwaanzinnigen die nu aan de macht zijn gekomen, zullen moeten bewijzen dat de levens van de grotendeels analfabete massa’s kunnen verbeteren. Mochten ze er niet in slagen, wat de meest waarschijnlijke uitkomst is, dan zal er meedogenloze repressie volgen, wat hun verdiende loon is de loon van de ultieme stompzinnigheid van die ongewassen massa’s. Ik hoop alleen dat het verenigde Gutmenschentum in het Westen niet weer de portemonnee zal trekken om weer eens “ontwikkelingshulp” te geven. Laat ze hun eigen gifbeker tot op de bodem leegdrinken.

  Like

 12. Laten de steenrijke en olie-producerende moslimlanden hun arme broeders en zusters in de islam maar helpen. Het westen behoort NIET geen enkele losse cent bij te dragen aan een ideologie die er op uit is een ieder te bekeren of te doden die geen aanhanger van de islam is.

  Like

 13. niet moet geen zijn 😉

  Like

 14. Alf Janszoon zegt:

  Indien emotie heerst over de ratio dan dan maak je blunders:
  Mochten ze er niet in slagen, wat de meest waarschijnlijke uitkomst is, dan zal er meedogenloze repressie volgen, wat hun verdiende loon is de loon van de ultieme stompzinnigheid van die ongewassen massa’s, moet natuurlijk zijn:
  Mochten de nieuwe machthebbers er niet in slagen, wat de meest waarschijnlijke uitkomst is, dan zullen ze meedogenloze repressie toepasssen, wat de verdiende loon is voor die ongewassen massa’s, de loon van de ultieme stompzinnigheid .

  Like

 15. Tom Hendrix zegt:

  @Alf Janszoon 21.19. uur, inderdaad, GEWELD en HAAT vormen de hoofdmoot van het LEVEN voor deze PRIMITIEVEN!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s