NOS-journaal verzwijgt moslim-agressie

Kijk naar die koppen, kijk naar die motoriek, die kleding

(Door: Martien Pennings)

Dat verzwijgen is het resultaat van concrete richtlijnen van de EU en van een cultuur van toedekken die inmiddels gedurende dertig jaar “politiekcorrecte” hersenspoeling geïnternaliseerd is door bijna alle politici en nagenoeg het hele journaille. Bij het NOS-journaal moet je zijn als je op de hoogte wil blijven van alle provinciale trivia en polderperikelen, maar niet als je iets wil weten van de zich opbouwende Vierde Wereldoorlog en de Vijfde Colonne in alle grote steden van het Westen.

Kijk even naar dit filmpje uit Londonistan, waar in het begin een terrorisme-expert zegt:
“Deze jonge mannen zijn bereid om duizenden onschuldige  mannen, vrouwen en kinderen te doden.”

Ga vervolgens in Parijs kijken waar deze “jonge mannen” ook goed in beeld komen. Ze zijn aan het “demonstreren”.  Ze schreeuwen het codewoord “Khaybar” dat betekent: we gaan de Joden vermoorden. Ze schreeuwen het ook letterlijk: “Snijd strotten van de Joden af!” Kijk naar die koppen, kijk naar die motoriek, die kleding. Vergis je niet: dit zijn massamoordenaars die het ook echt gaan doen als ze de kans krijgen, stuk voor stuk. (In Nederland hebben we ze trouwens ook. En deze drie zijn slechts  typisch voor een veel groter contingent bontkraagjes. Maar kijk en luister dan toch, in Gods naam!) Kijk en luister ook naar die hysterische hoofddoek op de Champs Elysées die haar verontwaardiging uitschreeuwt over de “agressie” van de Parijse gendarmes die uitsluitend verbaasd staan toe te kijken, niet alleen naar de slachtoffer-mevrouw, maar ook naar honderden moslim die gaan liggen “bidden” midden op diezelfde Champs Elysées. Het heeft natuurlijk niks met bidden te maken, maar ze zijn gewoon alvast een symbolische daad van bezetting aan het plegen in voorbereiding op de echte machtsgreep.

Begeef u vervolgens naar New York voor hetzelfde verhaal. Op de jaarlijkse “Muslim Day Parade 2012” wappert dezelfde zwarte Jihad-vlag die op de Amerikaanse Ambassade in Libië werd gehesen nadat de ambassadeur gemarteld, verkracht en vermoord en als een trofee door de straten van Benghazi was gesleept. Luister naar de openlijke, krankzinnige, schuimbekkende, hysterische haat die wordt uitgesproken tegen het land waar deze moslims wonen. Datzelfde geldt voor de filmpjes uit Londen en Parijs.

Lees voor Duitsland en Italië dit uiterst verontrustende artikel van Michael Mannheimer, waaruit dit citaat:

“Op 3 januari 2009 kwamen er ongeveer 5000 moslims bij elkaar op het Piazza del Duomo in Milaan (bron), zonder toestemming van de autoriteiten en onder leiding van imam Abu Imad van de moskee in de Viale Jenner. Het ging om die imam, die al in 2007 door een Italiaanse rechtbank veroordeeld was wegens terroristische activiteiten, maar ongeacht het vonnis blijkbaar ongestoord door de Italiaanse justitie zijn doel van de islamitische verovering van Italië mag nastreven. ( . . .) Terwijl de 5000 moslims richting Mekka baden, bevond het plein rondom de beroemde Dom van Milaan zich korte tijd quasi in de hand van de islam en was voor niet-moslims een absolute No Go Area. Men vertelde dat etnische Italianen en toeristen, die zich een weg wilden banen door de gebedsrijen om aan de andere kant van het Domplein te komen, hieraan door woedende moslims met lichamelijk geweld gehinderd en regelrecht van het plein gejaagd werden. Gianni Prosperini, de veiligheidschef van de regio Lombardije, zei, dat “zelfs niet eens in de tijd toen deze regio door de nazi´s bezet was het tot zo´n affront gekomen zou zijn. Het is geen gebed, maar een belediging geweest.” 

Waarom zou ik nog meer uitleggen?

Ga zelf luisteren en kijken!

Enjoy!

En word godverdomme toch een keertje wakker, nep-elite!

Nep-elite, ik roep u aan!

Wie geeft jullie het recht mij naar een oorlogsfront te drijven waar ik niet naar toe wil?

Om net zo lang in mijn onderbuik te roeren, tot ik zelf van moordlust overloop?

Mijn stukje reptielenhersens net zo lang te prikkelen tot ik zeg:

“Massaal biddende moslims in de straten van Westerse steden? Schiet maar een zootje mitrailleurs leeg in die reten en ga er vervolgens maar met 26 tanks overheen.”

Jullie, leden van vooral de Europese  nep-elite, hebben niet het recht om eerst via een staatsgreep mijn cultuur te islamiseren en dus te nazificeren en mij te drijven tot de impulsen en de razernij die ik in voorgaande zin etaleerde.

Niemand heeft het recht zó te keer te gaan in mijn hersenpan en in mijn onderbuik.

En mij bovendien vervolgens te zeggen dat ik gek en minderwaardig ben.

Want dan ga ik misschien ook nog eens zin krijgen op jullie zelf een mitrailleur te zetten.

Maar dan ben je écht te laat wakker geworden.

Waarachtig: er komt een moment waarop het genoeg is.

Alles nog onder controle, Pennings?

Tekst niet geschreven met een slok op?

Ook niet met een lijn coke in je neus of anderszins chemisch ontregeld?

Nee hoor: ’s morgens om zes uur aan bovenstaande tekst begonnen en rond negenen beëindigd, met hoogstens weer eens één kopje koffie teveel op.

Ik ben nou bijna 67 en kan eigenlijk ’s morgens nog maar één flinke kop koffie aan en toch neem ik telkens weer een tweede, weliswaar een kleintje, maar toch . . . . . .

Dus: alles (behalve de koffie) onder controle en om tien uur ga ik maar weer eens naar de sportschool om het eruit te werken, maar ik wilde alleen graag even waarschuwen en ook nog GEHOORD worden.

En ik zou willen dat ik gehoord wordt vóór dat mijn waarschuwingen werkelijkheid worden.

Niet noodzakelijk door mij.

Welnee.

Er zijn er daar buiten die véél gekker zijn dan ik.

Kan  je nagaan hoe gevaarlijk díé wel niet zijn!

Kijk nou eens! De broers van Abdelkader Benali zijn er ook!

Door:

Martien Pennings

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

44 reacties op NOS-journaal verzwijgt moslim-agressie

 1. Peter Rissing zegt:

  Mij uit het hart gegrepen Martien.

  Like

 2. Dorith (Haifa) zegt:

  Als een kol koree bamidbar ~ een schreeuw in de woestijn

  Like

 3. friki zegt:

  Ik ben ook teneinderaad als je dit allemaal ziet gebeuren. Hoe is het in mogelijk!!

  Like

 4. vederso zegt:

  Nog is alles niet verloren:

  Last night the ICLA delegation hosted a “side event” as part of the OSCE Human Dimension meeting. Side events allow participating organizations to present material that is not included in the main OSCE event.

  Based on reports from people who were there, some of the Muslims who attended the ICLA event were visibly upset with the presentation of the Brussels Declaration, which calls on Western governments to reaffirm their commitment to traditional civil liberties, and refuse to impose any “human rights” derived from the Cairo Declaration of Human Rights in Islam.

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Goed zo Martien heb je weer even je hart kunnen luchten.

  Like

 6. Hellen zegt:

  @ Martien , het is weer een stuk leesvoer uit het (mijn ) hart gegrepen ! Ik denk precies hetzelfde , als ik mijn deur uitstap , na 3 koppen koffie , zie ik die verrotte tering koppen , is voor mij genoeg om ze gelijk naar de fucking hel te wensen , ik walg van die bende islamitische duivels en als ik dan weer zo’n meesterlijk stuk proza van u lees weet ik dat ik niet alleen sta in mijn verachting voor die pedoknielers . Ga zo door , ik volg u tot op de barricaden .
  NEVER SURRENDER !

  Like

 7. vlieger zegt:

  Het stomme is: wij hebben geen verhaal om de straat op te gaan. Wij zijn verdeeld. Niemand is zo gek om te gaan schreeuwen “heil Jezus” of hoe de rest ook mag heten. En als er wel iemand is, dan is het een enkeling. De enkelingen zijn verspreid, wat niet sterk maakt. Oudjes in de kerk: als er wat is, kruipen ze onder de bank, geen eenheid. Katholiek, protestant, gereformeerd, en anderen, ieder zijn eigen hokje. Dat komt niet samen om te strijden tegen de islamstralen. Ze vergoelijken de weerstand van deze baardapen, met de heer zal het hen vergeven en kruipen weer onder de bank. Neem de hoogste gezagsdrager van de kerk. Is te laf om de islamstralen te veroordelen voor het doden van zijn eigen geloofsgenoten in de zandbakken. Hoe kun je dan verwachten dat de gelovigen hier iets willen opstarten om te rebelleren tegen een overmacht van een ander geloof, in de doodscultuur en verwoesting. Deze samenleving is gedoemd. Ze wensen het zelf; zie het stemgedrag, buiten enkelingen.

  Like

 8. neoliticum zegt:

  Ik krijg meer en meer een hekel aan dat volk, hoewel ze niet allemaal slecht zijn.

  Like

 9. rommel zegt:

  De link ‘dit zijn massamoordenaars’ werkt niet.
  “Helaas, maar de door u opgevraagde pagina kon niet worden gevonden. Misschien kan zoeken helpen.”

  Like

 10. Vasti zegt:

  Haar christelijke ouders weigerden zich te bekeren naar de islam…dus werd ze verkracht. Twee jaar was ze…..In naam van Allah: Sexmaniakkken.

  Like

 11. vlieger zegt:

  Ex-moslim journalist midden oosten:
  Waarheid vijand nummer 1 van de islamstralen

  Xander
  Nieuws

  Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  Zie eerste zin-aanhef:
  37 jaar jaar geleden begon het gelazer waar inmiddels al ontelbare woorden dan wel columns en artikelen aan vuilgemaakt zijn. En het houdt niet op.
  http://tinyurl.com/3p32945
  Feitelijk begon het al veel eerder toen begin jaren ’60 van de vorige eeuw de eerste Turkse en Marokkaanse gastarbeiders hier naartoe gehaald werden, onder het mom van een paar maanden werken en dan rijk weer terug. Maar dat pakte effe anders uit…

  Like

 13. Aegolius cs zegt:

  De gewaardeerde heer Pennings is de goed geïnformeerde schreeuwende in 80% NL niemandsland dat eeuwig onwetend zal blijven.
  Ondanks de NOS beelden van recente datum (Syrië) alsook de afgelopen 20 jaren (Beiroet) en Kroatië en andere landen waarvan de huizen van bewoners met bruusk geweld werden vernietigd door de overheid of de andere partij, blijven NL’ers vertrouwen in de overheid behouden en schaffen zich een kostbaar onderdak (eigen huis) aan dat onverzekerd zal blijken te zijn tijdens binnenlandse onlusten.
  Ja, de overheid zal je bezit “soeverein” beschermen, nietwaar?! Diezelfde NL overheid welke ziel en zaligheid (soevereiniteit) inmiddels heeft verkwanseld aan de EUSSR. Haar (EUSSR) project dat veelal “onderhands” werd geregeld in het uitstekend Bat Ye’or beschreven artikelen.
  Europa zal zuchten onder het verdict en of de Euro wel of niet zal overleven is het meer een kwestie of, de autochtone burger de EUSSR wetshandhaving zal overleven.
  Compliment, Pennings, voor uw artikel.

  Like

 14. Martien Pennings zegt:

  # Rommel om 16:14.
  Aks ik die link aanklik word ik op ik de golven van het internet hierheen gevoerd:
  https://ejbron.wordpress.com/2012/10/03/lynchmoord-in-grenoble-2-studenten-vermoord-door-een-bende-van-15-tot-20-man/

  Like

 15. E.J. Bron zegt:

  @Martien

  Dat klopt. Ik heb de link er namelijk opnieuw achter gezet! 😉 😀

  Like

 16. Wachteres zegt:

  http://www.amsterdampost.nl/moslimrellen-bereiken-europa-deel-ii/

  Soeren Kern beschrijft met zijn grote kennis van zaken waar in Europa de islam zich heeft laten gelden.

  Als we deze mensen niet hadden, zouden we niet op de hoogte zijn van het Europa-wijde islam geweld. Nu weer door een onbenullige anti-islam film.

  Het ‘niet willen horen, niet willen zien en het zwijgen’ blijft maar doorgaan.

  Ik gebruik deze uitdrukking al jaren en ik ben bang dat ik die nog jaren kan gebruiken, bij leven en welzijn. Alhoewel, ‘welzijn ‘ kan zo langzamerhand een ironische betekenis krijgen..

  Welzijn is er alleen nog voor diegenen die zich nergens druk over wensen te maken. Tot ook voor hen zal gelden:

  “Als de mensen zeggen dat er vrede en veiligheid is, worden ze plotseling getroffen door de ondergang, zoals een zwangere vrouw door barensweeën. Vluchten is dan onmogelijk”.

  Ik kan me trouwens niet voorstellen dat ‘mensen’ die uit eigen belang of met andere doelen voor ogen dit toelaten, zich ‘wel’ voelen.

  Als iemand nog een klein beetje geweten heeft, kun je dat niet voor altijd wegdrukken.

  Like

 17. Martien Pennings zegt:

  En direct nadat mijn bovenstaande stuk on line was, plaatste de webmast http://bit.ly/RDpxer , als om mijn gelijk te bevestigen een YouTube film http://bit.ly/OFnrwp dat diezelfde schuimbekkend haat in Engeland van “Engelse” moslims tegen het hele Westen toont en dat de BBC had weggecensureerd. Ik vraag hem bij dezen om de YouTube-versie http://bit.ly/OFnrwp in mijn stuk in te voeren en wel onder het zinnetje: “Ga zelf luisteren en kijken!”

  Like

 18. Ko Lumbus zegt:

  Ook hier Wafa Sultan maar even boven tafel halen:

  ‘The clash we are witnessing around the world is not a clash of religions, or a clash of civilizations. It is a clash between two opposites, between two eras. It is a clash between a mentality that belongs to the Middle Ages and another mentality that belongs to the 21st century. It is a clash between civilization and backwardness, between the civilized and the primitive, between barbarity and rationality. It is a clash between freedom and oppression, between democracy and dictatorship. It is a clash between human rights, on the one hand, and the violation of these rights, on other hand. It is a clash between those who treat women like beasts, and those who treat them like human beings. What we see today is not a clash of civilizations. Civilizations do not clash, but compete.’

  Like

 19. Ik werk af en toe met een jonge moslim, misschien 20 of 25 jaar oud. Vanmorgen zaten we in de keet omdat het regende. En ik zei dat in Saoedi-Arabië moslims die Christen worden en ze worden ontdekt worden ze meteen onthoofd. Want op bekering tot het Christendom staat de doodstraf in Saoedi-Arabië. Dat heb ik gelezen op Christelijke websites en filmpjes. “Dat is niet waar”, zei de jonge moslim. Dat er mensen worden afgemaakt omdat ze de ‘profeet’ beledigen vindt ie een normale consequentie. Want je mag volgens hem het ‘geloof’ niet beledigen. En dat een imam vrouwen geen hand wil geven en niet voor Nederlandse rechters wil opstaan vindt ie normaal omdat de cultuur van die imam dat voorschrijft. Toen ik zei dat ik een YouTube filmpje had gezien waarop een gemaskerde moslim het hoofd van een exmoslim die Christen was geworden eraf snijdt zei die jonge moslim dat in ex-Joegoslavië duizenden moslims gedood zijn. Moslims zijn gehersenspoeld want er valt niet mee te praten, ze zullen andere moslims nooit afkraken, wat die ook doen. Ze houden elkaar een hand boven het hoofd. Ooh ja, die jonge moslim had het wel over het feit dat bepaalde moslims extremen zijn. Zelf is ie ook extreem. Alle moslims zijn extreem!

  Like

 20. Ko Lumbus zegt:

  @Jack Terrible
  ‘Ze houden elkaar een hand boven het hoofd’

  Schrijnende beeldspraak, Jack, in het licht van de hoofden afsnijdende islambarbarij.

  Like

 21. jowitteroos zegt:

  Martien

  Uit het hart gegrepen!

  En zo is het GVD. Vuile vieze moordenaars zijn het, huigelaars, verkrachters, leugenaars, Allah-gekken, vrouwhaters, etc.etc.etc.

  De oorlog aan Islam!!!

  Like

 22. vederso zegt:

  Hier en daar zijn er lichtpuntjes. Meer in Noord-Amerika dan in Europa heb ik het idee.

  http://news.investors.com/ibd-editorials-viewpoint/092112-626697-muslim-hatred-comes-from-religion-not-movie.htm?p=full

  Like

 23. Lucky9 zegt:

  @ Martien Pennings om 17:22
  Er is in de universiteitsstad Toulouse een gigantische doch door de MSM onder de mat geveegde verkrachtingsepidemie voorafgegaan aan de huidige moordpartijen.

  De slachtoffers en hun ouders leggen al jaren geen klacht meer neer tegen verkrachters omdat
  1) de klachten absoluut niets bleken uit te halen
  2) de daders steeds in groep handelden en elkaar de schuld gaven
  3) na elke klacht er zeer pijnlijke en frustrerende confrontaties volgden met de (bende) daders
  4) na elke klacht de agressie toenam en de klagers door de daders en hun kompanen maanden lang bedreigd en gestalkt werden op alle mogelijke manieren.

  De autochtone Fransen waren realistisch genoeg om hun dochters te wapenen met een pepperspray maar ook met andere effectieve middelen om hun lichaam en hersens zo weinig mogelijk of (liefst) helemaal niet te laten beschadigen bij zulke misdrijven.

  Deze Françaises zullen zich nooit onderwerpen aan de islam. Honni soit qui mal y pense.

  Like

 24. G.Deckzeijl zegt:

  @Ko Lumbus 18:02
  Dit weergaloze optreden van Wafa Sultan bedoelde je zeker!

  Like

 25. Tom Hendrix zegt:

  Hr. Martien Pennings: Ook ik ben het volledig met U eens. Eigenlijk sluit ik mij ook aan bij de reacties van de andere reageerders. @ Jack Terrible 18.04. uur, mee eens, elke ZANDVRETER annex MUZELMAN is namens de karavanenberover, vrouwenverkrachter, halsafsnijder MOHAMMED de PEDO PROFEET gemachtigd, om te LIEGEN,te BEDRIEGEN, te DREIGEN, BOMAANSLAGEN te PLEGEN, met VLIEGTUIGEN gebouwen in te vliegen. En de VUILE GORE STINKMUZELMANNEN kunnen maar 1 ding: HATEN.

  Like

 26. P.M. zegt:

  Omdat de Nederlandse zenders níét eerlijke journaal berichtgeving hanteren kijk ik al járen niet meer naar deze zenders. Van onze buurlanden is duidelijker en eerlijker verstrekking van nieuwsfeiten te verkrijgen .
  Maar wat en wie is tegenwoordig nog te vertrouwen, wat berichtgeving betreft.

  Like

 27. M.A.L. Sion zegt:

  In Syrië worden historische gebouwen met Christelijk of in ieder geval niet -moslim-karakter systematisch vernietigd. Dat is geen strijd van rebellen tegen Asad maar van de ISLAM tegen alles wat niet-moslim is! Dat wordt ons door de westerse pers onthouden. Het werd echter op CNN getoond.
  In de omringende landen demonstreren moslims provocerend op straten en pleinen met hun kont omhoog. Moslima’s worden door hun SEKTE gedwongen om hun hoofddoekjes of verdergaande bedekking demonstratief door onze straten te dragen. Erdogans Islamitische vlaggen.
  Mensen met de ogen open zeggen het: De massa’s jonge moslims in Europa wachten op het signaal om tot actie over te gaan. Die actie zal bestaan uit het uitmoorden van de niet-moslims.
  Toch zijn er die zeggen dat er ook wel ‘goede’ mensen onder de moslims zijn. Zijn er mensen met een kaarsje om ze te zoeken????? Dat goed zijn van die enkele moslims is TAQIAY: de grote leugen.
  Zijn wij mensen, die als lammetjes ter slachtbank geleid gaan worden?
  Zij die nog zitten worden verzocht om OP TE STAAN. Voordat we massaal tegen de muur achter ons plat gedrukt gaan worden zullen we wakker moeten worden en eindelijk in verzet gaan komen.
  De sterrenparade van Rutte en Samsom heeft de PVV een dreun terug gegeven. O.K. Moeten we nu op een eventuele nieuwe kans in 2016 gaan wachten. Als we dat nog beleven???
  Ja, als…… De messen, die ons de hals af moeten snijden, worden immers al geslepen!
  Nee, we kunnen niet uitkijken naar 2016. Er zal een BUITENPARLEMENTAIRE omwenteling nodig zijn. En die zal door jou, en jou en door mij bewerkstelligd moeten worden. Niet morgen maar als het maar even kan vandaag.
  Kom in actie. Voor het te laat is.
  De islamisering moet stoppen. De islam moet de wereld uit. Te beginnen met NEDERLAND. ONS LAND!

  Like

 28. Stradi zegt:

  http://frontpagemag.com/2010/jamie-glazov/among-criminal-muslims/

  Nicolai Sennels is een Deense psycholoog die gedurende meerdere jaren met jonge criminele moslims werkte in een gevangenis van Kopenhagen. Hij is de auteur van Among Criminal Muslims. A Psychologist’s Experience from the Copenhagen Municipality. Deze titel kan worden vertaald als: Onder Moslimcriminelen. De ervaringen van een psycholoog in de gemeente Kopenhagen.

  FP: Laten we beginnen met hoe je in dit werk terecht kwam.

  Sennels: Nou, veel mensen denken dat ik die baan in de gevangenis nam, omdat ik de islamitische mentaliteit, de mislukte integratie en de islam eens van dichtbij wilde bekijken. Maar dat was niet de reden. Ik was gewoon op zoek naar een baan. Ik had daarvoor een aantal jaren parttime als maatschappelijk werker met tieners gewerkt, terwijl ik aan de Universiteit van Kopenhagen studeerde om psycholoog te kunnen worden. Het was daarom vanzelfsprekend voor mij om te solliciteren naar een job met jeugdige delinquenten. Ik wist toen nog niet dat zeven van de tien tieners in de Deense jeugdgevangenissen een islamitische achtergrond hebben. Aangezien ik de eerste psycholoog in de instelling was, was ik erg vrij om mijn positie als psycholoog in te vullen.

  Mijn belangrijkste taak was om te onderzoeken wat de pedagogische en therapeutische behoeften van de jongeren waren, om vervolgens therapeutische methoden te ontwikkelen om in die behoeften te kunnen voorzien. En dat is wat ik deed en waar mijn boek over gaat. Het ongewone aan mijn werk is dat ik erachter kwam dat mijn moslimklanten bepaalde psychologische kenmerken hadden die mijn niet-moslim – meestal Deense – klanten niet bezaten. Ze waren allemaal tussen de 15 en 17 jaar oud. De meesten van hen vertoonden antisociaal gedrag en een groot deel van beide groepen kwam uit gezinnen waarin een zeker gebrek aan emotionele steun heerste. Ik denk dat negen van de tien jongens waren, en hoewel het grootste deel uit minder goed functionerende gezinnen kwam, had ik ook veel jonge moslims en Denen wiens ouders en oudere broers en zussen goed waren opgeleid, een normale baan hadden, en ga zo maar door.

  Ik werkte gedurende iets minder dan drie jaar in de gevangenis en had in die tijd ongeveer 150 moslimcliënten en 100 Deense klanten. Ik leidde groepstherapieën en individuele therapieën. Met dergelijke hoge aantallen van zowel moslim- als ook niet-islamitische klanten had ik een relatief grote hoeveelheid materiaal in handen om hun psychologische ontwikkeling en de onderliggende factoren die deze ontwikkeling beïnvloeden te kunnen leren begrijpen en met elkaar te kunnen vergelijken. Bij normale “echte” onderzoekprojecten van dit soort – gepaard gaande met lange en diverse kwalitatieve interviews – beschikt men meestal slechts over materiaal van 20-30 personen.

  FP: Wat waren onder andere je conclusies?
  Sennels: Nou, één belangrijke conclusie was dat op te groeien in een islamitische omgeving – met islamitische ouders en tradities – het risico in zich bergt van de ontwikkeling van bepaalde antisociale patronen.

  Ongeveer twee derde van alle tieners die zijn beschuldigd van criminele activiteiten in Kopenhagen hebben een islamitische achtergrond. Al jaren is de verklaring voor dit fenomeen dat moslims worden gediscrimineerd door de Deense werkgevers en dat zij dus niet in staat zijn om een baan te vinden. Het gevolg is dat moslims arm zijn – en deze armoede krijgt dan de schuld van de hoge criminaliteit onder jonge moslimmannen.

  Als humanist en psycholoog moet ik deze foutieve uitleg bloot leggen en me er tegen verzetten. Het verklaren van de psychologische ontwikkeling en de gecompliceerde menselijke mentale en gedragspatronen door te wijzen op bedragen in kronen, euro’s of dollars die iedere maand op de bankrekening landen van een persoon, is een zeer materialistische en tweedimensionale kijk op de mens. Wat in de eerste plaats onze acties bepaalt is onze eigen vrije wil en motivatie – die in de eerste plaats beïnvloed wordt door het emotionele, culturele en in sommige gevallen religieuze kader waarin wij zijn opgegroeid.

  Het is gemakkelijk om een statistisch verband tussen armoede en crimineel gedrag vast te stellen – maar wat komt het eerst? Ik zag veel jonge tieners de zaden zaaien voor hun toekomst van werkloosheid door niet naar school te gaan, een strafregister op te bouwen en onaantrekkelijke sociale gewoonten, zoals agressie, onzekerheid en gebrek aan respect voor de autoriteiten te ontwikkelen.

  FP: Heb je echte verschillen kunnen vinden tussen moslims uit verschillende delen van de moslimwereld?
  Sennels: Mijn werkervaring met moslims is dat de cultuur die is ontwikkeld onder islamitische invloed de ontwikkeling van bepaalde psychologische kenmerken steunt. Ik had moslimcliënten uit het merendeel van de islamitische wereld: het grootste deel van het Midden-Oosten, islamitische landen in Afrika, Pakistan en ex-Joegoslavië. Ik heb geen grote verschillen in mentaliteit tussen deze landen kunnen vaststellen. Het enige echt belangrijke, wat de gevolgen bepaalt van de islamitische mentaliteit, was of de cliënt zich zelf sterk identificeert met de moslimgemeenschap of niet. Er was een kwantitatief verschil tussen de vaak minder islamitische moslims uit bijvoorbeeld ex-Joegoslavië en de klanten uit het Midden-Oosten die zich meestal sterk identificeerden als moslims.

  Verreweg de meeste van mijn 150 islamitische cliënten drukten een sterke loyaliteit uit aan hun God, Allah, en hun profeet, maar minder dan de helft beoefent de islam actief door te bidden, koran studies te doen, enz. Maar er leek geen verschil te bestaan tussen de groep die actief hun geloof uitoefent en de groep van trouwe maar passieve gelovigen. Vanuit het blikveld van de therapie: de mentaliteit die voortvloeit uit de islamitische invloed op de samenlevingen waar zij het dominante waardesysteem is, is zo sterk geworteld in de cultuur dat moslims worden beïnvloed door haar dogma’s en waarden, onafhankelijk of ze nou vijf keer per dag bidden en uit de Koran kunnen reciteren of niet.

  Teken voor ons een psychologisch profiel van de islamitische cultuur. Hoe geeft het vorm aan de menselijke geest en het gedrag tijdens het opgroeien in zo‘n cultuur?
  Sennels: De belangrijkste kenmerken die ik vond hebben te maken met agressie, zelfvertrouwen, individuele verantwoordelijkheid en identiteit.

  Met betrekking tot woede, het werd al snel duidelijk dat moslims in het algemeen een andere kijk hebben op agressie, woede en bedreigend gedrag dan de Denen en waarschijnlijk de meesten in onze westerse wereld.

  Voor de meeste westerlingen is het beschamend, een teken van zwakte, als mensen boos worden. Deze visie op woede wordt waarschijnlijk al volledig vastgelegd in de vroege kindheid. Ik heb meerdere jaren als schoolpsycholoog gewerkt, en pesten was altijd een probleem op de scholen waar ik werkte. Het interessante is dat de kinderen die de meeste kans lopen om gepest worden diegenen zijn het makkelijkst boos worden. Als mensen boos worden hebben we de neiging hebben om het respect voor ze te verliezen, en in veel gevallen proberen we om ze te plagen, met als pedagogische doelstelling de betreffende persoon zich de kinderlijkheid van zijn of haar gedrag te laten realiseren. Proberen om je zin te krijgen door agressief op te treden, of met behulp van dreigementen, wordt als onvolwassen gedrag gezien, en onze reactie is vaak dit gedrag belachelijk te maken of het gewoon te negeren. Dus, de kortste weg om het gezicht te verliezen in onze westerse cultuur is het laten zien van boosheid.

  Dit is volledig tegenovergesteld aan de islamitische cultuur. Terwijl de meeste van mijn Deense klanten die problemen hadden met woede zich ervoor schaamden, leken geen van mijn moslim klanten ooit in staat om onze visie op boosheid te begrijpen. Ik heb ontelbare uren besteed aan Anger Management behandelingen met zowel de Deense als de islamitische klanten, en dus had ik zeer goede mogelijkheden om de culturele verschillen met betrekking tot deze specifieke emotie, de manieren om er mee om te gaan en er op te reageren, mee te maken.

  In de islamitische cultuur wordt van personen verwacht dat men woede en bedreigend gedrag vertoont als men kritiek krijgt of gepest wordt. Als een moslim niet agressief reageert wanneer hij bekritiseerd wordt, dan wordt hij als zwak gezien, niet de moeite waard om te vertrouwen en dus verliest hij onmiddellijk aan sociale status.

  Deze cocktail van culturele verschillen heeft het lopende debat over vrije meningsuiting over de hele wereld aangewakkerd. De kritiek en grappen van de vrije wereld over de islam worden beantwoord met woede en dreigen met terreur. Wanneer een Deense cartoonist de profeet van de moslims toont met een bom in zijn tulband, om daarmee het feit te illustreren dat Mohammed tientallen bloedbaden uitgevoerd heeft en opriep tot een wereldwijde gewelddadige jihad tegen niet-moslims, dan bevestigt de reactie van islamitische leiders en hun volgelingen nu juist de tekening van Westergaard: Ze reageerden met jihad op alle mogelijke niveaus – bedreigingen met genocide, terreur, economische boycot, rechtszaken en het gebruik maken van democratische systemen in onze landen, de EU en de VN om onze wetten rondom de vrije meningsuiting aan te vechten en te vernietigen.

  De wijsheid en moed van een kind op een schoolplein, tegenover anderen die met agressie hun eigen onzekerheid verbergen over een eenvoudige tekening, zou juist leiden tot meer grappen en logica om op pedagogische wijze deze mensen op hun zwakheden te wijzen. Helaas zijn de meeste van onze politici niet zo wijs en dapper als het gemiddelde schoolkind.

  FP: Vertel eens wat meer over de verschillen tussen islamitische en westerse culturen in termen van zelfvertrouwen.
  Sennels: Het concept van eer in de islamitische cultuur is – net als in het geval van boosheid – het tegenovergestelde van ons westerse perspectief. In de islamitische cultuur is het gebruikelijk om zich buitengewoon bewust te zijn van de eigen status in de groep, de opvatting van anderen over de eigen persoon en elke mogelijke vorm van kritiek. De agressieve reactie op alles dat iemand onzeker kan maken wordt gezien als een uiting van eerbaar gedrag. Maar wat is daar eervol aan? Wat voor soort van eer moet worden verdedigd met alle nodige middelen – met inbegrip van het afschaffen van de mensenrechten van vrouwen, zoals het recht om hun eigen seksuele partners te kiezen, kleding, echtgenoot en levensstijl? Wat is eervol aan woede en het gebrek aan vermogen om provocaties te negeren en constructief om te gaan met kritiek?

  Na te hebben geluisterd naar meer dan honderd islamitische tieners en hun verhalen over hun gevoelens, gedachten, reacties, gezinnen, religie, cultuur, het leven in hun islamitische getto’s en hun land van herkomst, werd het mij duidelijk dat zulk gedrag voor een moslim de kern vormt voor het behoud van de eigen eer. Maar door de ogen van de westerse psychologie is het allemaal een uiting van een gebrek aan zelfvertrouwen. Volgens onze mening is de basis van persoonlijke authenticiteit en integriteit de eigen sterke en zwakke punten te kennen – en ze te aanvaarden. Het vermogen om te denken “uw mening over mij is niet de mijne – en de mijne telt voor mij” wanneer men geprovoceerd wordt, en rijp genoeg zijn om constructief om te gaan met kritiek is een bron van sociale status in de westerse wereld.

  Helaas, het islamitische concept van eer transformeert vooral hun mannen in breekbare glas-achtige persoonlijkheden die zich moeten beschermen door hun omgeving af te schrikken met hun agressieve houding. Het optreden van de zogenaamde narcistische woede komt vaak voor onder moslims. De angst voor kritiek is in veel gevallen niet ver verwijderd van paranoia. Het is niet zonder reden dat zelfspot en zelfkritiek volledig afwezig zijn in de islamitische samenlevingen. Vanuit een psychologisch perspectief – waarbij het doel is om zelfverzekerde, gelukkige, vrije, liefdevolle en productieve individuen te produceren, en niet om een hatelijke God of cultuurtradities te behagen – is de islamitische cultuur in vele opzichten psychologisch ongezond om in op te groeien.

  FP: Ok, en hoe past individuele verantwoordelijkheid in dit alles?
  Sennels: Om over individuele verantwoordelijkheid te kunnen spreken, moet ik eerst de psychologische term ‘locus of control’ introduceren. Locus of control is van belang als mensen hun leven als hoofdzakelijk beïnvloed door innerlijke of uiterlijke factoren zien. In onze westerse cultuur zien we innerlijke factoren als belangrijker dan de uiterlijke. Onze visie, onze manier van omgaan met onze emoties, onze manier van denken, onze manier van reflecteren, onze manier van reageren worden allemaal gezien als manieren waarmee we ons eigen leven bepalen. We zijn ons echter niet altijd bewust van de manieren waarop we denken en een hele industrie is verschenen vanwege dit feit. Inderdaad, psychologen, therapeuten, psychiaters, coaches plus talloze zelfhulpboeken en tijdschriften overspoelen onze samenleving, en zijn er allemaal op gericht om ons te helpen zich ervan bewust te worden van hoe we ons eigen leven bepalen.

  Geen van deze dingen bestaan in de islamitische wereld. De weinige psychiaters die ze hebben zijn vaak opgeleid in het Westen, en de psychologie en pedagogie die bestaat in de islamitische landen hebben niet hun wortels in de islamitische cultuur, maar zijn ideeën die uit het Westen zijn geïmporteerd.

  Dus, als een westerling problemen heeft vraagt hij zich af: “Wat kan ik in mezelf, in mijn leven veranderen om daardoor gelukkiger te worden?” Deze mentaliteit was duidelijk aanwezig bij mijn Deense klanten. Het was diep geworteld in hen dat het praten over jezelf een manier kan zijn om betere manieren te vinden om met het eigen leven om te gaan. Als die moslim cliënten op mijn bank lagen was het in de meeste gevallen alsof iemand van een andere planeet mij op bezoek was. Onder normale omstandigheden kunnen westerlingen en moslims relatief eenvoudig met elkaar communiceren – zolang het maar niet met kritiek gepaard gaat. Maar in een omgeving waar het hele concept is gebaseerd op de moslim cliënt die praat over zijn eigen gevoelens en gedachten, omdat de psycholoog denkt dat het hem zal helpen om gelukkiger te worden en in staat te zijn om constructief te leven, “valt de ketting van de fiets” zoals wij dat zeggen in Denemarken. Zij (de moslims) schudden hun hoofd: op welke manier kunnen ze gelukkiger worden als ze de zwakheden blootleggen terwijl ze juist sinds hun geboorte geleerd hebben deze te verbergen, om zo hun eer te behouden? No way, José. Uiteindelijk ben ik erin geslaagd om een therapeutische methode te ontwikkelen die zich tot op zekere hoogte zou kunnen richten op deze culturele moeilijkheden, maar de therapie en de islamitische mentaliteit zullen waarschijnlijk nooit echte vrienden worden.

  Een belangrijk aspect van dit verschil betreffende locus of control is dat mensen die hun eigen leven vooral laten leiden door uiterlijke factoren – een geduchte God, een machtige vader, invloedrijke imams, oude, maar sterke culturele tradities – zeer gemakkelijk een slachtoffermentaliteit ontwikkelen. Het is dus niet zonder reden dat samenzweringen en het beschuldigen van de niet-moslims zo centraal staan in de retoriek en politiek van de islamitische leiders. Deze slachtoffermentaliteit domineert ook de mentaliteit van islamitische immigranten, die vaak een lange rij van eisen hebben voor economische steun en islamisering van onze samenlevingen om hun persoonlijke behoeften te bevredigen.

  FP: Nou, het wordt wel behoorlijk duidelijk waarom moslims niet kunnen integreren in onze Westerse samenleving. Zet de redenen eens voor ons op een rijtje.

  Sennels: Mijn ervaring is dat je drie dingen nodig hebt om te kunnen integreren. Je moet het willen, je moet ervoor toestemming hebben, en je moet er de innerlijke bagage voor hebben. Zeer weinig islamitische immigranten voldoen aan deze drie criteria.

  Eerst moeten we ons afvragen: waarom zouden moslim-immigranten willen integreren? Ze kunnen leven binnen hun cultuur, krijgen genoeg geld en hebben een volledig functionerend sociaal leven met hun islamitische vrienden, zonder onze taal te leren – of zelfs te werken. Er is niet echt iets dat het noodzakelijk maakt om te integreren. Natuurlijk bestaan er moslimsimmigranten die zich willen aanpassen aan de levensstijl en mentaliteit in hun nieuwe land, maar het zijn er zeer weinig. In Frankrijk ziet slechts 14 procent van de miljoenen islamitische immigranten zichzelf als “meer Frans dan moslim”. In Duitsland ziet slechts 12 procent van de moslims zichzelf als meer Duits dan moslim.

  Uit een onderzoek in Denemarken is gebleken dat slechts 14 procent van de moslims die hier wonen zich kunnen identificeren als zijnde Deens en democratisch gezind. Mijn ervaring met mijn moslimklanten is dat zij hun islamitische identiteit niet als verenigbaar zien met het leiden van een Westerse levensstijl. Moslim zijn betekent ook dat je jezelf als zeer verschillend en eigenlijk als een beter persoon ziet dan de niet-moslims. Deze mentaliteit leidt gemakkelijk tot apartheid en racisme. Dit is waarschijnlijk de reden dat, hoewel islamitische immigranten meer dan vijf keer zo vaak gewelddadig zijn als etnische Denen – volgens de misdaadstatistieken – drie van de vier slachtoffers van geweld Deens zijn.

  Het tweede criterium – het recht krijgen om te integreren – is ook niet erg gebruikelijk. Er is een buitengewoon sterke sociale controle in de islamitische samenleving. Iedereen houdt een oogje op iedereen en als iemand niet de culturele of religieuze Codex volgt krijgen ze felle kritiek en lopen het risico te worden uitgesloten van hun gemeenschap – vaak zelfs van hun eigen familie. In het slechtste geval – en er zijn velen van hen – leven met name moslimvrouwen onder een constante doodsbedreiging die hen ervan weerhoudt onze Westerse levensstijl over te nemen, met haar rechten van de mens, het recht om de eigen seksuele partner, kledingstijl, vrienden, religie en het leven te kiezen. De meeste van mijn moslimklanten zagen hun religieuze en culturele achtergrond als een hoge vorm van beschaving en moraal – waarbij het verlaten ervan door hun verwanten zou worden gezien als een soort van culturele en religieuze afvalligheid. Dergelijke handelingen hebben vaak ernstige gevolgen, niet alleen in bendes, zoals Hells Angels en andere tribale gemeenschappen, maar ook – en vooral – onder moslims.

  Tenslotte is er veel persoonlijke bagage voor nodig om te integreren in een andere cultuur. Het gaat om het wijzigen van een deel van iemands identiteit: van het behoren tot een groep naar het behoren tot een groep met volledig andere culturele waarden en tradities. Het is niet slechts zoiets als het afleren van een slechte gewoonte, zoals het stoppen met roken – integratie gaat veel dieper met betrekking tot de individuele psychologie. Ik ontmoette een paar moslim-meisjes die als deel van een Westers-geïnspireerde opstand wilden integreren en die het niets kon schelen dat dit niet was toegestaan. Die meisjes beschikten niet over de nodige persoonlijke bagage en belandden in een volledige identiteitscrisis, deden te wild, gingen aan de drugs en hadden willekeurig seks met allerlei vreemde mannen, enz.

  Om deze redenen ben ik er helemaal van overtuigd dat integratie van moslims nooit in de nodige omvang zal plaatsvinden.

  FP: Wat is uw mening over de toekomst van Europa in termen van de sterk gestegen moslimbevolking?
  Sennels: We bevinden ons in de historische gênante situatie dat we miljoenen mensen naar ons continent hebben uitgenodigd, die niet willen integreren en daar ook niet toe in staat zijn. Omdat de integratie van moslims nooit zal plaatsvinden – een feit dat denk ik al reeds jaren geleden bewezen is – zullen we eindigen met een aanzienlijk deel van onze bevolking dat zich actief inzet voor de islamisering van onze samenleving. Er bestaan zowel moslims als niet-moslims die deze islamisering zien als Islamitische Jihad – maar het is meer dan dat: het is de menselijke natuur. Mensen die zich niet thuis voelen waar ze leven, zullen er uiteraard naar streven om hun omgeving te veranderen. De pogingen van moslims om onze samenleving te islamiseren zijn net begonnen – omdat ze zich sterker voelen en sterker worden in macht en aantallen. Dit proces wordt aangedreven door de islamitische leiders binnen en buiten Europa, en op de weg geholpen door een vorm van collectieve lafheid, de zogenaamde politieke correctheid.

  Het World Economic Forum publiceerde een omvangrijk onderzoek gedaan in 12 islamitische en 12 niet-islamitische landen in hun rapport “De islam en het Westen: Jaarverslag over de staat van de dialoog, januari 2008.” Het rapport toont over het algemeen een grote hoeveelheid van wantrouwen tussen de twee groepen van landen en onthult sterke gevoelens van vijandschap. De laatste vraag in de enquête is: “Denkt u dat een gewelddadig conflict tussen de islamitische en de westerse wereld kan worden vermeden of niet?” Het rapport toont aan dat een meerderheid van de bevolking in alle 24 landen van mening dat een dergelijk conflict kan worden vermeden. Maar op hetzelfde moment is een meerderheid van 22 landen van mening dat “de interactie tussen de islamitische en westerse wereld steeds meer verslechtert.” De meerderheid van de mensen hebben de hoop nog niet verloren, maar tegelijkertijd ziet een meerderheid deze hoop steeds kleiner en kleiner worden.

  Als moslim-immigranten streven naar islamisering, en de oorspronkelijke Europeanen zich steeds meer uitgebuit en bedreigd voelen door de groeiende en steeds vaker gewelddadige islamitische gemeenschappen, kan een burgeroorlog verspreid over het hele continent onvermijdelijk worden. We zijn al op weg naar onze eigen Europese Islamitische Gaza Strips, waar niet-islamitische autoriteiten verwelkomd worden met vliegende stenen en boze menigten, terwijl de islamitische autoriteiten, zoals imams, groepen van oudere mannen en zelf ingestelde sharia-rechtbanken, vrij zijn om hun macht uit te oefenen. Dergelijke ontwikkelingen zijn zeer alarmerend en dienen te worden geconfronteerd met grote aantallen aan politie, strenge wetten, en bekortingen van de economische steun voor gezinnen met meer kinderen dan het landelijk gemiddelde, en eisen dat islamitische organisaties en leiders hun versie van de islam hervormen.

  Mijn gok is dat we meer dode politiemensen en ontvoeringen zullen zien als een middel om te onderhandelen over de vrijlating van gevangen islamitische religieuze- of bendeleiders, en dat we meer terreuraanslagen, economische en praktische steun uit islamitische landen voor de islamitische gemeenschappen hier in het Westen zullen zien. Economische en politiële bronnen worden al uitgeput door de vele gevolgen van de islamitische immigratie, en de noodzaak van een grondige hervorming van onze sociale zekerheid en het inzetten van het leger zullen onvermijdelijk zijn op de lange termijn. Het gevoel van veiligheid en sociale samenhang is al lang verdwenen in vele delen, in honderden Europese steden, als gevolg van het antisociale gedrag van de moslims en vijandigheid jegens niet-moslims.

  Zoals ik het zie, is het grootste gevaar dat de doorsnee Europeaan zal vervallen in sterke negatieve gevoelens, en dat de bevolking en onze autoriteiten onder druk zullen staan om onze eigen humanistische waarden in te perken om de ramp te overwinnen. Hoe eerder we de problemen aangaan, hoe groter de kans is dat we onze belangrijke en unieke menselijke waarden kunnen behouden.

  Like

 29. Tom Hendrix zegt:

  @M.A.L. Sion 07.56. uur, ook ik ben het weer volledig met U eens. Ook ik heb reeds eerder betoogd, net als enige anderen op dit blog van de gewaardeeerde onvolprezen Hr. Bron, dat WIJ NIET GEWELDLOOS van de ISLAM en de MO volgers afkomen. Hebben wij sodedju, dan stront in onze hersens. Kijk eens terug naar voormalig Joegoslavië, daar heeft zich afgespeeld wat ons te wachten staat. De HUICHELAARS van ons zgn. vrije WESTEN, de NAVO en de USA en de EEG, trokken verdomme partij voor de MUZELMANNEN, hoe zout moeten we het nog vreten! En SREBRENICA is ook alleen uitgelegd in het voordeel van de MOSLIMS, nergens werd en wordt vermeld dat de moslimstrijders onder het MOSLIMBEEST ORIC, 100 servische dorpen heeft verwoest, en de bevolking heeft vermoord. En onze hele vuige PERS,MEDIA en TV stonden ten dienste van de MO AANHANGERS! STOP de ISLAMISERING!

  Like

 30. Tom Hendrix zegt:

  Oei gewaardeerde moet met twee e’s. Komt door mijn boosheid op de Haatbaarden.

  Like

 31. Tom Hendrix zegt:

  @Stradi 08.35. uur, beter als U het gedaan heeft in uw betoog kan niemand dat doen. Het ultieme bewijs levert U daarbij, dat de ISLAM nimmer en nooit kan samengaan met onze humanistische westerse democratie. De ISLAM moet weg uit NEDERLAND en HEEL EUROPA!

  Like

 32. Wachteres zegt:

  Stradi 8.35u.

  Dit stuk zou Samson moeten lezen. Hij beweert dat hun a-sociaal gedrag niets met de islam heeft te maken. Gewoon een kwestie van slechte opvoeding.

  Aan de andere kant, links wil toch geloven wat ze willen geloven en alle bewijzen van de wereld richten dan niets uit.

  Toen ik nog op de Volkskrant reageerde vroeg men ook wel eens naar bewijzen van mijn beweringen; filmpjes e.d. Ik zoeken op internet en alles wat ik kon vinden plaatsen.

  Geen reactie; op den duur zei ik, ga zelf maar op zoek naar bewijs.

  Like

 33. Jan zegt:

  Samsom beweert dat zijn a-sociaal gedrag niets met het socialisme heeft te maken. Gewoon een kwestie van slechte opvoeding.

  Like

 34. Vasti zegt:

  @Stradi 5 oktober 2012 om 08:35
  Bedankt voor de interessante link.

  Like

 35. Jan zegt:

  De NOS is een smerig omroep zoals iedere keer weer blijkt als het over Syrië gaat. De oppositie van Assad wordt afgeschilderd als vrijheidsstrijders. Geen hoernalist zal een vraag stellen over de politieke bloedgroep van de bende die tegen Assad vecht.
  Opvallend was ook de daverende stilte van het linkse volk toen het Turkse leger het Syrische leger beschoot terwijl Israël het niet moet wagen zich tegen duizenden granaten en raketten te verdedigen.
  20 minuten NOS trek ik nog net, daarna snel naar de wc.

  Like

 36. Tom Hendrix zegt:

  @Jan 14.09. uur, beste Jan, ik kijk al jaren niet meer naar de omroep ” de ROOIE RAAP”. Ik ben kotsmisselijk van de HOEREN van de NEDERLANDSE PERS en MEDIA. 24/7 MULTICULTI wat de klok staat, en een conservatieve of rechtse mening wordt gewoon genegeerd, wat die wordt gewoon NIET GEPLAATST!

  Like

 37. Tom Hendrix zegt:

  G.Deckzeijl 18.49. uur, Gerrit deze Mevrouw heeft volkomen GELIJK! Wat was die achterlijke BOOSBAARD weer agressief zeg. Dat toont ons gelijk wat de PISLAM BETREFT!

  Like

 38. Hellen zegt:

  Jaja tis gebeurd , stekkerdoos Sap , is opgesodemieterd , u begrijpt dat ik dat geweldig vind , bashen kan ik natuurlijk ook , net als Sappie op de avond van de verkiezingen toen de groenlinkse kwal zooooo blij was dat de PVV had verloren , patsboem , je krijgt ze midden in je smoel Sappie en ik gun het je , vind het helemaal geweldig want je verdient het , abjecte islambuiger , nanananana big smile ))))

  Like

 39. Tom Hendrix zegt:

  @Wachteres 15.38. uur, maar ALLEEN programma’s die in de LINKSE TENT van pas komen. Laat mij niet lachen, ze zijn door ons allang doorzien!

  Like

 40. Tom Hendrix zegt:

  @Hellen 15.38. uur, dat is fijn Hellen. Toedeloedoe met die mafdoos, trouwens die hele groen slinks kliek mag voor mij moven. Allemaal ex communisten, krakers en anarcho syndicalisten!

  Like

 41. Een artikel naar mijn hart, Martien! Heerlijk, vrij en verwoord zoals de meesten al denken en enkelen al spreken!
  De linkse media denkt samen met de EUSSR alleen maar aan het appeasen van de islam en laat de eigen burger stikken in onwetendheid. Het is goed dat er meer manieren zijn om de waarheid boven tafel te krijgen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s