DE VALLEI DES DOODS!

(Door: realpredictor)

Ik ben geen schrijfster en ook ben ik slecht in iemand de weg wijzen! Maar soms kan ik het niet laten om een duidelijke richtingaanwijzer die ik heb gevonden aan iedereen te laten zien! Onderstaand vond ik deze duidelijke richtingaanwijzer (die ik overigens al zo vaak heb getoond, maar die slechts door weinigen werd gebruikt). Wellicht dat deze niet over het hoofd kan worden gezien!

Ik las onlangs dit gedicht van Tennyson (hier een deel ervan):

The Charge of the Light Brigade (oftewel: “De vallei des doods”) by Alfred, Lord Tennyson

Forward !
Was there a man dismay’d ?
Not tho’ the soldier knew
Some one had blunder’d:
Their’s not to make reply,
Their’s not to reason why,
Their’s but to do and die:
Into the valley of Death
Rode the six hundred.

Cannon to right of them,
Cannon to left of them,
Cannon in front of them
Volley’d and thunder’d;
Storm’d at with shot and shell,
Boldly they rode and well,
Into the jaws of Death,
Into the mouth of Hell
Rode the six hundred.

Cannon behind them
Volley’d and thunder’d;
Storm’d at with shot and shell,
While horse and hero fell,
They that had fought so well
Came thro’ the jaws of Death,
Back from the mouth of Hell,
All that was left of them,
Left of six hundred.

Hier wordt beschreven hoe 600 soldaten door een fout van hun leiders de dood in werden gejaagd in de “Vallei des doods”! De soldaten wisten dat zij hun dood tegemoet reden en toch deden zij wat hen was opgedragen! Per slot van rekening was dit een bevel van hun meerderen! En er was niemand die er aan dacht om hiertegen te protesteren!

De overeenkomst met wat hier al decennia lang gebeurt, is meer dan frappant!
Tot het begin van de twintigste eeuw was het kiesrecht voorbehouden aan een beperkte groep. Alleen een kleine groep rijke mannen mocht toen meedoen aan verkiezingen, op grond van de hoeveelheid belasting die ze betaalden (censuskiesrecht). Later werd deze groep geleidelijk uitgebreid naar de gehele mannelijke bevolking (1917). Pas in 1919 werd het actief kiesrecht ook aan vrouwen toegekend. Van ‘algemeen kiesrecht’ is dus sprake sinds 1919. De eerste verkiezingen op basis van algemeen kiesrecht vonden plaats in 1922. De door het volk gekozen volksvertegenwoordigers zweren dat zij het volk zullen vertegenwoordigen!

Citaat“We worden dus bestuurd door elitaire theoretici, mogelijk met voldoende intellect, maar geheel zonder enige relatie of voeling met de samenleving.”

Vanuit een theoretische blik op de wereld worden regels gemaakt met de gedachte dat de burger onvoldoende bekwaam is en een steeds verdergaande regie nodig heeft om te kunnen functioneren. Oftewel: ‘het volk’ weet niet altijd wat goed voor ze is! (Met andere woorden: het volk is te dom!)

Democratie:
Het woord democratie heeft 2 betekenissen:
“Een staatsvorm, waarin wordt geregeerd, door uit het volk verkozen vertegenwoordigers” of:
“Heerschappij van volksvertegenwoordigers”
We hoeven niet te vragen welke van deze 2 betekenissen hier van toepassing is!

Een van de grootste bijdragen aan de politieke filosofie is afkomstig van Jean-Jacques Rousseau die de “Algemene Wil” contrasteerde met de “Specifieke wil”. De eerste bevordert de belangen van de hele gemeenschap, terwijl de andere alleen een specifieke (o.a. elitaire) groep in staat stelt erop vooruit te gaan, ten koste van alle anderen.

En ik denk dat iedereen onderhand al in de gaten heeft dat de laatste: “de specifieke wil” duidelijk door de regeringen, niet alleen in Nederland maar ook die van de EU-lidstaten, volop wordt gehanteerd!

Dus zolang het volk blijft stemmen op een systeem dat het volk als slaaf behandelt, zal er niets veranderen!

De mens is geboren met een keuze. De keuze die hij maakt over goed of kwaad, gehoorzamen of weigeren, actief of passief, leven of dood is dan ook cruciaal!

En helaas kiest het volk, net zoals die 600 soldaten in de Vallei des doods uit bovengenoemde gedicht, bewust voor hun eigen ondergang!

Bron:

http://eunmask.wordpress.com/2012/10/06/de-vallei-des-doods/

Auteur: realpredictor

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa. Bookmark de permalink .

80 reacties op DE VALLEI DES DOODS!

 1. vlieger zegt:

  Helemaal mee eens. Dat voelt goed om niet alleen te zijn.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Goed betoog realpredictor. We stemmen op onze eigen ondergang!

  Like

 3. satiricon zegt:

  @ realpredictor – volledig met u akkoord.Uw artikel beschrijft summier ,en zeer duidelijk waar het in werkelijkheid om gaat. De onopgeloste vraag is enkel; ” bestaat er een uitweg ? ” Als we allemaal steeds terug zeggen; ” het is nu eenmaal zo ” – ” we kunnen er niets aan doen ” -zeggen we dan eigenlijk niet; ” het zal ons een zorg zijn waar onze kinderen/nageslacht later in terechtkomen .” Iedereen is het in de meest bloemrijke overtuiging eens dat het zo niet verder kan,maar praktisch niemand doet iets noch steunt initiatieven. ” Après nous le déluge ? “

  Like

 4. satiricon zegt:

  @ paardekoper 11:58 – U meent dat er helemaal niets aan de hand is ?

  Like

 5. Ko Lumbus zegt:

  Paardekoper @11:58, ik ken ze ook, de lui die hun ivoren torentje voor een afspiegeling van de wereld houden.

  Like

 6. Hellen zegt:

  @paardekoper 11.58
  Dan is er iets goed mis met de hersens van uw kinderen !
  De wereld staat in brand door dat bloeddorstige barbaarse islamitische tuig , hoe fucking blind en doof moet je zijn ! Man man , nee hoor , niks aan de hand mensen , gewoon doorlopen , door ploeteren , uitgeperst worden en vooral je bek houden over dat intolerante tering zooitje knoranknielers ? Er blijken , hoe is het mogelijk , nog steeds blindgangers te bestaan , ondanks dat de afschuwelijke feiten van de vijfde colonne overal zichtbaar zijn , ze verrotten het om hun oogkleppen af te doen en die oordoppies uit hun oren te rukken !

  Like

 7. paardekoper zegt:

  H.

  Mijn kinderen leven in Nederland en Nederland staat niet in brand.

  Like

 8. Ko Lumbus zegt:

  Ja, zoveel is wel duidelijk @paardekoper 12:33

  Like

 9. satiricon zegt:

  @paardekoper 12:38

  Maar Nederland en bij uitbreiding de ganse westerse beschaving KOMT in brand !Wij ZIEN toch dat wat er gebeurt geen fictie maar harde realiteit is.Wij kunnen toch niet lijdzaam toezien dat hier ( en het komt mensen, het komt nog ) de sharia wordt ingevoerd. Wij MOETEN toch zien dat HUN wil ons méér en méér wordt opgedrongen. Sorry, echt, ik denk dat ik een realitisch denkend persoon ben doch nu kan ik even niet meer mee.De beelden welke wij dagelijks zien op deze site, de teksten die wij dagelijks lezen zijn toch ECHT?? Dit kan toch niet? ls het wel zo zou zijn had ik, echt liever onder een naziregime geleefd, het Dietsche Rijk. Ik had nooit gedacht dat ik dit nog zou zeggen.

  Like

 10. satiricon zegt:

  @ Heb soms de indruk dat de doorsnee ” kiezer ” in onze contreien een rechtstreekse afstammeling is van de ” lemmingen ” die diertjes plegen ook massaal zelfmoord .

  Like

 11. paardekoper zegt:

  satiricon

  Wat er op het internet verschijnt heeft weinig met het gewone leven te maken. Elk blog, ook dit blog, vergroot de werkelijkheid door incidenten op te blazen en het doen voorkomen alsof een incident een patroon is.

  In de twee maanden dat ik op het internet zit, verbaas ik me over de naiviteit waarin mensen naar problemen kijken en beoordelen,relativisme en nuances kom ik zelden of nooit tegen.Het is een eigen, in zichzelf gekeerde wereld met eigen spelregels en mores. Behoor je niet tot deze incrowd dan word je een trol of iets dergelijks genoemd.

  Als ik in een managementmeeting een ander geluid laat horen, ben ik dan ook een trol of word ik gewaardeerd om mijn eigenvgeluid? Hieruit blijkt dat een blog niks met real life heeft te maken.

  Like

 12. E.J. Bron zegt:

  @Paardekoper

  Ik denk dat het tijd wordt voor u om wakker te worden. Al dat slappe gelul hoor ik nu al decennia lang aan. Ik ben niet voor niets met dit blog begonnen. Tegengas tegen de linkse indoctrinatie en hersenspoeling van onze kinderen en kleinkinderen.

  Like

 13. daiyu-ninja zegt:

  paardekoper zegt: Mijn kinderen leven in Nederland en Nederland staat niet in brand.

  Dat komt nog wel. Het begin is er al.
  Kijk maar naar de grote steden waar de criminaliteit niet meer onder controle te houden is.
  Waar ambulancepersoneel en de politie niet meer mogen en kunnen komen zonder aangevallen te worden.
  Waar moslims voor ons bepalen dat wij niet met onze hond langs hun moskee mogen lopen en auto’s en politibureau’s in de fik steken als zij hun zin niet krijgen,etc, etc.
  In bv,Frankrijk zijn al 172 steden door moslims ingenomen. Het is voor de autochtonen verboden daar te mogen komen.
  Dit fenomeen begint zich hier ook al voor te doen. Er zijn hele wijken waar de autochtonen bevolking door islamitisch tuig weggetreiterd is, opdat ze de wijk konden overnemen. Uw kinderen zullen als dimmy’s en minderwaardige mensen behandeld worden als u de ernst van de islamitische dreiging blijft negeren.
  Denkt u dat al die moskee-en onschuldige bidplaatsen zijn! Het zijn broedplaatsen van terrorime en radicalisering. In veel moskee-en wordt in drugs gehandeld en bewapening opgeslagen.

  Like

 14. @ Paardekoper; je hebt mensen die geestelijk blind zijn (voor de islam) en je hebt mensen wiens ogen geopend zijn (voor de islam). Tot mijn spijt moet ik mededelen, Paardekoper, dat jouw kinderen waarschijnlijk tot de eerste categorie horen. Misschien is het een troost, Paardekoper, om je te vertellen dat mijn hele familie ook tot de eerste categorie behoort. Het personeel in de psychiatrie die ik ken behoort ook tot de eerste categorie. Maar…. de meeste mensen die een reactie geven op dit blog, inclusief E.J. Bron, behoren tot de tweede categorie. Ook de meeste mensen die reageren op de site van Elsevier behoren tot de tweede categorie. En jij… Paardekoper hoort waarschijnlijk ook tot de eerste categorie. Heel triest! Ik wacht je boze of psychologische of islamitische reactie af, beste Paardekoper!

  Like

 15. Marc Bouwman zegt:

  Natuurlijk niet alleen de politici, maar ook de media zijn hieraan natuurlijk schuldig. Vooral hier in Nederland.

  @satiricon op 12:38
  Liever leven onder het naziregime is natuurlijk grote onzin: islamisme = nazisme. Dat weten we met ons allen al langer dan vandaag.
  We strijden dus tegen het nazisme. Dat wordt ook wel duidelijk als we de diverse berichten aangaande de vlotte verkoop van Mein Kampf en de diverse anti-israëlische en anti-westerse soaps en interviews op de islamitische tv bekijken (zie Memri-tv). Vele racistische en imperialistische uitspraken en gebaren van deze moslims komen direct uit de vocabulaire van de nazi’s. Zo zijn joden en christenen varkens en honden die nodig uitgeroeid moeten worden. Hamas kent de Hitler-groet, enz.
  De laatste jaren wordt steeds duidelijker dat het spook van het nazisme uiteindelijk niet verslagen is, maar in de islamitische wereld een tweede leven is begonnen.

  Je voert een gedicht aan van Tennyson, waarin expliciet kritiek geuit wordt op onwetende commandanten. Je vergelijkt dit met onze huidige politici. Verwar dit niet met strijd als zodanig: diverse islamcritici wijzen op het ontbreken van de bereidheid in het Westen en elders oorlog als een mogelijke toekomst voor hun gebieden te voorzien. Juist het ontbreken van deze mindset maakt het de islam zo makkelijk zelfs zonder wapens het Westen binnen te vallen: de lokale bevolking is toch niet van plan te strijden.

  Soms wordt ik wel eens een beetje gerustgesteld door de toon bij het Britse EDL. Het is duidelijk anti-islamitisch én anti-racistisch. Het verdedigt Westerse waarden en normen. Soms zijn de reacties van EDL-leden erg hard. Er blijkt een duidelijke bereidheid uit niet zo maar over zich te laten lopen, een bereidheid die de mogelijkheid van gewapend verzet in zich sluit. Dan denk ik onwillekeurig bij mijzelf “Gelukkig zijn die lui er ook nog: we zullen ze hard nodig hebben als het zover is”.

  Wat natuurljk de vraag open laat: waar in Nederland is die bereidheid te vinden?

  Like

 16. Hellen zegt:

  Tuurlijk paardekoper , een blog , ook al staat internet vol met honderden filmpjes over de mo bezetenen , zijn fake , heeft niks met de realiteit te maken , is pure SF , nou goed ? ALLEEN op internet zie en lees je de afschuwelijke waarheid , zelfs beelden van enorme demonstratie’s in Spanje , Portugal en Griekenland laat dat zooitje linkse moknielers niet zien . De MSM is een bende hypocrieten en huichelaars , lafaards en landverraders eerste klas , die zoveel mogelijk vuil onder het kleed blijven schuiven . Zoals altijd , al veeeeeele jaaaaaaren lang , is hun slogan “” Houden jullie het voetvolk dom dan houden wij , de lIJders ze arm “”

  Like

 17. Marc Bouwman zegt:

  @Bron op 13:18

  Die indoctrinatie is niet typisch voor links. Je komt ze over het hele scala tegen, ook binnen de VVD. Buiten de PVV lijkt alleen de SGP gevoelig voor het islamcritische argument.

  @Jack Terrible op 13:32

  Je geeft een uitstekende tweedeling weer. Het is goed dat je hierin het element van ouders versus eigen kinderen inbrengt. Ik weet niet hoe het andere medestanders op deze site vergaat, maar zelf ervaar ik het als een groot probleem dat niet alleen mijn vrouw, maar ook mijn kinderen vergeven zijn van de politiek correcte cultuur. Ik moet tot mijn spijt bekennen dat ik niet goed in staat ben mijn eigen kinderen tot het juiste inzicht te brengen, doordat mijn eigen vrouw op politiek-correcte wijze flink tegengas geeft. Ik ga daar maar niet al te sterk tegenin, want daar hebben mijn kinderen niets aan.

  Concreet: mijn dochter van 15 jaar kijkt naar politiek-correcte kinderprogramma’s waarin hoofddoekjes prominent figureren, alsware de islam een gewoon menselijk cultuurverschijnsel waartegen geen protest gerechtvaardigd is. Mijn zoon eet bij de Turk (de dame in kwestie mét hoofddoek), die sinds kort hier met zeer goedkope halal-broodjes de reguliere horeca wegconcurreert. Mijn bezwaar tegen de islamitische slacht wordt als racistisch gezwatel weggewimpelt. Soms verweer ik mij met het argument “jullie zijn intelligent genoeg: als jullie de koran hebben gelezen weten jullie wel beter”. Maar lezen doen ze natuurlijk niet.

  Soms denk ik: ik moet ze al die berichten laten zien van Memri-tv of EJ Bron. Ik moet bekennen dat ik hun ongestoorde jeugd niet wil bederven, en dat daarom dus niet doe.

  Wie van jullie herkent zich in dit probleem?

  Like

 18. Hellen zegt:

  Gotverdomme , vergeet ik nog te melden dat na vele jaren eindelijk de schoft Joris Demmink blijkt te worden aangepakt , DE topman , secretaris generaal van justitie , jawel , doordat er in Amerika (( natuurlijk niet hier , teveel Nederlandse bobo’s en yuppies zitten er tot aan hun gore nek in )) een onderzoek loopt , naar die duivelse , smerige pedofiel . Hier blijkt hoe intens verrot de heren , argggghhhh , aan de top zijn . Ik lees al jaren de vele info die er is over dat zwijn Demmink op het blog van Micha Kat , het is een smerige gierput die overloopt , de stank is niet te harden , zit vol met leugens en bedrog (( stinkt net als de (p)islam )) maar totaal verzwegen door de abjecte , misselijk makende MSM nazi’s , onderkruipers en landverraders . Gelukkig is er internet en blijven de wakkeren op de hoogte .

  Like

 19. E.J. Bron zegt:

  @Marc Bouwman

  Dat klinkt niet echt opgewekt. Tijd om te gaan scheiden…..????

  Like

 20. M.A.L. Sion zegt:

  E.J. Bron 13.18 Zo is het. Dat het niet loopt zoals het moet is ONZE eigen schuld. Met ons bedoel ik dan de ± 97% die hooguit aan een verkiezing deelneemt (een aanzienlijk deel van die 97% is daar zelfs te beroerd voor). Ergens tussen de 2% en 3% heeft zich aan een politieke partij verbonden d.m.v. een lidmaatschap of een donateurschap. Wij, bloggers en reageerders, zijn vermoedelijk ook niet eens allemaal aan een partij verbonden.
  —–
  Als we kans zouden zien om dat minieme % wat op te krikken, bijvoorbeeld een verdubbeling naar ca. 4 % dan zou dat een enorme prestatie zijn en toch nog maar een deel van het karwei. Het zou nog niets aan het systeem veranderen.
  —–
  Wat we nodig hebben is een combinatie van verkiezingen en referenda. Het is leuk om voor een politiek programma te kunnen kiezen maar het is veel leuker om op een cruciaal moment ook mee te kunnen beslissen over een kwestie.
  —–
  Politieke partijen zitten vastgeroest aan hun programma en een beslissing die niet spoort met hun programma wordt al gauw als een verlies (gezichtsverlies) gezien. Bij een referendum (om te beginnen alleen toegankelijk voor partijleden/donateurs, die een partijregistratie kunnen tonen) zou de belangstelling van de potentiële deelnemers pas verkrijgen.
  —–
  De macht van de elite zou dan gebroken kunnen worden. We zouden tot een vreedzame revolutie kunnen komen. Het is niet zo moeilijk om de identificatie als deelnemer toch een anonimiteit te garanderen. Partijen zouden op die manier niet weten hoe hun leden stemmen.
  —–
  Het is één van de twee!
  Of we stemmen massaal op de PVV ervan uitgaand dat het partijprogram van de PVV spoort (grotendeels) met onze ideeën.
  Of we maken ons sterk om het ledental van andere partijen flink te laten groeien.
  —–
  Als dit op de diverse blogs ook doorklinkt naast al het gegriep over de ontelbare misstanden dan zou dat zaadje misschien kunnen ontkiemen.
  Allemaal sterkte ermee en zegt het voort.

  Like

 21. Marc Bouwman zegt:

  @Bron 13:59

  Mmm…

  Nee, natuurlijk niet. Maar het kan niet anders dan vele anderen moeten ook op een of andere manier met dit probleem te maken hebben. In wezen is dit het probleem van een burgeroorlog in de dop, maar ook dat van het succes van de islam in mijn eigen huis.

  Op mijn werk had ik jaren terug een collega die met enthousiasme het team probeerde te winnen voor de ‘islam-is’vrede’-gedachte. Dat heb ik toen effectief kunnen neersabelen door het vergelijk tussen de boeken Bijbel, Mein Kampf en Koran. Bij welk boek leg je de koran neer? Met mijn mededeling dat de koran naadloos aansluit bij Mein Kampf, en dat dit boek een ‘doos van Pandora’ is, heb ik kunnen voorkomen dat hele jaargangen leerlingen geconfronteerd werden met de onware geschiedenis van de islam.

  De vraag die ik hier opwerp is: wie herkent zich in dit probleem? Hoe gaan anderen hiermee om?

  Like

 22. Hellen zegt:

  @ Marc Bouwman 13.56

  DE manier om ze de waarheid te laten zien zijn de enorme hoeveelheid verschrikkelijke , bloederige filmpjes van de woestijnwarriors , de beelden van demonstraties waar de waanzinnigen lopen met borden waar de meest gruwelijke teksten opstaan , dat heb ik jaren geleden gedaan om mijn kids te vreselijke waarheid omtrent de islam te laten zien . Een foto van iemand die onthoofd wordt zegt meer dan 1000 woorden , al hoewel een paar van die vreeTzame soera’s ook verhelderend kunnen werken , ik kan me niet voorstellen dat er iemand is die aanvaardt dat hij , als niet moslim , door een moknieler als untermensch wordt gezien , minder dan een hond , varken of aap . Succes !

  Like

 23. Tom Hendrix zegt:

  @Hellen 13.57. uur, ik ben het volledig met U eens. Door dimmy figuren, die altijd maar weer zitten te relativeren, waar de ISLAM voor staat, kunnen de HAATBAARDEN door gaan. Wegkijkers en lafaards verraden op deze manier hun eigen volk. De ISLAM streeft naar OVERHEERSING over de hele wereld, maar de klutskoppen van LINKS en andere GUTMENSCHEN roepen heel hard LALALA met de oren dicht, zo verliezen we zeker.

  Like

 24. Marc Bouwman zegt:

  @ Ko Lumbus op 14:23

  🙂

  Zo ongeveer. Maar dan anders.

  Like

 25. Marc Bouwman zegt:

  Gezien de slechte verkiezingsresultaten kan het niet anders dan dat op deze site vele anderen zijn die met ditzelfde probleem kampen: hoe om te gaan met islamofielen binnen eigen gezin, familie of werkkring?

  De oplossing van Hendrix is er natuurlijk een. Maar hoevelen van ons, eenmaal in die situatie, kiest voor keiharde confrontatie?

  De oplossing van Hellen, zover het mijn eigen kinderen aangaat, is natuurlijk een goede. Ik zal dat ook doen, als ze wat ouder zijn en ik ze het hele plaatje kan laten zien. Want ontegenzeglijk hebben ook mijn kinderen sympathieke moslims als klasgenoot. Dit beeld komt natuurlijk niet overeen met het radicalisme van de islam zelf. Klopt het dan wel wat pa zegt?

  Natuurlijk ben ik zo blond op deze site een persoonlijk nooitje erdoor te gooien. Niet iedereen hoeft dat te doen. Maar theoretiseer dan even mee. Hoe gaan we om met islamofielen, respectievelijk multiculturalisten, in eigen gezin, familie, werkkring, sportclub, bingo, enz?

  Like

 26. @Paardekoper: Het heeft niets te maken met wat er in de media staat! Perceptie is realiteit! En ik neem aan dat er niets mis is met het waarnemingsvermogen van Nederland!
  Ook de oorzaak van dit alles is duidelijk! “De EU is fundamenteel een supernationale fascistische en racistische overheid”. Nederland is hierdoor niet alleen economisch maar ook cultureel en maatschappelijk aan het verpauperen. Wij moeten ons steeds meer aanpassen aan de cultuur, normen een waarden van groepen die hier met miljoenen zijn binnengehaald en die hier niet alleen worden gepamperd maar ook de dienst uitmaken!
  WANT HOE PRO-ISLAMITISCH IS DE EU?
  Lees hieronder een paar overtuigende bewijzen:
  – De voorzitter van het Europees Parlement, de Duitser Martin Schulz, heeft felle kritiek geuit op de Amerikaanse film waarin de islamitische profeet Mohammed wordt bespot.

  – De Europese Commissie heeft haar president José Manuel Barroso tegen de beschuldiging verdedigd religieuze gevoeligheden met wezenlijk meer betrokkenheid te beschermen dan het recht op vrije meningsuiting.

  – Duitse autoriteiten hebben officieel bevestigd, dat zij Duitstalige internetsites zullen observeren, die zich kritisch bezighouden met islamitische immigratie en de islamisering van Europa.

  – Volgens informatie van Manfred Murck, de directeur van de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst in Hamburg (BfV), zal zijn instantie controleren of Duitse burgers, die via het internet moslims en de islam bekritiseren, haar aanwakkeren en zodoende in criminele zin schuldig zijn de Duitse grondwet te hebben “overtreden”.

  Het wordt hoog tijd dat wij ophouden met onze koppen constant in het zand te steken!

  Like

 27. Dit voor degenen die (alweer) hebben gekozen voor een Eurofiele regering:
  Het grote probleem is dat “Democratie” zo’n beetje onderaan het prioriteitenlijstje staat van de Eurocraten! Want met democratie zouden duizenden vetbetaalde EU-ambtenaren, inclusief het toekennen van miljoenen bonussen en wachtgelden, hun baan kwijtraken. Dan zouden vet gesubsidieerde organisaties en ministeries die een monopolie-positie hebben,(waarbij de burger nu geen enkele inspraak heeft), in gevaar kunnen komen!

  De grootste geldverslindende groep is de EU/ESM, die mede door onze regeringen (met totale minachting voor onze democratie), nu de macht en het geld in handen heeft!

  Like

 28. Hellen zegt:

  @ Marc 16.15
  Ik heb kennissen , gezin met 1 dochter en een zoon , ook zij , vooral de moeder dacht dat het allemaal wel meeviel met die riffers totdat haar zoon op een Zaterdagavond naar huis reed (met zijn door hard werken ) gekochte scooter , hij werd door 5/6 bontkragen van zijn scooter getrapt , zijn mobiel , geld , ketting en horloge werden net als zijn scooter meegenomen , ze lieten hem in een plas bloed liggen en verdwenen , hij was compleet in elkaar getrapt en geslagen en kon alleen kruipend en zichzelf slepend over straat zijn voordeur bereiken , ouders in totale paniek , hebben hem naar t ziekenhuis gebracht , een been was in stukken getrapt , arm gebroken , zijn kaak gebroken en zijn gehoor beschadigd , hij kan nooit meer skaten wat hij dagelijks deed en voetballen , zijn revalidatie duurde 7/8 maanden , hij zal zijn levenlang met metalen pinnen in zijn lichaam moeten leven , zijn droom was om fitnes/sport leraar te worden , dat ging dus niet door dankzij de enorme verrijking die allatonen hier brengen , hij is nu 23 en studeert voor advocaat .
  Zijn ouders zijn voor 100 % gedraaid wat betreft de woestijnratten en hebben het licht ( de islamitische duisternis ) gezien , natuurlijk vreselijk om eerst zoveel ellende te hebben moeten doormaken voordat je ogen opengaan , het resultaat is dat ze nu PVV stemmen .

  Like

 29. Frans Brassens zegt:

  Het is triest hier iemand als Paardekoper te moeten lezen. Gespeend van iedere realiteitszin zowel als van wélke visie dan ook, en waarschijnlijk met een reusachtig tekort aan informatie en kennis van zaken, baseert deze zich slechts op het uitlezen van luttele zaakjes -met name in zijn omgeving- die nú nog niet kwalijk zijn maar dat met stelligheid op termijn zullen worden als er niets verandert. Er is namelijk sprake van een toenemende maar door naïevelingen ontkende escalatie.

  We kennen deze kortzichtige instelling maar al te goed. Teveel Nederlanders lijden er aan. Tot het moment komt dat ook zij het slachtoffer worden of dat in hun naaste omgeving aantreffen -wat zéker niet ondenkbaar is, lees Hellen op 17:04- en waarvan ik ook voorbeelden ken. Van die ‘positieve’ mensen, mensen die dan van het ene moment op het andere ziende worden.

  Like

 30. Ko Lumbus zegt:

  @Mark Bouwman om 16:15

  De oorspronkeljke kerken zijn verlaten maar de kerkjes op het internet worden goed gevuld.
  Zo is het ook hier in ons gebedshuis bij E.J.Bron eenvoudig om zelfgesprekkken te voeren en te preken voor eigen praochie, in de hoop dat de info die in de stukken en comments wordt aangedragen door zal sijpelen in de koppen van Muktikulgelovigen .
  Probleem is, zoals dat nu eenmaal eigen is aan gelovigen, dat zij zich niet door feiten en rede laten leiden maar door geloof, tenzij er eentje, zoals de kennis van Hellen @17:04 overkwam, af en toe door schade en schande gedwongen het licht ziet.

  Like

 31. Tom Hendrix zegt:

  @Hellen 17.04. uur, natuurlijk deze MAROKKAANSE KLOOTHOMMELS durven het alleen in een groep, anderen te molesteren. Ik word hier wel zo gloeiend giftig van Hellen, en zo een waszak als een Job Cohen gaat maar thee drinken met deze gore islamieten. Kots en dan ook kotsmisselijk ben ik van deze woestijnratten, van mij hebben ze nog een recht, koffers pakken en opsodemieteren!

  Like

 32. Marc Bouwman zegt:

  @Hellen

  Vreselijk verhaal, natuurlijk. Mij hoef je niet te overtuigen. Mijn vraag is eenvoudig: hoe gaan we om met multiculturalisten in onze eigen directe omgeving? Als ik jouw verhaal mijn dochter vertel gelooft ze het eenvoudig niet. De media werken niet mee, de politiek niet, en ook in het onderwijs is het vak bal als het om de politiek-maatschappelijke werkelijkheid gaat.

  We klagen vaak over het multiculturalistisch idioom dat het maatschappelijk debat overheerst. Hoe kunnen we praktisch communiceren over de maatschappelijke en politieke werkelijkheid buiten dit multiculturalistisch idioom om? Dat is feitelijk mijn vraag, die ikzelf niet eenvoudig te beantwoorden vind.

  Ik ga nu met mijn dochter lekker eten in een geaccepteerd allochtoon restaurant, namelijk een pizzeria.

  Like

 33. Tom Hendrix zegt:

  @Realpredictor 16.40 en 16.50. uur, U vat de koe bij de horens! In mijn opinie zijn EUROFIELEN en ISLAMOFIELEN met afstand de grootste VERRADERS op deze aardkloot. En meestal zijn het ook nog dezelfde figuren!

  Like

 34. Martien Pennings zegt:

  Ik zie dat Chantal nu via haar pseudo´s “Paardekoper” en “Kolumbus” treiter-een-tweetjes doet.

  Like

 35. Ko Lumbus zegt:

  Laat je nakijken, Pennings!

  Like

 36. Tom Hendrix zegt:

  @Marc Bouwman 17.38. uur, laat het U beiden smaken. Ik heb met waardering uw bijdragen gevolgd, maar er is wel degelijk een vorm van een oplossing, namelijk de verplichting met name aan moslims dat ZIJ zich dienen aan te PASSEN AAN ONS, en WIJ niet aan HUN. Het is ONS LAND, opgebouwd door ONZE OUDERS en VOOROUDERS. En onze cultuur is chistelijk- humanistisch met enige invloed van de joodse cultuur. Past het de zandmensen niet, dan zou onze OVERHEID moeten ZEGGEN: DAAR IS DE DEUR-WEGWEZEN! Zo simpel kan het zijn.

  Like

 37. Tom Hendrix zegt:

  @Martien Pennings 17.48. uur, wat paardekoper betreft denk ik het ook.

  Like

 38. Tom Hendrix zegt:

  @Daiyu-Ninja 13.30. uur, ieder van ons, die uw bijdrage gelezen heeft weet dat deze feiten absoluut waar zijn. Het is meer dan triest, dat ook op dit blog reageerders zijn, die deze FEITEN schijnbaar NIET WILLEN ZIEN. Maar ik weet maar al te goed, dat deze feiten volledig overeenstemmen met de dagelijkse werkelijkheid. Maar er zullen altijd mensen zijn, ” die ziende blind, en horende doof zijn”. Respect voor uw bijdrage.

  Like

 39. @ Frans Brassens, inderdaad hebben jij en ik, (en gelukkig nog een paar realisten) dit al zeer vaak geprobeerd duidelijk te maken. De motivatie en overtuiging van de “kuddedieren” is deels gebaseerd op een selectieve waarneming en deels op eigen gewin! Voor beide groepen is het dweilen met de kraan open, omdat de ene groep met oogkleppen loopt en de andere profiteert van de domheid van het overgrote deel.
  De vraag is alleen wie zijn nu de gevaarlijkste?

  Like

 40. Ko Lumbus zegt:

  @realpredictor

  Misschien ook even kijken elders op de site waar het over ‘naïvisten’ handelt.

  https://ejbron.wordpress.com/2012/08/22/de-macht-van-de-islam-europas-nieuwe-werkelijkheid/#comment-31178

  Like

 41. Vandaag weer een staaltje van volksverlakkerij: als we niet hoeven te betalen aan de ene kant, wordt het aan de andere kant (met een mooi verhaaltje) TOCH geïnd! En Nederland slikt het!

  Elsevier: “Herfstakkoord: Rutte lijkt wel van elastiek!
  VVD-premier Mark Rutte en zijn nieuwe maat Diederik Samsom (PvdA) verspijkeren voor 2,3 miljard aan het pijnpakket van eind april. De fiscus dupeert nu IEDEREEN!”

  De forensentaks sloeg niet zozeer neer bij de Hardwerkende Nederlander, maar vooral bij de Hardstwerkende Nederlander. Mensen die elke ochtend in alle vroegte een woon-werktraject van pakweg 100 kilometer afleggen omdat hun baas in een ander deel van het land een bouwproject heeft aangenomen, zouden duizenden euro’s per jaar extra inleveren.
  De forensentaks was zwaar ongelijk en dus oneerlijk. Dan kun je maar beter iedereen 100 euro per jaar afpersen via een 21 procentsheffing op verzekeringspremies.

  De forensentaks gaat niet door. De burger moet nu bloeden door een fors duurdere belasting op de autoverzekering.
  Assurantiebelasting is natuurlijk absurd. Alsof de overheid inbraakverzekeringen moet ontmoedigen!
  Maar als de fiscus IEDEREEN dupeert en niemand in het bijzonder, wennen Nederlanders (kuddedieren) snel.

  Like

 42. @ Ko Lumbus. iedereen weet dat er radicale- en gematigde moslims zijn. Het probleem is dat de extremisten steeds meer terrein winnen en dat de gematigden (om welke reden dan ook) hier niets aan doen! Geen actie ondernemen is gedogen en gedogen is stilzwijgend instemmen!
  Zoals Prof. Ellian (columnist Elsevier en ex-moslim) eens schreef: “gedogen van barbarisme IS barbariseren”!

  Like

 43. Ko Lumbus zegt:

  @realpredictor

  Precies, die Naïvisten d.w.z. de Europeanen die in hun gedoogbeleid de dreiging van de islamisten miskennen vormen een gevaarlijke species.

  Like

 44. Ko Lumbus dat is een feit, maar het WARE gevaar is het volk (zowel in Nederland als in heel Europa/EU), dat constant de regeringen kiest die dit bewerkstelligen!

  Like

 45. De balans opmakend, constateer ik een beangstigende degeneratie-trend bij het Nederlandse(?) volk! Het verschil tussen extreme islamitische landen zoals Irak, Indonesië, Pakistan etc. en Nederland wordt steeds kleiner. Islamitische immigranten die zich steeds meer als de bezetter gedragen en Nederlanders die zich door hun erbarmelijke gebrek aan kennis, achter hen scharen. Als dit de toekomst van Nederland wordt, dan vrees ik het ergste voor onze kinderen en kleinkinderen!

  Like

 46. @ Marc Bouwman; mijn familie stemde op de PvdA. Want de PvdA kwam op voor de armen. Jan Maat was gek. Evenals één van zijn volgelingen, deze jongen. Ik was meteen een racist. Toen ik achttien was moest ik van mijn ouders ook op de PvdA stemmen. Ik had blanke ouders. Zijn nu overleden. Mijn enige zusje was net zo als haar ouders. Mijn ouders prentte me in dat moslims hele lieve mensen waren en dat er misschien wel wat fout was aan dat geloof in Allah maar er was ook van alles mis met de christelijke kerken. Dus Nederlanders moesten eerst maar eens naar zichzelf kijken (de balk uit het oog halen) voordat ze de splinter uit het oog haalde van Mo en zijn volgelingen. Bovendien onderdrukte het Westen de moslims op een verschrikkelijke manier. Zie de Derde Wereld. Mo was een echte profeet volgens mijn ouders en geen valse ‘profeet’ zoals ik beweerde. Alleen gekken en geloofsfanatici zeggen zoiets en maken zich daar druk om, volgens mijn ouders. Dat was één van de redenen dat ik verstoten werd door mijn familie en ik in een gekkenhuis terecht kwam op mijn achttiende. Ik had het in die psychiatrische inrichting reuze naar mijn zin. Thuis had ik elke avond ruzie met mijn dronken vader. Na mijn tweede opname in dat gesticht schakelde mijn vader een huurmoordenaar (B-verpleegkundige) in die me van achteren neersloeg met vermoedelijk een breekijzer in het bos bij dat gesticht waardoor ik honderd dagen in coma raakte. Toen ik ontwaakte uit coma na honderd dagen vertelden mijn familie en het personeel van die inrichting dat ik een zelfmoordsprong voor een auto gemaakt had en daardoor in coma was geraakt. Mijn verhaal werd, wordt niet geloofd…

  Like

 47. marijke zegt:

  Jack wat een vreselijk verhaal.Ik wens je alle sterkte.Moet toch een groot lidteken na laten.

  Like

 48. @ Marijke, een trauma vergeet je niet maar steekt steeds weer de kop op.

  Like

 49. lucky9 zegt:

  Marc Bouwman, Jack Terrible en realpredictor,

  Van mij krijg jullie zeker respijt omdat U duidelijk geen alias bent van Paardekoper, alias Ko Lumbus, alias Chantal, Foelco, Laarmans enz.

  Ik denk dat U echt voor uw eigen mening uitkomt en niet links of islamofiel bent. Dat scheelt méér dan één pak!

  Maar laat me DUIDELIJK zijn, voor islamofiele trollen géén genade, nooit!

  P.S. (@Jack) een spatie tussen je zinnen zou geen kwaad aanrichten.

  Like

 50. Ko Lumbus zegt:

  Nou Jack, elk nadeel heb zijn voordeel aldus een bekende professor en zo lijk jij sterker uit de strijd tevoorschijn gekomen. Van een jonkie die zich geen knollen voor citroenen liet verkopen tot een gast die weet waar Abraham de mosterd haalt. 😉
  Hier een song van een van mijn favoriete singer-songwriters.

  Like

 51. Ko Lumbus zegt:

  Bij de weg, Jack, laat je niks wijs maken, je verhaal is kraakhelder en perfect leesbaar.

  Like

 52. Lucky9 zegt:

  “By the way” Jack, laat je niets wijs maken, uw standpunt is volledig correct én 100% OK, en niet alleen maar leesbaar!
  Ik krijg het vliegend schijt van de TROL Ko Lumbus. Dit heerschap/deze dame denkt zich werkelijk àlles te kunnen veroorloven! Een muzikaal of niets vertellend filmpje volgt gegarandeerd elk van zijn/haar reacties.
  Wees bewust en denk! Ko Lumbus is een Trojaans paard die er niet in slaagt het tegengestelde te bewijzen. Dat zegt na een paar duizenden reacties genoeg zou ik zeggen.

  Like

 53. Trias Politica zegt:

  @paardekoper, ik krijg bij u een unheimisch gevoel. Iets met ontbrekende integriteit. Kan aan mij liggen.

  @Marc Bouman. Ik vraag mij af waarom u bij anderen steun zoekt. Ga vooral op uw eigen oordeel af en laat u geen (woestijn-)zand in de ogen strooien.

  Like

 54. Ko Lumbus zegt:

  Wél een beetje oppassen met die vliegende schijt, nu we hebben kunnen vernemen wat halal afgeslachte dromedarissen daar zoal aan kunnen oplopen: ziektekiemen geraken via luchtpijp in de longen en infecteren zodoende middels het bloed vitale organen.
  Duitse dieren daarentegen laten zo niet met zich sollen.

  Like

 55. Lucky9 zegt:

  Vlaamse klieren laten ook niet met zich sollen!
  Aan inhoudsloze boodschappen blijven we als geciviliseerde mensen het vliegend schijt hebben.
  Voor wanneer pure “porno” op E.J. Bron? Zie zo:
  http://www.tube8.com/anal/very-hot-teen-anal-sex/5647971/
  En nu gij Ko quibus!

  Like

 56. Ko Lumbus zegt:

  Je hobby, Lucky?

  Like

 57. E.J. Bron zegt:

  @Lucky9

  “Vallei des doods”???? LOL! 😀

  Like

 58. Ko Lumbus zegt:

  Ga gerust je gang, ik ben er morgen weer.

  Like

 59. Ko Lumbus zegt:

  Scherp, heer Bron 🙂

  Like

 60. Het is toch een hele troost voor mij dat ik toch geloofd wordt door enkelen. Want dat verhaal dat mijn verhaal niet klopt en dat ik psychisch niet in orde ben… wisten jullie trouwens dat de psychiatrie psychische ziekten niet medisch kan bewijzen. Dus… wat een flauwekul allemaal in de psychiatrie! Dat heb ik gehoord van de Scientology Kerk!

  Like

 61. toetssteen zegt:

  @Jack T
  Geen enkel alfa vak is bewijsbaar en daarom theologie net zo min. Economie overigens ook niet en dat gegeven bewijst zich elke dag opnieuw.

  Like

 62. Marc Bouwman zegt:

  @Jack

  Hé man, dat zijn ongelooflijk lullige gebeurtenissen die je beschrijft. Dat je dat heeft moeten overkomen. Plaats jezelf in de zon. Zoek een klein groepje mensen in je directe omgeving die je vertrouwt. Ik wens je heel veel licht toe.

  Like

 63. Hellen zegt:

  @ Jack 6 okt. 20.29
  Wat een afschuwelijk verhaal , man , te waanzinnig voor woorden , ik hoop dat je wat mensen om je heen hebt die je vrienden kan noemen en waar je steun kan vinden , veel sterkte !

  Like

 64. Ko Lumbus zegt:

  @Jack Terrible zegt:7 oktober 2012 om 01:20
  ” wisten jullie trouwens dat de psychiatrie psychische ziekten niet medisch kan bewijzen.”

  Ja, dat werd al een halve eeuw geleden gesteld door met name Thomasz Szasz en meer recent ook uitgedragen door Michel Foucoult, en uiteraard hevig bestreden door de vertegenwoordigers van medisch-industrieel-farmaceutisch complex.

  Like

 65. Ko Lumbus zegt:

  @Hellen 14:33

  Veel mensen kunnen een soortgelijk verhaal vertellen.
  Lees het verhaal van Szasz over Vitginia Woolf maar eens.

  http://www.amazon.com/My-Madness-Saved-Me-Marriage/dp/0765803216

  Like

 66. Ko Lumbus zegt:

  @JackTerrible om 01:20
  “wat een flauwekul allemaal in de psychiatrie! Dat heb ik gehoord van de Scientology Kerk!”

  Jack,dat je steun zoekt om bevestigd te krijgen dat het niet aan jou lag dat je voor gek werd versleten, lijkt me terecht en kan ik me voorstellen, tegelijkertijd lijkt een nieuwe kerk lijkt me daarvoor niet de geëigende plek.

  Like

 67. @ Ko Lumbus, “Elk nadeel heeft zijn voordeel” wordt ook vaak geopperd door Johan Cruyff. @ Marc Bouwman, Ik heb het naar mijn zin met twee! buurvrouwen, dat zijn goede vriendinnen van me geworden! @ Hellen, Ik heb ook veel steun van de Joods/christelijke pastor Ben Kok, woont ook in Amersfoort en is eveneens anti-islam! @ Ko Lumbus, ik heb een tijdje geleden geprobeerd om bij de Sciencetology Kerk in Amsterdam een dienst bij te wonen maar voor mij is dat onmogelijk omdat ik psychofarmaca slik. Mensen die psychofarmaca slikken wordt de toegang tot de Sciencetology Kerk geweigerd. De psychiater Szasz, hevige tegenstander van de psychiatrie, noemt de Sciencetology Kerk een sekte!

  Like

 68. Tom Hendrix zegt:

  @Jack Terrible, ook van mijn kant uit veel sterkte Jack. Ik herken het, in 1984 werd ik zwaar getroffen door een vitale depressie, en heb nu nog steeds medicatie. Het valt zeker niet mee voor U Jack, maar als U wat goede mensen om U heen heeft-wat ik U gun- komt U er zeker op enig moment weer uit.

  Like

 69. @ Tom Hendrix en anderen: Dank jullie wel voor jullie warme medeleven en betrokkenheid! Wat eigenlijk ook van psychiatrische hulpverleners zou moeten komen maar die laten het afweten omdat ze elkaar een hand boven het hoofd houden en zich houden aan het beroepsgeheim. Ik heb in mijn leven al wel 30 jaar lang geschopt tegen de schenen van de psychiatrie maar tot dusver geen enkel resultaat. Ook de media die talrijke brieven over de psychiatrie van mij ontvingen lieten het afweten omdat ze geen angst willen zaaien wat betreft een eventuele moordaanslag op mij van een B-verpleegkundige alias huurmoordenaar. En wat is er werkelijk gebeurd met al die andere psychiatrische patiënten die ‘zelfmoord’ gepleegd hebben?

  Like

 70. Je gaat je toch afvragen of Nederlandse topmensen een gebrek aan kennis en kunde hebben. Te bedenken dat zij verantwoordelijk zijn voor het wel en wee van het volk! Er komt steeds meer naar boven drijven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit land zowel economisch als maatschappelijk naar de knoppen gaat!
  Dat het grote geld een grote rol speelt is duidelijk, maar de desastreuze bezuinigingen op onze zieken/gehandicaptren en bejaarden bewijst dat men LETTERLIJK over lijken gaat!

  Like

 71. Piet Klont zegt:

  Marc Bouwman zegt:
  6 oktober 2012 om 13:56
  @Bron op 13:18

  ‘Die indoctrinatie is niet typisch voor links. Je komt ze over het hele scala tegen, ook binnen de VVD.’

  De VVD Ís links! Hoe vaak moet ik dit nu nog (*&^$*(P_)(*&ÊW$&*^!@%) zeggen!
  En wat uw problemen thuis betreft, schotel ze verplicht ‘Opsporing Verzocht’ voor.
  Daar zullen ze zéker niet omheen kunnen.
  En Bron’s Blog verplichten tot dagelijkse kost, daarna overhoren is ook niet verkeerd.
  Werkt dit niet, dan gillend weglopen en een ander gezin stichten.

  Like

 72. Tom Hendrix zegt:

  @Realpredictor 07.13. uur,politici gaan over lijken, daar hoeven we ons niet over te verwonderen. het is natuurlijk te wrang voor woorden, dat intussen pinokkio Rutte, met Jan Kaas de Jager, wel 10 tallen miljarden “ophoesten”, voor Brussel, het Politburo EUSSR. Tja, want van Rampui brengt dat geld uiteraard fluks naar: de duitse en franse banken die tot over hun “oren”, in de schuldpapieren van Griekenland zitten. En bij de weg, van deze euri ziet de eenvoudige griek, spanjaard of portugees geen ene biet! Ondertussen liggen onze oudjes in de verzorgingshuizen te lang in de “poepluiers”, want er is geen geld voor “handen aan het bed”, kunnen criminelen en marok tuig op straat hun gang gaan, want een politieagent vindt je door de bezuinigingen ook niet meer op straat. Ons land is naar de klote!

  Like

 73. Piet Klont zegt:

  @Tom: Wat dacht je van Spanje:

  Like

 74. @Tom Hendrix. Het grote graaien is weer begonnen.! Rutte en de Jager zijn, voordat de kanbinetsformatie is gerealiseerd, al druk bezig om miljarden uit te geven!
  “RUTTE en de JAGER hebben voor 45 miljard EURO aan garanties hebben voor het ESM fonds getekend!.”

  Like

 75. Maandag waarschuwde de Nederlandse bewindvoerder bij het IMF Menno Snel ervoor dat landen als Nederland er rekening mee moeten houden dat ze de uitgeleende kredieten aan Griekenland waarschijnlijk moeten kwijtschelden.
  Bedankt voor de stijgende inflatie, ECB!

  Like

 76. Bovengenoemde (islamitische) auteur toont aan dat de Nederlanders, als ze in hun beleid tegenover de moslims, en misschien ook tegenover zichzelf, geen drastisch andere
  koers gaan varen, onvermijdelijk hun eigen cultuur te gronde zullen richten, die dan zal worden verdrongen door de cultuur van de islam. En in het ergste geval zullen zij moeten constateren dat ze hun toch al verstikkend kleine landje letterlijk hebben weggegeven. De auteur belicht
  zijn onderwerp vanuit diverse invalshoeken en toont met behulp van vele voorbeelden aan dat wat een vergezochte speculatie lijkt in feite al nabije toekomst is!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s