Ismail Tipi eist harde maatregelen tegen de paralleljustitie

Slechts weinig politici durven tegenwoordig nog openlijk de waarheid uit te spreken en te wijzen op de gevaren, die deels met de ongebreidelde immigratie uit islamitische landen samengaan. Ismail Tipi (CDU) is zelf moslim en lid van de districtsvergadering in Offenbach. Hij is een van de weinigen, die de vinger op de zere plek leggen. Gisteravond sprak hij bij RTL over scheidsmannen en paralleljustitie.

“Islamitische paralleljustitie en zogenaamde scheidsmannen verdwijnen niet vanzelf, we moeten actief tegensturen en mogen niet langer de handen in de schoot leggen”, zei de Hessische parlementsafgevaardigde Ismail Tipi in Wiesbaden. De berichten van de afgelopen maanden zouden laten zien dat het gevaar door zogenaamde scheidsmannen in enkele grote steden wel degelijk bedenkelijk zou zijn. Het systeem zou zich inmiddels in steden zoals Berlijn gevestigd hebben, weet de parlementsafgevaardigde zeker.

Het grootste probleem ziet Tipi in de traagheid van justitie. Het zou intussen vaker voorkomen, dat er voor scheidsmannen in het voorveld van een proces genoeg tijd zou zijn om bewijsmiddelen massaal te beïnvloeden. “De molens van justitie malen te langzaam om de scheidsmannen bij hun werk te hinderen. Ze hebben altijd nog genoeg tijd en ruimte om alle deelnemers van tevoren te manipuleren”, bekritiseerde de parlementsafgevaardigde verder, “het kan niet zo zijn, dat veel processen pas maanden later of zelfs jaren later beginnen, dat opent de deur voor de paralleljustitie”.

In verschillende stadsdelen van Berlijn, Bremen, Offenbach of Essen zouden fundamentalistische clans al lang het samenleven regelen en de Duitse staat in toenemende mate het machtsmonopolie van de rechtsstaat betwisten. Deze schaduwjustitie zou steeds meer om zich heen grijpen. Zij zou niet neutraal zijn. In de onderhandelingen tussen slachtoffers en daderfamilies zou veel eerder vijandigheid heersen. Het zou er om gaan schulden in te vorderen, de andere partij te intimideren, er zou gechanteerd, geslagen, met moord gedreigd en geschoten worden. “Uiteindelijk wint hier altijd de sterkste. Met recht en wetgeving heeft dat helemaal niets meer te maken”, voegde Tipi er aan toe. “Als de uitspraak van de scheidsman eenmaal heeft plaatsgevonden, wordt onze Duitse rechtsstaat massief gehinderd. Justitie en onderzoekers stuiten daarna regelmatig op een muur van stilzwijgen, zodat officiële processen daarna vaak noodgedwongen eindigen met vrijspraak of ze worden gestaakt wegens gebrek aan bewijs”.

“Ik ben bang, dat zoiets als een lopend vuurtje door de desbetreffende gemeenschap gaat. Onberispelijke islamitische families krijgen de indruk dat zij door het Duitse rechtssysteem niet meer voldoende worden beschermd. Nu al trekken veel goed geïntegreerde gezinnen uit de desbetreffende probleemdistricten weg, omdat ze zich niet willen uitleveren aan deze schaduwjustitie”, zei Tipi.

Hij eiste een strengere en hardere toepassing en interpretatie van de bestaande wetten om deze schaduwjustitie te stoppen. “Bovendien zouden gerechtsprocessen zonder grote vertragingen moeten worden gehouden. Ik zou willen, dat ingetrokken getuigenverklaringen ook een keer d.m.v. hoge geldboetes en gedwongen arrest zouden worden afgedwongen. Alleen zo kunnen we bewijzen dat we ook in een weerbare rechtsstaat leven”.

Bron:

http://www.zukunftskinder.org/?p=29042#more-29042

Auteur: Zirze

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, Duitsland, Immigratie, Islam, Islamisering, Justitie, Moslims, Naïviteit, Sharia. Bookmark de permalink .

3 reacties op Ismail Tipi eist harde maatregelen tegen de paralleljustitie

 1. Marc bouwman zegt:

  Deze man begrijpt zowel het principe van de rechtsstaat als het gevaar waardoor het bedreigd wordt. Daar zouden we er meer van moeten hebben.

  Hoe zou trouwens in Nederland de stand van zaken zijn als het om dit soort zaken gaat?

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  @Marc Bouwman 19.46. uur, hetzelfde laken een pak. Hier kijken de liberalen en de roden ook weg van de cultuurverrijkers, en wat zij zich permitteren. Kijk maar naar dat maroc scootertuig, wat afgelopen week in Den Haag, een lampionnenoptocht van kleine kinderen heeft verpest. En al wat gehoord daarvan van onze ROOIE OMROEP en van onze linkse VVD en PVDA?

  Like

 3. Jammer genoeg hebben wij hier in Nederland niemand anders dan Geert Wilders die hier openbaar over spreekt…
  Helemaal als je idioten als E.Hirsch-Ballin en Piet-Hein Donner hier hebt rondlopen die het totaal geen probleem vinden als de Sharia in Nederland wordt ingevoerd!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s