Kritiek op de EU weldra strafbaar?

De minister-president van Italië, Mario Monti, plant een EU-top ter “bestrijding van anti-Europese stromingen”. Dat bericht de eurokritische burgerbeweging “”Aktionsbündnis Direkte Demokratie” onder verwijzing naar de internetkrant “Südtirol Online”. Aan de ontmoeting in Rome, waarvoor nog geen datum is vastgesteld, zou ook EU-raadspresident Herman van Rompuy deelnemen.

De afgelopen weken hebben er in Rome protestacties tegen Monti en de EU plaatsgevonden. In zoverre komt zijn initiatief voor een top niet als een verrassing. Opmerkelijk is echter de woordkeuze van de voormalige EU-commissaris, die inmiddels meer dan genoeg heeft van zijn ambt en tot de belangrijkste voorvechters van de EU behoort. Met de keuze van het begrip “anti-Europees” in plaats van “anti-EU” dicht hij al diegenen, die kritiek op de ondemocratische uitwassen van de EU hebben, toe dat zij automatisch “tegen Europa” in de zin van een vreedzaam met elkaar op het continent zouden zijn. En als hij tegen “stromingen” wil optreden, betekent dat niets anders dan dat hij politieke overtuigingscontrole wil uitoefenen en de democratische processen van meningsvorming wil reglementeren. Vooral echter is het woord “bestrijden” bijzonder. Daarmee geeft hij te kennen dat het hem er niet om gaat te discussiëren met EU-kritici en hen van zijn standpunt te overtuigen. Bestrijden doe je iemand met wapens. In dit geval zouden dat waarschijnlijk eerst de subtiele middelen van de stigmatisering, belastering en het zwart maken zijn, kortom, de mediale vernietiging. Waarschijnlijk zou het dan ook niet meer ver zijn naar de toepassing van juridische wapens door de invoering van een vergrijp “anti-Europeanisme” in een totaal gecontroleerde en gelijkgeschakelde EU, zoals ooit de ketters in al lang geleden tijden.

Bron:

http://www.preussische-allgemeine.de/nachrichten/artikel/kritik-an-eu-bald-strafbar.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, Elite, EU, Europeanisering, Hypocrisie, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

34 reacties op Kritiek op de EU weldra strafbaar?

 1. Tom Hendrix zegt:

  Bedankt Hr. Bron voor dit bericht. De MASKERS GAAN AF, de weerzinwekkende KAPOS van de FASCISTISCHE EU, willen ons MONDDOOD maken! Deze vuile criminele dictators, ongekozen willen ons het VRIJE WOORD afnemen, kotsmisselijk word ik van deze ZETBAZEN der BANKEN, BILDERBERGERS en paladijnen van de NWO. Ik had het al verwacht!

  Like

 2. vederso zegt:

  @ Tom. Mee eens, de ontwikkelingen gaan nu wel heel erg snel. En daar gaan ze (de EU) over struikelen. Maar ik denk niet dat ons iets gevraagd gaat worden.

  Like

 3. Als ’t al verboden is gedachten te hebben, moet het uitdrukken ervan zeker verboden worden! 🙂

  Like

 4. D. G. Neree zegt:

  We hoeven niet terug te gaan tot de inquisitie.
  Kritiek op DE partij in de Sovjet Unie werd nt zo genadeloos afgestraft, alleen waren de brandstapels vervangen door de goelags, de Siberische strafkampen en psychiatrische inrichtingen

  Like

 5. Jan zegt:

  Ik heb anders net een email verstuurd naar de Nobelprijsverleners en er in geschreven dat het duidelijk is dat zij idioten en sociopathen zijn aangezien zij het zelfde volk in Brussel bevredigen.
  Of ik zaterdagochtend haal?

  Like

 6. Jan zegt:

  Even wat anders tussendoor hoewel het thema krankzinnigheid hier gemeen is. De ‘opstandelingen’ tegen Assad dreigen Hezbollah een lesje te lezen als zij dorgaat Assad te steunen. De ene gek steunt de andere gek en maakt weer een ander af:

  The Free Syrian Army today threatened to “teach a lesson” to Hezbollah leader Hassan Nasrallah by hitting targets in the Lebanese capital.
  http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/suicide-bombers-attack-air-force-intelligence-compound-on-edge-of-damascus-in-the-latest-sign-of-islamist-influence-8204351.html

  (zou het zionistische regime hier achter steken?)

  Like

 7. benny zegt:

  het kan toch bijna niet anders dan dat er vroeg of laats eens militairen die democratisch ingesteld zijn nen coupe gaan plegen en die dictators gaan uitschakelen.
  ik kan me moeilijk voorstellen dat mensen dit zonder enige weerstand gaan ondergaan.

  Like

 8. De fascistische dwang van een stel gewetenloze dictators wordt steeds meer zichtbaar! (Als jullie niets meer van me horen dan weten jullie dat ik voor het vertellen van de waarheid achter tralies ben gezet!)

  Like

 9. Marcel zegt:

  Niet zo gek dat hij deze mening is toegedaan.

  Zelf is Monti namelijk ook door de EU gedropt op een hoge functie in het landsbestuur. Op een plaats nota bene die toebehoort aan een gekozen iemand, die voor het gemak maar eventjes terzijde geschoven is.

  Het verbaast me niets dat hij kritiek op dit systeem wil gaan bestrijden.

  We zullen ook nog wel mee gaan maken dat hij gaat pleiten voor het behouden van dit systeem, en onreglementaire verlengingen van zijn eigen functie tot misschien wel benoeming voor het leven of iets dergelijks. Dat past wel in het patroon.

  Like

 10. Martien Pennings zegt:

  Naarmate de toestand evidenter onhoudbaar wordt – qua islamisering, Israëlhaat, euro, gebrek aan democratie, corruptie, regelneverij – zullen de dames en heren steeds extremer worden, steeds openlijker totalitair.
  Ik weet niet wie het ’t eerste heeft gezegd, maar ik hoorde het voor de eerste keer ergens rond 1970 van de Nijmeegse hoogleraar Oude Geschiedenis Bernard Stolte (1912 – 1985):
  “De waarheid is nooit vrijblijvend.”

  Like

 11. vederso zegt:

  Voor de bewustwording van de absurditeit van het EU-project is deze Nobelprijs een geschenk uit de hemel.

  Like

 12. Jan zegt:

  Bedenk dat in Brussel het socialistische uitschot zit van ’68, dat de straat opging en met de politie vocht tegen de ‘gevestigde orde’, dat het Maagdenhuis bezette, bommen legde, sympathisseerde met de RAF in Entebbe enz. Je zou het ‘change’ ‘kunnen noemen wat daar werd ingezet en nu gestalte krijgt in vorm van een totalitaire staat.

  Like

 13. Ze kunnen die Nobelprijs voor de Vrede maar beter terug inleveren. Onderdrukking en repressie zijn geen synoniemen voor ‘Vrede’!

  Like

 14. Van Rompuy tegen Barosso op de laatste foto in het artikel: “Oeh! Klein piemeltje,he? De EUSSR compenseert dat gelukkig. Hoe dik is jouw auto?”

  Like

 15. Van Rompuy gaat bekijken of een voor eind 2014 geplande bijeenkomst naar voren kan worden gehaald.
  http://www.nu.nl/buitenland/2904822/opkomst-anti-europees-populisme-gevaarlijk.html

  Like

 16. Ik heb van Herman van Rompuy en Mark Rutte een schilderij gemaakt. Ze dansen met elkaar. Ze zijn in de wolken. Ze maken een vreugdedansje. Want Mark Rutte dans Herman van Rompuy naar de pijpen.

  Like

 17. Lucky9 zegt:

  Ben akkoord met alle voorgaande reacties, maar ergens verbaast het me niet van Mario Monti.

  Hij is in feite na de Griekse de tweede echte euro-fascistische dictator die dat ongetwijfeld ook heel goed beseft, en dus enorme angsten moet uitstaan in het licht ontvlambare Italië.
  Zijn banden met Goldman Sachs en Mario Draghi zijn bekend maar worden verzwegen op de Nederlandstalige Wikipedia.

  De enige missing link tussen de drie voornoemden is de Italiaanse Maffia, en ter zake faalde de democratische Italiaanse rechtsstaat volledig.

  Want laat ons niet vergeten dat het grootste gedeelte van de Europese subsidies aan Italië in de zakken van de maffia en haar politieke zetbazen verdwijnt.

  Met dat geld is de maffia perfect in de mogelijkheid eender welk onafhankelijk weekblad of dagblad eender waar in Europa (!?) op te kopen en hen zo te dwingen de berichtgeving te laten vervalsen. Natuurlijk is er geen spoortje van bewijs want de cirkel is rond en de individuele journalisten voelen zich en zijn allicht ook totaal machteloos tegenover zulk geweld. Honderd miljoen euro is voor deze europese witteboordcriminelen een peulschil.

  De enigen die de volksopstand in Italië zouden kunnen uitlokken met enkele telefoontjes zitten aan de ontvangstzijde van de kassa.

  De beide Mario’s hebben de fiat van Brussel nodig om de paramilitaire Europese gendarmerie ( zie http://www.eurogendfor.eu ) in te schakelen om de eigen bevolking op het Italiaanse schiereiland te terroriseren.

  Het dillema van de Mario’s is dan ook: ofwel zetten ze de maffia op droog zaad en komt er een volksopstand, ofwel zetten het volk op droog zaad en komt er ook een volksopstand. Monti opteert dus duidelijk voor het laatste scenario.Het zal wel aan ons slecht karakter liggen dat wij de reden hiervoor niet verklappen, omdat ze voor het opscheppen ligt.

  Like

 18. Eigenlijk….. is deze inmiddels 1 jaar oude video van Pat Condell opnieuw behoorlijk actueel.

  Like

 19. Oh, voor ik het vergeet. Vervang islam (waar aangehaald) door EU…

  Like

 20. vederso zegt:

  Laat even de boodschap van Frans Timmermans op Nieuwsuur tot u doordringen. Als “onze” EU niet geaccepteerd wordt, gaan we geweld gebruiken. Of is er een andere uitleg mogelijk? Ik hoor het graag.

  Like

 21. vederso zegt:

  P&W; We zijn allemaal een beetje winnaars met deze Nobelprijs. (ik ben sprakeloos)

  Like

 22. @Vederso: Vervolgens wordt dan nu ook duidelijk waarom de EUROGENDFOR in het leven is geroepen. Om onwelwillende burgers met geweld te dwingen te buigen voor de fascistische EUSSR!

  Like

 23. vederso zegt:

  @ Pieter. Ik heb Neelie Kroes meteen weggedrukt, ik wil het niet meer horen.

  Like

 24. Dat kan ik me zeker voorstellen. Oma Kroes is net zo pro-eussr en dat is ook wel te verwachten als (ex-)VVD’er…

  Like

 25. Joop Klepzeiker zegt:

  Ships ga ik toch nog tegen mijn zin in gelijk krijgen , dat is vervelend !

  Geheel in de lijn der verwachtingen.

  Iemand nog behoefte aan het werk van benito mussolinie ?

  Like

 26. Niek Verheyen zegt:

  Vederso 23.19 uur

  Evenzo, bovendien is dat door cosmetische ingrepen zo geteisterde ponem niet meer om aan te zien.

  Like

 27. Jan zegt:

  Council of Europe Trains Middle-Eastern Muslims to Suppress European Free Speech Online
  Young People Combating Hate Speech On-line is a project of the Council of
  Europe’s youth sector to be run between 2012 and 2014.
  http://islamversuseurope.blogspot.com.au/2012/10/council-of-europe-trains-middle-eastern.html

  Like

 28. Jan zegt:

  Vergat er bij te zetten dat de landverraders en zelfhaters die zetelen op de Keizersgracht ijverig mee doen: Matthias Krainz Anne Frank House

  Wat wordt Anne Frank misbruikt door de antifascisten, herstel, nazi’s (of is dit een godwinnetje?)

  Like

 29. Tom Hendrix zegt:

  @Jan 17.27. uur, dit is toch niet te geloven zeg. Zo besmeuren de linkse fascisten ook nog eens de nagedachtenis van Anne Frank, potdorie een joods meisje. En dan heeft LINKS het gore lef om te heulen met de ISLAMISTEN die iedere JOOD dood wensen! Je moet maar durven!

  Like

 30. Jan zegt:

  Noch sitzt ihr da oben, ihr feigen Gestalten, vom Feinde bezahlt und dem Volke zum Spott.
  Doch einst wird wieder Gerechtigkeit walten, dann richtet das Volk und es gnade euch Gott.”
  Carl Theodor Körner (1791-1813)

  Like

 31. Ray Doetjes zegt:

  Nu laten ze duidelijk zien dat het inderdaad SSers/STASI/NSBers/Stalinisten zijn. Ik wist het allang maar nu verschuilen deze NAZI gedachten aanhangers zich niet eens meer onder een vredelievende facade. Ik bedoel WTF?! Ik gaat de EU met een passie maar ik ben wel degelijk voor samenwerking. Tijd dat wij maar eens ten strijden trekken tegen de Strassbourgh/Brussel Nazis! Viva la Revolution!

  Like

 32. Tom Hendrix zegt:

  @Ray Doetjes 18.00. uur, dat heeft U heel goed gezien Ray. Voor mij hoeven we niet direct de guillotine uit het vet te halen, maar we kunnen wel al optrekken met PEK en VEREN naar DEN HAAG. Dat zou met enige honderdduizenden landgenoten moeten…o, maar wacht we zijn nederlanders, nee doe maar niet, want vanavond moeten ze naar ” Ik hou van Holland kijken”.
  Helaas de nederlander iste zeer verwend, en het gaat nog niet SLECHT GENOEG!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s