Islamitisch terrorisme veroorzaakt door armoede?

(Door: Fjordman)

De prominente journalist Sven Egil Omdal, een voormalige leider van de Noorse Vereniging van Journalisten, heeft in het regionale dagblad Stavanger Aftenbladet gewaarschuwd tegen mijn gevaarlijke, kritische opvattingen over de islam. Tegelijkertijd denkt hij dat we moeten kijken naar de economische factoren en de sociale uitsluiting van islamitische immigranten om radicalisering te verklaren in de getto’s en niet focussen op de islamitische ideeën of cultuur. Volgens dit socialistisch denken wordt jihad gezien als veroorzaakt door de Europese en westerse vreemdelingenhaat, onderdrukking en racisme in plaats van door de islamitische mentaliteit.

Om een ​​of andere vreemde reden is deze theorie nooit in staat geweest om uit te leggen waarom de islamitische expansiedrift en agressie ongeveer duizend jaar voor het Europese kolonialisme begon en lang voordat de Verenigde Staten of Israël bestonden als landen. Symptomatisch had de heer Omdal kritiek op het vermeende onmenselijke handelen van de Amerikaanse Special Forces die in 2011 de islamitische terroristenleider Osama bin Laden doodde, nadat zijn terreurnetwerk duizenden Amerikaanse burgers had vermoord. Tegelijkertijd aarzelt Omdal niet om “politiek rechts” als islamofobe vijanden van de maatschappij te definiëren, die naar zijn mening verantwoordelijkheid dragen voor het creëren van de basis voor het bloedbad van Breivik.

Als u deze lijn van denken volgt, wordt het islamitisch terrorisme veroorzaakt door armoede en onderdrukking, terwijl niet-moslim terrorisme wordt veroorzaakt door slechte ideologieën. Maar is deze opvatting juist? Heeft islamitisch terrorisme echt absoluut niets te maken met de islamitische doctrines? En als we op zoek gaan naar onderliggende problemen die radicalisering in de islamitische wereld veroorzaken, moeten we dan niet ook kijken naar echte problemen die potentieel radicalisering in het Westen veroorzaken?

Omdal heeft eerder Israël met Adolf Hitler en nazi-Duitsland vergeleken. Nee, niet de jihadistische vijanden van Israël in Iran of elders, die openlijk pleiten voor genocide, noch Hamas die hetzelfde doet, maar Israëli’s die zich ooit zouden moeten verdedigen tegen degenen die in het openbaar opscheppen over de komende vernietiging van hun natie.

Serieuze studies hebben keer op keer aangetoond dat islamitische jihadistische terroristen vaak een bovengemiddeld opleidingsniveau en inkomen hebben. In 2011 werd een geheim MI5-bestand gelekt waaruit bleek dat tweederde deel van de terreurverdachten in Groot-Brittannië afkomstig is uit een middenklasse milieu. Degenen die zelfmoordterroristen worden, zijn vaak hoog opgeleid. De veiligheidsdienst verklaarde dat de meeste islamitische terroristen en zelfmoordcommando’s een groot aantal vrienden hebben.

Marc Sageman, een forensisch psychiater, voerde een eerdere analyse van 500 leden van de Islamitische terreurorganisatie al-Qaida uit, waaruit bleek dat de meerderheid van hengoed was opgeleid, carrière bewuste mannen van in de twintig met een middenklasse achtergrond. De rekruten tendeerden ook te komen uit de rijkere Arabische landen. Een gemeenschappelijk stereotype van het islamitisch terrorisme als een product van arme mannen is duidelijk onjuist, zoals door Sageman werd aangegeven. De daders van de aanslagen op 9/11, die duizenden ongewapende burgers hebben gedood, waren grotendeels afkomstig uit Saoedi-Arabië, een zeer rijk olieland dat nooit onder een Europese koloniale overheersing is geweest, maar zelf de bakermat is van een van ’s werelds meest wrede imperiale tradities, zoals werd opgemerkt door de begaafde schrijver VS Naipaul.

Mohammed Atta is door de FBI geïdentificeerd als de piloot van American Airlines vlucht 11, het eerste vliegtuig dat in het World Trade Center in New York City crashte tijdens de 11 september 2001 aanvallen. Atta werd opgeleid als architect en studeerde voor een masters degree in stadsplanning aan de Technische Universiteit van Hamburg. Als student in Duitsland werd hij beschreven als rustig en beleefd. Deze strategie van het gebruik van religieuze misleiding, glimlachen tegen de ongelovigen, onderwijl samenzweren om ze te doden, is een gemeenschappelijk kenmerk van veel would-be jihadisten in de westerse landen. De arts Bilal Abdullah, een in Engeland geboren moslim van Iraakse afkomst, is veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor het plannen om autobommen te gebruiken om zoveel mogelijk mensen te vermoorden in Londen, Engeland en Glasgow, Schotland. Men zegt dat hij een “religieuze extremist en een fanaticus is” die de gewelddadige jihad promoot tegen niet-moslims. Dit strookt niet met de eed van Hippocrates van “nooit iemand kwaad doen,” maar Hippocrates was dan ook een deel van de Europese traditie.

De koran ( 3:110 ) leert moslims – Arabieren in het bijzonder – dat ze “de beste zijn van de volkeren”, veel beter dan niet-moslims op elke denkbare manier. Ze hebben een door Allah gegeven recht om hun heerschappij op te leggen aan de rest van de mensheid, met geweld indien nodig. Hun claim “gekwetst” te zijn, is vooral de klacht van een volk dat zichzelf als een door Allah verordend “master race” ziet, die met bedrog werd uitgesloten van hun rechtmatige heerschappij en privileges als gevolg van het gekonkel van Joden, kruisvaarders, Amerikanen, Europeanen, hindoes of andere slechte ongelovigen.

Moslims vormen een onevenredig aandeel van de gevangenen in veel westerse gevangenissen. Dat is niet vanwege “discriminatie”. De vrijdenkende psycholoog en schrijver Nicolai Sennels , die werkte in Denemarken met moslims die waren veroordeeld wegens ernstige strafbare feiten, rapporteert hoe deze gevangenen zich zelden persoonlijk verantwoordelijk voelen voor wat ze hebben gedaan. Ze zien meestal zichzelf als onschuldige slachtoffers van krachten van buitenaf. In hun eigen denken hebben deze moslims nooit iets verkeerd gedaan, maar veel misstanden zijn hun opgelegd door anderen.

De tv-presentator, columnist en auteur Michael Coren deed verslag van een 9/11 bijeenkomst in Toronto, Canada, in 2012. Tegelijkertijd raakten islamitische demonstranten slaags met de politie in Sydney, Australië, tijdens een golf van onrust tegen een obscure film die de islam bespot. Ze droegen slogans zoals “onthoofd allen die de profeet beledigen.” Zoals Coren opmerkte over deze dreigende moslimmenigte: ” We zijn verondersteld om vrij te zijn om onze mening uit te spreken. De kwestie is hier niet de film, maar de islamitische reactie op de film. Vergeet niet dat in dezelfde week dat deze kleine film openbaar werd gemaakt, het internationaal gevierde filmfestival van Venetië een prijs gaf aan een film met een naakte vrouw die masturbeert met een kruisbeeld. De christelijke reactie was een e-mail. “ De meeste van deze moslims lijken de laatste iPhones, iPads of andere elektronische gadgets te hebben. Coren zag onder hen geen tekenen van armoede.

Zoals de auteur Ibn Warraq herhaaldelijk heeft gesteld, de oorzaak van islamitisch terrorisme is de leer van de Islam en het voorbeeld van Mohammed en zijn metgezellen, zoals beschreven in de traditionele bronnen. Degenen die beweren dat de islamitische terrorisme wordt veroorzaakt door armoede en onderdrukking papegaaien het marxistische dogma na, waarin geweld wordt veroorzaakt door “onderdrukking.”

Sven Egil Omdal was verdacht stil tijdens de internationale islamitische rellen in september 2012, met hun aanvallen op westerse ambassades en de oproep tot het onthoofden van mensen die de islam beledigen. Werd dit alles echt veroorzaakt door armoede? Daarentegen interviewde hij dezelfde maand de pro-multiculturele auteur Carsten Jensen in Denemarken, over waar de externe ” verantwoordelijkheid ” voor Breiviks ideeën ligt. Zoals te verwachten was, werd er nauwelijks een woord besteed aan de grootste en snelste massamigratie in de geschiedenis. In plaats daarvan waren de twee mannen alleen gericht op de zogenaamd irrationele en hatelijke reactie van autochtone Europeanen tegen hun eigen verdringing.

Interessant genoeg, hoewel hij normaal gesproken tegen de doodstraf is, was Carsten Jensen van mening dat hij misschien bereid was om zijn standpunt te heroverwegen in het uitzonderlijke individuele geval van Breivik, gezien diens immense wreedheid en totale gebrek aan wroeging. Hoewel hij ABB als uniek beschouwde, gaf de auteur aan dat hij groeide uit een vruchtbare bodem van rechts-extremisme en de hatelijke, anti-islamitische vreemdelingenhaat van de Deense Volkspartij (DF), waarvan de sinds lange tijd leidende Pia Kjærsgaard in 2012 aftrad ten gunste van Kristian Thulesen Dahl. Het is onduidelijk welke soort “haat” de DF echter verspreidde. Het voormalige parlementslid Søren Krarup was voor de partij decennia een van ’s lands scherpste conservatieve en christelijke intellectuelen. De geestelijke Jesper Langballe, die lid van het Deense Parlement was voor de DF van 2001-2011, staat erom bekend over serieuze onderwerpen te kunnen spreken met een groot gevoel voor humor. Moet het noemen van problemen veroorzaakt door massa-immigratie een sociaal taboe zijn?

Maar tenzij deze organisaties bereid zijn deel te nemen aan een grondige zelfkritiek en hun manieren zullen veranderen, beweerde Carsten Jensen, hebben groepen die kritisch staan ​​tegenover de islam, multiculturalisme en de massa-immigratie” met Breivik een gedeelde verantwoordelijkheid” voor het bloedbad in Utøya. De auteur nam als vanzelfsprekend aan dat Anders Behring Breivik een rationeel mens is, maar een slecht persoon die zijn wreedheden beging op basis van een bepaald ideologisch wereldbeeld. Dit staat ter discussie. Het is denkbaar dat de verwrongen, onevenwichtige en borderline krankzinnige geest van Breivik, gevuld met middeleeuwse ridders en een vreemde fetisj voor self-made uniformen, op zijn minst evenveel gemotiveerd werd door familiekwesties en problemen in zijn privéleven, die hij verpakte in een ideologische dekmantel om zijn wandaden te rechtvaardigen.

Echter, als we aannemen dat Anders Behring Breivik op zijn minst gedeeltelijk werd beïnvloed door de onderstromen van angst en stille woede die nu aanwezig zijn in bijna alle westerse landen, wat waarschijnlijk lijkt, dan moeten we ook toegeven dat deze onderstromen zijn gevoed door het beleid van de massa-immigratie, tientallen jaren in de massamedia bevorderd door de Westerse heersende elites, met inbegrip van opiniemakers zoals Sven Egil Omdal en Carsten Jensen. Bijgevolg zou men met aanzienlijke rechtvaardiging kunnen beweren dat Breiviks radicalisering tot op zekere hoogte werd vergemakkelijkt door het extreme immigratiebeleid, gepromoot door het heersende multiculturele establishment. Als dat inderdaad het geval is, dan zullen ook westerse multiculturalisten zich moeten bezighouden met een dosis gezonde zelfkritiek ten aanzien van de snel stijgende spanningen veroorzaakt door hun gevaarlijke beleid en mislukte ideologische experimenten.

Bron:

http://frontpagemag.com/2012/fjordman/islamic-terrorism-caused-by-poverty/

Auteur: Fjordman

Vertaling: Vederso (voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "goedmenschen", "Islamofobie", "Nuttige idioten", Elite, Immigratie, Islam, landverraad, Linkse Kerk, mainstream-media, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, political correctness, Scandinavië, Terrorisme. Bookmark de permalink .

13 reacties op Islamitisch terrorisme veroorzaakt door armoede?

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Met respect voor Fjordman, maar terrorisme is een uitvloeisel van de koran.
  http://tinyurl.com/cwh2agd

  Like

 2. Joop Klepzeiker zegt:

  Invoering sharia Egypte in volle gang; Opperleider Moslim Broederschap roept weer op tot ‘bevrijding’ Jeruzalem

  http://xandernieuws.punt.nl/?id=664833&r=1&tbl_archief=&

  Like

 3. Jan zegt:

  Islamitisch terrorisme veroorzaakt door armoede?

  Bangladesh police detain man whose photo of burned Qur’an drove Muslims to torch 12 Buddhist temples and pagodas
  “It was the spreading of those images by Moktadir and his friend Omar Faruk that apparently provoked Muslims to torch a dozen Buddhist temples and pagodas and damage six others in Ramu that night.
  http://www.jihadwatch.org/2012/10/bangladesh-police-detain-man-whose-photo-of-burned-quran-drove-muslims-to-torch-12-buddhist-temples.html

  Test: http://4.bp.blogspot.com/_Xn_O-mM2sFk/TO6jU8BU4YI/AAAAAAAADz0/FUtGd2fF1TQ/s1600/BurnKoran2vi-vi.jpg

  Like

 4. marie zegt:

  Niet helemaal on topic, vorige week zaterdag straalde Holland Doc een docu uit over de Somalische gemeenschap in Nederland. Ik mag aannemen dat men poogde sympathie te verwerven voor culturele verschillen. Waar het op neer kwam was een onthutsende illustratie van gewelddadig handelen . Tien jarig zoontje had geen zin in koranles, en ma haalde de stok tevoorschijn om hem in het gareel te krijgen. Fiks afrossen, als pedagogisch middel. Zoonlief nam de benen, en enkele uren later stond de politie op de stoep. Heftige verontwaardiging van de Somali´s. waren ze verdorie uit hun rotland ontsnapt en dan was het in het verdomde Holland nog véél en véél erger.
  Want hun kinderen, lees bezit, werden opgevangen door perfide ” niet meppers ” die de koran er niet met geweld in wilden stampen. Zoveel onheil was ze nog nooit overkomen.
  Ik hield er een duidelijke boodschap aan over, heilloos en vruchteloos om dit denkwerk in ons land in te voeren, en totaal destructief op de lange duur.
  Waarschijnlijk is het de docu makers in hun do-gooders mode niet eens opgevallen dat het geen zieligerds waren die ze portretteerden, maar benarde geesten met een gewelddadige inslag.
  Dit mag nooit wortel schieten in Nederland. En de dwazen die er een promo aan dachten te ontlenen zouden met pek en veren uit het gesubsidieerde circus verwijderd moeten worden.
  Gediskwalificeerd als waarnemer van de realiteit,
  Leugenaars en verlakkers.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  @Marie 17.32. uur, door verkeerd te stemmen op 12 september, zal dit alleen maar erger worden.
  De enigste 2 partijen die de islamisering tegen wensen te gaan, zijn en waren de PVV en de SGP.
  Verwacht U maar absoluut niets van de andere partijen wat dit betreft, en door de schoften van de EU – heks MALMSTRÖM- hebben we over ons vreemdelingenbeleid niets meer te vertellen.

  Like

 6. Joop Klepzeiker zegt:

  Thewriter moet wel zijn hoofd erbij houden anders wordt zijn kerkje afgebrand als hij dat dan nog kan meemaken als zijnde kip zonder kop !

  Met het mes op zijn keel en dan hoor ik hem nog zegen , kunnen we hier niet over praten.

  En ja we lezen de koraan en de ahadith zelf, en nog veel meer van deze walgelijkheden, en het bewijs voor deze ellende wordt elke dag aangeleverd hoeven wij niets voor te doen.
  Vrede als het kan maar dan wel als vrij als een modern mens en niet onderdanig aan een horde primitieve achterlijken !

  Anders dan maar vrede door kracht !

  O ja een advies , ga zelf eens wat lezen want je komt over als een tagiya fan of een betweter die geen enkele notie heeft wat er is opgetekend, en ja op verzoek kan ik je voorzien van honderden pagina,s heerlijkheden uit de islamitische geschriften uit de koraan de enige echte voor altijd onveranderbare waarheid en uit andere geschriften die het zegel dragen van volledige betrouwbaarheid, ik zal je niet lastig vallen met de arabische termen hiervoor, die ken je niet of je ken ze wel, in beide gevallen zou het dus nutteloos zijn.
  Ze blijven het maar proberen, zijn ze nu zo dom of denken ze dat allah ze stuurt !

  Like

 7. Ko Lumbus zegt:

  @Marie 17:32

  Uit ‘The Emotional Life of Nations ‘ door Lloyd deMause :

  ‘it would be useful to know what makes a terrorist – what developmental life histories they share that can help us see why they want to kill “American infidels” and themselve – so we can apply our efforts to removing the sources of their violence and preventing terrorism in the future. The roots of current terrorist attacks lie, I believe, not in this or that American foreign policy error but in the extremely abusive families of the terrorists. Children who grow up to be Islamic terrorists are products of a misogynist fundamentalist system…..
  It is not surprising that these mutilated, battered women make less than ideal mothers, reinflicting their own miseries upon their children. Visitors to families throughout fundamentalist Muslim societies report on the “slapping, striking, whipping and thrashing” of children, with constant shaming and humiliation, often being told by their mothers that they are “cowards” if they don’t hit others.’

  http://www.psychohistory.com/htm/eln03_terrorism.html

  Like

 8. Ko Lumbus zegt:

  @Joop Klepzeiker 12:46

  Wie is ‘Thewriter’?

  Like

 9. marie zegt:

  @ Ko 14:11.
  Dank, waarheden als koeien, En als daar geen conclusies aan verbonden worden blijven we eeuwig symptoom bestrijden. En worden onder onze neus , gesubsidieerd, de nieuwe terroristjes gekweekt.

  Like

 10. Joop Klepzeiker zegt:

  Vraag dat aan Heer Bron !

  Like

 11. E.J. Bron zegt:

  The Writer??

  Ik denk een tot de islam bekeerde Nederlander, die hier even interessant kwam doen. 😆

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s