Mohammed-video: Voor de “openbare orde” wordt de vrijheid ondermijnd

Terwijl de Duitse politici met verboden willen reageren op de islamitische haatpredikers, maken de burgers van Benghazi korte metten met vijanden van de vrijheid.

Het waren Libiërs, die aan de hele wereld hebben getoond hoe je op de met haat vervulde radicale islamieten moet reageren, die een derderangs video tot aanleiding nemen voor een wereldwijde aanval op vrijheid en tolerantie: Die Libiërs zwetsten niet over “begrijpelijke woede van de moslims”, waaraan helaas op “onacceptabele wijze uitdrukking wordt verleend”. Zij zeiden niet tegen het Westen om af te zien van “provocaties” die de “openbare veiligheid zouden kunnen bedreigen”. Nee, de moedige burgers van Benghazi bestormden het bolwerk van de “milities” die vier personen, onder wie de Amerikaanse ambassadeur, vermoord hadden en joegen de moordenaars weg. Zo deden ze voor aan de wereld hoe vrijheid verdedigd wordt. Niet door appeasement of zelfs door vooruitsnellende gehoorzaamheid, maar door energiek optreden tegen de vijanden van de vrijheid.

Daarbij zal het bij de bestorming van het islamistenhol zeer zeker om moslims gegaan zijn, die de Mohammed-video net zo kwetsend vinden als miljarden andere mensen op de wereld, of ze nu moslims zijn of niet. De burgers van Benghazi weten echter dat het daar helemaal niet om gaat – noch hen noch de radicaal islamitische ophitsers en moordenaars. Voor de haatpredikers is de video slechts een welkom aanleiding om erachter te komen hoever ze al gevorderd zijn met hun wereldomvattende totalitaire machtsaanspraak. In hoeverre zij dus al aan de hele wereld kunnen dicteren welke film getoond, welke boeken gedrukt en welke karikaturen gepubliceerd mogen worden.

Wat betreft de reacties in de VS en Europa kunnen de radicale islamieten elkaar feliciteren. In Duitsland denken politici er hoogstens serieus over na om in het vervolg alleen al de productie van films, die ervoor geschikt zouden zijn religieuze gevoelens te zeer te kwetsen zodat de “openbare orde” bedreigd zou worden, te verbieden.

Op deze manier wordt de “openbare orde” een universeel wapen tegen de vrijheid. Helaas wordt deze verkeerde weg niet pas sinds nu en niet alleen m.b.t. religie betreden. Talloze demonstraties werden en worden verboden met de toespeling op de zogenaamde bedreiging van de openbare orde. Daarbij zijn het niet de demonstranten, maar zogenaamde tegendemonstranten, van wie die bedreiging gevreesd wordt. Op deze manier krijgt de gewelddadige meute de ruimte om erover te beslissen voor wie vrijheid van meningsuiting bestemd is en voor wie niet.

Wie ten koste van alles vrede wil, zal de vrijheid nooit verkrijgen of verliezen. Wanneer al die revolutionairen en opstandelingen uit de historie, aan wie het huidige Europa haar liberale orde te danken heeft, ten koste van alles vreedzaam zouden zijn gebleven, zouden we nu allemaal nog onderdanen zijn.

Bron:

http://www.preussische-allgemeine.de/nachrichten/artikel/islamisten-triumphieren.html

Auteur: Hans Heckel

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", Dhimmitude, Europa, Islamisering, Islamitisch fundamentalisme, Libië, VS, Westen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Mohammed-video: Voor de “openbare orde” wordt de vrijheid ondermijnd

 1. Duitsland en met name de EUSSR hebben in 2010 al een wetsvoorstel ingediend om kritiek op de islam te verbieden en strafbaar te maken. Voor zover ik kon achterhalen is deze nog niet in werking getreden of goedgekeurd voor publicatie. Ik zal nog proberen de originele tekst/link terug te vinden en hier te posten.

  Like

 2. “Het gevaar om de openbare orde te verstoren” is natuurlijk geen reden om censuur toe te passen maar gezien de fascistische trekken die de EUSSR de afgelopen maanden ten toon spreidt, zou het zo maar van de één op andere dag in werking kunnen worden gesteld. Tot zover dan ook gelijk het recht op vrijheid van meningsuiting. Wanneer censuur en het komen te vervallen van het recht op vrijheid van meningsuiting op de toch komen te staan is de EUSSR (en eigenlijk is dat al het geval) een DICTATUUR!

  Ik kan mij niet voorstellen dat onze ouders en de geallieerden gestreden hebben en velen daarbij hun leven verloren hebben in de strijd naar VRIJHEID, dit alles opnieuw zien gebeuren. Dat kan nooit de bedoeling zijn geweest van die hele verschrikkelijke periode 1939-1945.

  En dan te bedenken dat linkse politici zoals Frans Timmermans cs dit verhuld naar buiten brengen wanneer zij prediken over de belangrijkheid van de overheersing van de EUSSR over de bevolking gesteund met de gedachte dat een inmiddels steeds groter wordende strijdkracht, de EuroGendFor, hen hierbij behulpzaam zal zijn wanneer de bevolking het niet meer pikt en opstandig worden. De aanloop er naar toe is inmiddels al in gang gezet in de zuidelijke lidstaten van Europa en deze opstanden zullen alleen maar erger worden en zich uitbreiden als een olievlek over de rest van het Europese vaste land. Een burgeroorlog zal dan zijn ontstaan!

  Like

 3. In feite gebeurd nu dus in Duitsland wat hier voorafgaand aan Fitna gebeurde, maar dat was alweer een paar jaar geleden.
  Het is de allerhoogste tijd dat men in het Vrije Westen eens de rug recht houd en de moslims een dikke middelvinger toont. Censuur ? Prima maar dan wel in je eigen zandbak, wij maken zelf wel uit wat er wel of niet mag, en bij ons mag meer dan bij jullie, heb je daar een probleem mee dan moet je in die zandbak gaan wonen.

  Like

 4. Stradi zegt:

  “Wie ten koste van alles vrede wil, zal de vrijheid nooit verkrijgen of verliezen.”
  Benjamin Franklin zei ooit al “Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety.”

  Like

 5. Stradi zegt:

  Keep in mind that jihad warfare against ‘all mankind’ is permanent and relentless according to the Islamic Shariah, until all the world is Islamic. Tolerance becomes a crime when applied to evil.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s