Kredietmoeilijkheden: IMF wil reddingsparaplu voor Oost-Europa

Kosovaren vieren in Londen in 2008 de onafhankelijkheid van het land. Nu dreigt heel Zuidoost-Europa meegezogen te worden in de draaikolk van de Europese schuldencrisis

Vanwege de Griekenland-crisis wordt het voor de Oost-Europese landen steeds moeilijker om krediet te krijgen. Nu wil het IMF samen met de Wereldbank een model ontwikkelen hoe de landen gemakkelijker aan geld kunnen komen.

Oost-Europese landen zoals Roemenië, Albanië, Slovenië, Servië en Macedonië zijn sterk getroffen door de gevolgen van de eurocrisis (zie hier). Met het oog op de escalerende situatie in Griekenland vrezen internationale geldschieters nu echter dat deze landen nog meer aangestoken zouden kunnen worden. Daarom willen de Wereldbank, het IMF, de Europese bank voor wederopbouw en ontwikkeling evenals de Europese Investeringsbank een soort reddingsparaplu openslaan, bericht de Times.

Deze moet ongeveer bestaan uit 15 miljard euro. Dit weekend overleggen de leiders van de genoemde instellingen in Tokio over dit zogenaamde Zuidoost-Europese Recovery-Plan, aldus de Times.

Bron:

http://www.deutsche-mittelstands-nachrichten.de/2012/10/47412/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Eurocrisis, Europa. Bookmark de permalink .

10 reacties op Kredietmoeilijkheden: IMF wil reddingsparaplu voor Oost-Europa

 1. louis-portugal zegt:

  Wat is 15 miljard nou voor zoveel landen????
  Wij denken meer in termen van 100 enz. miljard.
  Bij Griekenland zijn er al 2 bailouts van ongeveer 250 en een kwijtschelding van 100 miljard en we zien nog nauwelijks enig resultaat.

  Like

 2. Petrossa zegt:

  Goed idee. Je kan welvaart nooit genoeg uitspreiden. Moet maar eens afgelopen zijn met al die luxe hier. Gewoon gaarkeukens, eens in de maand bevoorraden van de winkels, trek maar een slaapzak aan als je het koud hebt, en wat is er mis met een gezellig spelletje mens erger je niet bij kaarslicht als je de electriciteit niet meer kan betalen?

  Like

 3. Lucky9 zegt:

  @ Louis Portugal
  16 miljard is inderdaad weinig behalve als het je elk jaar opnieuw afgepakt wordt: http://blog.seniorennet.be/guvaal/archief.php?ID=1255468

  Like

 4. Predictor zegt:

  Ach ja, er zijn nog gevoeg veren te plukken! Dat Nederland onderhand ZELF een derde wereldland aan het worden is, is toch geen probleem? Als wij straks kredietproblemen hebben kunnen wij toch ook een beroep doen op het IMF? Of… ehhh, das waar, er IS da helemaal geen geld meer!

  Like

 5. Predictor zegt:

  gevoeg=genoeg

  Like

 6. Jan zegt:

  Oost-Europese landen zoals Roemenië, Albanië, Slovenië, Servië en Macedonië zijn sterk getroffen door de gevolgen van de eurocrisis:

  Like

 7. Jan zegt:

  Als ik mijn salaris ontvangen heb, en ik zou aan iedere bedelaar die ik tegenkwam flink geld uitbetalen……Dan duurt het maar heel kort eer ik zelf ook een bedelaar ben geworden. De ene bedelaar creeert zodoende een volgende bedelaar, net zolang totdat heel West Europa is verworden tot een grote bedelaarsfamilie. Stoppen met die verwerpelijke geefcultuur ! Wij moesten onze handjes laten wapperen en ons intellect gebruiken voor ons geld, want die zgn. welvaart creeerden wij zelf, zonder hulp van derden. Diegenen die niet willen werken en hun verstand niet inzetten, moeten zelf maar de consequenties daarvan ondervinden !

  Like

 8. Jan zegt:

  Als ik aan iedere bedelaar die ik tegenkom mijn pas verkregen salaris ga uitdelen, verwordt ik op den duur zelf tot een bedelaar. En iedere bedelaar creeert alzo een volgende bedelaar net zo lang totdat heel West Europa verworden is tot een grote bedelaarsfamilie. Stoppen met die verwerpelijke geefcultuur ! Wij creeerden onze eigen welvaart door hard te werken en ons intellect te gebruiken. Niemand hielp ons daarbij. Als een dier nog in staat is om zijn kostje bij elkaar te scharrelen, moet een mens nog veel beter kunnen ! Diegenen die niet willen werken, moeten de consekwenties daarvan maar zelf ondervinden !

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @Jan 16.11. uur mee eens Jan, maar ons “gesmolten pakje boter”, RUTTE VVD, is best nog bereid ons nog verder uit te kleden ter ere van de FÜHRER van ROMPUY, van het VIERTE REICH EU. En ondertussen gaan we zelf naar de klote, dat dan weer wel!

  Like

 10. Alvin zegt:

  U hebt helemaal gelijk…Jan

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s