Een ongemakkelijke waarheid

De opwarming van de Aarde stopte bijna 16 jaar geleden al, zo blijkt uit nieuwe gegevens die vorige week werden vrijgegeven. Uit de cijfers blijkt nu dat zich vanaf begin 1997 tot augustus 2012 geen waarneembare toename van de temperaturen heeft voorgedaan. Dit betekent dat het ‘plateau’ of de ‘pauze’ in de opwarming van de aarde nu ongeveer dezelfde tijd heeft geduurd als de vorige periode waarin de temperatuur steeg, namelijk van 1980 tot 1996. Voor die tijd waren de temperaturen stabiel of dalend sinds ongeveer 40 jaar. Deze nieuwe gegevens, samengesteld uit meer dan 3.000 meetpunten op land en zee, werden zonder veel ruchtbaarheid geplaatst op het internet. Het is opvallend dat de Nederlandse media, doorgaans bijzonder vlot met het verstrekken van alarmerende berichten over de ozonlaag, zure regens, stervende bossen en volledig in de war zijnde ijsberen, het nu nagenoeg volledig laten afweten.

Sommige klimaat-alarmistische wetenschappers, zoals de inmiddels ontslagen professor Phil Jones, die directeur was van de Climatic Research Unit van de Universiteit van East Anglia, zeggen dat 15 of 16 jaar een te korte periode is om al conclusies te trekken. Merkwaardig, want de vorige “warme” periode die precies even lang duurde was dat kennelijk niet. Anderen zijn het daar dan ook volstrekt niet mee eens. Professor Judith Curry, die het hoofd is van de klimaatwetenschappelijke faculteit aan de  prestigieuze Georgia Amerika’s Tech universiteit, vertelde onlangs aan The Mail on Sunday dat het duidelijk is dat de computermodellen die gebruikt werden om de toekomstige opwarming te voorspellen “zeer gebrekkig” zijn. “Klimaatmodellen zijn zeer complex, maar ze zijn absoluut onvolmaakt en nog onvolledig.” Zelfs professor Jones moest toegeven dat hij en zijn collega’s de invloed van de “natuurlijke variabiliteit” nog onvoldoende begrijpen. Dit zijn factoren zoals de lange termijn oceaan temperatuur cycli en veranderingen in de activiteit van de zon. Maar hij zei desondanks dat hij er nog steeds van overtuigd is dat het huidige decennium uiteindelijk aanzienlijk warmer zou zijn dan de vorige twee.

Al Gore

Nog niet zo lang geleden reisde de voormalige Amerikaanse vicepresident Al Gore de wereld rond om de onder zijn supervisie vervaardigde film “An inconvenient truth” (een ongemakkelijke waarheid) te promoten. In deze film wordt een beeld geschetst van een veel warmere aarde (na 2080 wel tot 5 graden Celcius hoger!) door toedoen van menselijke interventie zoals de uitstoot van CO2 gas, door verbranding van fossiele brandstof t.b.v. energieopwekking. Het klimaatpanel van de VN (IPCC) was onder andere financier van deze film. Voor zijn begeleidende optredens werd deze politicus werkelijk vorstelijk betaald en wel zodanig dat toen al door weldenkenden grote vraagtekens bij het idealisme van deze “groen-promotor” werden gezet. Ook het energieverbruik van de familie Gore zelf werd eens nader onderzocht en het gezin bleek ongeveer evenveel energie te verbruiken als een klein dorp. Kennelijk nam de familie Gore het zelf niet al te nauw met de CO2 uitstoot als gevolg van het energieverbruik in de exorbitante villa.

Hockeystick

In 1998 publiceerden Michael E. Mann (samen met Raymond S. Bradley en Malcolm K. Hughes) een artikel met de eerste kwantitatieve temperatuursreconstructie aan de hand van proxies van de eeuwen vóór 1850. De studie ging terug tot 1400 en toonde volgens hem aan dat de temperaturen op het einde van de 20e eeuw sterk begonnen te stijgen. Mann echter wist door:

 • verschuiving van data,
 • mixen van willekeurige bronnen,
 • wegmoffelen van piekwaarden,

dit alles te verstoppen in een complex statistisch computerprogramma en een grafiek te produceren die door het IPCC in haar derde rapport werd gebruikt. Het was deze vervalste grafiek in 1997 die voer was voor de start van de media hype omtrent de ‘wereldwijde opwarming’ en de grafiek was vernoemd naar haar vorm:  een hockeystick.

Vele wetenschappers wisten dat dit niet juist was en vroegen, zoals gebruikelijk in de wetenschap, om de brongegevens en de wijze waarop Mann het geheel geconstrueerd had. Maar niet Michael Mann! Die was niet van plan om ook maar iets vrij te geven van zijn bijzondere “hockeystick”. Uiteindelijk wisten twee wetenschappers, McIntyre en McKitrick, langs een omweg toch de betreffende data in hun handen te krijgen. Hun analyse was onthutsend: het maakte bijna niet uit welke temperaturen er in Manns programma gestopt werden, want er kwam altijd een hockeystick curve uit. Mann moest uiteindelijk toegeven en de grafiek stond later ook niet meer in het vierde rapport van het IPCC. Vreemd genoeg heeft het IPCC de eerder gepubliceerde valse statistieken van Mann nooit gerectificeerd, maar gekozen ze verder te verzwijgen..

Gedurende zijn uitstekend gehonoreerde begeleidende optredens bij de film maakte Al Gore veelvuldig gebruik van dit “statistische” materiaal. Met name deze hockeystick curve maakte zijn optreden tot een hoogtepunt. Al Gore werd met zijn vrienden op het schild gehesen door lokale “groene” toppers, waaronder in Nederland. De milieuzwendel werd breed gedragen…….

Wat te denken ook van de verschillende milieuconferenties, waarvoor alle politieke kopstukken graag de zwaar vervuilende Jumbojet instappen voor een bezoek aan dergelijke conferenties, veelal gepaard gaande met een langdurig verblijf in 4-sterren hotels aan wier rijk gevulde tafels nog eens wordt besproken wat de milieuramp wel niet betekent voor de armen en hongerigen in de wereld? De laatste conferentie over de opwarming van de aarde was in 2009 te Kopenhagen en door de Nederlandse delegatie per speciaal afgehuurde “milieu” trein bezocht. Reuze gezellig. Deze werd voortijdig afgebroken. Niet door onenigheid: het vroor dat het kraakte en de deelnemers moesten maken dat ze wegkwamen wilden zij niet ingesneeuwd raken……..

Nederland

Ook in Nederland hebben we al vanaf de jaren-80 in de vorige eeuw te maken met verschillende alarmberichten over het milieu. Was het niet de ozonlaag die werd aangetast door het in koelkasten veelvuldig gebruikte freongas, dan wel de zure regen door uitlaatgassen van automobielen. Onlangs nog werden wij Nederlanders op eigen kosten getrakteerd op “energiezuinige” lampen door een verbod op de verkoop van traditionele peertjes. De overeenkomst in al deze alarmberichten is voortdurend dat zij gevolgd worden door enorme kosten voor de burger. Zo betalen wij voor een nieuwe auto van bijvoorbeeld € 20.000 bij aanschaf al gauw zo’n € 3.000 aan BPM belasting, die milieu gerelateerd is. Wanneer we er mee gaan rijden wil de provincie graag “opcenten” over de wegenbelasting ontvangen, die ook al “milieu” gerelateerd is. En over de brandstof kunnen we ook kort zijn: het aandeel milieubelasting daarin bedraagt maar liefst 65%. En dat voor een ronduit frauduleuze hoax, zoals die nu in volle omvang duidelijk wordt.

Een niet onaanzienlijk deel van al die belastingen gaat in de vorm van subsidies naar zelfbenoemde milieubelangenverenigingen zoals Greenpeace en Milieudefensie. Zij hebben slechts één ding gemeen en dat is dat die clubs worden bemand door linkse actievoerders met grote politieke ambities. Enkele treffende voorbeelden zijn de al eerder ontmaskerde Wijnand Duyvendak (Groenlinks), Staf Depla (PvdA), Jeroen Dijsselbloem (PvdA) en niet te vergeten Diederik Samsom (PvdA). De laatste 3 noemden zich ook wel de “Rode Ingenieurs”. Het komt er dus op neer dat dergelijke –zelfbenoemde – milieu ingenieurs, indien nodig met behulp van vervalste gegevens, problemen aan de orde stellen die helemaal niet bestaan en vervolgens een verfrissende duik nemen in het belasting-geldpakhuis van de BV Nederland. Zodoende bereiken zij in een comfortabele rugslag het pluche van de Haagse politiek. Een andere kapper en bekend Amsterdams modehuis zorgen voor een metamorfose en ziedaar: de grachtengordel presenteert zich.

Deze en andere waarheden beginnen steeds ongemakkelijker te worden. Uit dat milieu komen uiteraard geen staatslieden van formaat voort, maar uitsluitend bewezen politieke klaplopers die een broertje dood hebben aan het milieu van werkend Nederland.

Door:

Henny Eekhof

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Climategate, Criminaliteit, Elite, Hypocrisie, Linkse Kerk. Bookmark de permalink .

14 reacties op Een ongemakkelijke waarheid

 1. Jan zegt:

  Ik vrees dat nu de gemoederen verhit zullen raken.

  Like

 2. vederso zegt:

  Sterk artikel. Maar het is mij ook gebleken dat het zeer moeilijk is om je te onttrekken aan het bombardement van eenzijdige propaganda vanaf de milieulobby. Gelukkig is er ook nog Hans Labohm op DDS om kanttekeningen te zetten bij alle milieudogma’s. Bedankt Henny Eekhof!

  Like

 3. Lucky9 zegt:

  Goed artikel. Vertolkt in ieder geval mijn mening.

  Like

 4. Ko Lumbus zegt:

  Politiker nutzen Statistiken wie Betrunkene Laternenpfähle: Nicht zur Erleuchtung sondern um sich daran festzuhalten.
  Het werd al eerder opgemerkt: ik geloof alleen in statistieken die ik zelf vervalst heb.

  Like

 5. Lucky9 zegt:

  Het doet me ook denken aan de persoon die deze hoax creëerde: Al Gore, democraat en mislukt presidentskandidaat en tegelijk aan het boek “The reality be damned” van Robert Buchar.
  http://frontpagemag.com/2012/jamie-glazov/the-collapse-of-communism-the-untold-story/print/

  Wie stuurt en financiert de milieulobby? Sinds wanneer is die actief in West-Europa? Wie is hun woordvoerder in het Europarlement?

  Like

 6. Ko Lumbus zegt:

  De ‘4’ in de zinsnede ‘verblijf in 4-sterren hotels’ is ongetwijfeld een typo. 😉

  Like

 7. Ko Lumbus zegt:

  18:57 was @ Henny Eekhof.

  Like

 8. louis-portugal zegt:

  Er zij al langere tijd duidelijhke aanwijzingen dat het klimaat niet opwarmt.
  Enkele hysterici waaronder Latif praten ook al over klimaatverandering.
  Toch zijn er vooral in Duitsland nog genoeg documentaires die over de AGW gaan.

  Like

 9. Wat zal Al Gore balen dat dit nieuws naar buiten is gekomen 😀
  Als de aarde al 16 jaar niet meer opwarmt, hebben we ook 16 jaar teveel energiebelasting
  betaald die daar op gebaseerd was!

  Like

 10. Jan zegt:

  Mooi, hersenloos en links (zoals altijd)

  Like

 11. Pingback: Opwarming aarde gestopt. Milieu belasting wordt (deels) opgeheven! « hyperinflatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s