Heeft een drone Malala aangevallen?

Anas Abbas heeft uitstekend werk verricht met het verzamelen en vergelijken van de feiten en met de onthulling van een aantal eenvoudige waarheden. In 2012: 758 doden door zelfmoordaanslagen. 227 terroristen en 7 burgers gedood door drones. 

Anas Abbas: In zijn boek ‘Inside Al Qaeda and the Taliban’  beschreef de gedode journalist Syed Saleem Shehzad, die een belangrijk deel van zijn onderzoek met Al Qaida strijders doorbracht, uitvoerig de vorming van de nieuwe Al Qaida-leiding en zijn strategische doelstellingen in de wetteloze FATA-regio in Pakistan na de verlammende nederlaag van de Taliban en Al Qaida in 2001. Hij illustreert prachtig deze Al Qaida strategie in 3 goed geformuleerde punten:

. De hergroepering van de militante structuur en de ontwikkeling van een slagveldstrategie tegen het Pakistaanse leger en de NAVO-troepen in Afghanistan.

. Vredesovereenkomsten met het Pakistaanse leger sluiten en de adempauze gebruiken om de strijd tegen de Verenigde Staten te versterken.

. Uitbreiding van de oorlog naar Pakistan en van daaruit strategisch werken aan de lancering van de oorlog vanuit de Centraal-Aziatische republieken naar India met maar één doel: het verslaan van de NAVO-troepen in Afghanistan.

Om deze strategie te bereiken vernietigde Al-Qaida de eeuwenoude Pakistaanse tribale structuur en tradities door het doden van duizenden stamoudsten en geestelijken en lanceerde een nieuwe generatie strijders. Maar in deze tijd lagen de Al Qaida-doelstellingen constant onder vuur, omdat meestal wanneer er een nieuwe leider werd benoemd en opgeleid, hij werd uitgeschakeld door de formidabele drone. Van deze beruchte drones is bekend dat ze met succes niet alleen de sleutelfiguren van Al Qaida en de Taliban die actief zijn hebben uitgeschakeld, maar ook vluchtelingen (Afghanen in Pakistan) die verantwoordelijk zijn voor het kapen van Pan American World Airways Flight 73 en de aanslagen op Amerikaanse ambassades in 1998.

Volgens het Bureau voor Onderzoeksjournalistiek zijn er sinds het begin in totaal 349 drone-aanvallen in Pakistan geweest tot nu toe. Daarbij vielen ongeveer 3300 dodelijke slachtoffers, waarvan 500 tot 800 burgers. Deze schatting wordt bevestigd door de Stanford / NYU Klinieken in een rapport ‘Leven onder Drones’, dat zwaar kritisch is over de drones. Deze instelling werkt in opdracht van de in Londen gevestigde liefdadigheidsinstelling Reprieve, dat Guantánamo Bay gevangenen vertegenwoordigt.

Voor een kritische analyse van genoemd rapport lees:

http://dawn.com/2012/10/16/did-a-drone-attack-malala/

Bron:

http://vladtepesblog.com/?p=54502

Auteur: Anas Abbas.

Vertaling: Vederso (voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Pakistan, Taliban. Bookmark de permalink .

9 reacties op Heeft een drone Malala aangevallen?

 1. Martien Pennings zegt:

  Ik snap dus geen reet van dit stuk.
  Dat kan aan mij liggen.
  Kan iemand mij verlichten?
  De vertaler zelf, Vederso?

  Like

 2. vederso zegt:

  @ Martien. Ik doe een poging. De gehele buitenlandse politiek van de VS is een ruïne. De grootmacht VS is overal ter wereld op de terugweg. De oorlog in Irak is verloren en in Afghanistan eigenlijk ook. Deels veroorzaakt door het eigen beleid m.b.t. de “rules of engagement” die het VS-leger met één hand op de rug laat vechten. Men probeert deze rampzalige aanpak te compenseren door het inzetten van drones die geen eigen personeel risico laten lopen. De successen zijn relatief groot in het uitschakelen van leiders van de strijdersgroepen. Oppositie tegen het gebruik van drones komt natuurlijk weer vanuit de westerse wereld zelf. Anas Abbas analyseert het rapport van Reprieve met de stelling dat deze organisatie een valse voorstelling van zaken geeft over daadwerkelijke slachtoffers. Eigenlijk kan wel de vergelijking met Gaza worden gemaakt als er bijna dagelijks raketten vanuit Gaza naar Israël worden afgevuurd, waar niemand zich druk over maakt, maar één doelgerichte aanval op Hamasstrijders of -commandanten door de Israëlische luchtmacht met groot gehuil wordt ontvangen. Deze zelfde scheve waardering is ook m.b.t. Afghanistan/Pakistan te zien en het rumoer rond de inzet van drones is daarvan het topje van de ijsberg. De tekst op de foto boven dit artikel slaat werkelijk alles en is de reden waarom onze westerse beschaving verloren is, omdat het daadwerkelijk er niet voor wil vechten.

  Like

 3. vederso zegt:

  Hier de Engelse link naar het volledige artikel van Ana Abbas die beter leesbaar is:

  http://dawn.com/2012/10/16/did-a-drone-attack-malala/

  Like

 4. Martien Pennings zegt:

  @ vederso om 19:49.

  Je uitleg is ongeveer 1000 maal helderder dan het stuk zelf.

  Like

 5. vederso zegt:

  Oeps, wat heb ik verkeerd gedaan, waar ben ik tekort geschoten? Ik denk dat, hoe krakkemikkig ook, dit wel een belangrijk onderwerp is, omdat het iets duidelijk maakt over de politiek correcte 5e colonne die de eigen troepen en de waarden waar het voor vecht in de rug aanvalt. Daarom ben ik het met Diana West eens; terugtrekking uit de islamitische wereld en een vorm van seperationisme die in de buurt komt van een nieuwe Koude Oorlog. Een fundamentele herdefiniëring van onze strategische doelstellingen is nodig omdat we anders niet weten wie de vijand is.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @Vederso 19.49. uur, helemaal mee eens Vederso!

  Like

 7. Wat moet je er nog van geloven?
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/13081332/__Ongewenst_ziekenbezoek_voor_Malala__.html

  Ongewenst bezoek: Lokale pakistanen die het werk af willen maken. Pakistanen zijn ruim vertegenwoordigd in de islamitische gemeenschap binnen het V.K. en maken zich schuldig aan allerhande vrouw onterende misdaden tegen Engelse jonge meisjes en vrouwen. Ze zijn vele malen erger dan beesten!

  Like

 8. De Ekster zegt:

  Ik houd mijn hart vast voor het lot van dit meer dan moedige meisje. De gevaren waaraan ze bloot staat als gevolg van het opkomen voor haar rechten (niet meer en niet minder dan dat) zijn gigantisch. Ze zal in ieder geval niet meer terug kunnen naar Pakistan, lijkt mij.
  De islamieten, deze zieke, gehersenspoelde, gewetenloze lieden zullen niet rusten voordat Malala dood is. Ze zijn immers niet bang om te sterven voor hun walgelijke idealen. En als je er eentje afschiet staat de volgende al weer met een verdwaasde blik in de ogen klaar om zich op te offeren voor hun zieke ideologie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s