Expo – het einde van het begin

Zwedens semiofficiële organisatie voor het verzamelen van inlichtingen, afkeuring, propaganda en handhaving roept angst op tot ver buiten de landsgrenzen. Natuurlijk, de ongeveer 30 werknemers en medewerkers van Expo houden zich niet bezig met fysieke aanvallen op dissidenten van de Zweedse staatsdoctrine. Zij stellen alleen de ketters aan de kaak en laten het aan anderen om hun eigen conclusies te trekken over hoe ze te elimineren.

Sinds de start in 1995 heeft Expo geprofiteerd van gulle overheidssubsidies, zodat het zijn missie, waarin de organisatie terloops wordt beschreven, zou kunnen vervullen: “De Expo Foundation brengt in kaart, onderzoekt en informeert over extreemrechtse en racistische tendensen in de samenleving. Onze visie is een democratische samenleving, waarin mensen niet worden vervolgd omwille van huidskleur, etnische afkomst, seksuele geaardheid of godsdienst. “

Voorkomend onder de “racistische tendensen” die Expo heeft geprobeerd te elimineren zijn de soevereiniteit van het volk, vrijheid, democratie, gelijke rechten voor mannen en vrouwen en de vrijheid van meningsuiting en geweten. Bovenaan Expo’s lijst van prioriteiten staat de de facto verdediging van het islamitische totalitarisme met zijn voornemen om de sharia en beperkingen op te leggen aan de ongelovigen. Wie een vraagteken durft te zetten bij de zegeningen van het kalifaat belandt op zwarte lijst van Expo. Lars hedegaard in Dispatch International.

Lars Hedegaard, hoofdredacteur van “Dispatch International”

Waar de Deense Wikipedia schrijft: “Expo is een linkse Zweedse krant, die in 1996 opgericht werd door Stieg Larsson en Andreas Rosenlund, die beiden actieve communisten waren,” is de Zweedse Wikipedia veel sympathieker voor Expo – en gaat verder. Echter, er zijn interessante observaties te vinden: “Jan Guillou in januari 1996 over Expo: Het werk is in alle gevallen klassiek inlichtingenwerk” en Guillou stelt het misschien nog te mooi voor.

NB: ‘Dispatch International’ mag mogelijk tijdelijk onbereikbaar zijn, maar er zijn mensen die serieus willen dat de krant niet uitkomt. Het zou interessant zijn te weten wie dat zijn, maar voor dit moment moeten we het zien als een compliment.

Bron:

http://snaphanen.dk/2012/10/19/indian-summer-3/

Tekst: Snaphanen.

Vertaling: Vederso (voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Communisme, Dhimmitude, Elite, Islamisering, Socialisten, Zweden. Bookmark de permalink .

2 reacties op Expo – het einde van het begin

  1. koddebeier zegt:

    Natuurlijk weer linkse subsidie vreters, waar de maatschappij makelijk buiten kan en wat miljoenen zal opleveren als we dat soort opvreters aan het werk zouden trappen

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s