Interview met Nigel Farage (UKIP): “Ieder land zou beter af zijn zonder de EU”

De Britten zijn Europeanen en zijn daar trots op, zegt de Britse EU-parlementariër en chef van de UKIP Nigel Farage in een interview met EurActiv.de. De Eu zou echter een extreem gevaarlijke opvolger van de totalitaire regimes van de 20e eeuw zijn. Ze kost Groot-Brittannië 150 miljard Britse Ponden per jaar en wil geen democratische verantwoordelijkheid op zich nemen.

EurActiv: Volgens jaar is Groot-Brittannië al 40 jaar lang lid van de EU. Is dit een gelegenheid die u viert of liever vergeet?

Farage: Het geeft aanleiding tot grote schaamte en verdriet. Na 40 jaar EU-heerschappij is het echter een tijd, waarin men over geen enkel aspect van het leven in ons land kan zeggen dat het niet door de invloed van de EU en haar agenten in Groot-Brittannië werd bevlekt.

EurActiv: Menigeen zegt dat het EU-lidmaatschap van Groot-Brittannië gemotiveerd werd door de wens van de Britten om te “controleren” wat de Europeanen doen evenals vanwege de Europese vrijhandelszone. Hoe denkt u daar over?

Farage: Wij dachten dat het alleen maar een “gemeenschappelijke markt” zou zijn – dat is wat ons werd verteld. Het woord “unie” werd nooit genoemd. Enkele politici en ambtenaren, financiële grootheden, de industrie en de media zagen het vanuit een imperiaal perspectief. Ik denk dat zij, hun tegenstrevers in Frankrijk en in Duitsland en de politieke klasse van de EU dat nog steeds doen, maar daarover werd niets in het openbaar gezegd.

Washington wilde dat wij zouden toetreden – zogenaamd om de reden die zij noemen: om Duitsland in bedwang te houden. De Amerikanen financierden bovendien Schuman, Spinelli, Monnet, Spaak en de rest – en stortten geld in de “Ja”-campagne van Groot-Brittannië in 1975. Daarom zijn we toegetreden tot de Europese Economische Gemeenschap.

EurActiv: U hebt de Conservative Party verlaten toen het Verdrag van Maastricht werd ondertekend. Waarom zou Groot-Brittannië zonder de EU beter af zijn?

Farage: Ik heb de Tories verlaten toen zij Maastricht niet verhinderd hebben. Ze hebben gefaald en er was een nieuwe partij nodig om de immense afvloeiing van onze bronnen te elimineren, wat de EU geworden was, en omdat de EU onder haar suikerzoete uiterlijk zondermeer een dictatuur was. Het wordt steeds erger. Ieder land zou beter af zijn zonder haar.

EurActiv: Waarover maakt u zich de meeste zorgen m.b.t. de EU?

Farage: Haar slimme schijnbeeld van een democratie, haar immense eerzucht, haar aftappen van belastinggelden en van het geld van de consument naar een veeltal EU ondersteunende, opinie vormende organisaties…

Corruptie van de samenleving

EurActiv: Hoe heeft het EU-lidmaatschap Groot-Brittannië het meest beïnvloed?

Farage: De corruptie van de samenleving door politieke correctheid: Politieke correctheid is de doctrine, waarbij de politieke macht alleen beslist wat goed en wat slechts is.

EurActiv: De denktank “Open Europe” noemt veel voordelen van het EU-lidmaatschap van het Verenigd Koninkrijk, vooral m.b.t. de automobielindustrie en de financiële dienstverlenende sector. Kan het Verenigd Koninkrijk het zich, bekeken vanuit een economisch standpunt, permitteren om de EU te verlaten?

Farage: Natuurlijk! “Open Europe” praat onzin. Welke Britse automobielindustrie? Er is geen enkele grote Britse autoproducent overgebleven! En wat betreft onze financiële dienstverleners: Die worden allemaal belegerd door de EU.

EurActiv: Ziet u een acceptabel alternatief voor GB, behalve het verlaten van de EU?

Farage: Nee, dat zie ik niet!

“Cameron probeert alleen maar aan de macht te blijven”

EurActiv: David Cameron heeft een Brits veto aangekondigd als de EU haar begroting voor de periode van 2014 tot 2020 verhoogt. Hoe denkt u over dit idee van Cameron?

Farage: Hij probeert alleen maar aan de macht te blijven, en precies dat willen de eurocraten van hem. Hij is hun laatste hoop in Groot-Brittannië.

EurActiv: Wat vindt u van de mogelijkheid dat er een begroting voor de eurogroep en een andere voor alle lidstaten bestaat?

Farage: Dat is de volgende fase van het uiteenvallen van de EU. Kom maar op!

EurActiv: Hoe staan de Britten tegenover een nieuwe EU-belasting op financiële transacties?

Farage: Dat is een van die aanvallen op onze financiële industrie. De meeste financiële transacties van de EU vinden namelijk plaats in Londen.

EurActiv: Als de Britse bevolking zou kunnen kiezen of ze in de EU blijft of niet: Welke resultaten zou u voorspellen?

Farage: Wij zouden de EU afwijzen, want ze kost ons 150 miljard Britse Ponden per jaar op grond van verliezen op de wereldmarkt, vanwege de kosten van de EU-regulering en vanwege directe belastingen. Ze wil, zal en wenst ook geen democratische verantwoordelijkheid op zich te nemen. De EU is een extreem gevaarlijke opvolger van de totalitaire regimes van de 20e eeuw.

Barroso´s “minachting voor het pseudoparlement van de EU”

EurActiv: U hebt onlangs de president van de EU-commissie José Manuel Barroso bekritiseert niet door het volk gekozen te zijn. Hij antwoordde, dat u het niet gelukt zou zijn in Groot-Brittannië gekozen te worden en daarom naar Brussel gekomen zou zijn. Wat is uw antwoord hierop?

Farage: Belachelijk – maar zijn geïmpliceerde minachting voor het pseudoparlement van de EU is eerlijk genoeg. Desalniettemin werd ik door tienduizenden gekozen en hij werd alleen maar door minder dan 600 EU-fanatici en carrièremakers op een lijst, waarop alleen hij stond, erkend.

EurActiv: Tegen de achtergrond van uw houding m.b.t. de EU: Waarom bent u lid van het Europarlement?

Farage: Het was de enige manier om het media-embargo van de EU in Groot-Brittannië te doorbreken. De pro-EU-media moeten net doen alsof Europarlementariërs belangrijk zouden zijn, omdat zij de “democratische” camouflage van de EU-commissie zijn. Dus moeten ze rekening houden met de UKIP (United Kingdom Independent Party), die in 2009 met 13 zetels en twee en een half miljoen stemmen werd gekozen.

EurArchiv: Waarom treedt Groot-Brittannië niet toe tot het Verdrag van Schengen?

Farage: Onze EU-partijen zouden dat met alle plezier doen, maar ze weten dat ze daarmee niet weg zouden komen nu de UKIP in hun nekken hijgt.

EurActiv: Bestaat er zoiets als een Europese identiteit, die in Groot-Brittannië groeit? Voelen de Britten zich Europees?

Farage: We zijn Europeanen en daar zijn we trots op. Het is deze gecentraliseerde, gehomogeniseerde EU, die anti-Europees is.

Bron:

http://www.euractiv.de/europa-2020-und-reformen/artikel/jede-nation-ware-ohne-die-eu-besser-dran-006823

Interview: Mimoza Troni

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Elite, Eurocrisis, Europa, Europeanisering, Linkse Kerk, Naïviteit, political correctness, Socialisten, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

16 reacties op Interview met Nigel Farage (UKIP): “Ieder land zou beter af zijn zonder de EU”

 1. toetssteen zegt:

  Ik hoorde dat er toenaderingen zijn geweest tussen UKIP en de PVV.

  http://www.pvv-europa.nl/index.php/component/content/article/42-lucas-hartong/2665-pvv-steunt-verzet-europarlementarier-andreasen-ukip-in-strijd-tegen-verhoging-vergoedingen.html

  Maar ze schijnen wel meer op te trekken. Er is ook een interview van Hartong met Farage.
  Ik ben een warm voorstander van samenwerking tussen deze groepen.

  Like

 2. leto2thesandworm zegt:

  @Toets,

  Verwacht je nu echt enig resultaat van politieke partijen?
  Het is poppenkast!
  Qut, kerk en kapitaal beheersen de mensheid en de rest is een rookgordijn.

  De NWO-trein dendert ongestoord voort.
  Soros wrijft elke dag in de 82-jarige gerimpelde handjes.

  De mensheid zal zijn droom niet pikken, het wordt oorlog.
  Zoals altijd.

  Het probleem met oorlog is dat niet de zwaksten worden geofferd maar juist de sterksten.
  Elke oorlog wordt daardoor een volgende stap naar de ondergang van de mensheid.

  Like

 3. toetssteen zegt:

  @Leto
  Wat ik al meerdere malen heb gedebiteerd, de vertaling van het eerste vers van Gesis: in een begin……
  In een begin, het zoveelste. Heeft de mens dan wat geleerd?

  Ik open hem niet, want de site wordt daar enorm traag van.
  Ik denk overigens dat het enger zal zijn. Niet in de laatste plaats omdat deze mensen geen rekening hielden met de gewijzigde omstandigheden.

  Like

 4. toetssteen zegt:

  Oww, dat gaat hier automatisch… Sorry.

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Mijn variant op de quote van Farage*:
  Ieder land zou beter af zijn zonder de invloed van dat verdomde woestijngeloof!
  Hier is het zoveelste bewijs.
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/13100676/__Journaliste_aangerand_in_Cairo__.html
  *het blijft opvallend stil na mijn mail aan meneer Farage, waarin ik hem erop wees dat zijn kritiek inzake de EU terecht was maar hem nog nooit één woord heb horen zeggen tegen de toenemende invloed van de islam.

  Like

 6. Wachteres zegt:

  http://tinyurl.com/9fw3so6

  Ongelofelijk dat de UkIP hier niet over nadenkt.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  G.Deckzeijl 08.21. uur, inderdaad, vreemd dat Nigel Farage niet gereageerd heeft op je mail Gerrit.
  Ik ben van mening, dat zowel de EU alsook de ISLAM, de grote problemen zijn voor onze autochtone bevolkingen in Europa. Het lijkt me evident, dat beide zaken worden aangepakt, want meestal zijn Eurofielen ook Islamofielen.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Wachters 08.31. uur, ik heb het gelezen Wachteres. Door LINKS en politiek correcte POLITICI zijn we uitgeleverd aan de nachtmerrie ISLAM! Schande.

  Like

 9. Martha zegt:

  @Wachteres 08:31

  Beangstigend!

  Interessante site Magyar-Holland.com

  Like

 10. Wachteres zegt:

  Martha en Tom; Kijk eens naar die grote moskee in Rotterdam. Voor zover ik weet is die de grootste in Europa.

  Hoe komen de moslims aan geld voor zo’n moskee? Heel eenvoudig, het grootste deel van het geld komt uit Saoedi-Arabië of uit een ander moslimland. Het ligt eraan welke richting van de islam de moskee belijdt.

  Alle grote moskeeën in Europa worden voor een groot deel vanuit het Midden-Oosten gefinancierd.

  En dan wil links ons doen geloven dat de burgemeester van Rotterdam zo’n gematigde moslim is.

  Als hij met open armen geld vanuit Saoedi-Arabië ontvangt om daarmee een indrukwekkend standbeeld voor de islam op te richten; wij zijn hier, we toren boven alles uit en we gaan hier niet weer weg?

  Gematigd? Laat me niet lachen.

  Like

 11. Wachteres zegt:

  http://nieuwsbreker.wordpress.com/2012/09/03/de-reden-waarom-groep-bilderberg-pim-fortuin-kapot-liet-schieten/

  Dit artikeltje vond ik op het internet met een link naar een video waarin Pim Fortuin een gesprek heeft met Theo van Gogh over Europa.

  Like

 12. Ook heel veel geld komt vanuit Quatar om de islamisering te bespoedigen. Er zijn onbevestigde berichten dat gemeentes geld krijgen toegeschoven om een ‘mega-moskee’ te kunnen laten bouwen… Voor geld is bijna iedereen te koop!

  Like

 13. Peter Selie zegt:

  Het is zo simpel als wat, het westen is olie verslaafd en heeft olie nodig remember? de resolutie van Straatsburg wordt anno 2012 precies na de letter uitgevoerd en het megalomane project Europa denderd gewoon door. Bij Nigel Farage zijn zwaartepunt is Europa en daarnaast de islam denk ik.

  Like

 14. Augi zegt:

  Eerst moet de EU opgelost (gestopt) worden voor dat je aan de islamisering een einde kunt maken.
  De EU dwingt islamisering namelijk af, daarom heeft Geert Wilders het bij de laatste verkiezing het meer over de EU gehad dan de islamisering.

  Like

 15. Lucky9 zegt:

  De hele EU $$R boort op uw eigen kosten en mét uw goedkeuring lustig en amper verdoofd op uw tandzenuwen in, tot ze plots uw wijsheidskiezen onopgemerkt kunnen uit trekken zonder dat U het merkt!
  Deze fascisten-bende verdient de galg of de guillotine!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s