Opiniestuk van Wilders en Madlener op NRC.nl: “We moeten de natiestaat koesteren, niet opheffen”

Eurocraten als Barroso en Van Rompuy willen de natiestaten ontmantelen. Dit is een heilloze weg, betogen Geert Wilders en Barry Madlener.

De kantoren van onze fractie in het Tweede Kamergebouw kijken uit op het Haagse gemeentehuis. Op het dak ervan wappert de groengele vlag van Den Haag. Er hangt geen Nederlandse driekleur naast. Op het dak van ons eigen Tweede Kamergebouw wapperen daarentegen twee vlaggen: de Nederlandse en die van de Europese Unie. De Partij voor de Vrijheid wil de EU-vlag van dat dak af. De zelfstandigheid van Nederland ten opzichte van de EU is vooralsnog groter dan die van de gemeente Den Haag ten opzichte van Nederland. Wij willen dat dit zo blijft. En dat dit ook blijkt uit de symboliek die zichtbaar is op ons dak. De EU ondermijnt onze nationale soevereiniteit en vreet aan de natiestaat als een langzaam gif. De recente brief van EU-president Van Rompuy over de verdere uitbouw van de economische en monetaire unie is hiervan een zoveelste bewijs.

De crisis, veroorzaakt door het waanzinnige EU-project om landen met uiteenlopende economieën als die van Finland en Griekenland in één monetaire dwangbuis te dwingen, wordt gebruikt om onze nationale soevereiniteit in te perken. Eurofielen zeggen dat een grotere politieke unie nodig is om de euro te redden, maar vergeten dat het Nederlandse volk geen Europese politieke unie wil. Dit werd duidelijk in het referendum van 2005 over de Europese Grondwet. In een democratie moet je dat respecteren. Nee is nee. De eurofielen zeggen ook dat Europa zonder de EU wederom een continent wordt waar oorlog zal woeden. Het Nobelcomité gaf de EU om die reden vorige week zelfs de vredesprijs. Maar dat argument is historische onzin. Niet staten zijn gevaarlijk, maar ideologieën. De afschuwelijke oorlogen van de laatste eeuwen werden niet veroorzaakt door natiestaten, maar door totalitaire dictaturen. Hitler was niet oorlogszuchtig omdat hij een Duitser was (hij was overigens Oostenrijker), maar omdat hij een nationaalsocialist was.

De natiestaat is het politieke lichaam waarin wij leven. De geest van de politieke vrijheid kan niet bestaan zonder dit lichaam. Alles wat dit lichaam beknot, elke aanval op de natiestaat, beknotten onze vrijheid. Zonder natiestaat geen onafhankelijkheid. Zonder natiestaat geen zelfbeschikking die ons in staat stelt onze welvaart en identiteit te verdedigen. Dit werd pijnlijk duidelijk toen bleek hoe de niet-democratisch gekozen Cecilia Malmström over onze immigratieregels beslist zonder dat het gekozen parlement in Den Haag er iets over te zeggen heeft. We moeten onze soevereiniteit verdedigen tegen Brussel. We moeten Nederlandse patriotten zijn. Wie om onze vrijheid geeft, moet de natiestaat verdedigen. Nederland dankt zijn vrijheid en welvaart niet aan Van Rompuy en Barroso, maar aan Nederlandse patriotten als Johan de Witt en Johan van Oldenbarnevelt – historische figuren wier standbeelden aan de Haagse Hofvijver uitkijken op de gebouwen van de Staten-Generaal. Zij gaven hun leven voor onze vrijheid; Van Rompuy en Barroso leven van het ontnemen van onze vrijheid.

Vanuit zijn praktijkervaring met de voormalige Sovjet-Unie, de Unie van Socialistische Sovjetrepublieken (USSR), noemt Vladimir Boekovski, die als politiek dissident vele jaren in strafkampen gevangen zat, de EU steevast de EUSSR. De Sovjet-Unie wilde de nationale identiteit van de deelstaten bestrijden. De natiestaten moesten verdwijnen. Uiteindelijk bleek de Sovjet-Unie niet bestand tegen de democratiseringsgolf die eind jaren tachtig door Oost-Europa trok. De USSR viel uit elkaar in nationale staten, die zich omvormen tot echte democratische rechtsstaten. Dat gebeurde ook in Tsjechoslowakije. Wie daarom vanuit praktijkervaring spreekt, is de Tsjechische president Václav Klaus. Ook hij waarschuwt voor het ‘Europeanisme’ dat de nationale democratie in de lidstaten uitholt.

Als de EU-regeringsleiders vandaag in Brussel bij elkaar komen om een uitweg te zoeken uit de Europese crisis, bereiden zij een nieuwe aanval op de natiestaat voor. Zoals Barroso stelt: „De opvatting dat wij op eigen kracht succesvol kunnen zijn, is zonder meer een misvatting.” Om ons land uit de crisis te loodsen, moeten we instemmen met verregaande maatregelen en overdracht van soevereiniteit, zo redeneert men. Terwijl de geschiedenis ons juist geleerd heeft dat wij wel degelijk op eigen kracht succesvol kunnen zijn. Ja, de meest succesvolle landen in Europa zijn vandaag kleine landen, zoals Zwitserland en Noorwegen, die wel op eigen kracht vertrouwen. Een Europa van kleine, zelfstandige en soevereine landen zou veel democratischer en welvarender zijn dan het EU-monster dat men vandaag in Brussel overeind wil houden. De stem van de toekomst is de roep om meer soevereiniteit voor de naties in plaats van minder. Het Europa van de toekomst is een Europa van bloeiende onafhankelijke en democratische nationale staten die onderling samenwerken, maar elkaars nationale identiteit en soevereiniteit respecteren. De EU doet net het omgekeerde. Daarom willen wij eruit. Europa moet geen eengemaakte superstaat worden, maar een verzameling van onafhankelijke soevereine natiestaten. We moeten de natiestaat koesteren, niet afschaffen of doen opgaan in een groter geheel. Nederland moet onafhankelijk, vrij en Nederlands blijven.

Geert Wilders is voorzitter van de Tweede Kamerfractie van de Partij voor de Vrijheid (PVV). Barry Madlener is woordvoerder Europese Zaken van de PVV-Tweedekamerfractie.

Door:

Geert Wilders & Barry Madlener

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Europa, Europeanisering, Nederland. Bookmark de permalink .

10 reacties op Opiniestuk van Wilders en Madlener op NRC.nl: “We moeten de natiestaat koesteren, niet opheffen”

 1. DonnaDolce zegt:

  Het wordt de hoogste tijd dat we onze stem laten horen en dan bedoel ik: DE STRAAT OP.
  Vroeger werd zoiets georganiseerd. We hebben gewoon geen ballen meer, laten ons alles maar welgevallen. HOE is dat toch zo gekomen? Geen vechtlust meer?

  Like

 2. willemientje zegt:

  We hebben het met z’n allen nog te goed, maar de beer gaat gegarandeerd een keer los, alleen vrees ik dat het dan te laat is

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Helemaal eens met dit artikel. Ik weet verdomde goed hoe we de EU door de strot geduwd kregen, gloeiende nog aan toe, de verdoemde uitvinding van de BOLLE HELMUTH KOHL CDU Kanselier van de BRD, en zijn compaan de VAMPIER MITTERAND, President van de Franse Republiek. Ons werd verdomme geen MOER gevraagd. Wat het is nog veel triester, toen Gorbatsjow de laatste leider van de Sowjet-Unie, op bezoek in Duitsland hiervan hoorde zei hij onomwonden: “WIJ ZIJN GESTOPT MET DE WAANZIN COMMUNISME, EN JULLIE BEGINNEN ERAAN”. En alles is er maar doorgeduwd geworden sindsdien door de EURO FASCISTEN.
  @ Willemientje, het zal mij niet snel genoeg zijn, ik HAAT DE EU met heel mijn WEZEN!

  Like

 4. Wie was het ook al weer die ons uitleverde aan de EUSSR? Was het niet Legoman?

  Like

 5. cisca zegt:

  Lees “De aanval op de natiestaat” van Thierry Baudet

  Like

 6. Henk der Niederländer zegt:

  Ik begin er langzaamaan in te geloven dat de stem van de PVV een verloren stem in de woestijn begint te worden.
  Elke keer wijzen ze op de problemen en wat doe de Nederlandse bevolking: Ze stemmen op de gevestigde partijen die ons uitleveren aan het multicultproject van de EU Mensen als het zo door gaat gaan we gewoon naar de kloten geloof me maar

  Like

 7. De eerste stap is in het VK gezet. Overige landen of de EUSSR zelf zal het toejuichen… De islamieten zullen nog harder juichen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s