Serieuze waarschuwing van deskundige: Financiële crisis zal mogelijk tot chaos en tot de crisis van de democratie leiden

De vier ruiters van de Apocalypse

Welnu, als het komt, als het zover is, kan niemand meer beweren dat er van tevoren niet genoeg gewaarschuwd zou zijn. Twee jaar geleden heeft Gerald Celente nadrukkelijk gewaarschuwd. Ook de CIA heeft jaren geleden al voor de naderende Europese burgeroorlog gewaarschuwd. Onlangs schreven we ook dat het Zwitserse leger de nodige voorbereidingen treft. Nu waarschuwt ook de voormalige Russische Minister van Financiën:

De voormalige Russische Minister van Financiën Alexei Kudrin heeft voor politieke ontregeling als gevolg van de blijkbaar buiten controle geraakte eurocrisis gewaarschuwd. Griekenland zou in geen geval de euro kunnen houden, Spanje en Italië alleen maar onder bepaalde voorwaarden. Hun risico op een bankroet schaalt hij als zeer hoog in: Ook de democratie in Europa zou in gevaar zijn.

De daling van de levensstandaard, die de Europeanen nu te wachten staat, zou volgens Kudrins inschatting tot politieke instabiliteit en toestanden zoals in de Republiek van Weimar kunnen leiden. Hij maakt de vergelijking met de ineenstorting in de Sovjet-Unie en Rusland in de vroege jaren-90 – en is pessimistisch: “Ik weet niet hoe de westerse landen door zulke harde tijden komen; het zou wel eens zeer pijnlijk kunnen worden”, wordt hij geciteerd door de Wall Street Journal.

Kudrin was tijdens zijn politieke carrière viermaal “Minister van Financiën” van het jaar. Tegenwoordig doceert hij aan de universiteit van Sint Petersburg.

Freie Welt

Kudrin doet geen voorspelling qua tijd, want daarvoor is hij te serieus. Maar we weten dat de mensen precies willen weten wanneer. Daarom willen we jullie precies vertellen wanneer het zover is. Niet met een tijdsopgave, maar met de exacte afloop, die jullie jezelf kunnen voorstellen:

Europa heeft niet voldoende eigen energieverzorging – en al helemaal niet het gebied met de gemeenschappelijke euro. Zonder energie-importen zijn we het haasje. Zodra we de energie die we nodig hebben niet kunnen betalen, komt de ineenstorting. Daarom kunnen de Russen zich er een behoorlijk nauwkeurige voorstelling van maken, want we hebben het Russische aardgas nodig. Echter, hoelang kunnen we dit nog betalen? Hoelang kunnen we de stroomrekening nog betalen? En hoelang de olie-importen? Alle drie energieprijzen stijgen voortdurend en hoop op het tegengestelde is er niet. De eurocrisis zou er echter ook zonder de energiecrisis geweest zijn, dankzij Griekenland, Spanje en alle zuidelijke landen met hun soepele kredieteconomie.

De ineenstorting zal dus precies dan plaatsvinden als de energieprijzen de kritische grens bereiken, zodat de economie in elkaar stort. Want zonder energie geen functionerende economie. Dat zou voor iedereen toch duidelijk moeten zijn, ook zonder extra uitleg, of niet?

Alexei Kudrin

Bron:

http://www.kybeline.com/2012/10/23/ernsthafte-expertenwarnung-finanzkrise-wird-moglicherweise-zum-chaos-und-zur-krise-der-demokratie-fuhren/

Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, EU, Eurocrisis, Europa. Bookmark de permalink .

16 reacties op Serieuze waarschuwing van deskundige: Financiële crisis zal mogelijk tot chaos en tot de crisis van de democratie leiden

 1. Jan zegt:

  El Klojo in het Witte Huis heeft er voor gezorgd dat Rusland en China in razend tempo hun legers versterken, hun invloed aan het uitbreiden zijn in Azië én dat Rusland toenadering zoekt tot Israël wegens de gevonden aardgasvoorraden.
  Intussen heeft de EU Israël de oorlog verklaard en probeert Tánaiste Eamon Gilmore de EU zo ver te krijgen dat het Israël economisch gaat ruïneren.
  The EU at war with Israël: The prospect of an Irish-led EU-wide boycott
  http://www.crethiplethi.com/the-eu-at-war-with-israel-the-prospect-of-an-irish-led-eu-wide-boycott/israel/2012/

  Russia’s Gazprom keen to participate in developing Israel’s gas sector
  http://www.platts.com/RSSFeedDetailedNews/RSSFeed/NaturalGas/7787330

  Like

 2. Aegolius cs zegt:

  @ Jan

  Nee hoor, er is niks aan de hand. Het economisch model heeft gefaald. De wereldpolitici hebben gefaald. Het waren ogenschijnlijk systemen zoals altijd op deze kloot hebben rondgewaard.
  “WO III is al begonnen” (29/03/’10 Buitenland)
  Sommige militaire experten denken dat Wereldoorlog III zal starten 100 jaar na WOII, sommigen denken dat hij al bezig is. Konstantin Sivkov behoort tot het laatste kamp. Volgens de Russische wetenschapper is de eerste fase van WOIII al bijna voltooid.
  “De eerste oorlogsfase, namelijk het vreedzaam proberen op te lossen van mondiale conflicten, nadert zijn eind. De opeenvolgende toppen van de G20 hebben geen resultaten opgeleverd,” aldus Sivkov die zijn analyse stoelt op een ontleding van de fases in WOII.
  Volgens Sivkov, verbonden aan de Russische Academie voor Geopolitieke Vraagstukken, bestaan de coalities voor de toekomstige oorlog al. En precies door de aard van de conflicten, zal het een mondiale oorlog worden met militaire inzet.
  Steekwoorden zijn: zelfde breuklijnen, onverzoenbare belangen en spirituele basis:
  http://www.gva.be/nieuws/buitenland/aid914768/wo-iii-is-al-begonnen.aspx

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Helemaal eens met de strekking van het artikel. @Jan, U heeft volkomen gelijk, de aanwezigheid van de renegaat en moslim obamadrama in het “Witte Huis”, zal zeker de spanningen extra doen toenemen. Zeker zijn houding ten aanzien van het Midden-Oosten is rampzalig. ” De vaandels van de vorst der hel naderen”. De NWO zal ten koste van alles erdoor komen.

  Like

 4. Ik heb het afgelopen jaar al een heel dik vest gekocht. Als er geen gas meer binnenkomt uit Rusland hebben we zelf nog wel voldoende gas uit Winschoten. Mocht dat opraken dan heb ik mijn hele dikke vest nog die mij warmte biedt. Mocht dat vest ook versleten raken of zoiets dan kruip ik het liefst bij een mooie vrouw in bed! Er zijn hopelijk vrouwen zat die zo’n knappe vent als mij in hun bed toelaten?! Er hoeft er maar eentje te zijn. Anders heb ook ik een probleem om de Derde Wereldoorlog door te komen.

  Like

 5. Hmmm, de overheid verkoopt het gas liever aan het buitenland omdat de inkomsten veel hoger zijn dan wanneer men het zou leveren aan de eigen bevolking. Wanneer Rusland daadwerkelijk de gaskraan zou dichtdraaien omdat de rekening niet wordt betaald dan is er een echt groot probleem.

  Ik neem aan dat we nog weten wat er een jaar of wat geleden gebeurde toen een andere regio het verrekte om de rekening te betalen. Rusland draaide subiet de kraan dicht waardoor Europa zelf bijna in de problemen kwam… Rusland zal ook in ons geval van wanbetaling gewoon die kraan dichtdraaien en de EU zal er niets maar dan ook niets aan kunnen veranderen!

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @Jack Terrible 17.35. uur, ik zou haast jaloers op je worden Jack! grapje.

  Like

 7. treintrien zegt:

  @ Jack Terrible: 17:35
  Deze is te mooi om te laten liggen: Inkoppertje:

  Is er nog plaats in de schuilkelder voor een man met een gitaar?
  In Hoek van Holland, in Den Helder, Brabant Limburg geeft niet waar,
  onder de tafel, in’t closet, mag ik soms bij uw hond in bed?

  Like

 8. Nederlandse hoop in bange dagen. Vroeger waren dat de Verenigde Staten, Groot Britannië en Israel. Die worden ook verraden door het moslimgeboefte. Het moslimgeboefte zit overal. Heeft zich overal tussen genesteld. De ‘profeet’ zoveel mogelijk beledigen is de enigste optie volgens mij. Dan moet je niet bij de Linkse politiek, broekenschijters, zijn! Maak dat moslimgeboefte gek door de ‘profeet’ zoveel mogelijk te beledigen anders worden wij zelf gek gemaakt. Dat moslimgeboefte wordt geïnspireerd door de ‘profeet’. En gooi een bom op die grote vierkante zwarte steen!

  Like

 9. De hadj begint zeer binnenkort en er zijn aanwijzingen voor een SARS variant. Dat ze zichzelf allemaal rond die steen besmetten want het is Allah’s wil die geschiede…
  http://abcnews.go.com/Health/Wellness/sars-virus-added-list-hajj-health-risks/story?id=17331279

  Like

 10. louis-portugal zegt:

  Ook ik ben ervan overtuigd dat die rotsooi er komt.
  In Europa krijgt niemand meer de uit de hand lopende begrotingstekorten afgeremd.
  Hopelijk gaan we in die revolutie die komen gaat ook een flinke hap van die moslims opruimen met een retoertje naar hun eigen land.

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  @Jack Terrible 22.04. uur op 24/10, inderdaad een zware bom op die klote mekka steen. Hoop dat er dan ook nog wat achterlijke haatbaarden rond lopen, dan ruimt dat lekker op! Prima idee vind ik zelf Jack.

  Like

 12. Ko Lumbus zegt:

  @ treintrien zegt om 23 oktober 2012 om 21:08

  Zie het nu pas, prachtig clipje!

  Like

 13. Pingback: ER KOMT EEN VOLKSOPSTAND! DE VRAAG IS ALLEEN WANNEER? « eunmask

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s