Wimbern: 500 asielzoekers op 1000 inwoners

Wimbern is een klein, vredig dorpje in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen met iets meer dan 1000 inwoners. Pas eind vorig jaar moest het Mariaziekenhuis vanwege hoge verliezen in de afgelopen jaren sluiten, nu wacht de inwoners van Wimbern een nieuw onheil. De deelstaatregering heeft zonder deelname van de betreffende gemeenten beslist om in het leegstaande ziekenhuis ongeveer 500 asielzoekers onder te brengen!

Der Westen:

Dat de deelstaatregering in het complex van het gesloten Mariaziekenhuis Wimbern een centrale accommodatie voor tot 500 asielzoekers wil installeren, heeft ze blijkbaar zonder deelname van de betrokken gemeentes beslist. De plannen waren tot vrijdag niet bekend in het gemeentehuis van Menden, wat bevestigd werd door burgemeester Volker Fleige, en de gemeente Wickede heeft zelfs bezwaren tegen de nieuwe bestemming van het ziekenhuis.

Bijvoorbeeld dat er maar 1000 autochtone burgers tegenover het asielzoekerscentrum met tot 500 bewoners staan in Wimbern – waartoe het gebouwencomplex rondom het voormalige ziekenhuis behoort. Veel inwoners van Wimbern en ook van Wickede zouden bang zijn voor zo´n concentratie asielzoekers in een plattelandsgebied, verklaarde het hoofd van het stadsdeel Edmund Schmidt in een gesprek met onze krant. Vooral, omdat er negatieve berichten zouden bestaan over gelijksoortige instellingen met zo´n geconcentreerde mensenmenigte met een migratieachtergrond. De hernieuwde versluieringtactiek van de Hospital-Holding als eigenaar, die al kritiek had gekregen voor zijn public relations in het kader van de sluiting van het Mariaziekenhuis, zou ervoor zorgen dat de burgers boos zijn.

Veel burgers zouden er ook verbaasd over zijn dat de Hospital-Holding het met belastinggeld betaalde ziekenhuis nu eventueel tegen een aanzienlijk bedrag aan de staat zou kunnen verhuren om opnieuw belastinggeld te incasseren.

Opdat er van deze angst geen gebruik gemaakt kan worden door rechtse groeperingen en opdat er geen neonazi´s mee kunnen doen aan de protesten, plant de onlangs opgerichte vereniging “Dorp Wimbern” voor morgenavond vanaf 19.30 uur een informatiebijeenkomst in de zaal van de schuttersvereniging Wimbern. De vereniging heeft ook verantwoordelijken van de districtsregering Arnsberg uitgenodigd, die de plannen van de deelstaatregering als uitvoerende instantie moeten uitvoeren en nu uit eerste hand over de stand van zaken en mogelijke plannen kan berichten.

Nu al is bekend dat er vermoedelijk vluchtelingen uit Afghanistan en Syrië in het voormalige ziekenhuis zullen worden ingekwartierd, wat aan het eind van 2011 werd besloten. Uit deze beide landen komen de laatste tijd naar verhouding veel mensen naar Nordrhein-Westfalen.

Wanneer het ziekenhuiscomplex een vluchtelingenaccommodatie zal worden en of het daarvoor gerenoveerd moet worden, zal blijken uit de komende onderhandelingen tussen de deelstaat en de Hospital-Holding. Men heeft het op dit moment over een gebruiksduur van eerst vijf jaar.

Burgemeester Volker Fleige was gisteren nog niet in staat om uitgebreid commentaar te leveren op de plannen van de deelstaatregering. Daarvoor zou het nieuws nog te vers zijn geweest. Over de voor- en nadelen moet nu met deskundigen worden gepraat. “Ik persoonlijk heb problemen met deze vorm van gettovorming”, gaf Fleige toe, “vooral in een omgeving die zulke problemen niet kent en hierop niet is voorbereid.”

De afgevaardigde van het deelstaatparlement Eckhard Uhlenberg (CDU) drukt zich diplomatieker uit, die ook pas vrijdag van de plannen van de deelstaatregering had vernomen en toen zelf burgemeester Hermann Arndt van Wickede geïnformeerd had. Men zou niet in het algemeen “nee” tegen deze plannen kunnen zeggen, waarbij de keuze van de deelstaatregering volgens hem sowieso onherroepelijk op Wimbern gevallen zou zijn: “Het gaat er nu om dat alle deelnemende partijen een goed concept uitwerken. En dat de gemeentes beter geïnformeerd worden dan tot nu toe het geval was.”

Bron:

http://www.zukunftskinder.org/?p=29578#more-29578

Auteur: Zirze

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

(Voorts ben ik van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl [Populistische Omroep Nederland]. Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Duitsland, Elite, Immigratie, Islamisering, landverraad, Linkse Kerk, Mensenrechten, Multiculti, Naïviteit, political correctness, Socialisten. Bookmark de permalink .

21 reacties op Wimbern: 500 asielzoekers op 1000 inwoners

 1. E.J. Bron zegt:

  En zo werkt dus de smerige politiek. De gewone mensen worden voor voldongen feiten geplaatst.
  Zo´n opmerking van die CDU-politicus heeft het helemaal in zich: “Men zou niet in het algemeen “nee” tegen deze plannen kunnen zeggen, waarbij de keuze van de deelstaatregering volgens hem sowieso onherroepelijk op Wimbern gevallen zou zijn: “Het gaat er nu om dat alle deelnemende partijen een goed concept uitwerken. En dat de gemeentes beter geïnformeerd worden dan tot nu toe het geval was.” Getverrrrr………
  En als pleister op de wonde mogen de dorpelingen naar een informatiebijeenkomst. Inspraak over het feit of ze het er überhaupt mee eens zijn dat er 500 asielzoekers in het voormalige ziekenhuis worden geplaatst, hebben ze uiteraard NIET GEHAD!!!

  Like

 2. Jan zegt:

  Mmm, vuur wil wel eens een reinigende functie hebben.

  Like

 3. Ben benieuwd hoelang het duurt voordat dat voormalige ziekenhuis in de as wordt gelegd. De overheid is er niet voor u maar voor henzelf en hun islamitische aanhang. Wat zou de lokale regering doen als het pand in de as wordt gelegd? Zullen ze dan inwoners uit hun woning zetten om allochtonen te kunnen huisvesten net zoals er al in andere Europese landen gebeurd is?

  Like

 4. @jan: twee zielen, één gedachte 😉

  Like

 5. Der Westen meldt overigens ook dat het in eerste instantie voor 5 jaar zal zijn. Leugens! Het zal een permanente opvang worden voor gelukszoekers. De bewoners kunnen zich maar het beste bewapenen en er voor zorgen dat ze het recht zelf regelen. Van hun overheid hoeven ze al lang niets meer te verwachten. De deelstaat Nordrhein-Westfalen staat inmiddels in geheel Duitsland bekend om hun Pro-islam beleid waarbij de burger simpelweg genegeerd wordt en als het ware gedwongen wordt te bukken voor de instromende islamieten hordes!

  Like

 6. Ko Lumbus zegt:

  Het zal niet meevallen zo’n gebouw door brandstichting in de as te leggen. Doeltreffender zijn meerdere goed geplaatste explosieven.

  Like

 7. Klopt. Volgens de foto’s zoals getoond in Der Westen zijn het behoorlijk massieve panden. Desondanks is het m.i. mogelijk om dergelijke panden onbewoonbaar te krijgen, zelfs zonder explosieven.

  Like

 8. Augi zegt:

  Het is een landelijk gebied.. dus boeren genoeg die het vol kunnen spuiten met stront uit de gier kelder hahahahaha.

  Like

 9. daiyu-ninja zegt:

  Kom,kom mensen, niet zo intolerant zijn,hoor.
  Als die mo-aanhangers ons nou zo ontzettend graag willen verkrachten, beroven, de keel door willen snijden, in elkaar willen trappen, onze huizen willen hebben, op ons willen parasiteren,onze cultuur willen uitroeien, ons land willen hebben, onze auto’s, scholen en politiebureau’s in de fik willen steken,onze kerken willen vernietigen,wie zijn wij dan om hen dat te ontnemen, en om hun feestje te bederven.
  Kijk, tolerantie houdt in, dat we deze mensen alles moeten geven waar zij om vragen en al hun eisen moeten inwilligen.
  En niet zo onhebbelijk moeten zijn, dat wanneer zij ons in elkaar willen slaan, de keel door willen snijden, willen beroven etc,wij dan gaan tegensputteren.
  Nee, dat is heel egoistisch en kleinzielig.

  Natuurlijk is dit spottend bedoeld al zien onze leiders het liefst dat wij ons met een lach op het gezicht en al zingend laten afslachten. Want als wij – als ongelovige honden, varkens en apen – terug zullen vechten, dan zullen de moslims dit als een grove belediging ervaren.
  En je mag een moslim NOOIT beledigen.
  BAH!!!

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @daiyu ninja 14.09. uur, dat klopt wat U zegt, en wel voor 100%. Voor de ZANDMENSEN zijn wij slechts, ” honden, varkens en apen”. En het is ongelooflijk, dat onze ROVERHEID het dus we TOESTAAT, dat MUZELMANNEN ons dagelijks bedreigen, onze vrouwen verkrachten, overvallen plegen en de RECHTSSTAAT naar de sodemieter trachten te helpen. Wat een land hierzo, en met een VVD/PVDA kabinet verandert er geen moer, en gaat de instroom van deze achterlijken gewoon door.

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  @E.J.Bron 11.19. uur, mee eens Bert. En steeds wordt de kiezers/bevolking GEEN INSPRAAK gegund! Hier in mijn geboortestad, wil men voor de marokkanen een MOSKEET neerzetten van giga omvang, de bewoners hadden aangegeven dat zij de lokatie niet goed vonden, maar het wordt hen gewoon -ook in NEDERLAND- door de strot geduwd. Wanneer komt er nu eens een einde aan het VERRAAD wat men pleegt t.o.v. van ONS, de oorspronkelijke bewoners van NEDERLAND!

  Like

 12. Jan zegt:

  Wij moeten hen wel hier opvangen anders gaat het helemaal mis. Net lees ik een schokkend bericht in het Reformatorisch Dagblad:
  „Veel apensoorten bedreigd met uitsterven”
  Uitsterving dreigt voor veel soorten apen en halfapen. Dat blijkt uit een lijst van de 25 meest bedreigde primaten ter wereld die de IUCN (International Union for Conservation of Nature) maandag heeft gepresenteerd tijdens de Conventie voor Biologische Diversiteit (CBD).
  http://www.refdag.nl/achtergrond/natuur-techniek/veel_apensoorten_bedreigd_met_uitsterven_1_683170

  Like

 13. @daiyu-ninja: Haha! Het sarcasme druipt er vanaf 😀

  Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  @Jan 18.23. uur, Jan maar als de moslimapen uitsterven hebben we wel een giga probleem opgelost hoor. Hahahaha!

  Like

 15. Ah je bedoelt berberapen?

  😀 😆 😉

  Like

 16. Joh! Het houdt ook ook niet op met die taliban:
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/13109259/__Taliban_bedreigt_weer_scholiere__.html
  Kunnen ze niet bij Malala komen dan proberen ze gewoon een ander meisje te pakken te nemen!

  Like

 17. Tom Hendrix zegt:

  @Pieter Veenstra 18.31. uur, je MAG niet MEER RADEN Pieter! In een keer goed!

  Like

 18. daiyu-ninja zegt:

  Pieter Veenstra zegt:
  23 oktober 2012 om 18:25

  @daiyu-ninja: Haha! Het sarcasme druipt er vanaf 😀

  Klopt. Ik had een hele doos tissues nodig om het droog te houden.(big smile)

  Sarcasme is een manier om alles te kunnen zeggen wat je wilt zonder dat die stumperts,’ MDI’ je ergens op kunnen pakken, hahahahaha.

  Like

 19. Jan zegt:

  Meshuggah, dat zijn de Zweden. Die denken, hoe kunnen wij nog voor eind van het jaar ons land ruïneren:
  Asielzoeker opgevangen in 10********** jeugdherberg/hotel
  An exclusive youth hostel in a castle-ressembling milieu’, where in contrast to usual youth hostels rooms are rented out, instead of beds. There are 170 beds in 70 different rooms; single, double, triple and family rooms, and all over the castle, there are not less than 500 crystal chandeliers installed. And not far from there is a large and popular golf course.
  Here, Migrationsverket is to accomodate 182 refugees.
  http://vladtepesblog.com/?p=55132

  Like

 20. Jan zegt:

  Van asielzoeker tot kasteelheer

  Schloss Deutenhofen wordt onderdak voor asielzoekers
  http://www.freiezeiten.org/schloss-deutenhofen-wird-unterkunft-fur-asylbewerber/

  Like

 21. Pingback: Duitse kinderen eruit – asielzoekers erin | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s