Geef ons alsjeblieft Ben Ali, Moebarak & Co terug!

De mensenrechtenorganisatie Amnesty International maakt zich een jaar na de verkiezingen in Tunesië zorgen over de ontwikkeling in het Noord-Afrikaanse land.”Tunesië was het geboorteland van de zogenaamde ´Arabische Lente´ en een voorbeeld voor de andere revolutionaire bewegingen in andere landen van de regio”, constateerde Amnesty-deskundige Anna Riecken. De regering zou haar best doen om met het verleden te breken. “Maar de genomen stappen tot nu toe gaan niet ver genoeg en we vrezen dat het dringend noodzakelijke hervormingsproces ter bescherming van de mensenrechten bedreigd wordt”.

In de maanden na de verdrijving van ex-president Zine al-Abidine Ben Ali zou de overgangsregering belangrijke maatregelen hebben genomen om de mensenrechten te beschermen, verklaarde Riecken. Ze zou algemene mensenrechtenakkoorden ondertekend, talrijke politieke gevangenen vrijgelaten en wetten m.b.t. de persvrijheid uitgevaardigd hebben. Maar de nieuwe regering zou deze weg niet vastberaden hebben voortgezet, bekritiseerde Amnesty. “Integendeel: De afgelopen maanden zien we een toenemend aantal beperkingen van de vrijheid van meningsuiting.”

In Tunesië werd 23 oktober 2011 een nieuwe grondwetgevende vergadering gekozen, die daarna de nieuwe president en de nieuwe regering bepaalde. In Tunis demonstreren momenteel meer dan 2000 aanhangers van de oppositie tegen geweld en autoritaire tendensen in de regering. Het linkse Volksfront mobiliseerde maandag zijn aanhangers op de centraal gelegen Habib Bourguiba Allee. Daar sloten zich later met een tweede demonstratietocht drie andere partijen bij aan. De demonstranten riepen: “Het volk wil de val van het regime!” en “Werk, vrijheid en waardigheid”. Dit waren de leuzen tijdens de protesten, die in januari 2011 tot de val van president Zine al-Abidine Ben Ali hadden geleid.

Bron:

http://koptisch.wordpress.com/2012/10/23/gib-uns-bitte-bin-ali-mubarak-und-co-zuruck/

Bron oorspronkelijk artikel:

http://www.stern.de/news2/aktuell/amnesty-sieht-rueckschritte-in-tunesien-1914036.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", Tunesië. Bookmark de permalink .

15 reacties op Geef ons alsjeblieft Ben Ali, Moebarak & Co terug!

 1. Joop Klepzeiker zegt:

  Moet ik nu ineens even lachen.

  Like

 2. Joop Klepzeiker zegt:

  Of moet ik nu ineens even huilen, weet je wat ik haal mijn schouders maar op !

  Like

 3. Jan zegt:

  Wat een schizofreen volkje. En maar tegen Joden krijsen en nou willen zij weer Joods bestuur:

  Like

 4. Jan zegt:

  Egyptian Cleric Safwat Higazi: The Day Will Come When We Will Be Masters of the World

  Like

 5. Anneke zegt:

  Hé ogen gaan openstaan in de Egyptische en verdere Nrd-Afrikaanse duisternis???/!!! Men is tot besef aan het komen dat ze van de regen in de drup zijn gevallen en er absoluut niet op vooruit zijn gegaan. EERDER ACHTERuit….beperkingen wordt ook hùn stapsgewijs opgedrongen door de moslimbroederschap leiders. Hetzelfde proces ziet men in het westen, maar dan onderleiding van de EU-Brussel en VS-Washington….!!! “Het is één pot drek…straks worden ze meegezogen in het diepe moeras en komen ze er niet meer uit…Mooi; opgeruimd staat netjes”.

  Like

 6. Anneke zegt:

  @Jan …Jôh…de GEHELE wereld is zo schizofreen als wat…Inclusief velen van de ‘gewone’ burgers. Vergiftigd door het ‘geslikte’ gif, ingespoten (let.-&fig.-gesprkn.) de overheden. Via via via….!!!! “Deze huidige wereld is intens ziek en stervende”

  Like

 7. Petrossa zegt:

  Ja, daar kon je op wachten. Mooi gepiepeld door de moslim broderschap. Standaard sinds eeuwen: onrust stoken, populatie opzetten tegen de machthebbers, daarna opstand overnemen middels goed georganiseerde cellen.

  Proberen ze nu al heel lang in SaudiArabie, maar daar doen ze niet moeilijk. Iedere moslim extremist verliest een vitaal onderdeel van zijn lichaam.

  Dat deed Moebarak dus ook, maar helaas moest het westen zich er tegenaan bemoeien dus nu hebben de Egyptenaren heel democratisch gekozen om de democratie op te heffen.

  Moet je niet gaan staan huilen dat je je heel naief en dom je door de Obama’s van de wereld hebt laten gebruiken.

  Like

 8. Maria zegt:

  Ben-Ali, Mubarak, Khadaffi en Assad zijn/waren geen lieverdjes maar leidden wel enigszins ordentelijke en voor ons overzichtelijke (schurken-)staten. Nu de moslimbarbaren aan de macht zijn is het eind zoek. In Tunesië zijn de eerste christenen al onthoofd en het “vrije Syrische leger” heeft oorlogspropaganda opnieuw uitgevonden. Ze zijn zo zwaar bewapend dat ze ook schieten als ze moeten piesen of als de koffie klaar is. En wij betalen mee aan onze eigen ondergang. Islam is de nagel aan de doodskist van de beschaving!

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @Maria 19.11. uur, de haatbaarden moorden, roven, verkrachten en vernielen Maria. Dat MOET van hun Ti-Ta Toverboek KORAN, van hun onvolprezen pedo profeet, karavanenberover, en halsafsnijder de zonnesteekgek MO! Daar komt nooit VREDE waar MUZELMANNEN wonen, eerst moorden ze andersdenkenden uit, daarna vliegen deze waanzinnige BOOSBAARDEN zich onder elkaar naar de strot!

  Like

 10. Jan zegt:

  @Tom Hendrix zegt:
  24 oktober 2012 om 19:28

  Gisteren wijs De Grote Bijbelquiz op de tv. Ik ben er voor om ook een Grote Koranquiz op de tv te tonen. Vallen de haatbaarden direct door de mand. Je krijgt dan antwoorden:
  doodstraf, steniging, hand afhakken, branden in hel. Dan kan heel Nederland horen hoe fijn dat boekje/vod is.

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  Wat ze met die kei* veel eerder hadden moeten doen…
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/13114044/__Miljoenen_moslims_in_Mekka__.html
  *>> kijk onderaan deze pagina: http://tinyurl.com/3wdvven

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  @Jan 20.12. uur, verhip Jan, dat is nog eens een strak plan. Maar ja…dat zal LINKS NOOIT GOED VINDEN want ZANDWORMEN zijn LIEVVV volgens de RODEN.

  Like

 13. Leto 2 zegt:

  @Tom,

  Zou je ze zandvlooien willen noemen?
  Leto II is namelijk de zandworm.
  En die is niet lief.

  Like

 14. Joop Klepzeiker zegt:

  AHA een Dune liefhebber, weet je wat de spice must flow !!

  Like

 15. Blijkbaar was het beloofde zoet nog zuurder dan melk die ver over datum is…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s