Myanmar (Birma): Bloedige gevechten tussen geïmmigreerde moslims en autochtone Boeddhisten

Als je van één religie op de wereld kunt zeggen dat zij de heilige oorlog niet kent en nooit de gewapende strijd van haar aanhangers heeft geëist, dan is dat het Boeddhisme. Desondanks komen de Boeddhisten er ook niet omheen de oprukkende “vreedzame” islamitische landveroveraars op zeker moment met geweld tegemoet te treden. En het einde van het geweld zou niet in zicht zijn – stelt de FAZ (Frankfurter Allgemeine Zeitung) vast. Maar dat is immers overal daar van toepassing waar de islam in zijn expansie op modernere, niet-islamitische culturen botst!

Overal. Ook van toepassing op de Alexanderplatz in Berlijn. Op Berlin-Neukölln, op Mannheim, Londen, op Egypte, op Libanon, op Rusland. Waar leeft d eislam vreedzaam samen met niet-islamitische culturen? Waar proberen ze niet het land af te pakken, de islam en de sharia in te voeren? Waar?

De afgelopen dagen stierven er bij onlusten in de plaatsen Minbya en Mrauk U in de provincie Rakhaing drie mensen, er werden honderden huizen in brand gestoken.

en:

In Myanmar worden de ongeveer 800.000 Rohingya´s, die daar deels al generaties lang wonen…

Waarom wil de FAZ niet zeggen hoe “deels” en sinds hoeveel generaties? Waren het bijvoorbeeld sinds 50 jaar twee families en komen de anderen nu als illegalen het land binnen? Net zoals in Duitsland alle Turken beweren daar al “generaties lang” geweest te zijn, terwijl er in volgens alle statistieken in de jaren-60 en de jaren-70 nauwelijks enkele in het land waren?

…niet als zelfstandige etnische groep, laat staan erkend als Birmese staatsburgers. De meerderheidsbevolking beschouwt hen als illegale immigranten uit Bangladesh.

en:

Er werd zelfs gespeculeerd, dat het conflict de kansen van de hervormingsgezinde presidente Thein Sein op de Nobelprijs voor de Vrede van dit jaar teniet zou kunnen hebben gedaan. Thein Sein was een van de favorieten voor de prijs, die in december zal worden uitgereikt aan de Europese Unie. Per slot van rekening heeft dit jaar ook Aung San Suu Kyi, de Birmese prijswinnares uit 1991, in Oslo haar toespraak gehouden, nadat in het jaar 2010 haar langdurige huisarrest was opgeheven. De Birmese winnares van de Nobelprijs voor de Vrede en oppositieleidster werd echter ook bekritiseerd vanwege haar terughoudendheid in de Rohingya kwestie.

FAZ

Jammer dat er in de niet-islamitische culturen geen prijs wordt uitgereikt voor deze soort propagandistische islamofiele journalistiek. Daar zouden wij absoluut een heleboel kandidaten voor weten.

De FAZ gaat nauwelijks in op de huidige onlusten, wat alleen daarom al doet vermoeden dat de religie van bedreigde diersoorten verantwoordelijk is voor de botsingen.

Bron:

http://www.kybeline.com/2012/10/24/burma-blutige-kampfe-zwischen-zugwanderten-muslimen-und-einheimischen-buddhisten/#more-39040

Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Myanmar (Birma). Bookmark de permalink .

18 reacties op Myanmar (Birma): Bloedige gevechten tussen geïmmigreerde moslims en autochtone Boeddhisten

 1. marijke zegt:

  Noem mij maar een land waar moslims zitten waar geen ellende is.Ik weet er geen.

  Like

 2. Dat krijg je hier ook. Daar kun je donder op zeggen!

  Like

 3. Martien Pennings zegt:

  HET IS AL 1400 JAAR ZO EN HET ZAL NIET VERANDEREN.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Samuel_P._Huntington
  • In Eurasia the great historic fault lines between civilizations are once more aflame. This is particularly true along the boundaries of the crescent-shaped Islamic bloc of nations, from the bulge of Africa to central Asia. Violence also occurs between Muslims, on the one hand, and Orthodox Serbs in the Balkans, Jews in Israel, Hindus in India, BUDDHISTS IN BURMA and Catholics in the Philippines, ISLAM HAS BLOODY BORDERS.
  • ISLAM’S BORDERS ARE BLOODY AND SO ARE ITS INNARDS. The fundamental problem for the West is not Islamic fundamentalism. It is Islam.”

  http://bit.ly/Xj31dp
  Tienduizenden dieren geslacht op offerfeest
  RIJSWIJK – Donderdag begint het islamitische offerfeest Eid Al-Adha. Traditioneel wordt er dan een schaap, rund of ander dier onverdoofd geslacht.
  Moslims vieren het einde van de bedevaart naar Mekka. Het feest benadrukt hun bereidheid om alles op te offeren voor Allah.

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  De tekst op de foto hierboven zouden ze langs iedere snelweg binnen de EU op billboards moeten zetten, en dan in de taal van het land waar de borden worden geplaatst.
  Ook tijdens debatten met degenen die van deze wereld een kalifaat + sharia willen maken, zou het gezegd moeten worden, iedere keer als ze beginnen te zeiken over “islam will dominate the world”. Het wordt tijd de rollen OM TE DRAAIEN.
  Maak ze belachelijk met hun stupide jurken, baarden en vlaggen van het nieuwe fascisme!
  http://tinyurl.com/7r5w4zp
  Steun de boeddhisten in hun strijd tegen de vrouwenHATENDE barbaren..!!!

  Like

 5. Jan zegt:

  Het woord ‘only’ is redundant.

  Like

 6. Jan zegt:

  Niet alleen ‘only’ is redundant, maar ook ‘muslims’ en daarmee de islam.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Ook ik ken geen enkel land, waar de geiteneukers van de islam geen problemen veroorzaken. Het ergste is, dat onze politici het gewoon niet willen weten!

  Like

 8. louis-portugal zegt:

  Idd. al 1400 jaar doen ze niets anders dan overvallen verkrachten roven en stelen maar zeker niets opbouwen.
  Toch knap van die lui dat zij, terwijl ongveer 1.5 miljard moslims rondlopen tegen ongeveer 2.5 miljard christenen, verreweg de meeste herrie maken.

  Like

 9. DonnaDolce zegt:

  Nee Tom, het ergste is dat onze politici hier gewoon mede schuldig aan is. Zij laten dit gewoon toe.

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @Donna Dolce 10.33. uur, het ene is waar en ook het andere Donna. Dus met U eens, en omdat ze medeplichtig zijn aan de ontstane situatie- resolutie van straatsburg- spelen ze de ” vermoorde onschuld”, gelukkig weten wij op dit blog wel beter!

  Like

 11. Tja, op een gegeven moment moet je jezelf wel met geweld verdedigen anders word je door de vreedzame aanhangers van de islam gewoon als een smerige hond afgemaakt en worden je vrouw en dochters verkracht en als slavinnen misbruikt!
  Het is zeer duidelijk dat de boeddhisten het niet meer pikken en ondanks hun geweldloze geloofsovertuiging alsnog de wapens opnemen, dit geheel tegen hun levensstijl/wijze in. Dat moet toch zeker een teken aan de wand zijn!. En als zij zich al gedwongen voelen, hoe lang moet het dan nog duren voordat de rest van de ongelovigen het eindelijk eens begrijpen dat een verzet zonder geweld niet langer een optie zal zijn? Hoe meer de islamieten de overhand krijgen des te erger de intimidaties zijn. Laat men dan zo gemakkelijk over zich heen lopen of kunnen we in dit geval alsnog een voorbeeld nemen aan de boeddhisten?

  Like

 12. Jan zegt:

  How to get rid of islam:

  Like

 13. Anneke zegt:

  Gatverdarrie letterlijk OVERAL moet de autochtone bevolking het ONDERSPIT delven voor de uiterst SMERIGE islam. De leugen moet nu maar eens heel snel worden UITGEROEID. “Eerlijkheid duurt nog altijd het langst….”. Wèg met al die politieke -, finan.economische LAND-VERRADERS, weg met al die OORLOGS-ZUCHTIGEN…get away and well verry SOON. Enough..ENough..ENOugh..ENOUgh..ENOUGh……ENOUGH !!!!!!! “De maatbeker loopt zo nog over…moet niet gebeuren. Mag niet gebeuren”.

  Like

 14. Anneke zegt:

  Babels laatste uur heeft geslagen, de bom staat op springen!!! Babel (oud en nieuw) staat binnen afzienbare tijd in de fik. Beginnend met een klein onschuldig lijkend brandje, maar eindigt als een immense VUURHAARD. “Be a-ware…..”. The Holy Fire will – and shall BURN…..Amen!!!

  Like

 15. Anneke zegt:

  Not allah shall act, but YHWH…!!!

  Like

 16. oogenhand zegt:

  “worden je vrouw en dochters verkracht en als slavinnen misbruikt!”

  Ik denk dat Islamitische vrouwen liever als slavin worden misbruikt dan opengereten te worden door messen, kogels en bommen.

  Like

 17. maria zegt:

  De Islam is in opkomst , maar gaat uiteindelijk verliezen in de grootste moederoorlog ooit , hoop nog mee te maken dat ze verliezen . Maar heel de wereld sust zich in slaap door het comfort en de luxe en denken dat wij nooit iets mee gaan maken op oorlogsgebied . Maar de derde wereldoorlog is in de maak , kijk maar naar het paard van Troje en de landverraders . En google ook eens op Einde der Tijden en leer daarvan . Of lees eens een paar goede boeken en laat je vooral niks wijsmaken door de regering . Let op de Tekens aan de hemel , zoals voorspeld en kijk vooral om je heen ,en laat je vooral niet manipuleren en ga op je eigen buikgevoelens af ,want die spreken de waarheid , ook al zegt de regering,… (oh ,zegt die iets dan ?)
  De Paus , Barak Obama , alle regeringen willen de Christelijke ondergang , en dat zijn wij toch !!!
  Zie de afbraak van de Democratie , we zitten al volop in de dictatuur , afbraak politie, zorg , veiligheidsgevoel ,pensioen ,AOW, WW , Bijstand ,contant geld afpakken ,gechipt worden , rijken worden rijker . (Hoe lam kunnen we nog worden ?)
  En Israel moet er aan gaan geloven , vele landen willen de ondergang of wegvaging van Israel.
  Helaas zijn wij de dupe van alles wat er gaat gebeuren in de toekomst en ik zie het al helemaal voor me .
  Ik weet wat er gaat gebeuren , heb me er in verdiept ,de islam lijkt sterk , maar uiteindelijk gaan ze het verliezen .
  Van wie ? volgens de bijbel van God , die gaat het leger verslaan vlakbij Israel.
  Ik ben zeker geen racist en vreedzame vluchtelingen heet ik welkom , maar het riekt mij teveel naar de bijbelse verwijzing .
  Ik weet dat ik gedurfde uitspraken doe , maar voordat ik dit hier zou vertellen heb ik mezelf echt wel verdiept in de geschiedenis en de toekomst .
  Plus nu ik weet wat de toekomst gaat brengen en om me heen kijk weet ik dat er veel dingen in overeenkomst zijn met dat wat ik zie .
  Ik weet wat ik weet, WIL JIJ DAT OOK ALLEMAAL WETEN? of ben je toch liever die struisvogel ?

  IK DURF

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s