Netanyahu: We laten ons woningbouw in Jeruzalem niet verbieden

Israël zal de bouw van meer woningen in Jeruzalem stimuleren. Dat heeft minister-president Benjamin Netanyahu dinsdag tijdens een demonstratief bezoek aan Gilo onderstreept. Daar ontstaan in het zuiden van de hoofdstad nieuwe woningen, wat onlangs heftig werd bekritiseerd door de Europese Unie. Zij beschouwt het gebied buiten de grenzen van 1967 als door de Joden bezet Palestijns gebied.

Netanyahu benadrukte echter dat het verenigde Jeruzalem Israëls eeuwige hoofdstad zou zijn. “Wij hebben het recht om daar te bouwen. We hebben in Jeruzalem gebouwd, we bouwen in Jeruzalem en we zullen ook in de toekomst in Jeruzalem bouwen”, bekrachtigde de regeringschef. De burgemeester van Jeruzalem, Nir Barkat, had Netanyahu naar Gilo begeleid. Hij verklaarde dat Jeruzalem nooit meer gedeeld zou mogen worden. Verdeeld over de hele stad dienen nieuwe woningen gebouwd te worden, waarvan ongeveer 2000 in Gilo.

Vorige week had het stadsbestuur van Jeruzalem groen licht voor 800 nieuwe woningen gegeven, wat bij de EU-gevolmachtigde voor buitenlandse zaken, Catherine Ashton, tot heftige kritiek leidde. De geplande nieuwbouw zou illegaal zijn en zou een twee-staten-oplossing in het Midden-Oostenconflict onmogelijk maken. Netanyahu en Ashton hebben vandaag een gesprek met elkaar.

Bron:

http://www.israelheute.com/tabid/179/nid/25016/Default.aspx?ref=newsletter-20121024

Auteur: Tommy Müller

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Israël. Bookmark de permalink .

16 reacties op Netanyahu: We laten ons woningbouw in Jeruzalem niet verbieden

 1. baksteen zegt:

  Geen beter bewijs voor de neo-nazistische agenda van de EU dan mevr Ashton.
  Lekker doorbouwen jongens, op die gasten kun je niet wachten de een bouwt, de ander moord en schiet kapot, ieder zijn vak.

  Like

 2. Jan zegt:

  De EU weet niet waar zij het over heeft, wil het ook niet weten omdat zij dan in haar hemd staat, zoals voortdurend.
  In 2008 stemde Abbas toe dat Joden zich in Gilo konden vestigen
  http://transparency.aljazeera.net/en/projects/thepalestinepapers/20121823285937752.html
  (zie ‘Swap in Area # (2) south of Jerusalem)
  om vervolgens direct weer te krijsen en te gillen dat ‘kolonisten’ bezit namen van ‘Palestijns’ grond: http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3807468,00.html

  Gilo is geen ‘nederzetting’ maar een wijk van Jeruzalem en ligt bijna in zijn geheel op land dat voor WO-II door Joden was gekocht. Na 1967 toen Israël het gebied heroverde heeft de voormalige burgemeester van Beit Jallah, Jabra Hamis, aangrenzend land verkocht aan de staat. Het zelfde land dat later werd gebruikt voor bouwprojecten in Gilo.

  De status van Jeruzalem was geen punt in 1947 en bij de besprekingen van de Oslo-akkoorden. Dus het argument dat Oost-Jeruzalem hoofdstad moet worden van een Palestijnse staat is iets wat later kwam, net zoals nu wordt gezegd dat Jeruzalem altijd Arabisch was. Bekende salamitactiek.

  Israël heeft zich nooit verplicht tot een halt wat bouwen van huizen betreft om de eenvoudige reden dat er een enorm gebrek aan is. Oorzaak: inmenging van buiten af en natuurreservaten. Gevolg: peperdure appartementen tot ver over de $900 per maand terwijl een Arabier in Judea en Samaria voor $220 per maand woont .

  Bouw vindt nooit direct plaats maar pas na instemming van het Binnenlands ministerie en dat kan eindeloos lang duren, tot 10 jaar toe.

  Wat Gilo betreft wordt binnen de huidige bebouwing gebouwd.

  Geen enkel Arabisch dorp wordt bedreigd door de bebouwing

  Gilo is een Joodse buurt van Jeruzalem

  http://missingpeace.eu/en/2011/10/seven-things-you-and-the-eu-should-know-about-gilo/

  Like

 3. Jan zegt:

  Hoort Van Agt het eens van zijn eigen broeders en zusters:

  Wij BDS’ers zijn klootzakken en idioten (en zij zijn er nog trots op ook)
  http://attorneysdefendingisrael.blogspot.nl/2012/10/bdsers-celebrate-being-idiots.html

  Like

 4. Pingback: Netanjahoe: Wij laten ons woningbouw in Jeruzalem niet verbieden | Likoed Nederland

 5. Anneke zegt:

  Hahleluyah !!! Goed nieuws !!! Dit zullen de duistere buurlanden eveneens NIET KUNNEN accepteren !!! Hetzelfde geldt HELAAS voor de EU-Brussel. Terwijl VEEL, heel veel Europeanen juist een groot happy-feeling ontvangen tijdens het lezen van dit soort goede berichtgeving. Jerusalem is letterlijk GROEIENDE, rijpende naar volwassenheid. Nu nog ’t meest in de fysieke zin, meer het geestelijk besef komt (gelukkig) meer en meer om de hoek kijken. “Ze zijn druk zoekende; het aantal inwoners dat de Messiah verwacht is dus óók in de groei”. Tjah; wanneer de druk van de wereld het zwaarst weegt en men zich meer en meer eenzaam en verlaten voelt, dan gaat men ABBA wel aanroepen en smeken in gebed voor de komst van de Koning. “Wat is dat langgeleden dat Israel een rechtvaardige koning heeft mogen hebben”. Hij zal het land goed-doen en daarbij inbegrepen de overige landen/volken. “Amen…..&….Shalom”.

  Like

 6. marnix zegt:

  Als ik die zwarte monsters bekijk, die deze kat zonder gevoelens aan het kruis nagelen.

  Herinner ik me een gesprek met een reeds op rust verantwoordelijke manager van de groep Unilever. Ik zal die man zijn woorden over Afrika niet citeren, of hij kan nog problemen krijgen.

  Begrijpt Europa nu niet dat dit soort Afrikanen nooit zullen bijdragen aan onze samenleving.
  Ze voeden zich met terrorisme en corruptie in Europese steden, terwijl wij verplicht worden om deze immigratie van Afrikanen te stimuleren met belastinggeld. Educatie zal hun ware aard nooit
  doen omvormen, hun genetica kan je nooit veranderen!
  Dit soort mensen zal Europa toekomst gericht in brand steken, de vraag is welke ***elite/organisatie*** heeft dit plan bedacht om Europa in een complete chaos te storten.

  Wie heeft hier voordeel om Europese genocide te creeren . Kan er daar iemand op antwoorden. Dank U.
  Willen de 7 Verenigde Emiraten regeren met de Islam over Europa, via louche oliecontracten die de onze regeringen hebben getekend. Of wil de Katholieke kerk ons in een spiraal van Islam migranten storten om daarna miljoenen Christelijke kruisvaarders op te offeren in een 3e Wereldoorlog.

  Like

 7. Anneke zegt:

  @Jan…Ouwe Drieske zou zich met z’n kornuiten tot op de kaken rood -, INTENS rood, moeten schamen. Jammer dat dit soort mensen helemaal géén ‘fault-feeling’ hebben. Ze zien zich als perfecte mensen. Adoreren zichzelf en hun gedane daden, die voor zeer velen discriminerend zijn, een messteek in de gevoelsstreek van de hersenen. “Ach, wat zou dat nou….?” Het kan dit soort volk helemaal NIETS schelen, als ze zelf maar een groots goed gevoel hebben…Tevredenheid en dus bevrediging, puur en alleen voor ZICHZELF. “Hoe zo; egoïstisch tot op het naakte bot”. Eens zullen ze zich moeten verantwoorden, hebben hun voorbeeld-functie overduidelijk in de afvalbak geworpen.

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  Update van 13:24
  Slechts 4 allahschreeuwers hebben hun niet-bestaande 72 maagden* opgezocht: wat jammer. Had op meer gehoopt. Volgende keer beter mikken, jongens!
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/13112606/__Doden_Gaza_na_raketten_op_Isral__.html
  *>> Is grote onzin. Het betreft één oude maagd van 72.

  Like

 9. Anneke zegt:

  @Jan…15.31-u: Yesssssss…… Am Yisrael Chai !!! En hoe, de vruchtbaarheid is meer en meer zichtbaar; op alle vlakken van de samenleving van dit PRACHT land. Nog een paar weken en ben zelf weer Jerusalem. Hahleluyah!!!

  Like

 10. Maria zegt:

  Nounou wat een provocatie! Zomaar huizen bouwen, dat is echt een oorlogsmisdaad! Zo komt er toch nooit “vrede”? Hoewel ik Netanyahu een beetje een ijdeltuit vind, heb ik toch genoten van zijn optreden in de Portugese Synagoge. Hij laat zich de kaas niet van het brood eten en heeft wel door dat het niet uitmaakt wat Israël doet, het is toch wel fout. Maar kan iemand alsjeblieft mijn held Sharon wakker maken? Of toch maar niet, die arme man zou een vreselijke wereld aantreffen…

  Like

 11. De EUSSR moet zich niet gaan bemoeien met zaken de hen geen enkele ruk aangaan! Laten ze eerst maar eens kijken naar wat ze in Europa zelf hebben aangericht.

  Like

 12. louis-portugal zegt:

  Groot gelijk Netanyahu jullie kunnen toch niks goed doen bij die verdoemde clubs over de wereld.
  De grote oorlog zal er ook wel komen.
  Iemand van die arabieren zal een keer beginnen.
  Ze kunnen niet alsmaar een grote bek hebben en niets doen.
  Het ogenblijk zal komen dat ze groteskheid van hun haat zelf gaan inzien en dan moeten ze wel om hun geloofwaardigheid niet helemaal te verliezen met hun 200 miljoen tegenover de 7 miljoen Israëlis.

  Like

 13. Jan zegt:

  Obama tegen Bibi: “Israël geen geen benul wat het beste voor haar is.”
  Bibi: Ik denk dat iedereen begrijpt dat alleen de Israëlische burgers bepalen wie oprecht Israël’s vitale belangen vertegenwoordigt.”

  Wat een stuitende arrogante zak. Maar als je bedenkt dat hij een moslim is, een narcist, psychopaat en autist verwonderd niets.

  Like

 14. Jan zegt:

  Moslims stelen land van Christenen in………Jeruzalem (oost)

  Look who is building illegal settlements in Jerusalem
  http://elderofziyon.blogspot.nl/2013/04/look-who-is-building-illegal.html

  Meulenbelt was niet bereikbaar voor commentaar

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s