Racisme aangifte tegen leerkracht ingetrokken

Tegen een hoofdonderwijzer uit Odense (DK) is bij de politie aangifte gedaan wegens racistisch uitschelden van een aantal van haar islamitische leerlingen – Pia Kjærsgaard vindt de situatie belachelijk.

UPDATE, 19.10.12: Shaib Mansoor, de vader van een van de kinderen die raciaal werd berispt door hoofdonderwijzer Birgitte Sonsby en die Sonsby aangaf bij de politie, heeft zijn aangifte ingetrokken. Hoewel Mansoor gelooft dat zijn doel van het creëren van een debat over de kwestie is gerealiseerd, verwacht hij nog steeds dat Sonsby uit haar baan zal worden ontslagen.

“Ik wilde een debat aanzwengelen en mensen bewust maken dat er een probleem is. Het is de enige manier om de aandacht van de politici te krijgen”, vertelde Mansoor aan Ritzau.

ORIGINEEL, 17.10.12: Tegen Birgitte Sonsby, een schoolhoofd van Funen, is bij de politie aangifte gedaan en ze wordt geconfronteerd met disciplinaire maatregelen door de gemeente na verbaal misbruik van een groep jonge allochtone jongens die zich in de klas slecht hadden gedragen.

Het incident, die zich ongeveer twee weken geleden voordeed, vond plaats in het kantoor van het schoolhoofd op de Ejerslykkeskolen in Odense. “Ik ben zo verdomde moe van jullie moslims die de lessen verpesten”, zei Sonsby tegen een groep allochtone jongens die zich in haar kantoor bevond nadat deze onhandelbaar in de klas was geweest, volgens Fyens Stiftstidende (krant).

Sonsby bood later haar excuses aan tegenover de families voor de keuze van haar woorden, maar ze zei niet te geloven dat haar uitbarsting racistisch was. “Een situatie ontstond in de klas en een aantal kinderen moest worden berispt. Ze begonnen me uit te lachen en ik verloor de controle. Ik zei een paar dingen die ik ten zeerste betreur en daarvoor verontschuldig ik me,” vertelde Sonsby aan Fyens Stiftstidende.

Maar de verontschuldiging was blijkbaar niet genoeg voor Shaib Mansoor, de vader van een van de kinderen, die Sonsby bij de politie heeft gemeld voor racisme.

“Dit is ver over de grens. Natuurlijk moet mijn zoon worden gestraft als hij zich slecht gedraagt ​. Maar wat ze zei was racistisch”, vertelde Mansoor Fyens Stiftstidende.

Odenses Gemeentelijke onderwijsinspecteur, Poul Anthoniussen, omschreef de woorden van Sonsby als “volstrekt onaanvaardbaar” en heeft haar voor volgende week opgeroepen voor een gesprek.

Pia Kjærsgaard (Dansk Folkeparti), die deze zomer aftrad als leider van de DF, bleek dat ze politiek nog steeds springlevend is door te zeggen dat het incident “belachelijk” was geworden.

“Het is gek dat de politie bij een dergelijk geval betrokken raakt. Ik ben namens de hoofdonderwijzer zo beledigd dat ze wordt opgeroepen door de gemeente en alles wat er als gevolg van deze onzin verder nog kan gebeuren,” vertelde Kjærsgaard aan Fyens Stiftstidende. “Ze verontschuldigde zich reeds. Iedereen kan soms zonder na te denken iets verkeerds zeggen.”

Bron:

http://jyllands-posten.dk/uknews/article4878893.ece

Auteur: Christian Wenande.

Vertaald door:

Vederso (voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Denemarken, Moslims, Racisme. Bookmark de permalink .

33 reacties op Racisme aangifte tegen leerkracht ingetrokken

 1. Linsky zegt:

  Door die aanklacht, kwalificeren zij zichzelf dus toch als een ‘ras’…!

  Like

 2. Rufol zegt:

  Kennelijk zijn moslims een ras en mag je daarover niets zeggen. Tenminste, als datgene wat je zegt in de ogen van de moslims verkeerd is. Zodra echter je iets positiefs over dat ras zou zeggen, zal het wel goed zijn neem ik aan.
  In ieder geval had deze onderwijzeres groot gelijk indien het zo is dat het steeds weer de moslims zijn die de lessen verpesten (en dat begrijp ik toch uit haar woorden) en dan mag dat ook gewoon gezegd worden.
  Maar goed, moslims zijn als enigen in staat om zich te misdragen om zich vervolgens met succes als slachtoffers te presenteren. In alle politieke correctheid trappen de meesten in Europa daarin met open ogen in.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  @Rufol 09.35. uur, inderdaad, de halsafsnijders en haatbaarden, worden door de gevestigde politieke orde, uit de wind gehouden. Dat is echt niet zomaar, er steekt een complot achter te weten; ” HET PROJECT”. De OVERGAVE van EUROPA aan de MUZELMANNEN!

  Like

 4. Deze moslims zullen wel een aparte gebedsruimte hebben op de school. Wat ze bidden tot Allah zouden ze moeten opschrijven en laten zien aan de media. Ik durf u te verzekeren; op een gegeven moment barst de bom!!!

  Like

 5. Turul zegt:

  als een etnische Nederlander die zich bekeerd heeft tot islam uitgescholden word door een andere etnische Nederlander, is er dan ook sprake van racisme? Islam is een politiek systeem met een religieus sausje en heeft niets met een ras te maken.

  Het woord racisme word gebruikt door links en minderheden (voornamelijk moslims) om elke oppositie de mond te snoeren. Het heeft dus zijn werkelijke betekenis verloren…en is een leeg woord geworden…..

  Het gaat hier enkel om grote groepen buitenlanders, die hun cultuur en religie op ons grondgebied willen handhaven. Dit is door de geschiedenis altijd het geval geweest. (Noord/Zuid Amerika, Australië, Nieuw Zeeland)

  Daarom is het ook culturele en etnische zelfmoord om de grenzen open te zetten voor grote groepen vreemdelingen waar ze ook vandaan komen/ En dit is precies wat zich nu in de Westerse wereld afspeelt.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @Turul 11.15. uur, precies, zo is het en niet anders.

  Like

 7. Lucky9 zegt:

  Eerlijk gezegd bloedt mijn hart van het feit dat deze leerkracht zich verontschuldigde voor een uitspraak waarvan ze de inhoud objectief had waargenomen.

  De druk van het islamitisch intellectueel terrorisme wordt hierdoor evenwel juist weergegeven.

  Ik ken hem niet maar die Mansoor Fyens Stiftstidende bewijst door zijn actie dat hij een stuk islamitisch crapuul is die de financiering van normaal onderwijs voor het product van zijn geslachtsdelen niet waard is.

  Dwing hem de volle pot te betalen en dit stuk islamitisch crapuul druipt met de staart tussen de benen naar af.

  Like

 8. baksteen zegt:

  EEN MOSLIM IS, net als een communist, een fascist, een boeddhist etc GEEN RAS!!!
  Laat maar lekker voor de rechter komen.

  Like

 9. baksteen zegt:

  Moet ze ze de volgende keer joden noemen, wat dan, is ook geen ras.

  Like

 10. E.J. Bron zegt:

  @baksteen

  ??????????????????????

  Like

 11. vederso zegt:

  Bij die moslimjochies gaat het gewoon fout omdat de leerkracht een vrouw is. De onderwijsinspecteur geeft er blijk van dat niet begrepen te hebben.

  Like

 12. Piet Klont zegt:

  Linsky zegt:
  24 oktober 2012 om 09:22

  Wat je zegt, en Rufol 09.35 ook….
  En ik zeg:
  Als het ras twee kontjes hoog is, meisjes pas dan heel goed op…..helahie, helaho!

  Like

 13. toetssteen zegt:

  @EJ
  Op de keper beschouwd heeft Baksteen volkomen gelijk. Natuurlijk bestaan de Joden, maar het joodse ras is nonsens. Natuurlijk, in bepaalde groepen zijn erg veel kenmerken te vinden van een oorspronkelijke groep mensen, maar daarmee vormen ze nog geen ras.
  Laat staan dat je een ras zou vormen door religieuze banden.
  Ik bedoel dat een katholieke blonde en blanke kaaskop en een zwarthuidige net zo katholieke Angolees, ras genomen nou niet echt aan elkaar verwant zijn.

  Like

 14. toetssteen zegt:

  Off topic. EJ, het inloggen gaat nu super! +10

  Like

 15. E.J. Bron zegt:

  @toets

  Ik heb niets gedaan hoor! 😀

  Like

 16. toetssteen zegt:

  Ow, nou ja, dan heb ik eindelijk door hoe het ik het moet doen. Inloggen hè!

  Like

 17. E.J. Bron zegt:

  Gefeliciteerd toets! Weer een mens gelukkig. 😉 😆

  Like

 18. Piet Klont zegt:

  Toetssteen & Baksteen….familie soms?

  Like

 19. E.J. Bron zegt:

  Baksteen is vermoedelijk het wat lompere familielid? 😉

  Like

 20. rommel zegt:

  Als religie een ras is hebben we zomaar even een paar honderd rassen erbij op deze aardkloot. Dat zijn er nog meer dan bij honden.
  En als je een christen met een moslim kruist. Wat krijg je dan? Een moslimhond of een christenhond?
  Het wordt steeds moeilijker om iemand in de juiste klasse te verrassiseceren.
  Vroeger was het tenminste nog te doen allemaal. Je was een zwarte, een witte of een gele. Tegenwoordig moet je ze eerst vragen welk idioot geloof hun aanhangen voordat je ze als goed racist kan uitschelden.

  Like

 21. rommel zegt:

  Voor mij zijn er maar twee rassen onder de mensen, waar vooral die met een vagina mij kan begeesteren. Vooral die met een blonde vacht en blauwe ogen. Ja, ik ben nogal discriminerend daarin.

  Like

 22. E.J. Bron zegt:

  Pure discriminatie tegenover mijn eega rommel! Anderzijds….smaken verschillen 😉

  Like

 23. toetssteen zegt:

  Leuk hoor lui, maar u legt natuurlijk wel het bal voor eigen doel. Ene snorremans ging ook veralgemeniserend te werk en hij beweerde dat het een ras was. Islam is precies eender. Als men beweert dat islam een ras is, moet men de kolder van snorremans ook accepteren. En dat weiger ik.
  Beide rassen bestaan niet.
  Waar ik wel mee akkoord ga is dat het voorouderschap bewijsbaar terugvoert naar Israël. Maar dat is wat anders.

  Bij voorbeeld: ik ben wel geboren in Friesland, maar aan mij is nog erg goed mijn exotische afkomst te zien. Ik heb wel een Friese naam, want mijn ma was errug Fries. En haar ma. Maar dat neemt niet weg dat via vaderszijde er exotisch bloed in de familie is gekomen. Ben ik daarom een moslim?
  Doe me een lol zeg!

  Like

 24. toetssteen zegt:

  @Rommel
  Beter: Man of vrouw.
  Jij en ik zijn vreselijke racisten.

  Ow, volgens sommigen bestaat het vrouwelijk ras niet. Blijkbaar de lessen biologie overgeslagen.

  Like

 25. rommel zegt:

  Welgemeende excuses aan je vrouw Bron. Maar net zoals met eten heb ik een voorkeur voor bepaalde gerechten. Maar dat wil niet zeggen dat ik de rest niet lust hoor. Ik eet alles, vooral als ik honger heb.

  Like

 26. toetssteen zegt:

  Terugkomend op het onderwerp, het is natuurlijk kwaak dat er zoveel bestaat als het islamitische ras.

  Like

 27. rommel zegt:

  Ja terug naar het onderwerp. Het vrouwelijke ras.
  Jullie moesten is het kruis voelen van de last waar ik onder gebukt ga van mijn zwakke jeukende vlees. Met de kennis van nu had ik me in het verleden zelf gecastreerd. Ik ben door het vrouwelijke geslacht genaaid en berooid. Ze hebben me van begin er in getuind. Is 1 groot complot geweest om me arm te maken.

  Like

 28. toetssteen zegt:

  @Rommel
  Dan heb ik het getroffen. Trekt lange neus.

  Like

 29. rommel zegt:

  Tja, nou kan ik wel weer een gevatte opmerking maken over die lange neus van jouw en het trekken daaraan, maar lijkt me beter voor iedereen die met zijn schuldige gedachtes en verborgen fantasieën al dood ergert aan mij te laten schieten. Voordat ik de toespelingen waar ik graag mee mag spelen om die zaadjes te planten waar ze met afschuw worden ontvangen tot groei te brengen.
  Ja, ik weet, ben slap aan het ouwehoeren nou, doe jou een beetje na toets. Niemand verslaat jou.

  Like

 30. Ik heb de voorkeur voor een brunette maar als een blonde of roodharige dame er goed uitziet zal ik dat ook zeker aangeven 🙂

  Like

 31. En ik doe dat zeker niet met handtastelijkheden, fluisteren, sissen en hoer roepen. Ik heb goddank nog wel wat opvoeding genoten in mijn jeugd 😉

  Like

 32. Pingback: Something’s rotten in de scholen van Denemarken | E.J. Bron

 33. Jan zegt:

  Socialisme en racisme gaan hand in hand

  Zwarte CDU-politicus wordt wegens zijn huidskleur door links aangevallen

  De vroegere acteur en huidige CDU-politicus Charles M. Huber (‘Der Alte’) wordt door politiek links steeds vaker aangevallen en niet in de laatste plaats wegens zijn huidskleur. Nog voor hij in 2009 voor de Bondsdag werd gekozen zei Huber tegen BZ:

  Huber ontving veel woedende en kwade e-mails en alleen uit linkse hoek. Links ziet het als verraad dat iemand voor de CDU kiest, meent dat een kleuring of migrant bij hen hoort, meent dat zij het woord moet voeren voor iemand als Huber omdat hij er geestelijk niet toe in stat zou zijn als kleurling. Als men dit echter afwijst en dus niet aan de verwachtingen van links doet reageren zij woedend. Zo’n genereus aanbod, alles voor een ander te doen, voelt links als bedrog.
  http://www.freiezeiten.org/dunkelhautiger-cdu-politiker-wird-wegen-hautfarbe-von-linken-attackiert/

  Klinkt bekend in de oren,moet ik zeggen. Dat eeuwige betuttelen ziet men ook hier bij links volk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s