Oegandese familie ‘creëerde’ 100 kinderen en beweerde te lijden aan HIV als onderdeel van een bijstandsfraude van 4 miljoen Britse Pond

Fraudeur: De politie vond een “plunjezak voor het plegen van identiteitsfraude” in het huis van Dennis Kyeyune.

Een familie van Afrikaanse fraudeurs heeft ten minste £ 4 miljoen  van de belastingbetalers gestolen in een 20 jaar durende oplichterij. Men creëerde valse identiteiten voor maximaal 100 kinderen om het uitkeringsstelsel uit te melken. Ze beweerde ook te lijden aan HIV en dure medicijnen nodig te hebben – maar in werkelijkheid stuurde ze het terug naar Oeganda om met enorme winsten te worden verkocht. Een rechtbank hoorde dat het zoveel jaren verstrekken van de medicijnen de belastingbetalers meer dan  2 miljoen kostte.

Nog eens 154.000 Pond ging op aan onderwijs voor de ‘familie’, met £ 37.500 voor een opleiding hoger onderwijs. Fraude met betrekking tot huisvestingskosten en onderverhuur van flats kostte £ 650.000 en voor de ontelbare uitkeringen voor de familie een totaal van 900.000 pond.

Tijdens zijn zes weken durende onderzoek hoorde een jury hoe de groep “heeft samengespannen om valse identiteiten te creëren, te gebruiken en te exploiteren in het uitvoeren van de duizelingwekkende fraude.” Een onderzoeker vertelde de Daily Mail: Het probleem is, ze hadden zoveel identiteiten dat het misschien nooit precies bekend zal worden hoeveel precies ze profiteerden van het sociale zekerheidsstelsel en dit land gedurende een zo´n lange tijd.”

Aanklager Paul Raudnitz zei: “De tentakels van deze fraude gingen wijd en zijd en dat voor vele, vele jaren. Elke verdachte sloot zich op verschillende tijdstippen bij de samenzwering aan.” Hij zei dat “sleutelfiguur” Ruth Nabuguzi, 49, “verschillende identiteiten gebruikte … zo veel dat het werkelijke aantal identiteiten misschien nooit bekend zal worden”. Nabuguzi, oorspronkelijk uit Oeganda, diende vorderingen in voor HIV/aids-medicijnen ten bedrage van 2.280.000 Pond. Ze heeft ook 500.000Ppond aan huursubsidie ontvangen ​​van de gemeente Newham in het oosten van Londen, hoorde het Croydon Crown Court.

Nabuguzi kwam naar het Verenigd Koninkrijk in 1991 en vroeg asiel aan voor zichzelf en vier kinderen die ze had achtergelaten in Oeganda. Drie jaar later gebruikte ze de naam Jane Namusisi om weer asiel aan te vragen – samen met nog twee kinderen. In 1999 gebruikte ze de naam Pauline Zalwango en vroeg nogmaals asiel aan, dit keer met drie kinderen. Men neemt aan dat ze regelmatig terug naar Oeganda is gereisd en verwierf ten minste drie huizen in en rond de hoofdstad Kampala.

Dennis Kyeyune, 29, wordt verdacht Nabuguzi’s zoon of neef te zijn. De politie vond in zijn huis in Oost-Londen een zwarte reistas, verborgen op een dak van een schuur met een breed scala aan valse documenten, beschreven als een “plunjezak voor het plegen van identiteitsfraude.” Andere leden van de bende zijn Jordan Sebutemba, 26, vermoedelijk een dochter of nicht van Nabuguzi, Albert Kaidi, een voormalige partner van Sebutemba, vermoedelijk afkomstig uit Rwanda en Lamulah Sekiziyuvu, 36, een voormalige partner van zowel Keyuyne als Kaidi. Kyeyune, Sebutemba, Kaidi en Sekiziyuvu werden gisteren schuldig bevonden aan verschillende fraudedelicten. Zij zullen volgende week samen met Nabuguzi en Betty Tibakawa, 21, Lina Katongola, 29, Mathy Matumba, 50, en Eddie Carlos Semcenda, 30, terechtstaan.

Rechter Nicholas Ainley zei dat de bende “onvermijdelijk” gevangenisstraffen tegemoet kan zien en hij voegde eraan toe: “Dit was een familiebedrijf en deze mensen wisten dat ze zich op grote schaal met immigratie- en uitkeringsfraude bezighielden. Er moeten nu ook vragen worden gesteld over hun immigratiestatus en het recht om in het land te verblijven.”

Mark Simpson, een onderzoeker van het Departement voor Werk en Pensioenen, zei: “Deze zaak laat zien hoe criminelen, die vastbesloten zijn om de bijstand te bedriegen, zich nergens kunnen verbergen wanneer de verschillende takken van de regering bij elkaar komen. We kunnen onze expertise bundelen om gericht deze fraude te stoppen.”

Bron:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2223272/Ugandan-family-created-100-children-claimed-suffer-HIV-4million-benefit-fraud.html

Auteur: Christian Gysin.

Vertaling: Vederso (voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Criminaliteit, Groot-Brittannië, Immigratie, Multiculti, Naïviteit. Bookmark de permalink .

8 reacties op Oegandese familie ‘creëerde’ 100 kinderen en beweerde te lijden aan HIV als onderdeel van een bijstandsfraude van 4 miljoen Britse Pond

 1. Rufol zegt:

  Het is misschien afgezaagd maar het gros van die lui komen toch echt enkel en alleen maar om te plukken, zoveel mogelijk te plukken.
  Gelukkig zijn daar dan de linkse gutmenschen die ze daarbij op alle mogelijke manieren helpen. Immers, een stem is een stem en elke stem betekent wat meer kans op geld door een dikbetaalde baan voor een non-valeur.

  Like

 2. BertG. zegt:

  En na 4 miljoen verder en armer geworden ging er ergens toch nog een lichtje branden.
  Zijn wij nou zo achterlijk of zij zo slim. Lijkt me toch behoorlijk ingeburgerd. Ik wist het allemaal niet.
  Ergens doe ik toch iets niet goed. Lijkt me.

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Alles terugbetalen, met 100% boete. Vandaag.
  En die 100% boete aan T.Robinson en P.Weston geven zodat ze buiten de GB-grenzen een nieuw bestaan kunnen opbouwen.
  Toch?

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  @G.Deckzeijl 14.22. uur, inderdaad Gerrit. Deze geweldige verrijking, ons opgedrongen door een politiek correcte elite, en andere simpele gutmenschen zorgt er wel voor, dat dit tuig van het laagste allooi binnen kan blijven stromen. En door de bemoeienis van toverkol Malmstrom van de EUSSR, hebben we het maar te accepteren, dat de hele wereld bij ons komt uitvreten. Kotsmisselijk word ik van dit nieuws, en met nieuw paars van pinokkio Rutte en salonsocialist Samsom gaat deze kermis ook in nederland gewoon door. Ze zullen ons daarvoor uitknijpen als citroenen, dat is zeker!

  Like

 5. Ik klaagde over de islamisering van de wereld en het terrorisme dat daarmee samenhangt tegen een verre buurvrouw; “Ach, dat valt wel mee hoor, dat is alleen in die landen, er komt hier geen nieuwe wereldoorlog, hou je maar lekker bezig met positieve dingen”.

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Hebben die mensen geen vingerafdrukken?????
  Dan maar naar gezichtsherkenning.
  Ongeveer 20 jaar geleden hing men de computers van de sociale dienst, de rijbewijzen en de belastingen in Nederland, na veel protest uit linkse hoek wegens mogelijke inval van duitsers of andere barbaren, aan elkaar.
  Men schrok van de immense fraudes door mensen die bij een baan ook nog een uitkering gingen halen. Ongeveer 7 % van de uitkeringen waren onterecht.
  Ik denk dat men met gezinde spoed moet beginnen met gezichtsherkenning van iedereen die iets van de staat wil krijgen.
  Alleen al uit fatsoen tegenover degenen die het op moeten brengen.

  Like

 7. Het ontbreken van controle op miljoenen aan sociale fraude én het nalaten van sancties, maakt dat Nederland één van de geliefdste immigratie-landen is bij de gelukzoekers!
  Hier wordt 10 x meer aandacht besteed aan het achterhalen van verkeersboetes; want dat is bij het bestuur van dit clubje achter de heg veel belangrijker!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s