ISRAEL

Ik klaag de wereldleiders aan
Die alles zo goed lijken te weten
Maar die de duivelse Holocaust
Al bijna zijn vergeten!

Het dappere, kleine Israël
Omringd door landen die haar haten
Dat constant onder bedreiging staat
En nooit met rust wordt gelaten.

Waarom worden de Joden toch zo gehaat?
Een volk dat zoveel heeft geleden
Heeft toch het volste recht op een veilige staat
Een ieder die dat bestrijdt, is vast niet zuiver op de graat.

Het Joodse volk, nog niet zo vreselijk lang geleden
Door Hitler bijna uitgeroeid
Heeft altijd dapper voor zijn land gestreden
En heeft geleerd van zijn verleden!!

Het Joodse volk heeft toch het volste recht
Zijn kinderen een veilig bestaan te geven
Waarom wordt het hen niet gegund
Rustig hun leven te leven?

Ik klaag de wereldleiders aan
Van ieder land dat Israël haat
Ik weet niet naar welke rechtbank ik toe kan gaan
Maar ik wil des Duivels´ advocaat!!

Door:

Willemientje

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op ISRAEL

 1. Anneke zegt:

  Amen, Willemientje….!!! Het stille -, rustige leven wordt ze wel gegund…máár het volk is nog rijpende. Specifiek op geestelijk vlak is men nog volwassen aan het worden. Binnenkort zullen ze letterlijk schreeuwen (in gebed òf en public) om hulp, dit land heeft wéér een Ware Koning nodig….de Messias. De ogen en oren van de ultra -, orthodoxe – en seculiere joden en zèlfs Arabisch-Israéliërs zullen gaan zien en horen!!! Het is heel mooi om te mogen meemaken dat tegenwoordig de verschillende (joodse) geloofsovertuigingen elkaar langzaam-aan kunnen dulden en met elkaar om kunnen gaan!!! “Dit was zo’n veertig-, à dertig-jaar geleden vrijwel onmogelijk”. Een voorbeeld voor het westerse Babylonië ???/!!! “Ja…”

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Willemientje: beleef ik ’t nog dat je contact opneemt met http://www.uitgeverijaspekt.nl
  om ze daar attent te maken op je werk? Ik vind dat je werk voor het nageslacht bewaard moet blijven, wanneer mag ik van je stoppen met vragen?

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  @Willemientje een 10 met een griffel voor dit ware prachtige gedicht! @ Anneke 20.36. uur, ook ik sta pal voor ISRAEL en zijn dappere bewoners, en weet dat ISRAEL de oogappel is van JHWH!
  Ik zeg volop AMEN!

  Like

 4. henk schroemges zegt:

  O of omstreeks 6 nov.2012 verwacht ik toch echt wel een hoop gedreun, geschreeuw en gejammer boven Iran.

  Like

 5. daiyu-ninja zegt:

  G.Deckzeijl zegt:
  27 oktober 2012 om 21:28

  Willemientje: beleef ik ‘t nog dat je contact opneemt met http://www.uitgeverijaspekt.nl
  om ze daar attent te maken op je werk? Ik vind dat je werk voor het nageslacht bewaard moet blijven,………………………..helemaal mee eens.
  Als er een gedichtenbundeltje te koop zou zijn van Willemientje, dan zou dat onmiddellijk kopen.
  Bedankt Willemientje voor uw prachtige gedichtjes. Ik lees ze graag.
  Mvg daiyu-ninja.

  Like

 6. willemientje zegt:

  Dank je wel, Daiyu-Ninja, maar ik vind mezelf niet goed genoeg, met andere woorden, dat durf ik niet, en aangezien ik vaak rijn, op een actualiteit, zijn ze met een week of zo weer achterhaald, dan staat er weer iets anders in de krant

  Like

 7. willemientje zegt:

  Rijm, uiteraard

  Like

 8. Jan zegt:

  Israeli Official: “We Will Not Capitulate Before Obama”…
  The state of Israel will not capitulate before President Obama, whose “naive” leadership has hurt the U.S., stated Danny Danon, deputy speaker of Israel’s Knesset.
  http://kleinonline.wnd.com/2012/11/07/israeli-official-we-will-not-capitulate-before-obama-warns-presidents-reelection-means-jewish-state-must-take-care-of-its-own/

  Like

 9. aegolius cs zegt:

  “Waarom worden de Joden toch zo gehaat?”

  Geloof en macht, mijn beste.
  Ik heb een aantal stukjes geknipt uit een lang maar zeer interessant overzicht van de “geschiedkundige” rol welke de kerk jegens joden theologisch aanhing (…?) waarin ook Maarten Luther niet ontbreekt.
  Eigenlijk wordt het duidelijk waarom in de koran, dat 600 jaar na christus met aanvulling op aanvulling de dood van joden legitimeert.
  Elk geloofsinstituut is een walgelijk en dodelijk ziekteverwekend machtsorgaan!

  Kerk en Israël
  Door: Franklin ter Horst. (Aangemaakt: 1997) (Laatste bewerking: 17 oktober 2012)
  Het is opmerkelijk hoeveel mensen die zich ‘christen’ noemen of daarvoor doorgaan, weinig of helemaal niets weten van Gods bedoelingen met het volk van Israël. De oorzaak hiervan kan voor een belangrijk deel gezocht worden in de kerk die zich door de eeuwen heen, hoogmoedig tegenover het volk van Israël heeft gedragen. Volgens de kerk is de rol van Israël na de kruisiging en opstanding van Jezus uitgespeeld…….

  De in de Verenigde Staten wonende Grieks-Melkische aartsbisschop Cyrille Salim Butros beweert: ‘De Heilige Schrift mag niet worden misbruikt om daarmee de terugkeer van de Joden naar Israël te rechtvaardigen, want het Joodse volk is geen uitverkoren volk meer omdat de komst van Christus alle beloftes in vervulling heeft doen gaan.’…….

  De reformatie heeft deze theorie later overgenomen, namelijk dat de kerk het ‘nieuwe Israël’ is dat voor altijd het Joodse Israël vervangt. Op landkaartjes in sommige Bijbels komt het Bijbelse Israël helemaal niet voor, maar wordt het domweg Palestina genoemd. Al in de beginperiode van de Gemeente waren er predikers die beweerden dat de Joden door God vervloekt en verlaten waren. Zo beweerde in de tweede eeuw de invloedrijke ketter Marcion dat de “God van het Oude Testament” een andere was dan de “God van de christenen”. Daarom moest men het Oude Testament niet langer als schrift erkennen. Joahannes Chrysostomos, de patriarch van Konstantinopel (344-407)……..

  Men heeft het Joodse volk dood verklaart door de vervangingstheologie. Zo konden in de loop van de kerkgeschiedenis alle Jodenvervolgers zich verzekeren van de instemming van de kerkleiders. Want alleen zo kon de wereldwijde moord op het Joodse volk zonder noemenswaardige tegenstand worden uitgevoerd. Dat werd o.a. duidelijk op de ‘Rijksdag van Neurenberg’ in 1933, toen door middel van rassenwetten de Joden tot minderwaardige mensen werden verklaard,… en dat met toestemming van de kerk. Daardoor werden alle belemmeringen weggenomen, zodat ‘men de Joden met een zuiver geweten’ kon ombrengen, omdat zij volgens hen ‘voor altijd door God verworpen waren’……

  http://www.franklinterhorst.nl/Kerk%20en%20Israel.htm

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @Aegolius cs 15.22. uur, en voor deze christenen en deze kerk, schaam ik mij kapot. Aegolius, er zijn ook legio Christenen, waartoe ik mij reken, die 100% achter ISRAEL en het JOODSE VOLK staan en blijven STAAN. U heeft wel gelijk met uw betoog, daarom kan zo een achterlijke als van Agt, zo seniel als een deur, ook zo’n grote quatsch verkopen!

  Like

 11. aegolius cs zegt:

  @ TH 16:00
  En regeringsleiders zijn soms net (on)mensen, gebruik makend van islam geïnfiltreerd geïnstitutionaliseerde (on)macht VN politiek.

  Overigens sta volstrekt achter de staat Israël en in mijn jeugdig optimisme zou ik bijna aan de oproep in 1967 gevolg hebben gegeven deel te nemen aan……. Juist verloofd: nee dus.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s