Pogroms tegen christenen

Demonstratie in Homs: Het protest is in toenemende mate gericht tegen christenen

De oorlog in Syrië is in toenemende mate gericht tegen de autochtone christenen. De Chaldeeuws-katholieke bisschop van Aleppo, Antoine Audo, berichtte aan het Britse parlement over antichristelijke pogroms. Vooral in het rebellenbolwerk Homs zouden christenen onder vervolging te lijden hebben. Hier zouden bijna alle christenen zijn verdreven. “Alle kerken werden geschonden”, wordt hij geciteerd door de katholieke nieuwssite kath.net.

Ook in Aleppo is de situatie precair, bericht de Jezuïet. “Het gezicht van de stad is veranderd. Het is er niet veilig, alles is smerig, er zijn moeilijkheden bij elementair vervoer, geen taxi´s, geen bussen”. Vele christenen zouden na bedreigingen hun huizen hebben verlaten. Al in maart had de Syrisch-orthodoxe kerk in een memorandum geklaagd over de “etnische zuivering” door de tegen president Basheer al-Assad vechtende opstandelingen.

Huurlingen uit Irak en Libië

Concreet beschuldigde het kerkelijke bericht de zogenaamde Faruq-brigades in Homs ervan christenen uit hun huizen te verdrijven en hu eigendom in beslag te nemen. Op deze manier zouden er al complete stadswijken doelbewust van christenen gezuiverd zijn. Volgens waarnemers bestaan de Faruq-brigades hoofdzakelijk uit Libische en Irakese huurlingen, die gefinancierd worden door radicaalislamitische geldschieters in Saoedi-Arabië.

Bron:

http://www.jungefreiheit.de/Single-News-Display-mit-Komm.154+M5016b942819.0.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Islam, Syrië, Terrorisme. Bookmark de permalink .

15 reacties op Pogroms tegen christenen

 1. Hetzelfde zal straks gebeuren in Libanon en Jordanië

  Like

 2. oogenhand zegt:

  Gelukkig zullen ruzies tussen moslims onderling de islam vernietigen. De hel is eeuwig.

  Like

 3. Ik vraag me vaak af hoeveel jaar het zal duren voordat er Pogroms van moslims tegen christenen in Nederland zijn? Tien, twintig jaar hooguit!

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Ik denk dat ze het niet halen Jack.
  Het probleem wordt dat er straks niemand meer is die nog kan of wil werken om die lui aan het vreten te houden.

  Like

 5. @louis-portugal: De kerken in Nederland willen hun steun aan Israel stop zetten en hun steun geven aan de Palestijnen. Heb vanmiddag nog gepraat met oud-premier van Nederland Dries van Agt, Van Agt is CDAer en is anti-Joods. Ze zien Israël graag veranderen in Palestina. Nu zijn de Joden aan de beurt en over een tijdje zijn de Christenen zelf aan de beurt. Ik noem Dries van Agt en zijn soortgenoten blinde gidsen! Ze heulen met de vijand!

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @Jack Terrible 21.28. uur, mee eens! Ik schaam mij als gedoopte christen voor de verraders van de KERKEN! Nu mag iedereen rustig spreken van: “DE (SCHIJN) HEILIGE “RODE KERK”).
  Bij deze distansieer ik mij van deze LAPZWANSEN LEIDERS van deze kerken!

  Like

 7. M.A.L. Sion zegt:

  @ Jack Terrible. Van Agt blinde gids? Ik zie meer een smal koppie met daaruit naar voren priemend een gespleten tong en als hij opstaat zie je een lange zwiepende staart. Zijn handen zijn meer klauwen met lange scherpe nagels.
  Wat houdt dat nu toch in? Ik pieker me suf. Duvels nog an toe. Help me nu eens, Waaar lijkt dat nu toch op.
  Het is geen engel. Daarvoor is hij te diep gevallen. Als hij zoetgevooisde woordjes spreekt, want dat kan hij toch zo mooi, dan zie je dat hij geniet van zijn woordkunst. Er zijn veel mensen die dat prachtig vinden. Ik ben één van diegenen die mijn kritische bril opzet en dan kan zien dat het gifgroen braaksel is dat hij uitspuwt. Bah.
  Zou er al eens aan hem gevraagd zijn of hij vindt dat Hitler meer tijd had moeten hebben om zijn taak af te maken. Alle Joden waren toch nog niet Ausradiert?

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  @M.A.L. Sion 22.10. uur, van Agt, is met van Bommel, heks Gretta Duysenberg, en mafdoos Meulenbelt het ergste verradersoort wat er bestaat. Deze mensen zijn net als de HAATBAARDEN voor mij het GOORSTE UITSCHOT wat er bestaat!

  Like

 9. @Tom Hendrix; ik ben ook een gedoopte christen als baby. En toen ik bijna dertig was ben ik nog een keer gedoopt als Jehovah’s Getuige. Wat dacht je van de linkse kerk?

  @ M.A.L. Sion; Ik zal Dries van Agt zo via zijn email, te lezen op zijn website, een digitale foto van mijn schilderij van Pim Fortuyn toesturen. In dat schilderij staat de datum dat Pim vermoord werd, 6-5-2002, met een doodskruisje achter die datum. Ik zal in die email schrijven dat ik hem een blinde gids vind die heult met de vijand. En dat ik veel meer bewondering en sympathie koester voor Pimmetje!

  Like

 10. Joop Klepzeiker zegt:

  Sinds wanneer zijn jezuïeten blinde gidsen ??

  Like

 11. Beste naar het goed zoekende mensen.
  Hoe “vreselijk” moeilijk is het om te beantwoorden aan Lukas 6 vanaf vers 27, weet U nog.
  Ik ben het met uw meningen en visies eens en probeer dan toch te zoeken naar wat mij te doen staat. ‘k Geef het je te doen.

  Like

 12. @Joop Klepzeiker; ik hoorde de Paus laatst op tv zeggen dat ieder geloof streeft naar vrede voor zijn aanhangers. Het Christendom, de Islam, Boeddhisme, Hindoeïsme, enzovoorts. Dan heeft de paus nog niet veel van de islam begrepen. Of ie wil de islam uit lastig vaarwater houden. Want als ie kritiek uit op de islam, door bijvoorbeeld te zeggen dat de islam grof geweld en moord predikt, kunnen uit wraak katholieken gedood worden door moslims. Daarom gaat de paus zo voorzichtig om met ‘de religie van vrede’. De paus is ook een blinde gids. Hij verblindt zijn volgelingen. Zoals ook de Jezuïeten.

  Like

 13. @Herman Evenblij; De paus durft de waarheid over de islam niet te zeggen. Jezus Christus sprak altijd de waarheid en was een heel ander figuur dan de paus. Jezus had zondaars lief maar haatte de zonde. Zo moeten wij ook doen. Moslims liefhebben maar de islam haten. Wij zijn toch niet gewelddadig tegen moslims? Geert Wilders keurt geweld ook af. Wat heb je aan bloedvergieten? Niks toch! Jezus zei; “Wie doodt met het zwaard zal door het zwaard gedood worden”!

  Like

 14. Joop Klepzeiker zegt:

  Ze zijn van alles behalve blind , dit past gewoon in de het grote plan van de nwo de nieuwe spiritualiteit , waaraan de wereldraad van kerken hard aan meedoet.

  Like

 15. Geert zegt:

  Ik lees hier dat ik jullie niets meer hoef te vertellen. Maar hoe bereiken we meer mensen om dit uit te dragen. Die van Agt is gewoon een rat. Bestek 85. heerlijk was dat. Kon er nog meer geld naar moslim landen via die CDA organisaties met hun rijk betaalde banen. Of nog mooiere banen bij de VN en andere organisaties voor onze linkse ELITES zoal Timmermans en onze dronken burgemeester van Nijmegen ons plebs volk oplegden. In de jaren 70 wilden onze linkse elite de macht aan het volk. Nu hebben ze de macht nog steeds via alle ambtelijke organisaties en moet het volk verder zijn bek houden want zij weten wel wat goed voor ons is. Stemmen hoeft niet meer.
  Mijn stem blijft en is voor de PVV. Zijn ze dan zo goed! Nee. Maar Ik heb geen alternatief.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s