Doden en gewonden bij aanslag op katholieken in Nigeria

Opnieuw een bloedige aanslag op een kerk in Nigeria. Er zijn bijna 100 gewonden en minstens 5 doden. Onduidelijk is hoeveel zelfmoorddaders springladingen in de kerk tot ontploffing brachten.

Bij de zelfmoordaanslag op een katholieke kerk in de stad Kaduna in het noorden van Nigeria zijn volgens informatie van de autoriteiten minstens vijf mensen om het leven gekomen. De dader zou zondag met een autobom een godsdienst in de katholieke kerk Sint Rita hebben aangevallen. De dader zou een van de doden zijn. Bij vergeldingsacties kwamen minstens twee andere mensen om het leven. Bovendien was er sprake van bijna 100 gewonden.

Ooggetuigen spreken echter van twee daders, die met auto´s de kerk binnengeraasd zouden zijn. Een man verklaarde dat hij drie doden op de grond had zien liggen, andere ljken zouden afgevoerd zijn. Volgens een andere ooggetuige hebben de beide daders hun springladingen in verschillende delen van de kerk tot ontploffing gebracht. De explosie zou ook meerdere gebouwen in de omgeving hebben beschadigd. Na de aanslag zouden er botsingen hebben plaatsgevonden tussen christenen en moslims, zei een buurtbewoner.

Politie en soldaten zouden de kerk na de aanslag hebben omsingeld. In Kaduna vonden de afgelopen maanden meerdere aanslagen op christelijke kerken plaats. De aanval van vandaag valt midden in een serie aanslagen van de radicaalislamitische terreurbeweging Boko Haram, waarbij in totaal honderden mensen om het leven kwamen. Tot nu toe heeft echter nog niemand de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist.

Bron:

http://www.spiegel.de/politik/ausland/nigeria-viele-verletzte-bei-anschlag-auf-kirche-a-863853.html#ref=rss

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in christenhaat, Islam, Jihad, Nigeria, Terrorisme. Bookmark de permalink .

3 reacties op Doden en gewonden bij aanslag op katholieken in Nigeria

 1. Tom Hendrix zegt:

  OVERAL WAAR DE BOOSBAARDEN-ZANDRATTEN -MUZELMANNEN komen is het gedaan met de VREDE! Gingen ze maar acuut allemaal dood, dat gore grafvolk! HAAT,HAAT,HAAT dat is het enige wat deze primaten kennen, kotsmisselijk word ik ervan!

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Wanneer zullen de christenen i ons deel van de wereld eenxs veranrwooirding vragen aan de moslims voor hun gedrag.
  Of is dat te moeilijk?????????????

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  @Louis-Portugal 19.32. uur, dat zou niet moeilijk moeten zijn louis, ware het niet, dat de kerken zich ook al hebben verkocht aan de deamon islam. Walgelijk, een paus die het HAATBOEK KORAN kust, dan weet je toch wel genoeg.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s