Oberhausen: “Lichtjeskoningin” in plaats van Sint Maarten

Zondag 11 november is Sint Maarten en in de week daarvoor zouden er eigenlijk traditionele Sint Maartensoptochten plaatsvinden. Om de christelijke wortels van dit feest te bedekken, gaan er steeds meer bont verrijkte steden, scholen en kleuterscholen over naar zogenaamde “lichtfeesten”. Zo ook Oberhausen-Sterkrade. In plaats van de heilige Martinus is daar een “lichtjeskoningin”.

Der Westen:

Oberhausen-Sterkrade staat een première te wachten, want op zondag 4 november organiseert de Sterkrader Belangengemeenschap (Stig) van 13.00 uur tot 18.00 uur het eerste Sterkrader lichtfeest. Stig heeft ook al een passende vertegenwoordigster voor het feest dit jaar gevonden: Jasmina Dugalic is de eerste Sterkrader lichtjeskoningin. (…)

Op het eerste Sterkrader lichtfeest doen de winkels hun deuren open voor een koopzondag. Stig roept kinderen op voor een lampionnenwedstrijd. De mooiste drie lampionnen krijgen een prijs en worden ´s avonds door de lichtjeskoningin bekendgemaakt. Bovendien verfraaien vier grote lampionnen, die ontstonden in samenwerking met Sterkrader kleuterscholen en basisscholen, de binnenstad. Jasmina, de lichtjeskoningin, wandelt door de voetgangerszone en brengt een bezoek aan de winkels. Voor de muzikale noot wordt vanaf 17.00 uur gezorgd door de Sterkrader Spatzen en het koor Morgensterne.

Jasmina Dugalic verheugt zich op haar rol, want als lichtjeskoningin krijgt ze een mooie jurk, speciaal voor haar gemaakt. “Een echte prinsessenjurk”. Ook krijgt ze schoenen en wordt ze geschminkt. Daarom zou ze zich echter niet kandidaat hebben gesteld, ook niet vanwege Sterkrade. Ze woont pas anderhalf jaar in Oberhausen en komt oorspronkelijk uit Wesel. Ze heeft weinig met het noordelijke stadsdeel. Inmiddels bezoekt de 24-jarige Sterkrade echter graag. “Het is heel mooi hier”. Het motief licht zou haar hebben verleid tot haar kandidatuur. “Ik wilde hier graag mijn gedachten over kwijt.” (…)

Lokalkompass:

De eerste Sterkrader lichtjeskoningin is bekend. De jury, bestaande uit burgemeester Klaus-Dieter Broß, districtsburgemeester Dieter Janßen, evo-bestuurslid Bernd Homber en kleermaakster Svetlana Idt, heeft Jasmina Dugalic uitgekozen.

___________________

Het circus wordt uiteraard georganiseerd om de vele niet-christelijke migranten niet met christelijke feesten te ergeren. Duitsland schaft zichzelf af….

Bron:

http://www.zukunftskinder.org/?p=30021#more-30021

Auteur: Redactie “Zukunftskinder”

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", cultuurrelativisme, Dhimmitude, Duitsland, Linkse Kerk, Multiculti, Naïviteit. Bookmark de permalink .

20 reacties op Oberhausen: “Lichtjeskoningin” in plaats van Sint Maarten

 1. rommel zegt:

  De lichtjeskoningin is helemaal niet lichtjes.
  Ze heeft een ontiegelijke dikke nijlpaard reet wat amper in die stoel past.
  En die maat 45 schoen wat ze wil passen maakt het er ook niet beter op.

  Like

 2. daiyu-ninja zegt:

  Het circus wordt uiteraard georganiseerd om de vele niet-christelijke migranten niet met christelijke feesten te ergeren…..

  Dus, wij ergeren niet-Christelijke migranten met onze feestdagen
  Een kinder lampionnenoptochtje is dus al een grote ergernis voor de allochtone bevolking?
  Maar WEL moeten wij de feestdagen van HUN accepteren! Of wij ons daar nou aan ergeren of niet.
  Wij ergeren ons vreselijk aan die halal slachtpartijen. Dus…kappen ermee.
  Want als wij rekening moeten houden met de gevoelens van die allocht’s, dan hebben zij ook rekening te houden met onze gevoelens.

  Kotsziek wordt je hier van.

  Like

 3. P.M. zegt:

  Waarom moeten wij – de Europeanen – onze gewoontes gaan veranderen, en mogen degene die hier naar toe gekomen zijn om van ons te PROFITEREN , hun gewoontes, ook hier, voortzetten.
  Wanneer Gaan Wij In Protest?????? Blijf de gewoontes van ons land TROUW , wat anderen ook zeggen of beweren.
  Allemaal onze gewoontes in ere houden .

  Like

 4. rommel zegt:

  Wat een dikke vette debiele lelijke tuinkabouter van de Noordpool in een rood Coca-Cola carnavalskostuum Ho-ho-ho roepend met zijn twee-zitsbank noordpool-aars in een vliegende arrenslee met hertjes ervoor met de geboorte van Jezus heeft te maken kan ik ook niet volgen.
  En dan heb ik het nog niet eens over dat maffe paashaas wat eieren verstopt .
  Hoe kom je erop?
  Kan de lichtjeskoningin er ook nog wel bij.

  Like

 5. Joop Klepzeiker zegt:

  Beetje bij beetje wordt ONZE cultuur afgebroken !!!

  Like

 6. rommel zegt:

  Om plaats te maken voor de islam of andere primitieve oerwoud gewoontes. Dat is nog het ergste.
  En dat durven ze verrijking of progressie te noemen. Terug naar de apenrots.

  Like

 7. Martien Pennings zegt:

  Vraagje: wie kan dit GeenStijl-item duiden?
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/10/knokpartij_walibi.html
  Er wordt geknokt voor de kassa van Walibi.
  Ik meen te zien dat er weer een bontkraagjes bij zijn.
  Zijn het dus weer Marokkanen geweest die gedacht hebben: kom, ik ga eens niet in de rij staan en loop gewoon rechtstreeks naar de kassa en kruip intimiderend voor?
  Zou niet de eerste keer zijn.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  @daiyu-ninja 23.19.uur, inderdaad daiyu-ninja, alles wordt ons onder het motto “cultuur-relativisme”, door onze “strot”, geduwd, en het is precies zoals U het zegt: ” Wij-oorspronkelijke bewoners van Nederland/Europa- worden door de RODEN en SOCIAAL LIBERALEN gedwongen, hiermee akkoord te gaan”, en hun ACHTERLIJKHEID-(ISLAM) te accepteren! Onze KERKEN zijn inmiddels ook door de RODEN geinfiltreerd, walgelijk!

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @MP 06.11. uur, DAT heeft U goed gezien. Het waren inderdaad weer de VOORBIPSBERBERS, onze VERRIJKERS volgens de RODEN!

  Like

 10. louis-portugal zegt:

  Onzin allemaal er is helemaal geen islamisering.
  Want Rutte c.s. heeft dat besloten.
  Jullie denken dat maar.

  Like

 11. nanda zegt:

  Ben benieuwd of er met de komende feestdagen nog kerstbomen in openbare gebouwen geplaatst mogen worden, of dat onze cultuur minnende opvreters ook hier hun afkeer van uit zullen spreken.

  Like

 12. Dorith zegt:

  Is “cultuurrelativisme” niet dat men elkaars cultuur respecteert? Dus het mag niet van 1 kant komen, nietwaar?

  Straks krijgen jullie weer dat gedonder met Sinterklaas en Zwarte Piet…. en dan kerstmis. Beter het mis weglaten….. Gelukkig mogen wij wel ongestoord door cultuurrelativisme straks chanoeka vieren. Dat is het echte lichtjesfeest!

  Like

 13. jowitteroos zegt:

  Dorith,

  Vandaar ook het nihilisme van cultuurrelativisme.

  Dat gedonder met feestdagen en kleding hebben we al………………………….behalve als het om Islam gaat want dan mag/moet cultuur vooral verrijkend zijn!!

  Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  @jowitteroos 10.38. uur, inderdaad het achterlijke suikerfeest en offerfeest wordt ons gewoon opgedrongen. En ik vrees het ergste met het te vormen nieuwe kabinet Rutte 2, waar een islamfiel als Timmermans (PVDA) nog meer haat gaat kweken tegen Israel!

  Like

 15. jowitteroos zegt:

  @ Tom

  Verwacht helaas niets anders van PvdA en ook VVD overigens niet en dan heb ik het nog niet eens over die van Bommel van de SP ( oppositie) en anderen die steeds meer een anti Israel en pro- EU geluid maken ( die overigens ook tegen Israel is)

  Lijkt wel of er een Islamofiele_Israel-hatende_eurofiele virus is uitgebroken ooit deccenia terug, hoogst besmettelijk zo men nu mag constateren in aantallen!!

  Wordt tijd dat we een vaccin inzetten!!

  Like

 16. marnix zegt:

  Wie kan er zich de aanslag in migranten-stad LUIK herinneren op de Kerstmarkt?
  +++13 December 2011+++

  http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/1362462/2011/12/13/Nieuwe-balans-na-drama-Luik-vier-doden-en-122-gewonden.dhtml

  <<>>
  Even voor 23 uur bezweek ook nog een baby van zeventien maanden oud aan haar verwondingen. Volgens verschillende bronnen vecht een jongeman van 20 jaar nog voor zijn leven in het ziekenhuis. Zeker 75 gewonden werden naar ziekenhuizen tot in Maastricht gebracht.

  #Onmiddellijk kun je de media linkse manipulatie merken#
  Rechts naast het artikel ;
  Foto vd. Belgische Saddam Mvr.: Milquet : “Blijkbaar een geïsoleerde gewelddaad”
  Op de Duitse TV toonden ze de videobeelden, waar bij verschillende aanslagen steeds een lid van de terroristische organisatie staat lang zij de terreurdaad te controleren. ***dezelfde persoon stond ook op de videobeelden in Luik***.

  Het gaat er over om opzettelijk chaos en angsten te implementeren onder de vreedzame Christelijke Belgen.
  In feite hadden ze heel de die Kerstmarkt moeten afsluiten en doen afbranden met PETROLEUM.
  Onze Bloed Rode SPa regeringsleden vermoord onrechtstreeks hun eigen Europees volk; voor de PETROLEUM deal.
  Telkens we gaan tanken met onze wagen, wanneer we stookolie inslaan, plastiek verbruiken,
  Het dure diesel transport tot aan de bijna onbetaalbare supermarkt. Worden we stilletjes gewurgd en onze vrijheid afgenomen.

  Like

 17. Tom Hendrix zegt:

  @jowitteroos 13.04. uur, zo is dat Jo. Het zou een zegen voor de mensheid zijn als de HAATBAARDEN massaal zelfmoord zouden plegen!

  Like

 18. Tom Hendrix zegt:

  @Marnix 13.47. uur, U slaat de spijker op de kop. De europese politici hebben ons in 1973, massaal verraden om de oliebelangen van bepaalde personen en groepen veilig te stellen. Denk wat nederland betreft maar aan Mw. von Amsberg, de SHELL nederland, en natuurlijk de werkegevers kliek onder WIENTJES van het VNO. We zouden van de olie af kunnen komen, technisch is dat al mogelijk, maar dat wordt tegen gehouden door de BILDERBERG MAFFIA en de PALADIJNEN van de NWO! De ROVERHEID is onze ergste VIJAND!

  Like

 19. Jan zegt:

  Das Fest der heiligen Laterne
  Das ist in etwa so, als wenn wir den Tag der Deutschen Einheit zukünftig “Fahnenfest” nennen, weil wir Rücksicht auf Menschen in Deutschland nehmen, die den Pass eines anderen Landes haben.
  http://www.rp-online.de/panorama/deutschland/das-fest-der-heiligen-laterne-1.3061955

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s