Toenemend aantal bekeerlingen in Groot-Brittannië

Blijkbaar groeit de islam sterk in het Verenigd Koninkrijk. Niet alleen vanwege het toenemende aantal islamitische immigranten en hun nakomelingen, maar ook door de autochtonen die zich bekeren tot de islam, hetzij spontaan of door met moslims te trouwen. Een bron zegt dat het aantal Britten dat zich bekeert tot de islam is verdubbeld tussen 2001 en 2011 en dit zijn meer vrouwen dan mannen.

Een studie door Kevin Brice van Swansea University in januari 2011, in opdracht van de organisatie Faith Matters, heeft berekend dat het aantal bekeerlingen tot de islam in het Verenigd Koninkrijk in 2001 iets meer dan 60.000 was en dat dit kan zijn gestegen tot 100.000 in 2010.

Wiskunde lijkt niet het sterke punt van deze mensen, want 100.000 is niet het dubbele van 60.000, maar het kan nog erger: een ander fatsoenlijk en interessant artikel, dat onlangs in “The Spectator” verscheen, noemt het een stijging “met tweederde”.

Echter, slechts 55% van de bekeerlingen in 2001 waren blanke Britten. In 2010 was het percentage van de blanke Britten onder de ondervraagde 122 bekeerlingen ongeveer hetzelfde, 56%. Vrouwen waren 62% van de respondenten van alle etnische groepen. De gemiddelde leeftijd bij bekering was 27 en een half. Het rapport schat dat 5.200 mensen zich in 2010 in het Verenigd Koninkrijk bekeerden tot de islam.

The Independent kwam in november 2011 met een nog hoger percentage vrouwelijke bekeerlingen, hoewel op basis waarvan niet duidelijk is: “Het bleek dat van de 5200 Britten die zich vorig jaar bekeerden tot de islam, meer dan de helft blank zijn en 75% van hen zijn vrouwen”.

Een betrouwbare schatting van het aantal bekeerlingen tot de islam is moeilijk, gaf de directeur van Faith Matters, Fiyaz Mughal, toe, die eraan toevoegde: “Dit rapport is het beste intellectuele ‘durven schatten’ met behulp van volkstellingcijfers, gemeentelijke gegevens en enquêtes van moskeeën”.

Het probleem is, dat als men kijkt naar de website van Faith Matters, de vereniging die het rapport liet opstellen, men onmiddellijk de bekende termen tegenkomt die worden gebruikt door islamitische apologeten als “islamofobie” en “haat”. Op de homepage staat een onevenredig groot aantal boeken geadverteerd die de English Defence League negatief afschilderen, maar ik heb er niet één gezien over islamitisch extremisme en geweld.

Fiyaz Mughal en zijn creatie Faith Matters werken ook voor het Tell Mama (Meten van antimoslimgeweld) project “om ervoor te zorgen dat antimoslim incidenten en aanslagen in het Verenigd Koninkrijk in kaart worden gebracht, gemeten en geregistreerd en voor steun aan de slachtoffers.” Ze lijken zich veel meer bezorgd te maken over de relatief weinig (of geen) gebeurtenissen van geweld tegen moslims dan over de extreem meer talrijke daden van geweld door moslims.

Dus, ondanks Faith Matters’ zelfbeschrijving als “een non-profit organisatie, opgericht in 2005, die werkt voor het verminderen van extremisme en interreligieuze en intrareligieuze spanningen en ontwikkelen we platforms voor discussie en interactie tussen moslims, sikhs, christelijke, joodse en hindoeïstische gemeenschappen over de hele wereld. We hebben vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Pakistan en het Midden-Oosten (Jeruzalem)”, ben ik een beetje achterdochtig over de cijfers over bekeerlingen tot de islam in het onderzoek, dat werd betaald door de associatie.

Het is ook interessant om op te merken dat zelfs volgens deze cijfers bijna de helft van alle nieuwe bekeerlingen geen blanke Britten zijn, dus het probleem van de immigratie, naar buiten gegaan via de voordeur, komt terug via de achterdeur.

Over de redenen waarom iemand – bij z’n volle verstand ben ik geneigd om toe te voegen – zou besluiten zich te bekeren tot de islam, wezen veel van de ondervraagde mensen naar zekerheden, grenzen en een goed gedefinieerde status.

Het Spectator-artikel, hierboven vermeld, geschreven door een katholieke vrouw, zegt: “Maar bovenal staan me de morele zekerheden aan. Ik vind het dogma helemaal niet erg. Ik heb liever dogma en onmogelijke idealen, dan verwarring en compromis. In die zin kan ik me identificeren met degenen die de islam verkiezen boven de weg van geen geloof, of een schijnbaar onzeker geloof, zoals de wollige oude kerk van Engeland. Ik ben ervan overtuigd dat, terwijl individuen atheïst kunnen zijn, samenlevingen om verschillende redenen – die ik zal uitleggen in een andere post – dit niet kunnen”.

Dus, hoe meer het Westen zich distantieert van het christendom, hoe groter de kans dat het zal eindigen in de armen (half bedoelde woordspeling) van de islam.

Bron:

http://enzaferreri.blogspot.nl/2012/10/uk-converts-to-islam-on-rise.html#axzz2Aaf7cRpS

Auteur: Enza Ferreri.

Vertaling: Vederso (voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Islam, Islamisering, Moslims, Naïviteit. Bookmark de permalink .

6 reacties op Toenemend aantal bekeerlingen in Groot-Brittannië

 1. Peter Selie zegt:

  Deze gedegenereerde trutten zie je ook overal in Nederland onwennig rondscharrelen, compleet met een lang gewaad en bijpassende hoofddoek.

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Christenen meppen terug: en da’s maar goed ook!
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/13126259/__Lynchpartij_in_Nigeria__.html
  @Peter Selie: wordt ook wel de LWB genoemd, de lange winterjassenbrigade.

  Like

 3. Peter Selie zegt:

  G.Deckzeijl zegt:
  28 oktober 2012 om 15:04

  Er gaan geruchten dat Karl Lagerfeld zijn najaarscollectie in pasteltinten binnenkort ge-showed wordt.

  M vrg

  Peter Selie

  Like

 4. reageerbuis zegt:

  Een toeneming van tweederde van 60000 is een toeneming van 40000, waarmee het totaal op 100000 komt, dus The Spectator heeft het juist geformuleerd.
  Overigens zorgwekkend.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Goed dat we het weer weten. Ik had al in de gaten, dat velen het iq hadden van ” een garnaal”, maar voor deze bekeerde Britten geldt dat helemaal. Compleet gestoord deze imbecielen, om zich over te geven aan de grootste ACHTERLIJKHEID ter WERELD de islam!

  Like

 6. Pingback: Acht goedwillende moslims in Amsterdam | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s