NY Times opinieartikel: Links ziet de moslims als het nieuwe proletariaat

Professor Colin Shindler

De schrijver Colin Shindler zegt dat links in Europa de allochtone moslims als ‘een nieuw proletariaat’ ziet.

In een opinieartikel van de New York Times, naar aanleiding van een hele reeks van antisemitische aanvallen en de daarop volgende intimiderende acties van de Franse regering, zei de schrijver Colin Shindler dat links in Europa een lange tijd onderscheid heeft gemaakt tussen het antizionisme en het antisemitisme, terwijl men allochtone moslims als ‘een nieuw proletariaat ziet en de Palestijnse zaak als een mechanisme waarmee men stemmen kan trekken’ en ook vraagt hij ​​zich af waarom Europese socialisten zich identificeren met de zaak van de militante islam.

De zoektocht begint, volgens Shindler, met de verklaring van Hassan Nasrallah, het meesterbrein achter de Hezbollah:  “Als we de hele wereld afzochten naar een persoon die laffer, verachtelijker, zwakker was en met een onbeduidender psyche, geest, ideologie en religie dan de Jood, dan zouden we niemand vinden. Let op dat ik niet ‘de Israëliër’ zeg”.

Shindler zegt dat het concept van de ‘eeuwige Jood’, die een vijand van de islam is, zich nu wijd heeft verbreid en zich heeft vermengd met de opvatting die in Europa heerst over de wereldwijde Joodse samenzwering, zijn onbehaaglijk gevoel over Joden die buiten de rol van post-Holocaust paupers en slachtoffers vallen, en zijn verbinding met de Vietnamese, Zuid-Afrikaanse en Rhodesische  antikoloniale bewegingen, waar Israël zonder het te beseffen in belandde toen het in de jaren 1950 een verbond sloot met de imperialistische machten Engeland en Frankrijk.

Tegen de tijd dat Israël in 1967 zijn aanvallers had overwonnen en nieuw land had vrijgemaakt, werd haar status als een tegenstander bezegeld.

Voeg daar nog een nieuwe afkeer voor de Amerikaanse mogendheid aan toe – en zijn betrokkenheid bij Israël ​​als een sterke bondgenoot in het Midden-Oosten – en je hebt een paria.

De oplossing ligt, volgens Shindler, in het oeuvre van de Franse filosoof en politieke activist Jean-Paul Sartre. Shindler zegt dat de sympathie van Sartre voor de Franse Joden na de Tweede Wereldoorlog en zijn gelijktijdige ondersteuning van de strijd van Algerije voor onafhankelijkheid hem tot de opvatting bracht dat Joden en Arabieren hun problemen zonder Europese inmenging moeten oplossen, terwijl hij de zaak van beide partijen moreel verantwoord noemt.

Shindler merkt verder op dat links de neiging heeft om ‘Joden’ als kwetsbaar en ‘Israëli’s’ als Kozakken te beschouwen. “Toch wordt vaak vergeten dat een meerderheid van de Israëli’s toevallig Jood is, die om die reden dan ook vrezen dat wat begint met het betwisten van de rechtsgrond van de staat zal eindigen met de delegitimering van de mensen”, zei hij.

“Sartre begreep dat het niet om een simpel conflict ging tussen Israëliërs en Palestijnen, maar tussen degenen die pleiten voor vrede aan beide kanten en de verwerpers van onderhandelingen”, zei Shindler.”Dit conflict binnen het conflict is iets dat velen van links Europa, als ze zich verbinden met onfrisse krachten, nog steeds niet kunnen begrijpen.”

Bron:

http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/ny-times-opinion-the-left-sees-islam-as-a-new-proletariat/2012/10/28/

Auteur: Colin Shindler

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres (voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Israël, Joden, Linkse Kerk. Bookmark de permalink .

5 reacties op NY Times opinieartikel: Links ziet de moslims als het nieuwe proletariaat

 1. Jan zegt:

  De culturele verrijking. Een kleine greep:

  Liste der von Ausländern ermordeten Deutschen
  http://akivoegwerner.wordpress.com/2012/02/23/liste-der-von-auslandern-ermordeten-deutschen/

  Like

 2. Links ziet moslims als stemvee ter eigen verrijking en niets anders. Oh wacht, ter verrijking (lees:vernietiging) van onze cultuur…

  Like

 3. Jan zegt:

  7.500 Morde und 3,0 Millionen gewalttätige Übergriffe durch Einwanderer an der deutschen Urbevölkerung seit der Wiedervereinigung. Jede Woche werden 7 Deutsche durch Migranten getötet und etwa 3.000 mißhandelt.
  http://www.realgeld.com/aktuelle-news/deutschland/7500-tote-durch-auslandergewalt-vs-180-opfer-von-rechtsextremer-gewalt

  Like

 4. luckybee zegt:

  Helemaal met hem eens. Dat hebben ze van Stalin geleerd. Als Georgier is hij een echte islam kenner.

  Like

 5. Jan zegt:

  Al Nusra Front, aka Al Qaida opent bureau in New York en Washington

  UN diplomats say that Syrian opposition’s coalition is planning to open offices soon in New York and Washington.
  http://www.timesofisrael.com/syrian-rebels-to-open-offices-in-washington-nyc/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

  Duidelijk is nu waarom hij het volk wil ontwapenen. Al Qaida als SS-lijfwacht van Barak Husseinen als SA tegen het volk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s