Het Europese kalifaat: De 4e generatie

Wat er op dit moment in de EU gebeurt, is een botsing van de beschavingen, zegt de Israëlische journalist Zvi Yehezkeli. Met zijn documentaire “Allah Islam” wilde hij de omvang van de islamisering van Europa duidelijk maken – en hij vertelt hieronder zijn indrukken:

De documentaire werd in verschillende Europese landen opgenomen. Zijn auteur en regisseur, die meerdere dialecten van de Arabische taal beheerst, gaf zich daarbij vaak uit als Palestijn. Zvi Yehezkeli leidt de Arabische nieuwsredactie van een Israëlische televisiezender. Oorspronkelijk was hij niet van plan een lange film te maken, zegt hij.

“We wilden een paar reportages voor de nieuwsuitzending maken. Toen zei ik echter dat ik ruimte zou zien voor iets groters. Hoe meer je een situatie analyseert, des te beter begrijp je hoe diepgaand een probleem is.”

Volgens verslaggevers van Radio “Stimme Russlands” zijn de in Zweden, België en Groot-Brittannië opgenomen afleveringen bijzonder spectaculair. In het Zweedse Malmö neemt het camerateam een moskee op de korrel, waar openlijk voor een jihad propaganda wordt gemaakt. De muren zijn daar beschilderd met oproepen tot een genadeloze oorlog tegen ongelovigen. Later bezoeken de journalisten een islamitische immigrantenfamilie in de buurt. Aan een jongere wordt gevraagd: “Wie wil je zijn?” Hij aarzelt geen seconde: “De jihad is mijn droom!”.

In Brussel droomt een lid van de organisatie “Sharia4Belgium” van shariawetten: Dan zouden de Belgen plaats moeten maken en uiteindelijk het land moeten verlaten. Een andere activist zegt voor draaiende camera´s: “We zullen nooit stoppen. We zijn niet bang voor de gevangenis en zelfs niet voor de dood. Wij zijn bereid als martelaren te sterven!”

Anjem Choudary, de leider van de radicale islamieten in Londen, noemde de aanslagen van 9/11 het begin van een wedergeboorte. Na die aanvallen zouden alle moslims in de wereld zich weer naar hun wortels hebben gekeerd en de koran goed bestudeerd, werd er gezegd. In het Islamitische Centrum, dat in Luton staat, verkondigt een jonge moslim: “De islam is nu overal. We werken rondom de klok naar een wereldwijd kalifaat toe. En we zullen zegevieren!”

Volgens Yehezkeli behoren de agressiefste figuren in de film grotendeels tot de 4e generatie van de islamitische integratie: Met een duidelijk “nee” tegen de westerse civilisatie zou deze sociale groep doelbewust voorbereiden op een jihad. Deze generatie zou een tijdbom zijn, aldus Yehezkeli. In het interview met de “Stimme Russlands” zegt hij verder:

“Het was eigenlijk duidelijk dat zij zich niet in de Europese samenleving konden integreren. Laten we Frankrijk als voorbeeld nemen. We zien wat zich daar afspeelt: Terreuraanslagen, ruzies in moskeeën, die daar steeds meer komen, maar ook gepoogde restricties tegen illegale immigranten en vreemdelingen. Dat is een kras voorbeeld voor een botsing van de civilisaties”.

De documentairemakers nemen ook het antisemitisme onder de loep, dat in Europa nieuwe en schrikbarende vormen aanneemt. Dit fenomeen heeft zijn ontstaan te danken aan islamitische immigranten. De Jodenfobie breidt zich uit op Franse universiteiten – zelfs Fransen, die niet tot de immigranten behoren, worden hierdoor aangestoken. Een universiteitsprofessor vertelt in de documentaire dat hij ontslag zou hebben genomen om verre te blijven van antisemitische acties. Yehezkeli wil echter niet overdrijven:

“Het is meer een uitdaging dan een catastrofe. Per slot van rekening is dit alles niet in één dag gebeurd. Illegale immigranten zijn in Europa niet met een parachute geland. Deze mensen kwamen op uitnodiging van Europeanen. Goedkope arbeidskrachten, taxichauffeurs, schoonmaaksters. Wat ik in de documentaire zeg, is heel eenvoudig: Deze jongen konden geen deel worden van een grote multicultuur – nu moet men zich ermee bezighouden hun problemen op te lossen”.

De godsdienstdeskundige Alexej Judin, docent aan de Russische Humanitaire Staatsuniversiteit, zei tegen de “Stimme Russlands” dat de documentaire heel duidelijk te serieus te nemen situatie in Europa zou schetsen:

“Men mag uiteraard niet zeggen dat het gaat om een absolute bedreiging voor Europa. Het is echter een serieus probleem, dat geenszins uit politieke correctheid genegeerd mag worden. Het is niet meer mogelijk het probleem over het hoofd te zien”.

De meeste Europese politici zoeken economische en sociale oplossingen om radicale islamieten tevreden te stellen. De realiteit is echter harder. Zoals een geïnterviewde in de documentaire vaststelt, willen de in Europa opgegroeide vertegenwoordigers van de 4e generatie van de islamitische immigratie geen Europese cultuur- en beschavingswaarden accepteren. Deze mensen willen echter ook niet naar Marokko of Algerije terug: Ze beschouwen zichzelf als toekomstige heren van Europa.

De eerste twee delen van de documentaire kunt u hier bekijken:

https://ejbron.wordpress.com/2012/10/18/angstaanjagende-documentaire-over-de-islam-in-europa/

https://ejbron.wordpress.com/2012/10/26/video-angstaanjagende-documentaire-over-de-islam-in-europa-deel-2/

Bron:

http://german.ruvr.ru/2012_10_19/91794869/

Auteurs: Nikita Sorokin & Jewgenij Erlich

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Immigratie, Islam, Islamisering, Moslims. Bookmark de permalink .

11 reacties op Het Europese kalifaat: De 4e generatie

 1. Ad zegt:

  Een griezelig en gevaarlijk vooruitzicht. De hoop is op een partij als de PVV en andere buitenlandse anti-islam partijen. Je zou denken dat de ogen van de mensen toch een keer moeten opengaan. Ik denk dat uiteindelijk alleen een harde confrontatie met moslims de oplossing kan brengen.

  Like

 2. @ Ad: ik denk dat ook!

  Like

 3. Linsky zegt:

  Fundamentele uitgangsfout;

  Beschaving is in toenemende mate constructief, (negentropie) de islam in toenemende mate destructief (entropie).
  De islam beoordeeld op haar merites, is er dus geen sprake van botsing der beschavingen!

  Like

 4. oogenhand zegt:

  De oorlog tegen de islam wordt niet in Europa gewonnen, maar in het Midden-Oosten. Mijn blog wordt gelezen in de islamitische wereld, en heeft daar duidelijk invloed.

  Like

 5. De oorlog is al begonnen in de 7e eeuw n. Chr. en als we in de 21ste eeuw weigeren die werkelijkheid onder ogen te zien, dan is er misschien geen hoop meer voor beschaving. Uit misleiding kan niets goeds komen. http://max-balkanboy.blogspot.nl/2012/09/islam-means-war-persecution-and-death.html

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  We zullen “oorlog”, krijgen in onze europese landen, in onze steden, in onze wijken en in onze straten. En laten we maar gelijk de illusie wegnemen dat de overheid ons zou beschermen, forget it, zij zijn ook deel van HET PROJECT. We zullen absoluut toestanden krijgen als voorheen in Joegoslavië, en WIJ de oorspronkelijke bevolking ZULLEN IN DE STEEK WORDEN GELATEN.

  Like

 7. @ Tom Hendrix; het is niet veelbelovend wat je zegt maar ik denk dat je voor de volle 100% gelijk hebt met je theorie.

  Like

 8. louis-portugal zegt:

  Geweldig die Paul Weston met die linkse journalist.

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @Jack Terrible 22.43. uur, beste Jack ook ik ben niet blij met deze constatering!

  Like

 10. benny zegt:

  @louis-portugal: another one bites the dust 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s