Zijn we er dan toch weer ingetuind?

In 1974 voetbalde het Nederlands voetbal elftal de finale van het wereldkampioenschap voor landenteams in München tegen het toenmalige West-Duitsland. De natie had er alle vertrouwen in, na de verpletterende zegereeks op dat kampioenschap en dat was geen wonder. Nederland beschikte over verreweg het beste elftal van het toernooi, met legendarische spelers als Cruijff, Keizer, van Hanegem, etcetera. Edoch: het Nederlandse team had niet alleen een offday, maar was ook niet echt zuinig met de krachten omgesprongen, waarvan de wedstrijd tegen Brazilië een voorbeeld was hoe het telkens tot de bodem van haar kunnen had moeten gaan. De finalewedstrijd werd dan ook verloren met 2-1 van het gastland en de reporter, Herman Kuiphof, riep een zeker moment dan ook uit, “zijn we er dan toch weer ingetuind?”

Dat gevoel moet het electoraat toch ook bekropen zijn, voor zoveel die althans kennis heeft kunnen nemen van de hoofdlijnen van het zogenaamde “regeerakkoord.” Het is paars wat de klok staat. Er wordt niet het mes gezet in de veelheid aan de zichzelf “Niet Gouvernementele Organisaties” (NGO’s) noemende subsidie-incasseerders, wier achterban verder onbekend is. Zo kan het gebeuren dat de aanleg van een stuk snelweg bij Utrecht wordt tegengehouden door allerlei organisaties met subsidie, maar zonder een stemmende achterban. Er zijn talloze clubs die mank lopen van subsidie en in feite geen bal uitvoeren. Milieuclubs, belangenclubs, dierenclubs, boterbloemenverdedigers en noem ze maar op.

We zitten er bij, kijken er naar en beseffen kennelijk niet dat we gewoon bedonderd worden. Niet de falende gezondheidszorg wordt aangepakt, waar overigens van privatisering geen enkele sprake is. Het is  juist het semioverheidsniveau waarin deze organisaties zich bevinden, wat het hun bestuurders mogelijk maakt exorbitante salarissen en pensioenvoorzieningen te eisen die in geen enkele verhouding tot de geleverde kwaliteit staat. Het zijn gewoon luxe ambtenaren die dankzij deze uitvinding van eerdere paarse Kabinetten niet onder de “Balkenende-norm” vallen. Bij ontslag wegens diefstal of disfunctioneren krijgen ze zelfs nog een bonus mee, want zo werkt dat in overheidsland. Bij de woningcorporaties is het niet anders. Waren de huurhuizen in het verleden nog eigendom van de gemeenschap, inmiddels zijn ze op listige wijze aan de samenleving ontfutseld en spelen bestuurders als Erik Staal er mooi weer van binnen woningcorporaties. De dames en heren prutsen eens wat op de beurs en als het misloopt kan de belastingbetaler extra doneren zoals nu. Niemand is verantwoordelijk en kan op de prestaties echt afgerekend worden. Zodoende bouwen zij onverminderd villa’s op tropische eilanden van ons geld en wij gaan verder met het bouwen van gesubsidieerde windmolens. Dat is een logica die velen ontgaat, maar er wel schijnt te zijn.

Zonder partijlidmaatschap overigens, zal geen van u er in slagen zo’n prachtige baan in de publieke sector te bereiken. Onthoudt u dat even wanneer u uw ambities zou willen herzien.

Er wordt niets bezuinigd. Het paarse feest wordt weer opgepakt door de regenteske elites in Den Haag die een gruwelijke hekel aan democratie hebben. Pim Fortuyn werd omgelegd door een vriend uit het milieuactivisme en de geestverwanten van deze moordenaar hebben na 10 jaar weer vrij spel gekregen voor hun hobby: het ophalen van gratis geld. Wie op dit regeerakkoord heeft gestemd, gelieve zich te verheffen uit zijn zetel. En dus blijft het beperkt tot zo’n 80 stoelen in de Tweede Kamer en een enorm aantal bestuurslagen en prutsmajoors in de publieke sector. Zoals gezegd: mits lid van een politieke partij.

De kosten worden verdeeld over 16 miljoen Nederlanders? Niet echt. Als er nog 6 miljoen bij een baas werken die de schatkist samen met hen vult, dan is het al veel. Die 16 miljard aan het in stand houden van de ultieme politieke natte droom wordt betaald door werkende Nederlanders, niet zijnde politici, ambtenaren, bestuurders van NGO’s, voorlieden van onduidelijke en ondeugdelijke, zelfbenoemde belangenclubs en andere rovers. Alleen zij betalen de nota van het in stand houden van dit “heers en verdeel circus.” Die nota bedraagt dus 2700 Euro per écht werkende Nederlander. En dan bestaat het de heren dus om te beweren dat het allemaal eerlijk is verdeeld. In een heel gezellige en constructieve sfeer. Daar kan ik me overigens veel bij voorstellen.

We zijn er inderdaad weer ingetuind, maar er is ook positief nieuws voor de burger. Dankzij de euro gaat het licht in ieder geval niet uit. Dat scheelt toch flink, maar ik sluit niet uit dat ook dat gelogen is.

Door

Henny Eekhof

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Nederland. Bookmark de permalink .

25 reacties op Zijn we er dan toch weer ingetuind?

 1. Niet iedereen is erin getuind gelukkig. De oplettende stemmer heeft de juiste keuze gemaakt maar het overgrote deel van de kiezers heeft zich opnieuw laten verleiden door verkiezingsbeloftes. Beloftes waarvan zeker is dat zij vrijwel altijd zullen worden verbroken. Het enige voordeel wat we hieruit halen is dat het opnieuw duidelijk is dat deze twee clowns echte volksverlakkers zijn die slechts aan één ding denken: Het Blauwe Pluche zit zo verrekte zacht. Daar wil ik op blijven zitten, koste wat het kost!

  Opnieuw wil ik de VVD en de PvdA stemmers vriendelijk bedanken voor hun hulp bij het kaalplukken van de burgerij, maar niet heus. Bedankt voor het nog dichter bij de financiële afgrond brengen van velen die nu al amper het hoofd boven water kunnen houden. Denk hierbij aan ouderen, de echte bijstandsgerechtigden en (één-ouder) gezinnen. De nog werkenden worden nog harder aangepakt en mogen nog veel meer gaan betalen. heeft het dan straks nog wel nut om te werken? Als ze zo doorgaan dan denk ik dat het binnen enkele jaren helemaal geen nut meer heeft en dat men beter af is in de bijstand…

  Bezuinigen betekent dat je minder uitgeeft en geen lasten voor de burger gaat verhogen. Als een huishouden maar 100 euro heeft te besteden gaan ze niet op de pof voor 250 euro uitgeven. geld wat er niet is kun je onmogelijk uitgeven! Dat blijkt echter niet te gelden voor deze regering die pertinent weigert om in eigen vlees te snijden en het verdomt om eens drastisch te korten op hun eigen uitgavenpatroon.

  Zijn er al weddenschappen opgezet over hoe lang dit stelletje clowns zal blijven regeren?

  Like

 2. BertG. zegt:

  Ik denk dat ze langer blijven zitten dan je zou verwachten. En anders worden we helemaal overgenomen door de EU, wat eigenlijk natuurlijk allang zo is.
  Dit zijn niet meer dan 2 poppetjes die geplaatst zijn. Had iedereen kunnen zijn met een soort gelijken mening en vooral niet EU kritisch zijn. Net zo als meerdere landen gebeurt is.
  Ik kan me namelijk niet voorstellen en weiger te geloven dat er zoveel op deze partijen hebben gestemd.
  Maar bewijs het maar eens.

  Like

 3. willemientje zegt:

  Schandalig, vind ik de versoepeling van het ontslagrecht, in combinatie met het uitkleden van de ww uitkering
  Vooral de ouderen, die met hun 15 jaar zijn gaan werken, en nooit een uitkering genoten hebben, komen niet meer aan het werk, en als ze hun huis al kunnen verkopen, moeten ze dan onder een brug gaan wonen, ? Huurhuizen zijn er niet, en in het tweede jaar, als de uitkering naar bijstandsniveau gaat, kunnen ze hun lasten niet meer betalen.
  Na 40 jaar ww premie betaald te hebben, keert de verzekering, bij brand niet uit, omdat de regels zijn veranderd
  Heel veel partners werken ook niet, en kunnen ook geen werk krijgen

  Dat is het eerlijke, sociale verhaal van Samsom, van de VVD kon je het verwachten,
  Heel veel ouderen hebben Samsom gestemd, juist omdat hij tegen ingrepen in de sociale zekerheid was

  Volksverzekeringen, waar premie voor is betaald, blijken de grootste woekerpolissen te zijn.

  Dat zijn wel de mensen, die hun hele leven gewerkt hebben, en nooit werkschuw tuig is geweest.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  @Pieter Veenstra 07.23. uur, ook ik bedank de kiezers die op de clinic clowns Rutte VVD en Samsom PvdA, niet! We zitten nu al met een staatsschuld van over de 400 miljard euro, omgerekend over alle inwoners van nederland, van baby tot grijsaard, iets meer dan 25.000,- euro.
  Dan tel ik de verplichtingen nog niet mee waar Rutte en de Jager voor hebben getekend in Brussel, ik meen dat die tot 140 miljard gingen, omgerekend iets van 8000,- euro per inwoner, in het geval dat deze 140 miljard inderdaad moet worden ingezet, wat zo kan gebeuren i.v.m. de toestand in de PIGS Landen. Dus daar komen dankzij het “pretkabinet paars 3”, nog voor iedere werkende 2700 euro bij. Nou, dan zitten we door de bank genomen met een staatsschuld per nederlander tussen de 28.000 en 40.000 euro. Wat fijn toch hé die EU! Daarom heb ik vol overtuiging de petitie getekend Pieter!

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  @Willemientke 08.12. uur, inderdaad willemientje, de linkse roverheid steelt gewoon het ingelegde geld van ons, dat in de verzekeringskassen is gevloeid. En dat doen ze al meer dan 30 jaar, ik ben ex rijksambtenaar en weet nog goed dat eind jaren 80 begin jaren 90, Lubbers een greep liet doen uit de kas van het ABP. Als vrijwilliger zie ik ook genoeg, ik ben lid van een cliëntenraad, en als ik zie hoe de Zorg is uitgehold de laatste jaren, dan kan ik mijn ogen niet geloven. Het is gewoon te schofterig voor woorden, managers die zich rijkelijk van bonussen voorzien tegenover onze zorgbehoevende ouderen, die in hun poepluiers mogen blijven liggen, daar er geen handen genoeg “aan het bed”, zijn. Het is gewoon een grote maffia die in nederland aan de touwtjes trekt, maar gelooft U maar dat zij WEL GOED VOOR ZICHZELF ZORGEN, VAN LINKS TOT RECHTS!

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  O ja, kleine aanvulling nog; RUTTE zal er natuurlijk wel voor zorgen dat;
  1. De toevloed van MUZELMENSEN blijft doorgaan,
  2. De EUSSR ers van RAMPUI, BAROSSO en VERHOFSTADT wel 15 miljard van ons krijgen.
  En laat dat nou net het BEDRAG zijn dat WIJ mogen OPHOESTEN, toevallig hé!

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  @realpredictor 08.44. uur, eerder had G.deckzeijl hier al op gewezen. Het is inderdaad een grof schandaal, dat door de fraude van met name IMMIGRANTEN waaronder natuurlijk de meeste ZANDHAPPERS, de nederlander het “gelag”, mag betalen. Deze ROVERHEID is er NIET VOOR de oorspronkelijke NEDERLANDER, maar voor al het GESPUIS uit de hele WERELD, afgedwongen door de FASCISTISCHE EUSSR, Mevrouw-toverheks Malmström- laten we ons toch niets wijs maken, dit is allemaal onderdeel van het PROJECT en de NWO. Tenzij we WEERSTAND bieden gaat dit maar door, trouwens volgens de GRONDWET/HUISRECHT mogen ambtenaren alleen binnen komen met een LASTGEVING van een OFFICIER van JUSTITIE.
  Ik ben benieuwd!

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  O ja, nog een van de gezellige maatregelen van pimpelpaars 3 rutte; als je naar de SEH gaat neem dan voortaan maar direct 50 euro mee! Zie: http://www.pow.ned. nl

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  Eén lichtpuntje, ben zeer benieuwd naar de handhaving, dit omdat politiekopstukken in het recente verleden te kennen gaven geen prioriteit aan dat boerkaverbod(want daar draait ’t om)
  te willen geven. En dat kan leuk worden met SLAPPELING en KATUITDEBOOMKIJKER Opstelten* in de herhaling..!!! Het is maar dat u het wéét.
  http://www.trouw.nl/tr/nl/5091/Religie/article/detail/3339196/2012/10/29/Regeerakkoord-gesluierde-vrouwen-krijgen-geen-uitkering.dhtml
  *zie http://www.geenstijl.nl

  Like

 10. louis-portugal zegt:

  IK ben er niet ingtuind.
  Alleen de mensen die op een van die 2 gestemd hebben kunnen erin getuind zijn.
  Er gebeurt precies wat te verwachten viel.
  Het harder aanpakken van degenen die werken en vooral niet snijden in de ongebreidelde uitgavenkant, behalve dan misschien de OS om een beetje indruk te maken.
  De mensen keurden ook het EU beleid goed, waarin Verrotstad wel een beetje gelijk heeft.
  Als we er Peggeld erbijtellen, de meest eurofiele van Den Haag, zitten ze op bijna 100 zetels.

  Tom ik heb de overtuiging dat onze risico´s bij de EU veel groter zijn dan de door jou genoemde 140 miljard.
  We hebben te ontvangen via TARGET 2 ongeveer 120 miljard van de knoflooklanden en Duitsland zelfs meer dan 700 miljard.
  We zijn voor 5.7 % verantwoordelijk voor de schuld van de ECB welke ongeveer 3000 miljard is.
  5.7 keer 30 is dus 171 miljard.
  Die verantwoordelijkheden komen natuurlijk pas wanneer de € kapot gaat.
  Helaas ben ik zo negatief dat ik ervan overtuigd ben dat dat gaat gebeuren.
  Er is ook een afspraak in Brussel dat als een land in gebreke blijft met betaling van schulden de andere landen dat proportioneel overnemen.
  Gezien de ellende die ik hier om me heen zie zoals b.v. mensen die al maanden geen salaris terwijl ze nog wel voor een bedrijf werken en mensen die door de baas verteld krijgen dat ze een stuk minder salaris krijgen want er is geen geld om hun oude salaris te betalen, geloof ik absoluut niet dat Portugal het gaat redden.
  De harde ingrepen door de regering zullen pas in de loop van het volgende jaar in de vorm van veel minder belastingopbrengsten te zien zijn.

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  @Louis-Portugal 09 .37. uur, dus het is nog veel erger Louis, 171 miljard dat betekent dat er dadelijk per nedelander pakweg 40.000 euro staatsschuld is, en ik ben het met U eens dat de euro gaat vallen. Tevens weet ik zeker, dat onze politici zoals Rutte en Samsom een plan B hebben, als het uit de klauwen loopt, vluchten ze “met de staart tussen de benen”. Hun vliegticket hebben ze volgens mij al klaar liggen!

  Like

 12. louis-portugal zegt:

  Santarém, een stadje met ongeveer 65.000 inwoners, tevens hoofdstad van onze provincie, heeft ook een regiofunctie.
  Ik liep er enkele weken geleden doorheen en zag tientallen kleine winkeltjes in de binnenstad gesloten.
  Het was een schrikbeeld, zo dood.
  Uiteraard komt dat niet alleen door de crisis maar ook door het openen van grote verkoopoppervlakten,winkels dus.
  Op iedere straathoek had je vroeger een klein cafeetje voor een kop expresso of een pilsje.
  Ze sluiten met de bosjes.
  De massa heeft geen geld meer en de kosten (electriciteit, water en BTW.) en andere belastingen blijven maar oplopen.

  Like

 13. KeesvanD zegt:

  Na PIIGS volgen Frankrijk, Belgie etcetera. Uiteindelijk Nederland en Duitsland

  Like

 14. Wachteres zegt:

  http://tinyurl.com/9xlaopk

  Bram mag geen advocaat meer zijn! Eigen schuld, moet hij maar niet Wilders gaan verdedigen. En zijn collega’s voor schut zetten.

  Like

 15. friki zegt:

  Het is zoals de Nederlandse kiezers gekozen hebben. Men kan een volk mennen blijkt maar weer.
  Wilders krijgt weer gelijk.
  @ wachteres,
  Het laatste boek van Bram Moszcowicz gelezen, “liever rechtop sterven dan op je knieen leven”, waarin duidelijk wordt dat hij nog veel rancune te verwachten had, ja, zo gaat dat in dat wereldje.
  Het boek is een aanrader.

  Like

 16. Tom Hendrix zegt:

  @ Louis – Portugal 09.52. uur, dat komt in nederland dadelijk ook wel Louis. De stomme kiezer krijgt dadelijk de rekening gepresenteerd, en die komt gegarandeerd. De middelvinger voor de achterlijken die op VVD en PVDA hebben gestemd.

  Like

 17. Tom Hendrix zegt:

  O ja, beste mede-reageerders, op http://www.pow.ned .nl lees ik net het volgende: DUITSE EN FRANSE MINISTERS BELOVEN DAT ZE ALLES ZULLEN DOEN OM GRIEKENLAND TE REDDEN. Ze bedoelen natuurlijk de banken, deze criminelen. En ondertussen bedoelen ze ook dat wij onze beurzen ook nog wat verder mogen opentrekken voor de geweldige fascistische EU. We worden genaaid waar we bij staan, sorry voor het woordgebruik, maar bij de kloten van Herodes Rutte gaat zometeen weer een hoop EURO”s van ons naar BAROSSO brengen, zo een fijne vent is hij wel. Ongezien de tyfus voor de hele kolere EU !

  Like

 18. tante sidonia zegt:

  Kop op, als de verkiezigsuitslagen anders waren geweest had het dan wat uitgemaakt? Als de PVV wat meer zeggenschap had gekregen wordt deze toch wel weer gecorrigeerd en verhinderd door “brussel” en het regeerakkoord was zeker en vast hetzelfde geweest als CDA erbij had gezeten. Er verandert helemaal niets door anders te stemmen.

  Dit gegezgd te hebben wil ik ook nog even naar voren brengen dat ik al die artikeltjes die er elke dag maar weer staan alsmede de bijbehorende reacties erg nobel vind, maar kun je echt kwaad worden op de cocaine dealer of de cocaine gebruiker? Het is de gevestigde orde die dit allemaal mogelijk maakt. Net als dat verkiezingen geen snars uitmaakt waar je op stemt zal er ook niets veranderen aan de huidige problematiek. Je kunt er over blijven berichten, maar dat zal enkel de hoop weghalen bij de genen die zich nog een beetje verzetten. Kop op dus.

  Like

 19. tante sidonia zegt:

  “Bezuinigen betekent dat je minder uitgeeft en geen lasten voor de burger gaat verhogen.”

  Dit klopt wel degelijk. Zij eisen meer geld van je zodat je minder overhoudt. Met je overgehouden geld ben je dus verplicht te gaan bezuinigen. ^_~

  Like

 20. willemientje zegt:

  Zo kan je het ook zien, tante sidonia,, wij bezuinigen wel

  Like

 21. CDlogo zegt:

  Het gros van de NLers die geen idee hebben waar het om draait wel, diegene dit wel weten zijn zoals gebruikelijk de afgelopen 30 jaar gewoon weer belazerd.

  Like

 22. Tom Hendrix zegt:

  @Tante sidonia 16.28.uur, dat is gewoon een vette leugen- bezuinigingen- van PINOKKIO RUTTE, trouwens ze kunnen het beter kabinet SAMSOM 1 noemen, alles wat binnenlands geregeld kon worden heeft de Partij van de Achterlijken binnengehengeld, en alles waar dhimmy Rutte van de Vereniging Voor Dieven, voor heeft geknokt en binnengekregen, moet hij voorleggen aan KAMERAAD 1 BAROSSO, van de fascistische EU, laat me niet lachen. En de nederlander moet er rekening mee gaan houden dat de STAATSSCHULD gaat oplopen tot 40.000 euro, per nederlander van baby tot grijsaard. Stomme kiezers werk maar door tot je tachtigste, of val maar dood, zo denken ze in Den Haag en Brussel!

  Like

 23. Tom Hendrix zegt:

  Ik heb net een stuk van het debat gevolgd, over de informatieonderhandelingen tussen VVD en de PVDA, GEEN WOORD over de 16 miljard EURO die we VERPLICHT af dienen te geven aan de EUSSR. En als Wilders dit laat passeren, dan is hij voor mij ook niet geloofwaardig meer. De gehele bezuinigingen- die lastenverzwaringen zijn- komen neer op de 16 miljard die de EU van ons wenst, dus we worden niet opgezadeld met verzwaringen tot 16 miljard, neen, dat kan wel oplopen tot meer dan 30 miljard. We worden dik besodemieterd!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s