Fjordman: Wilders nog steeds sterk

Ingrid Carlqvist en Geert Wilders

Hieronder een samenvatting van een langer artikel van Fjordman, dat verscheen op Frontpage Magazine (zie de link onder het artikel):

Op 27 oktober was ik op bezoek in Zuid-Zweden. De aanleiding was een bezoek aan Malmö bij net zo´n notoire islamofoob, de Nederlandse politicus Geert Wilders.

Hij werd door Ingrid Carlqvist, de oprichtster van de Swedish Free Press Society, uitgenodigd. Het is een moedig, maar moeilijk initiatief in een gedeeltelijk totalitaire samenleving , waarin de massamedia berucht zijn vanwege hun vernietigende links-extreme, multiculturele en pro-islamitische consensus.

Al bij aankomst viel mij het grote aantal politieagenten op. Wanneer men de beroemdste islamkritische politicus van Europa uitnodigt om te spreken in de meest geïslamiseerde stad in Scandinavië, is dat niet alleen een klap in het gezicht van de moslims, maar ook en niet in de laatste plaats voor zijn ondersteuners, de links-extremen.

Het was te verwachten, dat deze linksen in groten getale zouden komen opdagen. Niet alleen uit Zweden, ze importeerden zelfs gewelddadige links-extreme knokploegen uit het naburige Denemarken om mensen aan te vallen.

(…)

Tot mijn grote vreugde had ik een ontmoeting met Geert Wilders, voordat hij zijn speech hield. Zijn veiligheidsapparaat was omvangrijk, zoals deze zou moeten zijn voor een mens, die onder de voortdurende bedreiging leeft dat men hem zijn keel doorsnijdt, maar men vertelde mij dat dit in het verleden al erger was.

Wellicht varieert dit afhankelijk van de specifieke concrete bedreigende situaties. Ik wist dat Wilders al voor de zaak Breivik van mij gehoord had, maar we hadden elkaar nog nooit persoonlijk ontmoet.

Ik was heel blij en vereerd dat hij me wilde zien en nam de uitnodiging uiteraard onmiddellijk aan. Geert Wilders is het symbool van het verzet, niet alleen voor de Nederlanders, maar voor heel Europa en de westerse beschaving.

Wilders vond het nogal merkwaardig dat ik gedwongen was uit Noorwegen te vluchten, hoewel ik niet crimineels gedaan had en de dader nooit had ontmoet.

We hadden het ook nog even over de verliezen, die zijn partij, de Partij voor de Vrijheid (PVV), bij de Nederlandse verkiezingen in september had geleden.

Hij hoopte dat deze terugslag maar tijdelijk zou zijn. Slechts binnen enkele jaren was de partij van niets opgeklommen naar de op twee na grootste partij in Nederland en moest eerst nog enkele onervaren medewerkers inwerken.

Ook werd Wilders persoonlijk vervolgd in een belachelijk showproces vanwege racisme en islamofobie. Desondanks beoordeelde hij de vooruitzichten op de lange termijn voor zijn partij als zeer goed, vanwege het jaarlijks toenemende probleem van de islamisering.

Bron:

http://europenews.dk/de/node/60640

Bron oorspronkelijk artikel:

http://frontpagemag.com/2012/fjordman/geert-wilders-still-going-strong/

Auteur: Fjordman

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Geert Wilders, Zweden. Bookmark de permalink .

5 reacties op Fjordman: Wilders nog steeds sterk

 1. Piet Klont zegt:

  Dit klinkt mij positief in de oren en het lijkt me dat Wilders de strijdbijl allerminst heeft begraven.
  Hij is ‘m eerder aan het slijpen!

  Like

 2. Anita Kloes zegt:

  En we gaan gewoon door; sterker dan ooit!
  We (de gewoon-in-het-leven-staande-mens) zien hoeveel het ons kost…en we groeien…en groeien…

  Like

 3. henk schroemges zegt:

  Het kan niet anders of de beweging- die zich afzet tegen al die linksige wegkijkende politiek correcte lafaards in de EU en daarbuiten- moet wel groeien. Het kan niet waar zijn dat zo,n massa mensen totaal geen eergevoel in hun lijf hebben, door altijd maar links en socialistisch te willen zijn.

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Het is hoog tijd dat Noorwegen en Europa de islamitische ideologie op dezelfde lijn stellen als nazisme en deze onwettig en strafbaar stellen. De profeet mohammed spoorde moslims aan om iedere niet-moslim te doden. (Karina Udnaes, politieke partij FRP, Kristiansand)

  Like

 5. Dat zou inderdaad het allerbeste zijn maar de EUSSR kennende zal dat nooit gebeuren. Alles gaat voor de EUSSR en deze verderfelijke ideologie! En dan te bedenken dat steeds meer autochtonen zich ook nog eens laten overhalen om zich tot de islam te bekeren. Dan moet je wel heel erg lang onder een steen hebben geleefd en nog nooit gehoord hebben van al die wandaden die islamieten in naam van mo en de koran uitvoeren. Hoe naïef!

  Wanneer, wanneer wordt de grote massa een wakker en kijken ze eens verder dan hun neus lang is?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s