“Ik ben kwaad” – een stem uit Israël

Uittreksel van een artikel van Arsen Ostrovsky, een internationaal mensenrechtenadvocaat en freelance journalist, die netjes de constante veelzijdige jacht op Israël in perspectief plaatst, na de intensieve raketsalvo’s uit de Gazastrook een paar dagen geleden dat zoals gewoonlijk in het Westen weinig berichtgeving kreeg.

Ik ben kwaad.

Ik ben boos dat er in 2012 al meer dan 600 raketten vanuit Gaza zijn afgevuurd met geen einde in zicht.

Ik ben kwaad dat de wereld slechts opmerkt dat Israël zijn meest elementaire soevereine recht om haar burgers te verdedigen waarneemt. Kun u zich voorstellen als er zelfs één raket op Washington, Parijs, Moskou of Londen zou worden afgevuurd?

Ik ben kwaad dat, terwijl de Verenigde Naties nooit aarzelen om een ​​’special spoeddebat’ op de ‘Question of Palestine’ aan te vragen of de zoveelste resolutie van veroordeling van Israël blindelings  aanneemt, ik nog steeds zit te wachten op een sessie over de ‘Vraag van Israël’ en de Palestijnse terreur. In feite, 72 uur na de start van de raketaanvallen wacht ik nog steeds op ook maar een lettergreep van veroordeling van de Verenigde Naties. …

Ik ben kwaad dat Ban Ki-Moon, de secretaris-generaal, niet even de tijd kon vinden om de Palestijnse raketten te veroordelen, maar tijd heeft om te lachen en te dansen met ‘Psy’, de Zuid-Koreaanse rapper die de populaire dansrage ‘Gangnam Style’ uitvond, op dezelfde dag dat alle burgers in het zuiden van Israël werden geïnstrueerd om hun kinderen niet naar school te sturen en in de schuilkelders te blijven.

Ik ben kwaad dat, terwijl de EU-buitenlands beleidschef Catherine Ashton Israël vorige week bekritiseerde over de bouw van enkele honderden appartementen (in een gebied dat aantoonbaar hoe dan ook deel zal blijven uitmaken van Israël), dat ik nog steeds zit te wachten op haar kritiek op de Palestijnen voor het afvuren van 80 raketten in één dag.

Ik ben kwaad dat mainstream nieuwsorganisaties als de BBC wachten tot 50 raketten Israël hebben getroffen alvorens te beslissen om het verhaal te brengen, en alleen dan met een krantenkop als ‘Militanten gedood in Gaza Aanvallen.’ Hoe zit het met een krantenkop als ‘Palestijnse terroristen laten meer dan 80 raketten neerdalen op 1 miljoen onschuldige Israëli’s.”

Ik ben kwaad dat er mensen zijn die blijven aandringen op Boycot, Desinvesteringen en Sancties (BDS) tegen de joodse staat, maar zwijgen in het aangezicht van Palestijnse terreur.

Ik ben kwaad dat schepen en flottieljes koers blijven zetten naar Gaza om ‘solidariteit’ met de Palestijnen te tonen, maar waar is hun solidariteit met het volk van Zuid-Israël?

Ik ben kwaad dat, terwijl mensenrechtenorganisaties zoals Amnesty, Human Rights Watch, Oxfam en anderen geen enkele kans verspillen om Israël te veroordelen voor mensenrechten-schendingen tegen de Palestijnen, de mensenrechten van Israëli’s schijnbaar niet belangrijk genoeg voor hen zijn. Is Joods bloed echt zo goedkoop?

Ik ben kwaad dat er zoveel mensen blind zijn voor het feit dat Iran, dat heeft opgeroepen tot het van de kaart vegen van Israël en nu probeert nucleaire wapens te verkrijgen, de primaire financier en leverancier van wapens is aan Hamas.

Ik ben kwaad als mensen blijven zeggen dat ‘nederzettingen’ de belangrijkste belemmeringen zijn voor de vrede en niet Hamas – een terroristische groep die niet het bestaansrecht van Israël erkent ​​en zoekt naar zijn vernietiging.

Ik ben kwaad als ik foto’s als deze zie, van een huis in het zuiden van Israël getroffen door een raket uit Gaza, en toch mensen het lef hebben om te zeggen: “Ach, maar het is net speelgoed; welke schade kunnen ze doen?”

Ik ben kwaad als ik inwoners in het zuiden van Israël hoor zeggen: “We liggen boven op onze kinderen en proberen hen te beschermen met onze lichamen” … maar de wereld lijkt zich niet bewust van hun wanhopige kreten om hulp.

Ik ben kwaad dat er iemand is die mij niet kent en mij nooit heeft ontmoet, maar me toch wil vermoorden – om geen andere reden dan door een Jood te zijn.

Bron:

http://newenglishreview.com/blog_display.cfm/blog_id/44658

Auteur: Arsen Ostrovsky.

Vertaling: Vederso (voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Palestina", EU, Europa, Hamas, Hypocrisie, Islam, Israël, Joden, Jodenhaat, Linkse Kerk, Midden-Oosten, Moslims, Naïviteit, Socialisten, Terrorisme, Verenigde Naties, Westen. Bookmark de permalink .

15 reacties op “Ik ben kwaad” – een stem uit Israël

 1. baksteen zegt:

  Ik snap Israel niet zo. Als je wereldwijd aankondigt dat als er vanaf as maandag nog 1 raket wordt afgeschoten, iedere raket wordt beantwoord met ook een raket, dus 80 om 80 zou ik zo zeggen.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Helemaal eens met dit artikel!

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  baksteen de israëlis willen niet riskeren dat er een burgerslachtoffer onnodig valt.
  Daarom alleen maar af en toe een gerichte reactie.

  Like

 4. vlieger zegt:

  Israël moet het kruit zelf betalen. Het kruit van Hamas wordt door oliegoud beladen. Europa’s belasting die wij op moeten dragen wordt vrijgevig afgedragen om kruit voor Hamas af te dragen
  om Israël op hun manier te behagen.

  Like

 5. Pingback: “Ik ben kwaad” | Likoed Nederland

 6. Henk der Niederländer zegt:

  Ik kan me voorstellen dat de persoon in kwestie kwaad is, maar zou dezelfde persoon zich niet liever neerleggen bij het feit dat hij Jood is en dus de dingen in het juiste perspectief plaatst.
  Wat wil zeggen, de hele westerse wereld loopt momenteel achter het lulverhaal antizionisme te protesteren maar de persoon in kwestie moet maar eens uit gaan zoeken wat men bedoeld met antizionisme.
  Naar Ik duidelijk heb gezien is antizionisme gewoon antisemitisme.
  Arsen Ostrovsky moet gewoon de dingen in het juiste perspectief plaatsen en zeggen de hele wereld “de fuck ermee” en we doen ons eigen dingetje wel op onze eigen manier

  Like

 7. Anneke zegt:

  “Ich AUCH….Me also…J’ai…..??? “. M’n frans is ver ver ver in de vergetelheid geraakt. Heb de taal ruim twintig jaar niet meer gesproken.

  Like

 8. Anneke zegt:

  Hé Henkie 17.30-u: wir anwesigh….Shalom!!!

  Like

 9. Anneke zegt:

  Ter aanvulling: Annie is absoluut NIET kwaad op Israel. Voel intens met de Israélieten mee!!! “Okay, de Israélische burger is eveneens géén heilig boontje; dat zijn we namelijk GEEN van allen”. De main-stream-media heeft DECENNIA geprobeerd dit land letterlijk PIKzwart te maken…..De burger is geheel gehersenspoeld door de media en hun zijn omgekocht door de politieke PARA-SIETEN. “Een geweten dat nog enigzins zuiver is, hebben de journalisten NIET.”

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @Anneke 18.00. uur, beste Anneke, de journalisten in heel europa lijden aan de rode ziekte. Ze zijn als hoeren geworden, verkopen zich aan de islam, de politiek correcten en zelfs aan de duivel.
  In Nederland hebben we geen objectieve pers en media meer, deze zijn geheel door links geinfiltreerd! En dit ter aanvulling, Israel is de eerste LIEFDE van de God van Abraham, Isaac en Jacob. Ik zal pal staan voor Israel en zijn dappere volk, dat de woestijn doet bloeien. Shalom!

  Like

 11. Anneke zegt:

  @Tommeke: Jaoh joh….de rooie PEST. En hoe….in en in besmet, dood doodziek zijn ze allen.

  Like

 12. Jan zegt:

  They blow up so fst

  Like

 13. Jan zegt:

  Het afschuwelijke lot van Palestijnse gevangenen in zionistische cel

  Feest vanwege 13e verjaardag van de moord op Sarah Lisha, Elad Valenstein en Amit Zana .

  Like

 14. Jan zegt:

  Oxfam en haar relaties

  Oxfam is partner van ‘Islamic Relief’, ‘Human Appeal’ en van MADE, een islamitische groepering verbonden met de Moslim Broederschap. Voorzitter van Islamic Relief is de antisemiet Essam al-Haddad die ook campagneleider voor Morsi was die Joden beschrijft als uitschot en afkomelingen van apen en zwijnen. De samenwerkingscampagnes werden/worden georganiseerd door Nina Gora, een anti-Israëlactivist en is werkzaam binnen de Palestine Solidarity Campaign. Gora is bevriend met Aharon Cohen van de antisemitische groepering Neturei Karta die graag dineert met Ahmedinejad.
  Cohen over de slachtoffers van de Holocaust: “Dat hebben zij verdient.”
  Oxfam partners met banden met terreurorganisaties:
  * East London Mosque met de haatprediker Saad Al Beraik die verkondigt dat Joodse vrouwen slavinnen van moslims dienen te worden
  * Islamic Relief met de nazi Ayaz Ali die banden onderhoudt met Hamas
  * MADE in Europe met banden met de Moslim broederschap. Basis in London Muslim Centre.
  * Human Appeal International,financier terreurorganisaties waaronder Hamas
  * Zaytoun, een zogenaamd ‘handelscollectief’ dat boycot van Israëlische goederen propageert. Het collectief werkt samen met International Solidarity Movement, ook een pro-terreurorganisatie
  * Palestine Solidarity Campaign, supporters van Hamas en notoire antisemieten en holocaustonkenners
  *Muslim Aid, financier de Islamic University of Gaza die door Hamas wordt geleid en van al-Ihsan Charitable Society, sponsor van terrorisme. Zij werkt nauw samen met de Islamic Jihad, een terreurgroepering van de ‘Palestijnen’. Bekend figuur van de Islamic Jihad is de meervoudige Jodenmoordenaar Marwan Barghouti die levenslang uitzit
  * Federation of Student Islamic Societies, supporter van Al Qaida en van de inmiddels geliquideerde Anwar Awlawki. De Federatie verleent een platform aan haatpredikers als Haitham Al-Haddad die net als Morsi van mening is dat Joden apen en zwijnen zijn en dat de oorlog in de Gazastrook een mooie voorbereiding was om in de rest van de wereld oorlog te voeren tegen niet islamitische landen, om wereldwijd de jihad te voeren.

  Oxfam onderhoud contacten met London Muslim Centre, een van de ergste antisemitische instellingen in Europa.
  Oxfam ondersteunt Zaytoun, een organisatie die gerund wordt door de pro-Hamas ‘International Solidarity Movement’
  http://standforpeace.org.uk/oxfam-and-friends/

  Like

 15. Jan zegt:

  Beelden uit het concentratiekamp
  Join the Gaza Marathon in 2013

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s