“Jongerenimam Elforkani moet antisemitisch gebed Morsi verwerpen”

Jongeren-imam Elforkani

Stelt u zich eens voor. Een kerkdienst ergens in Nederland. Een dominee gaat zijn gemeente voor in het gebed en sluit af met: “God, verlos ons van onze zonden, maak ons sterk en verzeker ons van de zege op de ongelovigen. God, vernietig de moslims en hun handlangers, drijf ze uiteen en verscheur ze. God, toon hen uw macht en grootsheid.”

Minister-president Rutte is aanwezig in die kerk en wordt gefilmd. Hij blijft niet alleen gewoon zitten terwijl de dominee helemaal losgaat, maar mompelt zelfs een paar woorden mee en zegt verschillende keren instemmend “amen”. Als het filmische verslag op televisie is vertoond, zwijgt de minister-president.

‘Moslims moeten worden vernietigd’

Geen verontschuldigingen bij verschillende moslimorganisaties, laat staan een verklaring, waarin hij zegt bij nader inzien het voorval te betreuren. Blijkbaar is hij het er volledig mee eens. De boodschap is duidelijk: moslims moeten worden vernietigd.

Vervolgens wordt een dominee in Egypte gevraagd naar een reactie. En in plaats van de uitlatingen van zijn collega in Nederland volledig en onomwonden af te wijzen en zich verontwaardigd te tonen over een dergelijke oproep in een gebedshuis van de religie waartoe ook hij behoort, zegt de man op vergoelijkende toon dat er ook wel erg veel criminele moslims zijn in Nederland.

Absurde werkelijkheid

En hij voegt daaraan toe dat hij begrijpt dat Nederland daaromtrent met veel emoties zit, dat er langs politieke wegen oplossingen moeten worden gezocht en dat het een ‘uitdaging’ is voor dominees om er genuanceerd mee om te gaan.

Tot zover de fictieve situatie. Absurd natuurlijk en eigenlijk ondenkbaar dat zo’n gebeurtenis zich ooit zal voordoen. Maar nu de werkelijkheid. Die is misschien net zo absurd en net zo ondenkbaar.

Contactorgaan Moslims en Overheid

In de uitzending van Pownews op maandag 22 okt was onder meer Yassin Elforkani te zien, jongerenimam en woordvoerder van het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO). Hem werd gevraagd te reageren op het feit dat het Egyptische staatshoofd Morsi had meegebeden met een imam, die Allah opriep de Joden te vernietigen.

Elforkani in Pownews: “Vernietiging is heftig natuurlijk, dat wil je voor niemand.” Vervolgens benadrukte hij alleen nog maar zijn begrip voor de emoties in de Arabische wereld over het Midden-Oosten conflict en voor het feit dat imams daar onbewust maar ook bewust uitingen over doen. Betekent dit dat Elforkani begrip heeft voor een oproep tot vernietiging van de Joden?

Moskee en islam bezoedeld

Waarom zei Elforkani niet dat zowel de Egyptische imam als Morsi, als alle andere aanwezigen hun moskee en de islam hebben bezoedeld door Allah te vragen een bepaalde groep mensen te vernietigen? Waar komt het begrip van Elforkani voor een dergelijk verzoek tot de Allerhoogste vandaan? Wat is het logische verband tussen enerzijds het conflict in het Midden-Oosten en anderzijds de wens een volk, verspreid over de hele aarde, te vernietigen?

En wat was er zo moeilijk voor imam Elforkani om klip en klaar te verklaren dat het gebed een schandvlek is en dat zoiets nooit gezegd mag worden in welke moskee dan ook ter wereld en al helemaal niet in Nederland? En dat de oproep tot vernietiging van de Joden antisemitisme van de zuiverste vorm is?

‘Jood’ is geen scheldwoord

Eén van ondergetekenden is lerares op een vmbo in Amsterdam Nieuw-West (met vrijwel uitsluitend leerlingen met een islamitische achtergrond). Daar praat zij zich de blaren op de tong om haar leerlingen ervan te doordringen dat er in Nederland veel vrijheid is, onder andere die van godsdienst en levensovertuiging, en hoe daar mee om te gaan. Dat die leerlingen hierdoor vrije moslims kunnen zijn en dat ook joden, christenen en andere gelovigen èn niet-gelovigen vrij zijn om te geloven en denken wat ze willen. Dat ‘jood!’ als scheldwoord gebruiken niet mag, net zo min als ‘homo!’.

Iedere keer weer wordt het gesprek daarover met de leerlingen aangegaan, aan de hand van krantenartikelen, toepasselijke filmfragmenten en afleveringen van het Jeugdjournaal. Ook worden er gastsprekers naar school gehaald. En dat allemaal in het kader van burgerschapsvorming.

Bruggenbouwer

Moet uit de woorden van Elforkani, die nota bene pretendeert een bruggenbouwer te willen zijn tussen moslimjongeren en de Nederlandse samenleving, nu worden opgemaakt dat de kans groot is dat alle burgerschapsinspanningen in het voortgezet onderwijs teniet worden gedaan in de moskeeën en koranscholen waar hij en zijn geestverwanten de scepter zwaaien? Dat zou zeer betreurenswaardig zijn en maatschappelijk onaanvaardbaar.

Schokkend is het dat door dit ‘begrip’ voor antisemitisme van een – ogenschijnlijk zeer geïntegreerde – imam als Elforkani onzeker wordt of joodse en islamitische leerlingen samen een vredige en veilige toekomst in Nederland tegemoet gaan. Graag horen wij van Elforkani hoe hij er zelf aan wil bijdragen dat antisemitisme geen vat krijgt op de islamitische jeugd.

Ondubbelzinnig verwerpen

Laat hij eens beginnen met een simpele daad te stellen. Laat hij eens beginnen met de vernietiging van de Joden in naam van de islam, waarvoor Morsi heeft gebeden, ondubbelzinnig te verwerpen.

Door:

Asher Ben Avraham & Maja Mischke

Bron oorspronkelijk artikel:

http://www.dejaap.nl/2012/10/30/jongerenimam-elforkani-moet-antisemitisch-gebed-morsi-verwerpen/#more-83265

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Hypocrisie, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

10 reacties op “Jongerenimam Elforkani moet antisemitisch gebed Morsi verwerpen”

 1. TP zegt:

  Nou, daar kunnen Asher Ben Avraham en Maja Mischke lang op wachten, want dat gaat never nooit in de eeuwigheid niet gebeuren. En natuurlijk weten zij dat ook wel.
  Geloof maar eerder, dat imam Elforkani zelf soortgelijke ‘gebeden’ uitkraamt, geheel volgens het boek der haatreligie.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  @TP 17.28. uur, dat beaam ook ik luid en duidelijk! De MOSSELMANNEN komen om het wereldkalifaat op te richten, en worden door onze vileine politici daar ook nog mee geholpen.
  En nu de Partij van de ALLAHTONEN in de regering komt wordt het alleen maar erger, stromen van deze onaangepasten zullen ze nog toelaten, mark my words!

  Like

 3. baksteen zegt:

  ” Iedere keer weer wordt het gesprek daarover met de leerlingen aangegaan, aan de hand van krantenartikelen, toepasselijke filmfragmenten en afleveringen van het Jeugdjournaal. Ook worden er gastsprekers naar school gehaald. En dat allemaal in het kader van burgerschapsvorming.”

  Houd toch op zeg, dan weten we in ieder geval al zeker dat de informatie eenzijdig is en dat de kinderen nooit te horen zullen krijgen dat Hamas dagelijks Israel bestookt met raketten of dat er dagelijks christenen door de Islam worden vermoord en hele groepen worden verjaagd net zoals recent de 23 christenfamilies uit de Gaza strook.

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Bruggenbouwen met moslims is verspilde energie.
  Het zal en mag niet lukken.
  Gewoon hard aanpakken dat spul want het is er toch en gaat niet meer weg zeggen ze.

  Like

 5. Taqiyya! Het zijn bruggenbouwers maar over die bruggen komen ze alleen maar gemakkelijker het land binnen om van binnenuit de samenleving te vernietigen met hun denkwijzes en handelen! En deze clowns staan erbij en kijken er naar!

  Like

 6. Wachteres zegt:

  Ach, we hoeven niet helemaal naar Egypte te gaan. We hebben hier dezelfde soort fascisten.
  Een van hen was politiecommissaris en de andere (wie zwijgt stemt toe, nietwaar!) was bijna onze premier geworden. Nu is hij fractieleider van de PVDA.

  Like

 7. daiyu-ninja zegt:

  En nog steeds is deze vent niet voor het gerecht gesleept!
  En deze fascist durft G.Wilders een gevaar voor de samenleving te noemen!
  En wat bedoelt dit stuk vreten met: want ze passen niet in de nieuwe samenleving die we met zijn allen aan het maken zijn.

  Over welke nieuwe samenleving heeft dit bruinhemd het?

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  @daiyu-ninja 17.04. uur, deze vuile rode politieke hoofdcommissaris komt ermee weg, want het is een RODE LINKSE MENING, en alleen die, alleen die telt in ons verkankerde linkse land. Kijk maar hoe ze nu Moskowicz “kaltstellen”. Hoewel ik er bij moet zeggen, dat Brammetje toch wel verkeerd bezig was, maar alleen conservatieve en andersdenkenden worden in ons land door demonen 666 rechters en justitie aangepakt. Deze zijn de echte FASCISTEN waar Churchill op doelde!

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Met deze bedoel ik uiteraard LINKS!

  Like

 10. Jan zegt:

  Heeft hij niet gedaan, gebed verwerpen en dus wordt Egypte gestraft:
  Woestijnsprinkhanen storten zich op Egypte
  http://www.egyptindependent.com/news/desert-locusts-swarm-aswan-ministry-declares-state-disaster

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s