Nogmaals de Joden en Malmö

(Door: Henk V.)

De Joodse gemeenschap woonde daar al veel generaties in rust en geborgenheid en zij droegen op allerlei wijze bij aan het welzijn van de stad. En pas NU, sinds de aanwezigheid van een toenemende aantal moslims, wordt de Joodse burgerij op allerlei manieren het leven onmogelijk gemaakt. Schertsfiguur Reepalu heeft daarbij de gore moed om de verdrukte stadgenoten nog verder in het verdomhoekje te drukken, door ze indirect de schuld voor hun eigen verdrukking in de schoenen te schuiven. Ze hadden Israël niet mogen steunen. De verdrukker wordt vrijgepleit voor de ogen van de verdrukte.

Ook in dit geval heeft de islam WEER eens geen schuld. Maar heeft die ‘religie van de vrede’ OOIT de hand in eigen boezem gestoken?Altijd lag de aanleiding voor ‘onaangenaam islamitisch gedrag’ bij anderen; of men voelt zich gediscrimineerd, of niet goed begrepen, beledigd of bedreigd en dan MOET men van zich afslaan. Er heeft geen islamitische vorm van agressie of onderdrukking plaatsgevonden, of de aanleiding daartoe lag bij anderen, buiten de islam zelf.

Dit totale gebrek aan zelfkritiek heeft ervoor gezorgd dat er in de islamitische wereld nooit een vorm van fundamentele ‘verlichting’ heeft plaatsgevonden die te vergelijken valt met de invloeden van het humanisme, dat allerlei scherpe kantjes van misstanden wegsleep en voor een menselijke, tolerante wereld zorgde, een wereld waarin wij ons zeer welbevinden.

Tot op de dag van vandaag heeft een dergelijk proces geen aanvang kunnen nemen in de islamitische wereld, ondanks vele pogingen van gematigde, beschaafde en ontwikkelde individuen. Zij werden steeds naar de uithoeken van de samenleving verdreven of nog erger, uitgestoten uit de samenleving.

Ook nu is de Arabische lente weer omgeslagen in een fundamentalistische winter, waarin de wereld voor de staat Israël steeds dreigender wordt.

Een belangrijke vraag is nu: wat houdt die lente dan tegen? Willen de mensen daar geen vrijheid?

Ik denk dat degenen die de vrijheid een beetje geproefd hebben door contacten met het Westen wel degelijk in de gaten hebben dat vrijheid naar meer vrijheid smaakt. Echter, daar vinden politiek correct en de islam elkaar: de islamitische denkwereld berust heel sterk op een diep geworteld groepsgevoel, waarin het belang van een individu helemaal wegvalt tegen het belang van de groep.

Dat gevoel kennen niet-linkse denkers nauwelijks. Wij denken niet in massa’s, maar in individuen. Wie dat niet goed voor ogen houdt, belandt in een permanente staat van misverstand. Er is iets in de islamitische groepscultuur wat iedereen hier klaar wakker zou moeten maken, dat is namelijk het gegeven dat er zich in deze gedachten cultuur één zeer sterk element bevindt dat elke ontwikkeling naar modernisering vroeg of laat gaat corrigeren, de onaantastbare onveranderlijkheid van wat iedereen MOET blijven geloven als hij of zij ooit het islamitische paradijs wil betreden: aan de boodschap van de koran mag nooit iets veranderen.
Deze inherente vrees voor eeuwige teloorgang door verraad aan de islamitische belijdenissen zal iedere moderniserende invloed onverhoeds kunnen aanvallen.
Verschillende Arabische landen hebben tijden van meer vrijheden gekend, waarin de burgers iets dichter stonden bij situaties die wij voor alledaags houden, zeker ook qua kleding van vrouwen en de bewegingsvrijheid die ze genoten totdat, in korte tijd, er plotseling een omslag plaatsvond, een zwarte golf van fundamentalistische druk die de mensen wilden terugdringen naar de bron van hun geloof. En die fundamentalistische golf beukt in eerste instantie nog steeds op de islamieten zelf; met de dreiging van dood en verderf wanneer men zich niet wil conformeren, en zeer zichtbaar overspoelt deze golf de Westerse wereld en wat het treurige is; het is aan deze golf van dwang tot terugkeer naar de ‘ware islam’ waaraan links zich dienstbaar maakt! Alle misstanden in de Europese wereld waarover wij spreken komen op rekening van deze fundamentalisten en dat in een seculiere wereld!

De waanzin van de gespleten linkse gedachtegangen gaat alle perken te buiten door het volgende proces:

Zowel links als liberaal zijn van nature seculiere politieke stromingen in onze maatschappij. Stromingen die de scheiding van geloof en staat hoog in het vaandel hebben staan.
Wanneer de lieden die beweren door links liberale gedachtegangen te worden geïnspireerd hun oorsprong trouw waren gebleven dan zou men ook nu er voor waken dat deze scheiding zou worden gehandhaafd, wat onder meer zou hebben betekend dat men een moslim die niet meer vasthoudt aan zijn of haar religie, of die eveneens een absolute scheiding van geloof en staat wenst, alle steun van de wereld zou hebben gegeven!
Maar deze  ‘verlichte’ islamitische groepering wordt niet als kernpunt van een te voeren multiculturele politiek genomen. Nee! Men richt zich op de wensen die vanuit fundamentalistische hoek komen, van hen die de islam een zichtbare en dominante plaats in de maatschappij willen bezorgen. Die is men consequent ter wille. Tegen alle principes van logica in. En wie bewust een staat van innerlijke tegenspraak in stand wil houden gaat vroeg of laat geestelijk voor de bijl. Die moet niet verbaasd staan dat hij of zij uiteindelijk het vermogen tot logisch denken verliest.
Dat is precies wat wij op grote schaal zien gebeuren met links. Men beweert het ene en kiest in de praktijk voor het tegendeel ervan en de waanzin is niet meer te stoppen.
Waarheid wordt leugen, goed wordt fout, alles wordt honderdtachtig graden omgedraaid.
En de confrontatie met een niet te ontkennen waarheid lost men op door over die waarheid te zwijgen. Want datgene waarover je niet spreekt heeft nooit plaatsgevonden. Wie deze omkering van de dingen eenmaal ziet, wil maar af van één ding: de waanzin van het politiek correcte, links-liberale denken en de terugkeer naar het gezonde verstand, waarin men de feiten voor zichzelf laat spreken.

In dat verband raad ik jullie aan eens in alle rust te luisteren naar een hoogst interessante discussie die in New York werd gehouden over de vraag : “‘Is Islam a religion of peace??”

 

En hier nog eentje:

 

Door:

Henk V.

(voor www.ejbron.wordpress,com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, antizionisme, Dhimmitude, Islam, Islamisering, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Moslims, Socialisten, Zweden. Bookmark de permalink .

13 reacties op Nogmaals de Joden en Malmö

 1. Tom Hendrix zegt:

  Henk V prima bijdrage Henk. En NEEN de ISLAM is geen religie van de vrede, de ISLAM is een weerzinwekkende ideologie, die enkel haat, halsafsnijden, verkrachten, eisen, dwang en onderwerping op het oog heeft. Het is de kanker voor de mensheid!

  Like

 2. luckybee zegt:

  Niet vergeten dat de Profeet Mohammed als eerste de joden uit het Arabische schiereilend heeft verdreven en zelfs uitgeroeid.

  Like

 3. Wachteres zegt:

  http://stopzionism.com/holocaust-leugens.html

  Over waarheid voor leugens verkopen en vice versa. Niet te geloven wat je hier leest!

  Dit kwam ik toevallig tegen op internet.:

  Er zijn geen 6 miljoen joden vermoord en de familie Frank is niet ondergedoken omdat ze bang waren voor de Duitsers, maar om een gevangenisstraf te ontlopen wegens malversaties.

  Like

 4. marijke zegt:

  Grote pluim Henk voor dit goed geschreven stuk.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  @Wachteres 16.57. uur, ik heb het net gezien, het is toch niet te geloven! En dat is weer koren op de molen voor de anti-semieten, en de ZANDHAPPERS van de ISLAM. Zum kotzen.

  Like

 6. Wachteres zegt:

  Jeltje van Nieuwenhoven: een vergissing? Of toch niet? Ook PVDA!

  http://www.maxpam.nl/2010/02/de-joden-hebben-gewoon-niets-geleerd/

  WAAROM HET ANTISEMITISME IN EUROPA TOENEEMT

  Daar zijn allerlei redenen voor, maar domheid speelt een grote rol. Neem Jeltje van Nieuwenhoven in het dagblad De Pers het volgende: Zelf woont Van Nieuwenhoven ín het oude centrum van Den Haag. Een prachtige plek, vindt ze. ‘Als ik uit mijn raam kijk, zie ik twee minaretten. Niet dat ik nou een bijzondere voorliefde voor minaretten heb, maar het idee dat een oude synagoge in de Wagenstraat hergebruikt wordt als moskee, vind ik mooi.’

  Theodor Holman en ik dachten nog dat De Pers het verkeerd had begrepen.

  “Neltje bel ons! En zeg dat je het zo niet hebt bedoeld”.

  Wij konden ons eenvoudig niet voorstellen dat Neltje niet zou weten waarom die synogagen niet meer worden gebruikt. Vanwege de Holocaust natuurlijk. Om dan te beweren dat een dergelijk hergebruikt “mooi” is, is wel erg smakeloos. Ze belde niet.

  Like

 7. Wachteres zegt:

  Europese Joodse gemeenschappen in ernstig gevaar

  Een toenemend aantal Joodse gemeenschappen in heel Europa zijn het doelwit van escalerend antisemitisme, wat ons herinnert aan de jaren voor aan de nazi-holocaust.
  Het Europees Joods Congres (EJC) waarschuwt in een verklaring, dat een aantal Europese Joodse gemeenschappen ‘op de rand balanceren’, omdat functionarissen in hun landen steeds vaker antisemitische bedreigingen en geweld onderschrijven of op zijn best negeren….
  Europees Joods Congres: recente ernstige uitingen van anti-semitisme waarschuwen dat sommige Europese Joodse gemeenschappen snel kunnen verdwijnen

  Het congres gaf als voorbeeld het door de overheid gefinancierde College van het Heilig Hart in Antwerpen, België, dat onlangs een “Palestinadag” hield, waarbij jonge kinderen werden uitgenodigd voor spellen, waarin zij Israëlische soldaten wreed moesten behandelden en doden. In dit voorbeeld blijkt het veel verder gaat dan legitieme kritiek.

  Om te laten zien hoe dit anti-Israël sentiment naadloos overgaat in regelrecht anti-semitisme, meldde het congres dat vorige week dat een feestje, georganiseerd voor Joodse kinderen in Malmö, Zweden, werd aangevallen door misdadigers die de deelnemende kinderen als “Joodse varkens” bestempelden.

  “Kleine Joodse gemeenschappen komen in situaties waarin zij fysiek, verbaal en psychologisch worden bedreigd door fundamentalistische elementen en hun extreem-linkse cohorten aan de ene kant en extreem-rechtse neo-nazi’s aan de andere kant”, vertelde EJC president Dr. Moshe Kantor voor Israel National News. “Zonder bestuurlijke bescherming breekt er een zeer donkere periode aan voor de Joden in Europa”.

  Het probleem is dat de meeste Europeanen en hun leiders het grootste deel van wat Joden “antisemitisme” noemen, slechts als kritiek op Israël beschouwen, die moet worden toegestaan. Anderen erkennen dat echt antisemitisme nog steeds bestaat, maar beschouwen het niet als wijdverbreid probleem, dat zou kunnen leiden tot een nieuwe holocaust.

  Deze houdingen zijn vergelijkbaar met de ontkenning van de feiten door de meeste Europeanen, waaronder de meeste Europese Joden, tijdens de decennia voorafgaand aan de inspanningen van de nazi’s om het Europese Jodendom uit te roeien.

  Like

 8. Er komt zolang deze idioterie geen halt wordt toegeroepen geen einde aan deze ellende. Deze ideologie heeft slecht één doel voor ogen. Totale overheersing, no matter what!

  Like

 9. Joop Klepzeiker zegt:

  Vrede volgens de grote proleet en a la
  http://www.prophetofdoom.net/Islamic_Quotes.Islam

  Like

 10. Pingback: Marokkanen proberen Israël dood te schoppen | E.J. Bron

 11. Pingback: Uitgerekend Malmö | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s