Van Rossem van GeenStijl is te dom om antisemiet te zijn

(Door: Martien Pennings)

Van Rossem van GeenStijl is een postmoderne antisemiet. Dat is iemand die zelfs te stompzinnig is om een beredeneerde Jodenhater te zijn, maar wel gewoon meedoet met de meest trendy vorm van antisemitisme. Dat moet als je voor GeenStijl schrijft, want het gaat tenslotte om de reclame-inkomsten en dan kan je in deze tijden niet pro-Israël zijn. Ook de GeenStijlers houden de peilingen in de gaten, net als de PvdA en de “paarse broeken”.  Het zijn, met al hun avant-garde maniertjes en quasi-rebelsigheid, kleinburgertjes die achterkanten van advertenties volschrijven, net als in de goede oude dode-boom-media-dagen.

De nieuwe mode van het postmoderne antisemitisme, die toch óók al gauw weer 40 jaar heerst , namelijk  sinds de oliechantagecrisis van 1973, toen we Israël verkochten voor olie, wordt door Bernard –Henri Lévy aldus onder woorden gebracht:

“De uitdaging die we onder ogen moeten zien is de nieuwe gedaante van het oude antisemitisme, een nieuw systeem van legitimiteit om antisemitisme tot uitdrukking te brengen, dat de haat tegen Israël en het antizionisme als kernpunt heeft.”

Deze vertegenwoordiger Van Rossem van generatie lul-maar-raak had vandaag een aitumpje op de quasi-rebellen-site, met daarin dit waanwijze kutzinnetje:

“Israël heeft het in 1981 geannexeerd en daarna volgens goed semitisch bezettingsgebruik volgebouwd met kolonistendorpjes.”

Mijn webmaster zette op mijn verzoek er het volgend comment onder: “Dom, Van Rossem! Hier word je geïnformeerd: martienpennings.wordpress.com…  Bronstig | 03-11-12 | 17:24 |”

“En inderdaad, als je dat stukkie van mijn eiges uit alweer 2008 leest, dan wordt duidelijk dat tussen 1948 en 1967, 19 jaar lang, Syrië de Golan-hoogte controleerde.  Van daaruit werden gedurende al die jaren in de lager gelegen aangrenzende Israëlische gebieden Joden beschoten door Syrische scherpschutters. Dat lager gelegen land is de Hula-vallei, het vruchtbaarste en voornaamste Israëlische landbouwgebied. Arafat’s PLO en de Syriërs zelf gebruikten de Golan als uitvalsbasis om mijnen te leggen in het noorden van Israël. De Golan-hoogte werd op 9 juni 1967 door Israël veroverd op Syrië in een oorlog die, net als de oorlog van 1948, aan Israël was opgedrongen door de Arabische landen en genocidaal was bedoeld. Israël veroverde de Golan ten koste van 115 doden. Dat zijn erg veel doden voor een klein landje als Israël. In 1973, op Yom Kippoer, belangrijkste religieuze feestdag van de Joden, pleegden de Arabische landen een verrassingsaanval, opnieuw, zoals altijd, met genocidale bedoelingen. Opnieuw moesten de Israëli’s , net als in 1948 en 1967, op verschillende fronten tegelijk vechten tegen een enorme overmacht. Op de Golan-hoogte stonden dit keer 180 Israëlische tanks tegenover 1400 Syrische tanks. De Israëli’s wonnen.

Is dit nou, vraag ik aan arrogant huftertje Van Rossem “volgens goed semitisch bezettingsgebruik”? Ik denk zelf ook na . . . . . .  En verdomd! Van Rossem heeft gelijk! Het is inderdaad goed Semitisch gebruik om na één Holocaust en drie hernieuwde pogingen tot genocide  – in 1948, 1967 en 1973 – eens te gaan kijken hoe daar een definitief einde aan gemaakt kan worden. Israël zal de Golan nooit meer opgeven. En ze hebben het recht van de hele kosmos aan hun zijde. En jij bent een kosmisch zelfingenomen domme kwal, Van Rossem, met je mainstream-antisemitisme.

Door:

Martien Pennings

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", antisemitisme, Hypocrisie, Joden. Bookmark de permalink .

42 reacties op Van Rossem van GeenStijl is te dom om antisemiet te zijn

 1. louis-portugal zegt:

  Martien hij gaat weer lekker hé.
  Begint zijn voornaam overigens met een M.

  Like

 2. Peter Selie zegt:

  @Martien Pennings

  Juist en mooi geschreven stuk waar ik niets verder aan kan toevoegen, als ik die misselijke kwal van Rossem op de buis zie, dan weet ik niet hoe snel ik weg moet zappen om niet de rest van de avond met kromme tenen door hoeven te brengen, van Rossem is ook in hart en nieren een wilders hater en basher, hij kan het niet na laten om in elk van de programma’s waar hij te gast wordt gevraagd en goed er voor wordt betaald Geert Wilders een sneer te geven.

  Like

 3. Martien Pennings lach ik uit zegt:

  Wat een zielig stukje tekst zeg. Een klaagzang vol met bizarre waanideeën en extremisme.

  Like

 4. Dorith zegt:

  Eén van die 115 gesneuvelden is Rami B. toen de jeep waarin mijn man zat op een mijn terecht kwam. Mijn man en de derde soldaat werden uit de jeep geworpen. Mijn man bracht het er relatief goed af, iets met zijn rug. De ander heeft altijd last van zijn been gehouden. Rami was dood. En in de yom kippoerroorlog is de broer van Rami gevallen.

  In 1967 kende ik mijn man nog niet. Op de plaats waar dit is gebeurd, heeft mijn man met andere mensen een boompje geplant, wat nu een flinke boom is. Wie ooit van de lezers een tocht maakt naar de Golan, de boom en de jeep staan bij de ingang (of uitgang) naar de Banias. Ter herinnering aan Rami.

  Like

 5. Dorith zegt:

  Wat een laffe reageerder is hier binnen gekomen! Maar graag zou ik willen horen van deze persoon waar Martien aan waanideeën lijdt.

  Ik zal nog meer persoonlijks schrijven. Mijn man heeft indertijd gewerkt in de Hulavallei. Mijn neef is jaren lid geweest van kibboets Hulata. Wil deze reageerder die M.P. wil uitlachen, nu beweren dat ze niet beschoten werden?

  Like

 6. E.J. Bron zegt:

  Reageerder op 19:53

  Je hebt inderdaad GEEN IDEE!!! (je begrijpt me wel, neem ik aan)

  Webmaster

  Like

 7. Martien Pennings zegt:

  Kijk nou eens: ventje van Rossem zelf heeft speciaal een e-mail-adres aangemaakt om een lege reactie tekunnen geven: “Martien Pennings lach ik uit”.
  Oh, en Peter Selie: de Van Rossem van GeenStijl is een andere dan de anti-Amerika-deskundige Maarten van Rossem.

  Like

 8. E.J. Bron zegt:

  @Dorith

  Dat comment om 19:54 hakt erin. Doet me pijn….. Wilt u de hartelijke groeten doen aan uw echtgenoot?

  E.J.

  Like

 9. Dorith zegt:

  Trouwens nog iets, is meneer de lachebek er zich van bewust dat de laatste tijd tientallen Druzen om de Israelische nationaliteit hebben gevraagd? Deze Druzen hebben algemeen gesproken, aldoor geweigerd om een Israelisch identificatiekaart aan te vragen/te aksepteren. De meesten voelden zich meer verbonden aan Syrie, dachten dat als de Golan terug gegeven wordt aan Syrie, dan is het beter voor hen om geen Isr. ID te hebben. Maar nu, velen van hen hebben om de Isr. ID gevraagd.

  http://www.timesofisrael.com/with-syria-ablaze-dozens-of-golan-heights-druze-seek-israeli-citizenship/

  De Druzen in Israel proper dienen in het Isr. leger en worden zeer gewaardeerd (meisjes dienen niet).

  Like

 10. baksteen zegt:

  180 tegen 1400, het is toch ongelooflijk! Bij de gevoerde oorlogen moet je elke keer goed lezen hoe die aantallen liggen, tegen Egypte waren het ook van die ongelooflijke verschillen.
  Goed dat Israel nu ook zo duidelijk maakt dat Jeruzalem toch echt van hen is. Niemand steunt ze nog echt dus stel de zaak maar helder. Die jurken worden gek!, hoewel worden….
  Nu nog wat harder worden tov dat geschiet vanaf de Gazastrook. 1 op 1 terug schieten en dan niet zeuren dat de raketten van Hamas niet zo goed zijn.
  Israel is goed in software, als ze Iran nou gewoon 2 raketten laten bouwen met een atoomkop,
  van 1 passen ze de software aan zodat die op de Gazastrook valt ipv Haifa of Tel Aviv, de andere ontploft gewoon in z’n silo.
  Wijntje, kaasjes en de hele avond en nacht op de bank, herhalingen kijken…
  Ik schrok echt toen ik merkte dat de links niet meer werkten naar de site HVV en dat ik dus al je stukken met onderbouwing kwijt was, zoals waar je nu uit put, gelukkig was je verhuisd, dat was een “yes” moment.
  Dat “lul maar raak” inderdaad, elk feestje zit er vol mee met dat soort figuren, de vruchten van ons onderwijs en de MSM.

  Like

 11. Dorith zegt:

  Meneer Bron, ik zal uw groeten doorgeven! en wens u en de andere aardige mensen een aangename avond toe.

  (De ouders van Rami verloren hun beide kinderen, bleven alleen achter….. En zo zijn er meer families.)

  Like

 12. E.J. Bron zegt:

  Dank je Dorith. 🙂

  Like

 13. @ baksteen; “180 Joodse tanks tegen 1400 Syrische tanks en de Joden wonnen de strijd”. In de bijbel staat een verhaal over 300 Joden die onder leiding van Gideon midden in de nacht een Arabisch leger van 150.000 man omsingelde met fakkels, ramshoorngeschal en aarde potten die ze kapot gooiden. De vijand werd verward en viel elkaar aan en vermoordde elkaar. Zo wonnen de Joden ook tegenover een veel grotere Arabische vijand. Het Joodse leger bestond toen uit 32.000 man tegen 150.000 Arabieren. De Joden wonnen zonder hun wapens te gebruiken! De firma list en bedrog!

  Like

 14. oogenhand zegt:

  Als er oliedruk wordt uitgeoefend op Israël, oefen dan tegendruk uit. Wijs op de burgeroorlog in Irak en Syrië, en eis gratis olie op straffe van eeuwige foltering in de hel.

  Like

 15. Och. GeenStijl.nl… Zoals ze in het begin waren, daar is niets meer van over. Sinds TMG zich er rechtstreeks mee bemoeit is het net de grove versie van de Telegraaf geworden. Wat een Story, Prive en Weekend niveau begint daar boven te komen. Alles voor de bezoekersaantallen. Ook daar heb je vrijwel direct een ban als je fel gekant bent tegen de islam, moslims en ander links ongedierte. Je moet daar vooral links zijn. Ik heb er een account maar ben het zwitsal-niveau nooit ontstegen 😉 Geen idee meer hoeveel bans ik daar al heb lopen…

  Like

 16. Tom Hendrix zegt:

  MP goed artikel van U. Ook ik walg van de kwal van Rossem. Alles afzeiken wat niet LINKS of Politiek Correct is, heeft deze vent tot zijn dagelijkse werk gemaakt. Shalom Israel.

  Like

 17. Jan zegt:

  “Israël is mijns inziens een gewelddadige en expansieve staat die zijn territoir in een reeks veroveringsoorlogen stelselmatig heeft uitgebreid. Ook Mearsheimer en Walt trekken deze conclusie impliciet in hun revisionistische interpretatie van de conflicten van 1948, 1956 en 1967, die overduidelijk maakt dat Israël in alle drie de conflicten, dus ook al in 1948, de evident superieure partij was”.

  “’Israël besloot de Golan permanent te annexeren’, maar had vrede met Syrië kunnen sluiten”

  “Israël komt met haar immorele onderdrukking van de Palestijnen weg vanwege de Holocaust die als excuus en rechtvaardiging daarvoor wordt aangehaald”.

  “Israël wordt volkomen kritiekloos gesteund door de VS, hebben de VS Israël nooit onder druk gezet, kunnen andere landen alleen maar dromen van de voorwaarden waarop Israël zoveel Amerikaanse steun krijgt, en worden pogingen van het State Department om ‘Israël wat pragmatischer te benaderen’ telkens getorpedeerd door ‘de aanhankelijkheid van Amerikaanse politici aan Israël”

  (De 51ste staat: Walt en Mearsheimer brengen Amerikaanse steun voor Israël in kaart boekenkatern, 2 november 2007, boekrecensie, Maarten van Rossem)

  Klik om toegang te krijgen tot Krantenonderzoek%20NRC%20Handelsblad%202007-2008%20artikelenlijst%20(appendix%20A).pdf

  De Israel-mythologie is vooral een fenomenaal staaltje van public relations. Israel is geen slachtoffer maar dader. Hoe verleidelijk ook, de moord op op de Europese joden kan niet gebruikt worden als excuus of rechtvaardiging voor de immorele onderdrukking van de Palestijnen. Israel is mijns inziens een gewelddadige en expansieve staat die zijn territoir in een reeks van veroveringsoorlogen stelselmatig heeft uitgebreid.
  Ook Walt en Mearsheimer trekken deze conclusie impliciet in hun revisionistische interpretatie van de conflicten van 1948, 1956 en 1967, die overigens duidelijk maakt dat Israel in alle drie conflicten, dus ook al in 1948, de evident superieure partij was..
  http://jjwvanwaning.wordpress.com/2007/11/04/the-israel-lobby-and-u-s-foreign-policy-boekbespreking-maarten-van-rossem-nrc-2-11-07/

  “Israël moet geboycot worden op alle fronten”
  http://maartenvanrossum.blogspot.nl/2011/07/israel-moet-geboycot-worden-op-alle.html

  Like

 18. E.J. Bron zegt:

  Inmiddels heeft uw webmaster n.a.v. de plaatsing van dit stuk van Martien onder het stuk van Van Rossem op GeenStijl zowel een userban als een IP-ban opgelopen…

  Dat zegt toch wel iets over “GeenStijl”……..of zie ik dat verkeerd?

  E.J.

  Like

 19. E.J. Bron zegt:

  En ook bij PowNed dus…..

  Stelletje huichelaars 😦

  Like

 20. Dan waarschijnlijk ook bij Spitsnieuws. Linkse huichelaars!

  Like

 21. Even kijken hoe lang het duurt voordat ook deze nick daar gebanned is 😆

  Like

 22. Petrossa zegt:

  Powned doet precies hetzelfde. Elk ‘artikel’ dat over Israel gaat is negatief, vol met foute aannames en ronduit leugens . Het is inderdaad nu bon-ton om anti-Israel te zijn.

  Niet zozeer anti-semitisch, ik geloof niet dat de meeste betreffende personenen echt iets tegen joden specifiek hebben, maar meer een soort van Israel is de slechte onderdrukker en de palestijnen arme slachtoffers.

  Niet gehinderd door enige feitenkennis razen ze erop los. Dat is de postmoderne journalist tegenwoordig. Ze kijken op internet en dan nemen ze de eerste de beste mening over. En die is meestal verkeerd.

  Like

 23. Ach gut. Van Rossum is geraakt?
  Vreet dit maar op!
  ejbron.wordpress.com…
  Pieter Veenstra | 04-11-12 | 12:32

  Wat kan mij die linkse bende eigenlijk daar nog schelen?

  Like

 24. Jan zegt:

  @E.J. Bron zegt:
  4 november 2012 om 12:11

  Ik vind dat geen stijl

  Like

 25. Jan zegt:

  Ik heb een vraag(je)
  Heeft iemand een week terug de uitzending gezien met Van Rossem in Amerika? Hij zou dan laten zien hoe goed (ik geloof er niets van) hij overweg kan met een wapen (pistool/geweer) Helaas heb ik dat gemist.

  Like

 26. E.J. Bron zegt:

  Hij staat er nog steeds Pieter!
  Zal wel niet lang meer duren. Kost jou vermoedelijk ook de kop! 😀

  Like

 27. Jan zegt:

  @Petrossa zegt:
  4 november 2012 om 12:33

  Het is in Amsterdam zodanig geëscaleerd dat het CIDI een avond eerder de Kristallnacht herdenkt omdat socialisten de herdenking hebben gekaapt. De Internationale Socialisten, een bende antisemieten, menen dat ook zij, socialisten, slachtoffer waren tijdens de Kristallnacht van 1938.

  Like

 28. @E.J. Bron: Ik zag het. Zal vast niet lang meer duren. Als er iets is waar ze absoluut niet tegen kunnen, dan is het wel keiharde kritiek. Lamah’s…

  Like

 29. E.J. Bron zegt:

  @Pieter

  BINGO!!

  “WEGGEJORIST EN OPGEROT”

  GeenStijl laat zijn “kritische” masker vallen en blijkt net zo politiek correct als de rest van de mainstream-media!

  LOSERS!

  Like

 30. F Bonebakker zegt:

  Het zijn domme mensen die onze Martien aanvallen want Martien is een van de weinige mensen die hun nek uitsteken voor ons voor volk en Nederlands vaderland laat de anderen zich maar verschuilen

  Like

 31. Roni Thome zegt:

  Wij doen ons best enige kwaliteiten (of bepaalde ideologie) toe te dichten aan types zoals Van Rossem van ‘Geen Stijl’. Van Rossem en zijn ‘matties’ hebben misschien avant-garde maniertjes, maar hun quasi-rebelsigheid is hooguit ordinair en goedkoop. Israël met al haar grensproblemen en de bezette gebieden kunnen hen een worst zijn!. Israël interesseert ze net zo veel als de stand van zaken in Timboektoe onder de Islamitische rebellen. Voor de vraag waarom bezigen zich Van Rossem en zijn amigo’s met zaken zoals Israël? Antwoord: dezelfde organisaties die in Europa moskeeën bouwen en de Islam propageren, betalen ook voor propaganda die voor hen van nut is. Deze organisaties (en regeringen in de Arabische wereld) hebben invloed direct en indirect op grote deel van de Europese main-stream media (vooral de linkse) en de universiteiten; vooral in Engeland. Geen Stijl – net als alle anderen – is niet vies van extra inkomsten. Voor geld gaat men zelfs voor de duivel dansen. Als hij maar betaalt!.

  Like

  • oogenhand zegt:

   Breek de geldmacht in het Midden-Oosten door er op te wijzen dat de Islamitische wereld zichzelf verscheurt in Irak, en bijvoorbeeld ook in Pakistan. Alleen door zich te bekeren en de sloten geld aan Nederland te geven kan eeuwige verdoemenis worden afgewend. Binnen Nederland ben ik uiteraard de aangewezen persoon voor donaties/schatting.

   Like

 32. @E.J.: Yes! Het heeft ruim anderhalf uur geduurd. GeenStijl laat het weer duidelijk zien hoe links en hoe policor ze echt zijn!
  Whoohoo!

  Like

 33. BB zegt:

  @Pieter, HAHAHAHAHA

  Like

 34. Dikke pret!. Kan mij het schelen. Ik slaap er niet minder om. Ook niet meer, overigens 😉

  Like

 35. Pingback: Het rattige opportunisme van GeenStijl en PowNed | E.J. Bron

 36. Tom Hendrix zegt:

  @Roni Thome 14.59. uur op 4/11, met U eens. De Main Stream Media zijn helemaal in handen van de “linkse -en de islamitische garde”. Het zijn journalisten, die zich verkopen als HOEREN!

  Like

 37. oogenhand zegt:

  Jaap de Wreede had daar nog een goed stuk over geschreven.

  Like

 38. Roni Thome zegt:

  @Tom Hendrix 5 november. U schrijft: Het zijn journalisten, die zich verkopen als HOEREN. NEE! Deze mensen zijn HOEREN! En zelfs nog erger dan hoeren!. Tijdens de Tweede Wereldoorlog gingen de hoeren met de Duitse soldaten naar bed. Niet omdat ze het leuk vonden. Dat deden ze om in hun levensonderhoud te voorzien. De soldaten brachten soms ook levensmiddelen mee. Maar vaak als de hoeren informatie vingen, die voor het verzelt belangrijk kon zijn, gaven ze het door. De pen- of de laptophoeren (journalisten van de linkse stempel) werken niet met hun geslachtsdelen zoals een gewone hoer. Ze gebruiken daarvoor hun pen en laptop. Deze laptophoeren zijn ideologisch gelijk aan de NSB. In tegenovergestelde tot de gewone hoer, plegen zij landverraad voor Arabisch geld; ongeacht het toekomstige Islamitische gevaar voor hun land en hun kinderen.

  Like

 39. repelsteeltje zegt:

  hey wie heeft maarten van rossum voor een klas vol,ien staan ..you tube…binnen 10 minuten kon hij het niet meer bolwerken met die arrogante laagbegaafden hihi wat een lafaard die maarten van rossum met zn grote bek over iedereen en alles!

  Like

 40. repelsteeltje zegt:

  klas vol allochtonen bedoel ik

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s