Grote vechtpartijen in Sahlsgrenska

De politie in Göteborg heeft drie mensen opgepakt na een grote vechtpartij buiten de EHBO-afdeling van het Sahlgrenska Ziekenhuis op woensdagavond. Tussen 15 en 30 mensen worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de vechtpartij, die vlak na middernacht plaatsvond. Volgens berichten waren sommige gewapend met messen. “Het ziekenhuispersoneel dat ons te hulp riep was boos. Het beschreef een dreigende sfeer en zei dat het aan veel stress was blootgesteld”, zegt Stefan Gustavsson, politie persvoorlichter tegen de lokale krant Göteborgs-Posten.

Toen de politie arriveerde, hadden de meeste mensen de plek verlaten. De politie onderzocht meldingen van bedreigingen en doorzocht het gebied met honden. Het duurde echter niet lang voordat de strijd weer was opgelaaid en de politie moest terugkeren. Deze keer werden drie mensen gearresteerd voor het bedreigen van de agenten.

Aangenomen wordt dat de dood van een patiënt in het ziekenhuis de oorzaak is van de vechtpartij. “De mensen hadden een hechte relatie met de overledene en het conflict ging over wat er nu moet gebeuren. Ik kan niet zeggen wat er precies gaat gebeuren. Een belangrijk deel van het onderzoek is vertrouwelijk”, aldus Stefan Gustavsson tegen Göteborgs-Posten.

Dit is de tweede keer in een relatief korte periode dat er een groot gevecht is uitgebroken bij Sahlgrenska. In de zomer waren er verschillende gewelddadige confrontaties tussen familieleden van een overleden vrouw in het ziekenhuis. De politie blijft de hele dag door in nauw contact met het ziekenhuis.

http://www.goteborgdaily.se/news/large-fight-at-sahlgrenska

Vederso: Het fenomeen van geweld in een rond ziekenhuizen neemt zo toe dat zelfs de Zweedse staatstelevisie (SVT) zich gedwongen voelde er aandacht aan te besteden. Hieronder uit de berichtgeving van SVT en Avpixlat:

“Geweld en bedreigingen zijn over het algemeen toegenomen in ziekenhuizen in het land. “Meer dan de helft van de universitaire ziekenhuizen die SVT heeft gesproken getuigt dat het aantal gewelddadige incidenten is toegenomen. In een rondje langs de ziekenhuizen zeggen zes van de grote ziekenhuizen dat de gewelddadige incidenten lijken toe te nemen. Vier ziekenhuizen zeiden dat het aantal incidenten op een gelijk niveau was gebleven.”

Het Örebro Universiteits Hospital heeft onlangs toestemming gekregen om 30 nieuwe bewakingscamera’s te plaatsen, nadat bedreigingen en geweld van criminelen de laatste tijd waren toegenomen. Maar de behoefte is nog groter.

Deze zomer raakten twee islamitische Iraaks-Koerdische groepen met elkaar in een gewelddadig conflict buiten het Sahlgrenska Hospital in Göteborg, dat eindigde met poging tot moord en schietpartijen. Recent was dat weer het geval toen 15 tot 30 mensen, onbekend welke, met messen vochten in het ziekenhuis en een aantal zich later tegen de politie keerde. In beide gevallen ging het om een overleden familielid. Verhoogde veiligheid in het ziekenhuis na gewelddadige conflicten (verschillende video’s)

Vederso: Als reacties op dergelijke berichten lees ik soms venijnige commentaren op Snaphanen, maar ook op andere websites en op sites van kranten, vooral van Denen die soms bijna met leedvermaak “die stomme Zweden” met “eigen schuld, dikke bult” de Zweden aan hun lot overlaten. Dan komt het bijvoorbeeld tot het citeren van een zin (vermoedelijk van de site van het Zweedse EXPO, maar daar ben ik niet helemaal zeker van) die in dit verband eigenlijk niet meer ironisch genoemd kan worden, maar veel verder gaat. Oorspronkelijk bedoeld als een politiek correcte weergave van de ideologie van de Zweedse staatsdoctrine krijgt hij in dit verband een cynische lading.

“….. Denemarken is een reactionair, klein, “xenofoob” land, dat ver achter ligt in vooruitstrevendheid. Dat zal veranderen ….. “

Emeritus, een regelmatige reaguurder op Snaphanen, schrijft in reactie op deze ene zin onderstaand commentaar:

Nu, dat is nu het mantra. Als progressiviteit zich uitbreidt naar de hele wereld, ieder mens heeft geleerd om dezelfde kant op te kijken als de Zweden, alleen maar in één richting – naar voren. Eureka. Is het door middel van uniformiteit of discipline dat we het Nirvana gaan bereiken – of keren we terug naar Babylon? Er zijn door de geschiedenis heen vele, megalomane pogingen gedaan om mensen samen te brengen die niets met elkaar gemeen hebben om over te praten, in grotere eenheden die hen vaker de gelegenheid zouden moeten geven om over iets te praten. Het is altijd verkeerd gelopen. De vraag is toch of de Zweedse immigratie inspanningen dit keer leiden tot een verzameling van iets gemeenschappelijks of integendeel, zal leiden tot een nationale fragmentatie door alleen de droom van de politieke dwang van de verzamelde, definitieve, wereldwijde gelukzaligheid.

Moderne politici hoeven geen historische kennis hebben om te weten dat de mens ten allen tijde trouw is aan zichzelf. Kan men het in de familie niet met elkaar eens worden, zal men dat al helemaal niet kunnen op nationaal niveau. Hoe moet het dan gemakkelijker zijn om overeenstemming te bereiken op een internationaal niveau? Al in de Bijbel is voorspeld dat deze onsamenhangende pogingen gedoemd zijn te mislukken. De moeder van alle historische verhalen over deze politieke mislukkingen is het verhaal van de Babyloniërs, die in pure overmoed de huizen zo hoog zouden bouwen, dat ze reikten tot in de hemel bij God. Het moet de Heer niet zijn welgevallen, dus sloeg hij hen met allerlei tongen. Plotseling konden ze elkaar niet meer verstaan. Zonder elkaar te kunnen verstaan, konden ze niet samenwerken of het met elkaar eens worden. Het gevolg was dat zij als kaf in de wind werden verstrooid.

Een gemeenschappelijke taal is de basis voor een gemeenschappelijk begrip. Met de voortgang in de tijd “… ze door geboorte met elkaar verbonden … “door middel van een gemeenschappelijke taal tot het idee van de vorming van een volk te komen”… hier; “Samenleven, gemeenschappelijke ervaringen, worstelingen en overwinningen, lijden en geluk … “ (citaat:. Salmonsen XVII, Mielck Nordland).

Zonder een gemeenschappelijke taal, ervaringen, worstelingen en overwinningen, lijden en geluk door geboorte verbonden, gaat het fout. De gemeenschap komt voort uit waarover men het eens is kunnen worden en natuurlijk, de gemeenschappen waar u een deel van blijft, maar welke men afwijst omdat het door geboorte in verband wordt gebracht met een andere gemeenschap dan waar men deel van uitmaakt. Met andere woorden, verzamelt Zweden kaf uit de wind, want het is bezig met verzamelingen mensen (in te brengen) in het volk of bezig met de creatie van parallelle samenlevingen. Dat is wat progressief is aan het uitvoeren van deze louter politieke projecten, maar de inspanning of poging is oeroud. Maar het nationaal geconsolideerde komt altijd eerst door de gesproken taal, relaties … enz., daarnaast is er de politieke vergadering als eenheid in Europa binnen het koninkrijk, een eenheid die in zichzelf functioneert via de staat, dat is het dynastieke. “De staat? Dat ben ik!” – tot op heden, toen de absolute monarchie werd vervangen door een representatieve democratie, die tot taak heeft om zowel de belangen van de staat als de natie te behartigen ten behoeve van de mensen en dat voor duizenden jaren. Het is een hyper gevaarlijke klap voor de nationale, geconsolideerde krachten, die dezelfde samenbindende kracht is als een hoeksteen tussen mensen.

Het huidige politieke Zweedse streven is tegenover de megalomane prestatie als om de scherven te verzamelen vanaf het moment dat God een vergelijkbare almachtige droom van de Babyloniërs verstrooide en verpletterde. Hoe is het met de Almacht op de korte termijn kun je je afvragen. Kan men erop sturen of vertrouwen? – Hoe zit het met Malmö? En hoe zit het met de langere termijn, wanneer is het kaf het meest geweest? ‘ Is het niet goed snik, of probeert het de geschiedenis kort te sluiten?

En wat is het dat zal veranderen …? Alleen de taal? Of de demografie? Welke wereldtaal heeft Zweden zich daar uitgedacht om in te voeren in het nieuwe koninkrijk, dat zal ontstaan ​​op de ruïnes van de oude Folkhemmet die we kenden van het Zweden in z’n oude dagen?

Met vriendelijke groet, Emeritus.

Bron:

http://snaphanen.dk/2012/11/03/svenske-syge-huse/

Vertaling: Vederso (voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", Cultuurstrijd, Hypocrisie, Immigratie, landverraad, Linkse Kerk, mainstream-media, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, political correctness, Socialisten, Zweden. Bookmark de permalink .

6 reacties op Grote vechtpartijen in Sahlsgrenska

 1. Verdomd goed artikel! Het laat weer eens zien wat er gebeurd als je een onbeperkte stroom islamitische immigranten toelaat. En ze (de linksen) blijven het nog steeds incidenten noemen terwijl het al tijden een structureel probleem is!

  Bedankt voor het vertalen, Vederso.

  Like

 2. DonnaDolce zegt:

  Nu nog “het structurele probleem” deporteren.

  Like

 3. oogenhand zegt:

  “vooral van Denen die soms bijna met leedvermaak “die stomme Zweden” met “eigen schuld, dikke bult” de Zweden aan hun lot overlaten.”

  Dit is verkeerd. Denen moeten plannen maken om, met Nederlandse en Poolse steun, Zweden binnen te vallen. Maak alvast plannen voor de behandeling van krijgsgevangenen, zowel inboorlingen als kolonisten. Moslims hebben wèl al vaste protocollen.

  “Een gemeenschappelijke taal is de basis voor een gemeenschappelijk begrip.
  ….
  Zonder een gemeenschappelijke taal, ervaringen, worstelingen en overwinningen, lijden en geluk door geboorte verbonden, gaat het fout.”

  Dus de EU had alleen mogelijk kunnen zijn door Esperanto of Volapük. Misschien dat het toekomstige Europa verenigd wordt door het Nederlands.

  Like

 4. vederso zegt:

  Hier nog een opmerking van Snaphanen uit het gelinkte artikel: Hoe kun je weten wat de hel er gaande is? Dat kan je niet door het werkelijkheidsfilter van de Zweedse pers en moet men op zoek gaan naar de meest populaire sites om de volledig correcte ‘vooroordelen’ te bevestigen. Zweden is een land van parallelle werkelijkheden, “and never the twain shall meet”

  Like

 5. oogenhand zegt:

  Als de medische zorg wordt afgebroken, wordt euthanasie onvermijdelijk. Willen politiek-correcte mensen dat wel?

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Tja, als de Zweedse politiek al meer dan 70 jaren door de socialisten wordt beheerst, dan wordt het echt heel lastig, om verdwaasde politici wakker te schudden. Door de giga immigratie zijn al deze problemen ontstaan, en nu “is de geest”, uit de fles!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s